Alexaig Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 ανάλογα τις ανάγκες του καθενος. άμα ένας γιατρός σου έλεγε 200€ και χωρίς απόδειξη 150€ τι θα διάλεγες; Ναι αλλά με αυτά που ξέρω (καμιά φορά , έστω και σπάνια κάνω και λάθος), μέχρι φέτος τουλάχιστον, που τα ιατρικά αφαιρούνται στο 100% απο την εφορία, επιλέγοντας τα 200 με απόδειξη, μακροπρόθεσμα θα ίναι σαν να μην έχεις πλήρώσει τίποτα, ενώ χωρίς απόδειξη πλήρωσες 150 .....
leftermann Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 τα ιατρικά δεν αφαιρούνται από την εφορία, ούτε επιστρέφονται από αυτήν. Οι δαπάνες σε γιατρούς αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα, που σημαίνει ελάφρυνση φόρου ανάλογα με το φορολογητέο εισόδημα του καθενός. Κάποιος μισθωτός με εισόδημα 12000 πχ δεν θα γλιτώσει τίποτα, οπότε τον συμφέρει 150 χωρίς απόδειξη. Κάποιος με εισόδημα 50000 θα γλιτώσει το 45% του ποσού της απόδειξης, στα 200 -> 90, οπότε θα πάρει απόδειξη κι ας πληρώσει 200.
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 τα ιατρικά δεν αφαιρούνται από την εφορία, ούτε επιστρέφονται από αυτήν. Οι δαπάνες σε γιατρούς αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα, που σημαίνει ελάφρυνση φόρου ανάλογα με το φορολογητέο εισόδημα του καθενός. Κάποιος μισθωτός με εισόδημα 12000 πχ δεν θα γλιτώσει τίποτα, οπότε τον συμφέρει 150 χωρίς απόδειξη. Κάποιος με εισόδημα 50000 θα γλιτώσει το 45% του ποσού της απόδειξης, στα 200 -> 90, οπότε θα πάρει απόδειξη κι ας πληρώσει 200. Αυτο που λες αν δεν του εχει παρακρατηθει φορος στις 12.000 .Καποιοι εργοδοτες κρατανε ΦΜΥ σε οποιοδηποτε ποσο αν και κακως ενω καποια ασφαλιστικα ταμεια ειδικα σε συντεξεις δεν κρατανε σε κανενα ποσο. Αν λοιπον του εχει γινει παρακρατηση τον συμφερει εστω λιγο.
leftermann Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 ναι όντως. Πολλοί όμως νομίζουν ότι αν έχουν απόδειξη ιατρού 100 ευρώ, θα πάρουν πίσω 100 ευρώ από την εφορία.
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 ναι όντως. Πολλοί όμως νομίζουν ότι αν έχουν απόδειξη ιατρού 100 ευρώ, θα πάρουν πίσω 100 ευρώ από την εφορία. Το μεγιστο της ωφελειας ειναι 45% κι αυτο σε μεγαλα εισοδηματα.
dr lag Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Αυτο που λες αν δεν του εχει παρακρατηθει φορος στις 12.000 .Καποιοι εργοδοτες κρατανε ΦΜΥ σε οποιοδηποτε ποσο αν και κακως ενω καποια ασφαλιστικα ταμεια ειδικα σε συντεξεις δεν κρατανε σε κανενα ποσο. Αν λοιπον του εχει γινει παρακρατηση τον συμφερει εστω λιγο. Αν βρίσκεται κάποιος κάτω από το αφορολόγητο όριο, οι επιπλέον εκπτώσεις από αποδείξεις ιατρικών (και όχι μόνο) δαπανών δεν τον επηρρεάζουν σε κάτι, ανεξάρτητα από το αν έχει γίνει παρακράτηση φόρου. Το ποσό που τυχόν παρακρατήθηκε, αν δεν κάνω λάθος, πιστώνεται στο εκκαθαριστικό σαν επιστροφή φόρου.
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Αν βρίσκεται κάποιος κάτω από το αφορολόγητο όριο, οι επιπλέον εκπτώσεις από αποδείξεις ιατρικών (και όχι μόνο) δαπανών δεν τον επηρρεάζουν σε κάτι, ανεξάρτητα από το αν έχει γίνει παρακράτηση φόρου. Το ποσό που τυχόν παρακρατήθηκε, αν δεν κάνω λάθος, πιστώνεται στο εκκαθαριστικό σαν επιστροφή φόρου. Εχεις απολυτο δικιο.Δικο μου λαθος και συγνωμη για την παραπληροφοριση. Ασχετα ομως για ιατρικες δαπανες για πανω απο 6000 εισοδημα για να "κατοχυρωσει" το αφορολογητο των 12000 χρειαζεται αποδειξεις.
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Μολις πηρα τηλ στο ιατρειο του καθηγητη και μιλησα με την γραμματεα του και ειπα οτι με χειρουργησε 15/12/2010 κλπ... Μου ειπε οτι ο καθηγητης λειπει στο εξωτερικο και αν δεν μπορεσει να μιλησει με τον λογιστη του σημερα θα με καλεσι απο Τεταρτη που επιστρεφει ο γιατρος. Ιδωμεν....
Lucifer Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Κάποιος μισθωτός με εισόδημα 12000 πχ δεν θα γλιτώσει τίποτα, οπότε τον συμφέρει 150 χωρίς απόδειξη. [...] Κάποιος με εισόδημα 50000 θα γλιτώσει το 45% του ποσού της απόδειξης Ίσως θα ήταν δόκιμο να έκρινε το δίκαιο καμιά γκόμενα που δεν είναι τυφλή.
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Με πηρε πριν λιγο τηλ ο ιδιος ο μεγαλογιατρος Εκανε οτι δεν θυμοταν κλπ..Μπορει και να μην θυμαται απο τοσους που εχει... Με ρωτησε αν ειχα ζητησει αποδειξη και του ειπα οτι ειναι αυτονοητο οτι επρεπε να μου εχει κοψει χωρις να ζητησω.... Τελος παντω αφου σιγουρα οπως μου ειπα αλλα και ξερω δεν μπορει να μου κοψει τωρα με ημερομηνια 12/2010 "συμβιβαστηκαμε" να μου κοψει τα 1200 ευρω με τωρινη ημερομηνια να την βαλω του χρονου στην δηλωση.
leftermann Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Ίσως θα ήταν δόκιμο να έκρινε το δίκαιο καμιά γκόμενα που δεν είναι τυφλή. μ;;;; Μπαρδόν, δεν έπιασα τίποτα...
leftermann Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 μμμμμμμ, κάτι πάω να πιάσω. Αλλά η απόδειξη του γιατρού τι σχέση έχει.
FilipposMD Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Μάλλον επειδή ο φτωχός δεν γλιτώνει φόρο, ενώ ο πλούσιος γλιτώνει το 45% του ποσού. Ο ποιητής μάλλον εννοεί ότι δεν είναι δίκαιο αυτό.
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Μάλλον επειδή ο φτωχός δεν γλιτώνει φόρο, ενώ ο πλούσιος γλιτώνει το 45% του ποσού. Ο ποιητής μάλλον εννοεί ότι δεν είναι δίκαιο αυτό. Εμμεσα ολοι γλυτωνουν φορο αφου θα πληρωσει μεγαλυτερο φορο εισοδηματος αυτος που πρεπει να κοψει αποδειξη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.