cyber_katsarida Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Εγω παντως απο ενα σημειο και μετα ζηταγα παντου αποδειξεις και ο λογος ειναι η επιστροφη φορου. Εκανα την παπια αν μου λεγανε οτι για να μου κοψουν αποδειξη θα χρεωθω περισσοτερο. ανάλογα τις ανάγκες του καθενος. άμα ένας γιατρός σου έλεγε 200€ και χωρίς απόδειξη 150€ τι θα διάλεγες;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 ανάλογα τις ανάγκες του καθενος. άμα ένας γιατρός σου έλεγε 200€ και χωρίς απόδειξη 150€ τι θα διάλεγες; Τα 150. Αν μου ελεγε απλα 200 ομως, χωρις να μου δωσει το option, τοτε δε θα ελεγα κατι και θα ζηταγα αποδειξη.
cyber_katsarida Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Τα 150. Αν μου ελεγε απλα 200 ομως, χωρις να μου δωσει το option, τοτε δε θα ελεγα κατι και θα ζηταγα αποδειξη. το ίδιο έκανα κι εγώ
leftermann Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 πάει ανάλογα την φορολογική σου κλιμακα. Ένας (μεγαλο)γιατρός λογικά είναι στην τελευταία κλίμακα, που σημαίνει (από τις 40000 εισόδημα και πέρα) ότι από τα 100 ευρώ που θα σου κόψει απόδειξη, τα 45 θα τα δώσει στην εφορία. Οπότε γι αυτόν οτιδήποτε πάνω από τα 55 ευρώ χωρίς απόδειξη είναι κέρδος. Από εκεί και πέρα, όταν λες "τι χρωστάω", σου λέει 100, και μετα "α, θες απόδειξη, τότε 150(πχ), τότε καλό είναι (και άνετα σε παίρνει) να τσαμπουκαλευτείς. Κυρίως αν η συνεννόηση για το ποσό έχει γίνει από πριν, πχ σε μια επέμβαση. Σε στυλ ¨δώσε μου απόδειξη για τα λεφτά που μου ζήτησες αλλιώς δεν παίρνεις μία".
tarantules Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Υποτίθεται οτι όταν πάει κάποιος να κάνει μια επέμβαση, ακόμα και μια απλή επέμβαση ρουτίνας να είναι, θα κοιτάξει να ψάξει από πριν να πάει σε έναν καλό γιατρό και συνήθως πάει συστημένος από κάποιον φίλο,γνωστό του ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο και με το δίκιο του γιατί είναι θέμα υγείας και όλοι μας θέλουμε-απαιτούμε το καλύτερο μιας και είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας. Όταν λοιπόν πας σε κάποιον γιατρό συστημένος, σημαίνει οτι τον εμπιστεύεσαι και οτι θέλεις να σου παρέχει το καλύτερο δυνατό. Δυστυχώς αυτό το εκμεταλλεύεται πάνω από το 50% των γιατρών πατώντας τον όρκο τον οποίο ορκίστικαν και υποτίθεται υπηρετούν. Έτσι λοιπόν είναι σχεδόν απίθανο από την πλευρά του ασθενή να πάει κάποιος και να καταγγείλει το φακελάκι ή τη μη έκδοση απόδειξης.Για περιπτώσεις που είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου ούτε λόγος.Εκεί το φακελάκι πάει σύνεφο και φεύγει αγόγγυστα από τα χέρια του παθόντα. Εγώ ρίχνω σχεδόν αποκλειστική ευθύνη στην παντελή απουσία του κράτους που δεν συναινούν στο να ξεβρωμίσει ο τόπος απο αυτά τα λαμόγια που λυμαίνονται το συγκεκριμένο χώρο και που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους παντού. Το ξεβρώμισμα είναι πάρα μα πάρα πολύ εύκολη και απλή υπόθεση.Ξεκινώντας από προγραμματισμένες επεμβάσεις σε νοσοκομεία του δημοσίου, μπορούν άνετα να συστήσουν ένα επιτελείο από λίγα άτομα και κάθε φορά που γίνεται μια προγραμματισμένη επέμβαση να προσημειώνουν τα χαρτονομίσματα και να τσιμπάνε στο άψε-σβήσε τους αλήτες που παίζουν με τον πόνο του κοσμάκη.Μέσα σε ένα μήνα το πολύ θα είχε ξεβρωμίσει ο τόπος.Αλλά το θέμα δεν είναι οτι δεν μπορούν.Δεν θέλουν γιατί είναι όλοι βουτηγμένοι στην παρανομία.Και το βιολί συνεχίζεται...
Critter Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Απλα πρέπει να είμαστε και λίγο τσακαλάκια στους διακανονισμούς μας. Ενα κλασικό παραδειγμα ΟΛΗΣ της αγοράς είναι το εξής : (Ας δωσω το παραδειγμα με γιατρούς)... Έστω οτι ένας γιατρός για να σου βγάλει το φρονιμίτη, ειναι ικανοποιημένος με 200€ και θέλει αυτό να είναι το τελικό ποσό που θα μείνει στην τσέπη του, είτε έχει πληρώσει φόρο, είτε οχι. Τι θα κάνει λοιπόν ο τσακαλάκος; Θα σου πει οτι έχει 300€ η επέμβαση αλλα αν δεν θέλεις απόδειξη, 200-250€. Έτσι θα σου δημιουργήσει την ψευδαίσθηση οτι θα σου κάνει μια επεμβαση η οποία αξιζει 300€ με 200€ και συν τοις άλλοις θα νιώθεις υπερευχαριστημένος επειδή "κερδισες" 100€. Σε μένα, συνέβει ακριβώς το παραπάνω σκηνικό αλλα εγω πιο πρίν είχα κάνει έρευνα αγοράς και σε άλλους γιατρους που μου είχαν συστήσει και τότε περνανε 150€ το φρονιμιτη αν εβγαζες και τους 2 και 200€ για τον ένα. Και μάλιστα με απόδειξη. Ε!φυσικα προτίμησα εναν απο τους φθηνούς. Το λεπτό θέμα του ζητήματος είναι οτι επειδη όλοι θέλουν το καλύτερο για την υγεία τους, ψαρώνουν στο ακριβό και το πιο πιθανό θα ήταν να επιλέξουν αυτόν με τα 300 χωρίς απόδειξη παρόλο που το πιο πιθανό είναι να του κάνει την ίδια δουλεια και αυτος με τα 200 + απόδειξη. Ψαχτε λοιπόν λίγο, δεν είναι κακό. Αντιλαμβάνομαι βέβαια πως όταν τα πραγματα αφορουν πολύ σοβαρες επεμβάσεις, οι συστασεις παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο και επομένως δεν έχεις πολλές επιλογές. Πάντα όμως υπάρχει εξυπνος τρόπος για διαπραγματευση. Έλληνες είμαστε στην τελικη, υποτίθεται το έχουμε στο αίμα μας (εκτος των πολιτικών).
FilipposMD Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Αν έπιαναν και τιμωρούσαν άμεσα (κι όχι μετά από 10 χρόνια και 20 αναβολές) μερικούς μεγαλογιατρούς για τα φακελάκια και τη φοροδιαφυγή, οι περισσότεροι θα συμμορφώνονταν. Αν μιλάμε όμως για το ΕΣΥ, μόλις κόβονταν τα φακελάκια, πολλοί γιατροί (ειδικά χειρουργοί) θα σηκώνονταν να φύγουν. Γιατί να μείνει και να βγάζει σε ένα μήνα, όσα θα παίρνει για μία επέμβαση στον ιδιωτικό τομέα; Πιστεύω ότι αυτός είναι και ο λόγος που το κράτος δεν κάνει αυτό που πρέπει. Για τον ιδιωτικό τομέα, το πράγμα αλλάζει. Εκεί νομίζω ότι επικρατεί μια ηλίθια νοοτροπία, που την έχουμε σχεδόν όλοι σ' αυτή τη χώρα. Μας έχουν μάθει ότι όταν πας σε έναν γιατρό-καθηγητή ή σε έναν δικηγόρο που στον έχουν συστήσει ή στον οδοντίατρο κτλ. είναι ξεφτίλα να συζητήσεις για χρήματα! Εγώ δεν ξέρω κανέναν που να παίρνει να κλείσει ραντεβού σε ιδιώτη γιατρό ή οδοντίατρο και να ρωτάει πόσο κοστίζει η επίσκεψη. Ενώ για να βάψουμε το σπίτι μας, θα πάρουμε λεπτομερείς προσφορές από 5 μάστορες. Εκεί πατάνε και οι γιατροί και κάνουν ό,τι γουστάρουν. Επί του ερωτήματος του Γιάννη, νομίζω ότι πλέον είναι αργά. Ο γιατρός μπορεί να ισχυριστεί ότι "επιτελεί λειτούργημα και γι' αυτό χειρουργεί δωρεάν συνανθρώπους του που θεωρεί ότι το χρειάζονται και δεν μπορούν να πληρώσουν". Ενδεχομένως να το έχει κάνει και μερικές φορές, να φέρει τους σχετικούς μάρτυρες και όλα ωραία και καλά. Πρέπει να εκπαιδευτούμε όλοι να ζητάμε αποδείξεις.
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Συγνώμη που θα το πώ ετσι, αλλα ρε συ Γιαννη είσαι μεγάλος άνθρωπος και χρόνια στου κουρμπέτι της ζωής και πληρώνεις τόσα λεφτα χωρίς να ζητάς αποδειξη; Και ιδιαίτερα σε Ιατρικές δαπάνες που είναι οι νούμερο 1 δαπάνες που μπαίνουν στο Ε1? Σχετικά με σένα, δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν ήξερες την έκπτωση που θα είχες στο φόρο αν ζήταγες εκεινη τη στιγμή απόδειξη. Επίσης ξεχνώντας όλα τα παράπανω, δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν έκανες έστω μια διαπραγμάτευση του στυλ "Χωρίς απόδειξη τόσα, με απόδειξη τόσα". Όταν απάντησε μόνος του οτι δεν θα σου δώσει απόδειξη για τα 100€ γιατι έκανες την κότα; Και αν υποθέσουμε οτι την έκανες για να σου κάνει καλή δουλειά, γιατι δεν τη ζήτησες μετά; Με λίγα λόγια ξαναζητάω συγνώμη και σου λέω οτι με τόσους λάθος και αφελεις χειρισμους, που έκανες στο συγκεκριμενο θέμα, το μονο που μπορώ να σου πω είναι το πάθημα να σου γίνει μάθηνα (αν όχι "καλά να πάθεις")...Sorry.... Φυσικα και το ηξερα και θα το καταπινα αν η μετεπειτα συμπεριφορα του ηταν η πρεπουσα σε γοατρο που εκανε μια εστω μικρη επεμβαση Άρα υπάρχει παραστατικό για τη νοσηλεία και την επέμβαση και δεν μπορείς να αποδείξεις ότι του έδωσες τα 1.200,00 ευρώ μαύρα. Την πάτησες! Θα μπορούσες να μην τα δώσεις καν. Στο παραστατικο αναφεροντε αναλυτικα οι δαπανες αλλα πουθενα αμοιβη γιατρου.Αρα εχω στοιχειο οτι νοσηλευτηκα χωρις να αναφερεται αμοιβη γιατρου. Απο την αλλη αν θές, ένας χειρουργός του δημοσίου με χρόνια εμπειρίας, που παίρνει 1750€ (τόσα έπαιρνε ο γιατρος, που μου έκανε αχίλλειο και είχαμε εκτεταμένη συζήτηση για τα φακελάκια), πραγματικα θεωρώ οτι όντως είναι πολύ λίγα με αποτέλεσμα να συντηρείται η παραοικονομία του φακελακίου την οποία την πληρώνει ο απλος πολίτης. Συμφωνω και επαυξανω οτι ειναι λιγα αλαλ δεν ειναι λογος να μην κοβουν αποδειξη για αλλα εσοδα. Επί του ερωτήματος του Γιάννη, νομίζω ότι πλέον είναι αργά. Ο γιατρός μπορεί να ισχυριστεί ότι "επιτελεί λειτούργημα και γι' αυτό χειρουργεί δωρεάν συνανθρώπους του που θεωρεί ότι το χρειάζονται και δεν μπορούν να πληρώσουν". Ενδεχομένως να το έχει κάνει και μερικές φορές, να φέρει τους σχετικούς μάρτυρες και όλα ωραία και καλά. Πρέπει να εκπαιδευτούμε όλοι να ζητάμε αποδείξεις. Ναι αυτο το φοβαμαι και υπαρει μεγαλογιατρος που τα παιρνει χοντρα αλλα επειδη σε καποιους που δεν ειχαν δεν πηρε επιτηδες εχει στρατια που πινουν νερο στο ονομα του.Δεν ειναι στην Αθηνα.οποιος καταλαβε ...καταλαβε.
kage Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Αν έπιαναν και τιμωρούσαν άμεσα (κι όχι μετά από 10 χρόνια και 20 αναβολές) μερικούς μεγαλογιατρούς για τα φακελάκια και τη φοροδιαφυγή, οι περισσότεροι θα συμμορφώνονταν. Αν μιλάμε όμως για το ΕΣΥ, μόλις κόβονταν τα φακελάκια, πολλοί γιατροί (ειδικά χειρουργοί) θα σηκώνονταν να φύγουν. Γιατί να μείνει και να βγάζει σε ένα μήνα, όσα θα παίρνει για μία επέμβαση στον ιδιωτικό τομέα; Πιστεύω ότι αυτός είναι και ο λόγος που το κράτος δεν κάνει αυτό που πρέπει. ειχε βγει η λιστα με τους γιατρους που απλα φοροδιαφευγουν(δηλ.δεν χρειαστηκε να τους πιασουν με το φακελακι ή χωρις αποδειξη).υπαρχει και το σεναριο οτι αφου θα περασουν μερικα χρονια με δικες ,στο ενδιαμεσο θα βρεθει καποιος συγγενης,γνωστος ή ο ιδιος απο τους εισαγγελεις που να ειχε παρε δωσε μαζι του και θα τον ευνοησει... Μην κοροιδευομαστε και εδω.στο δημοσιο πανε ΟΛΟΙ για την εμπειρια και το ονομα. μετα πανε σε ιδιωτικα.. οι αμοιβες ιατρων κτλ σε ιδιωτικα νοσοκομεια συνηθως αναγραφονται σε αποδειξη.Το "μυστικο" ειναι οτι ο θεραπων ιατρος εχει και ενα ποσοστο του συνολου(εξετασεις,ημερισια νοσηλεια,επισκεψεις ιατρων...)που εκανε ο ασθενης του. οποτε τοσο το ιδιωτικο νοσοκομειο οσο και ο γιατρος κανουν εξετασεις,επισκεψεις κτλ. που δεν χρειαζονται γιατι κερδιζουν απο αυτα. εξτρα point οτι στα ιδιωτικα αναλογα με την κατηγορια νοσηλειας που εισαι(δ,γ,β,α,lux)διαμορφωνονται και οι τιμες στα υπολοιπα. edit: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=400771&h1=true
Critter Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Αν έπιαναν και τιμωρούσαν άμεσα (κι όχι μετά από 10 χρόνια και 20 αναβολές) μερικούς μεγαλογιατρούς για τα φακελάκια και τη φοροδιαφυγή, οι περισσότεροι θα συμμορφώνονταν. Αν μιλάμε όμως για το ΕΣΥ, μόλις κόβονταν τα φακελάκια, πολλοί γιατροί (ειδικά χειρουργοί) θα σηκώνονταν να φύγουν. Γιατί να μείνει και να βγάζει σε ένα μήνα, όσα θα παίρνει για μία επέμβαση στον ιδιωτικό τομέα; Πιστεύω ότι αυτός είναι και ο λόγος που το κράτος δεν κάνει αυτό που πρέπει. Απολύτως σωστο αυτό που λες και σε αυτο ακριβώς συμφωνησα και με τον γιατρο που μου έκανε την επέμβαση. Μου είπε ακριβώς τα ιδια λες και ειναι απο κασσέτα όμως. Αυτός, δεν μου ζήτησε ποτέ τίποτα, και αφού είχε γίνει η επέμβαση, του έδωσα 300€ (μικροποσο θα το χαρακτηριζα σε σχέση με αυτα που ακούω) σαν δώρο απο μόνος μου, με σκοπο βέβαια να με προσέξει και αργότερα, πράγμα που έγινε και με το παραπάνω. Και btw οι γιατροι είναι απο τους ελάχιστους δημόσιους υπάλληλους που συνολικά δεν μπορεις να τους κατηγορήσεις ότι κάθονται. Σαν το Βέγγο τους έιδα οτι τρέχανε στο ΚΑΤ.
FilipposMD Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Απολύτως σωστο αυτό που λες και σε αυτο ακριβώς συμφωνησα και με τον γιατρο που μου έκανε την επέμβαση. Μου είπε ακριβώς τα ιδια λες και ειναι απο κασσέτα όμως. Αυτός, δεν μου ζήτησε ποτέ τίποτα, και αφού είχε γίνει η επέμβαση, του έδωσα 300€ (μικροποσο θα το χαρακτηριζα σε σχέση με αυτα που ακούω) σαν δώρο απο μόνος μου, με σκοπο βέβαια να με προσέξει και αργότερα, πράγμα που έγινε και με το παραπάνω. Και btw οι γιατροι είναι απο τους ελάχιστους δημόσιους υπάλληλους που συνολικά δεν μπορεις να τους κατηγορήσεις ότι κάθονται. Σαν το Βέγγο τους έιδα οτι τρέχανε στο ΚΑΤ. Σε ΚΑΤ, Ευαγγελισμό, Λαϊκό, Ιπποκράτειο και τέτοια νοσοκομεία, πραγματικά πεθαίνουν οι γιατροί (και οι νοσηλευτές). Σε κάτι μικρά νοσοκομεία, που έχουν μερικές άκυρες κλινικές και δεν πατάει κανείς, μπορεί και να ξύνονται. Πάντως, ασχέτως με το ύψος των μισθών, το βρίσκω τραγικό να παίρνεις λεφτά από ασθενή, έστω και ως δώρο. Αν δε σ'αρέσει το ΕΣΥ, πήγαινε στον ιδιωτικό τομέα να τα πάρεις "νόμιμα και ηθικά". Έτσι συντηρείται μια κατάσταση όπου ο γιατρός που θέλει να είναι σωστός, καταλήγει να είναι ο μαλάκας της υπόθεσης και οι ασθενείς παίζουν στο λόττο αν θα τύχουν δωρεάν περίθαλψης ή όχι.
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Μιλησα τωρα με κουμπαρο μου εφοριακο.Ακομα και να πει οτι δεν ειχε παρει λεφτα ηταν υποχρεωμενος να εχει κοψει δωρεαν αποδειξη και να εχω λαβει γνωση. Αυριο μεθαυριο θα δειξει...
PP1969 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Aφου λοιπον δε πηρες αποδειξη, γιατι πληρωσες? Αν ειχα μια αποδειξη 1200 ευρω θα επερνα πισω απο την εφορια τα 540 ευρω παρακαλω. Για τον κωδικο 051 λες? Noμιζω οτι ειναι λιγοτερα. (ΥΓ. Φακελακι εδωσες? )
dr lag Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Αγαπητέ Γιάννη, προτού προσπαθήσω να σε βοηθήσω στο ερώτημα σου, θα μου επιτρέψεις πρώτα να κλείσω λίγο τα μάτια, να ονειρευτώ πως ζούμε σε μια ευνομούμενη χώρα που ευημερεί, με πολίτες φορολογικά ευσυνείδητους κι ένα κράτος που αγκαλιάζει στοργικά όλους μας, επιστρέφοντας τη φορολογία με δωρεάν υγεία, δωρεάν παιδεία, αίσθημα ασφάλειας και προοπτικές για το μέλλον των παιδιών μας. Επιθυμείς λοιπόν να εισπράξεις την επιστροφή φόρου που δικαιούσαι, με μια απόδειξη που θα έπρεπε να είχες απαιτήσει αμέσως μόλις πλήρωσες. Μόνο που αυτό δεν μπορεί πλέον να γίνει, αφού όπως σου είπαν κι άλλοι νωρίτερα, έχει αλλάξει το οικονομικό έτος. Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις, εφόσον βέβαια το μόνο που ζητάς είναι η έκπτωση φόρου κι εφόσον φυσικά δεν είσαι συνυπεύθυνος φοροδιαφυγής (με την έστω και σιωπηρή, αλλά συνηθισμένη σε όλη την αγορά παροχής υπηρεσιών, συμφωνία του τύπου: «μιλάμε για μαύρα λεφτά, γιαυτό δεν σου ζητάω παραπάνω») , θα ήταν να σου κόψει μια φετινή απόδειξη, την οποία θα χρησιμοποιήσεις στην επόμενη φορολογική σου δήλωση. Φοβάμαι όμως πως αυτή η «λεπτή οικονομική παρεξήγηση» δεν πρόκειται να λυθεί με τέτοιου αγγλοσαξονικού τύπου αβρότητες, οπότε κατά τη γνώμη μου πάντα, έχεις δυο επιλογές: το καταπίνεις ή προχωράς στην τιμωρία του φοροφυγά, που όπως βλέπω ετοιμάζεις. Απ’ τη στιγμή που κάποια ιατρική πράξη έχει καταγραφεί στο λογιστήριο μιας κλινικής, τότε θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχει και απόδειξη του θεράποντος ιατρού, εκτός κι αν αυτός είναι έμμισθος (που πολύ αμφιβάλλω για την περίπτωση που αναφέρεις). Για την εφορία δεν υφίσταται το βλέπω τσάμπα κόσμο, που αναφέρθηκε νωρίτερα, παρά μόνο απόδειξη με την ένδειξη «ΔΩΡΕΑΝ» κι αυτές σε κάποιο μικρό ποσοστό του συνολικού τζίρου. Το ότι δεν την έχεις στα χέρια σου, δεν σημαίνει τίποτε απολύτως. Μπορεί κάλλιστα να ισχυριστεί ότι στην έδωσε, ειδικά αν στο μπλοκάκι του υπάρχει έστω κι ένα συμβολικό ποσό κομμένο στο όνομά σου. Αν μου επιτρέπεις όμως, να σου επισημάνω κάτι από την εμπειρία που έχω από τον χώρο της ιδιωτικής υγείας, στον οποίο επίσης κινούμαι: όλοι αυτοί οι μεγαλο-τέως-ιατροί που έχουν κάνει πλέον κύριο επάγγελμα την φοροδιαφυγή ή άλλοι τους την λαμογιά και μετά την ιατρική, έχουν από καιρό οργανώσει τις άμυνες τους απέναντι σε τέτοιου είδους κακοτοπιές, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οργανώνονται όλοι οι μεγαλο-κάτι (δικηγόροι, εργολάβοι, ποδοσφαιριστές, λαθρέμποροι πετρελαίου) – ατέλειωτος ο κατάλογος σ’ αυτό τον τόπο. Δεν ξέρω αν κατάφερα να σου ξεδιαλύνω τίποτα. Στη διάθεση σου να απαντήσω και σε κάτι άλλο, μόνο που θα ήθελα πρώτα αν μπορείς, να μου απαντήσεις κι εσύ με τη σειρά σου σε κάποιες απορίες μου: - Αφού σου φάνηκαν πολλά τα χρήματα για μια μικροεπεμβασούλα της μισής ωρίτσας, όπως αναφέρεις, ποιος ο λόγος να αποτανθείς σε μεγαλοκαθηγητή και μάλιστα διπλοθεσίτη; - Κακή η φοροδιαφυγή, δε λέω, αλλά φίλε Γιάννη πόσες φορές χρησιμοποίησες τον κουμπάρο σου εφοριακό για να κυνηγήσεις από τους μεγαλοφροντιστές που έκαναν ιδιαίτερα στα παιδιά σου μέχρι και τον ταπεινό υδραυλικό που πήρε 50 μαύρα για τη βρύση που έσταζε; - Όταν λες «φυσικά και το ήξερα και θα το κατάπινα αν η μετέπειτα συμπεριφορά του ήταν η πρέπουσα σε γιατρό…», εμένα άδικα μου φέρνει πιο πολύ στο: «λίγο με νοιάζει η φοροδιαφυγή, οι αποδείξεις και τα δυο χιλιάρικα για day clinic, αφού για μια τόσο μικρή επέμβαση με χειρούργησε ο Τάδε Σπουδαίος. Τώρα όμως, πέντε μήνες μετά που τα πράγματα δεν πήγαν όπως (δικαίως ή αδίκως) τα περίμενα, ψάχνω τρόπο να τον σκίσω»;
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Καλημερα φιλε μου Δεν αποποιουμε την ηθικη ευθυνη για το γεγονος αυτο που ανεφερα.Απλα καποιες φορες εστω με καθυστεριση επαναστατουμε μεσα μας.Αυτο ισως ειναι μια αρχη να βελτιωθουμε στο μελλον. Το θεραπευτηριο που εκανα την επεμβαση δεν εχει δικους του χειρουργους αλλα εξωτερικους συνεργατες Προφανως αυτοι οφειλουν να κοβουν αποδειξη για την χειρουργικη επεμβαση.Αν την εχει κοψει που το θεωρω πολυ απιθανο γιατι να μην μου την εχει δωσει? Ακομα κι ετσι αν πει οτι την εκοψε και μου την εδωσε καλιστα μπορει να μου δωσει μια φωτοτυπια για δικη του καλυψη. Απευθυνηθηκα σε μεγαλοκαθηγητη γιατι δυο φορες ειχα ταλαιπωρηθει ασκοπα απο συνοικιακο χειρουργο που ασχετα αν δεν εφταιγε με την συμπεριφορα του με απομακρυνε απο αυτον. Τον κουμπαρο μου μονο για φορολογικη συμβουλη τον χρησιμοπιοιω και οχι για να καταγγειλω καποιον.Εξ αλλου εινια σε αλλη εφορια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.