Προς το περιεχόμενο

Αποδειξη απο γιατρο

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον Δεκεμβριο που μας περασε εκανα μια επεμβαση σε ιδιωτικο θεραπευτηριο απο καθηγητη Ιατρικης.

Πηρε για μια πολυ απλη επεμβαση 1200 ευρω για μισυ ωριτσα χωρις φυσικα να μου δωσει αποδειξη.

Αυτο που μου την εδωσε ειναι οτι ουδεποτε τον ειδα στο νοσοκομειο γιατι δεν περασε να με δει μετα την επεμβαση και την αλλη μερα το πρωι ηρθε μονο ενας βοηθος του και μετα απο λιγες ωρες εφυγα.

Η ναρκωση ηταν γενικη ...και δεν ξερω καν αν την εκανε αυτος την επεμβαση.

Τα λεφτα τα πηρε απο την γυναικα μου μετα την επεμβαση που την καλεσε για ...ενημερωση.Δεν ηταν κανεις αλλος μπροστα.

Αν ειχα μια αποδειξη 1200 ευρω θα επερνα πισω απο την εφορια τα 540 ευρω παρακαλω.

Επειδη κυριως με ενοχλησε η συμπεριφορα του αν τωρα ζητησω την αποδειξη με ημερομηνια Δεκεμβριου 2010 που ηταν υποχρεωμενος να εχει εκδωσει (αν και στο ΕΣΥ επειδη ειναι καθηγητης εχει δικαιωμα να κοβει αποδειξεις οπως και το ιατρειο που εχει)τι μπορει να συμβει ?

Μπορει να ισχυριστει οτι μεχρι τωρα δεν εχει παρει τα λεφτα ?

Υπαρχει σχετικη εμπειρια απο καποιον εδω ???

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δύσκολο να σου δώσει απόδειξη περασμένου έτους! Είναι λίγο αργά πια. Οι χειρόγραφες, θεωρημένες από την εφορία έχουν αρίθμηση. Δεν νομίζω να άφησε κενά στο μπλοκάκι του για το 2010. Το πολύ-πολύ να σου δώσει με ημερομηνία 2011.

Καλό είναι να ζητάμε τις αποδείξεις άμεσα.

Μήπως θα σε χρέωνε περισσότερα αν έκοβε απόδειξη; Αφησε κάτι τέτοιο να εννοηθεί;

Δημοσ.

Στα αρχεια του νοσοκομειου δε φαινεται πουθενα οτι εκανες επεμβαση? Θελω να πω, οταν πηγα σε ιδιωτικο νοσοκομειο εγω, εβγαλα καρτελες, καταχωρησαν τα στοιχεια μου, σημειωσαν τι επεμβαση θα κανω, ΠΡΙΝ τα κανω. Κρατησαν αρχειο/ιστορικο κανονικα. Σε εσενα δεν εγινε κατι αναλογο?

Αν οχι, το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ζητησεις ευγενικα αποδειξη σε στυλ "κυριε ταδε θα ηθελα να μου κοψετε μια αποδειξη για την επεμβαση αν σας ειναι ευκολο" και συνοδεψε το με μια ψευτοδικαιολογια τυπου "την χρειαζομαι για τον ταδε λογο".

Το πιθανοτερο -θαρρω- ειναι να δεχτει, αλλα να κανει τον κινεζο στο θεμα του ποσου και να σου κοψει λιγοτερα χρηματα. Αν δεν δεχτει δε νομιζω να χεις και πολλες ελπιδες για κατι περαιτερω.

edit. Ομως ναι ειναι κι αυτο που λεει ο judas, μιλαμε για ετεροχρονισμενη αποδειξη. Χλωμο.

Δημοσ.

Δεν αφησε να εννοειθει τιποτα...Τωρα φορολογικα ειναι αδυνατον να μου κοψει αποδειξη με 2010 αλλα..προβλημα του

Επισης και στην επισκεψη στο ιατρειο του πριν την επεμβαση που πηρε 100 ευρω ειπε "Θελεις αποδειξη"? Πριν πω τιποτα απαντησε "Δεν θελεις" !!!

Στα αρχεια του νοσοκομειου δε φαινεται πουθενα οτι εκανες επεμβαση? Θελω να πω, οταν πηγα σε ιδιωτικο νοσοκομειο εγω, εβγαλα καρτελες, καταχωρησαν τα στοιχεια μου, σημειωσαν τι επεμβαση θα κανω, ΠΡΙΝ τα κανω. Κρατησαν αρχειο/ιστορικο κανονικα. Σε εσενα δεν εγινε κατι αναλογο?

Αν οχι, το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ζητησεις ευγενικα αποδειξη σε στυλ "κυριε ταδε θα ηθελα να μου κοψετε μια αποδειξη για την επεμβαση αν σας ειναι ευκολο" και συνοδεψε το με μια ψευτοδικαιολογια τυπου "την χρειαζομαι για τον ταδε λογο".

Το πιθανοτερο -θαρρω- ειναι να δεχτει, αλλα να κανει τον κινεζο στο θεμα του ποσου και να σου κοψει λιγοτερα χρηματα. Αν δεν δεχτει δε νομιζω να χεις και πολλες ελπιδες για κατι περαιτερω.

edit. Ομως ναι ειναι κι αυτο που λεει ο judas, μιλαμε για ετεροχρονισμενη αποδειξη. Χλωμο.

Φυσικα και υπαρχουν αποδεικτικα απο το νοσοκομειο.Το κυριοτερο το τιμολογιο που πληρωσα εκει αλλα 950 ευρω για 24 ωρες νοσηλεια και επεμβαση

Τους κινεζους...δεν τους συμπαθω.

Δημοσ.

Δεν αφησε να εννοειθει τιποτα...Τωρα φορολογικα ειναι αδυνατον να μου κοψει αποδειξη με 2010 αλλα..προβλημα του

Επισης και στην επισκεψη στο ιατρειο του πριν την επεμβαση που πηρε 100 ευρω ειπε "Θελεις αποδειξη"? Πριν πω τιποτα απαντησε "Δεν θελεις" !!!

Φυσικα και υπαρχουν αποδεικτικα απο το νοσοκομειο.Το κυριοτερο το τιμολογιο που πληρωσα εκει αλλα 950 ευρω.

Τους κινεζους...δεν τους συμπαθω.

Ωραια στη θεση σου το πρωτο πραγμα που θα εκανα ηταν να ζητησω απτο ιδιο το νοσοκομειο τα χαρτια με οτι εκανα εκει μεσα με τη δικαιολογια οτι "μου τα ζητα ενας αλλος γιατρος για να μελετησει το ιστορικο μου, επειδη μου παρουσιαστηκε ενα σχετικο προβλημα υγειας".

(δεν ξερω ποσο ρεαλιστικο ειναι το παραπανω).

Στη συνεχεια εχοντας τα χαρτια στα χερια μου θα ζητουσα αποδειξη ευγενικα απτο ιδιο το νοσοκομειο, για καθε υπηρεσια που μου πουλησαν. Αν ελεγαν συνενοησου με το γιατρο κλπ θα πηγαινα να ζητησω ευγενικα απο αυτον κι αν ελεγε οχι θα απειλουσα οτι θα κινηθω νομικα or something. Το πιθανοτερο ειναι να σου κοψει, αλλα οπως ειπα να κανει τον κινεζο στο θεμα του ποσου, αντι για 1200 να κοψει 400 πχ, με τη δικαιολογια οτι αν ηταν να κοψει αποδειξη επρεπε να σε χρεωσει 2000 ευρω. Εκει δε μπορεις να κανεις και πολλα.

Δημοσ.

Ωραια στη θεση σου το πρωτο πραγμα που θα εκανα ηταν να ζητησω απτο ιδιο το νοσοκομειο τα χαρτια με οτι εκανα εκει μεσα με τη δικαιολογια οτι "μου τα ζητα ενας αλλος γιατρος για να μελετησει το ιστορικο μου, επειδη μου παρουσιαστηκε ενα σχετικο προβλημα υγειας".

(δεν ξερω ποσο ρεαλιστικο ειναι το παραπανω).

Στη συνεχεια εχοντας τα χαρτια στα χερια μου θα ζητουσα αποδειξη ευγενικα απτο γιατρο κι αν ελεγε οχι θα του ελεγα οτι θα κινηθω νομικα or something. Το πιθανοτερο ειναι να σου κοψει, αλλα οπως ειπα να κανει τον κινεζο στο θεμα του ποσου, αντι για 1200 να κοψει 400 πχ. Εκει δε μπορεις να κανεις και πολλα.

Καλη σκεψη αν και νομιζω ευκολα μπορω να αποδειξω οτι αυτος με χειρουργησε ...Με 2010 δεν μπορει να μου κοψει γιατι εχει αλλαξει χρηση στα βιβλια του.

Αυτο που δεν ξερω ειναι οτι αν ισχυριστει οτι ποτε δεν πηρε χρηματα ηταν υποχρεωμενος να κανει κατι για φορολογικη αμυνα ?

Δημοσ.

Νομιζω οτι δεν προβλεπεται απο καποιον νομο αυτο. Και νομιζω οτι παραστατικα κοβονται με το που παρεχονται οι υπηρεσιες και φυσικα πληρωνει και το φορο. Αν πληρωθηκε ο ιδιος ειναι αλλη υποθεση, αποδειξη παροχης υπηρεσιων ομως επρεπε να υπαρχει σε καθε περιπτωση. Εαν ηταν ετσι θα μπορουσε για καθε πελατη που δεν κοβει αποδειξη να του ζηταει το ποσο και δευτερη φορα, με τον ισχυρισμο οτι δεν υπαρχει αποδειξη επειδη δεν πληρωθηκε.

Αλλα ας απαντησει ενας νομικος σε αυτα.

Δημοσ.

Νομιζω οτι δεν προβλεπεται απο καποιον νομο αυτο. Και νομιζω οτι παραστατικα κοβονται με το που παρεχονται οι υπηρεσιες και φυσικα πληρωνει και το φορο. Αν πληρωθηκε ο ιδιος ειναι αλλη υποθεση, αποδειξη παροχης υπηρεσιων ομως επρεπε να υπαρχει σε καθε περιπτωση. Εαν ηταν ετσι θα μπορουσε για καθε πελατη που δεν κοβει αποδειξη να του ζηταει το ποσο και δευτερη φορα, με τον ισχυρισμο οτι δεν υπαρχει αποδειξη επειδη δεν πληρωθηκε.

Αλλα ας απαντησει ενας νομικος σε αυτα.

Αυτη η υποχρεωση σιγουρα ισχυει για ενοικια αλλα δεν ξερω αν ειναι το ιδιο για ιατρικες πραξεις...

Δημοσ.

Συγνώμη που θα το πώ ετσι, αλλα ρε συ Γιαννη είσαι μεγάλος άνθρωπος και χρόνια στου κουρμπέτι της ζωής και πληρώνεις τόσα λεφτα χωρίς να ζητάς αποδειξη; Και ιδιαίτερα σε Ιατρικές δαπάνες που είναι οι νούμερο 1 δαπάνες που μπαίνουν στο Ε1? Και έκτος τούτου, αν υπάρχει ένας κλάδος που καθεται στο σβερκο του κράτους φορολογικά περισσότερο απο οποινδήποτε άλλο (αντε και 2-3 συνοδοιπόροι), είναι οι γιατροί. Είναι δυνατόν όταν η χωρα της οποίας έχεις τη σημαία στην υπογραφή σου πάει κατα διαόλου οικονομικά, να μην τη βοηθας να ορθοποδησει; Και δεν μιλαω να την βοηθήσεις ουτε καν δίνοντας της απο τα δικα σου λεφτα. Να τη βοηθήσεις απο τα λεφτά αυτουνού που πρέπει να της τα δώσει (ο οποίος βγαζει πολυ περισσότερα λεφτα απο το μέσο όρο) ζητώντας απλά μια απόδειξη.

Σχετικά με σένα, δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν ήξερες την έκπτωση που θα είχες στο φόρο αν ζήταγες εκεινη τη στιγμή απόδειξη. Επίσης ξεχνώντας όλα τα παράπανω, δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν έκανες έστω μια διαπραγμάτευση του στυλ "Χωρίς απόδειξη τόσα, με απόδειξη τόσα". Όταν απάντησε μόνος του οτι δεν θα σου δώσει απόδειξη για τα 100€ γιατι έκανες την κότα; Και αν υποθέσουμε οτι την έκανες για να σου κάνει καλή δουλειά, γιατι δεν τη ζήτησες μετά;

Με λίγα λόγια ξαναζητάω συγνώμη και σου λέω οτι με τόσους λάθος και αφελεις χειρισμους, που έκανες στο συγκεκριμενο θέμα, το μονο που μπορώ να σου πω είναι το πάθημα να σου γίνει μάθηνα (αν όχι "καλά να πάθεις")...Sorry....

Δημοσ.
Το κυριοτερο το τιμολογιο που πληρωσα εκει αλλα 950 ευρω για 24 ωρες νοσηλεια και επεμβαση

Άρα υπάρχει παραστατικό για τη νοσηλεία και την επέμβαση και δεν μπορείς να αποδείξεις ότι του έδωσες τα 1.200,00 ευρώ μαύρα. Την πάτησες!

Θα μπορούσες να μην τα δώσεις καν.

Φίλε critter υπάρχουν και πολύ χειρότεροι από τους γιατρούς, απλά όταν ακούμε ότι φοροδιαφεύγει γιατρός μας σηκώνεται η τρίχα για κάποιο λόγο.

Πες μου πότε πήρες απόδειξη από περίπτερο τελευταία φορά. Με γελάς, έχει περίπτερα στο κέντρο με τζίρο 500.000 και 1 εκατομμύριο ευρώ.Πλέον δεν υπάρχει τεκμαρτή φορολόγηση!

Δημοσ.

Φίλε critter υπάρχουν και πολύ χειρότεροι από τους γιατρούς, απλά όταν ακούμε ότι φοροδιαφεύγει γιατρός μας σηκώνεται η τρίχα για κάποιο λόγο.

Πες μου πότε πήρες απόδειξη από περίπτερο τελευταία φορά. Με γελάς, έχει περίπτερα στο κέντρο με τζίρο 500.000 και 1 εκατομμύριο ευρώ.Πλέον δεν υπάρχει τεκμαρτή φορολόγηση!

Ναι ρε παιδι μου, ειπα οτι έχουν και 2-3 συνοδοιπόρους. Και οι γιατροι μην ξεχνας οτι δεν έχουν μόνο τη ρετσινιά της απόδειξης αλλα και τη ρετσινια του φακελακιου και των extra που παίρνουν μαύρα.

Αυτο με τα περιπτερα δεν εχεις άδικο αλλα μπορω με μεγάλη βεβαιότητα να πω οτι η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτεράδων, δεν βγάζουν όσα οι γιατροι.

Απο την αλλη αν θές, ένας χειρουργός του δημοσίου με χρόνια εμπειρίας, που παίρνει 1750€ (τόσα έπαιρνε ο γιατρος, που μου έκανε αχίλλειο και είχαμε εκτεταμένη συζήτηση για τα φακελάκια), πραγματικα θεωρώ οτι όντως είναι πολύ λίγα με αποτέλεσμα να συντηρείται η παραοικονομία του φακελακίου την οποία την πληρώνει ο απλος πολίτης. Αλλα ρε παιδι μου, αυτο που λεω ειναι οτι αν δεν πάρεις αποδειξη και απο τον ΙΔΙΩΤΗ γιατρό που βγάζει σίγουρα πολύ περισσότερα απο τα 1750, απο ποιόν θα πάρεις; Και ειδικά όταν προκειται να ωφεληθείς. Αυτά τα πράγματα εννοούνται.

Δημοσ.

Εγω παλι δικαιολογω τον Γιαννη που δε ζητησε αποδειξη καθως ανηκει στην γενια που εμαθε να ζει χωρις αποδειξεις. Αυτο περασε στο DNA αυτης της γενιας, δε φταιει ο Γιαννης που ολοι κανανε το ιδιο πραγμα. Το αυτονοητο/η συνηθεια ειναι (ηταν) να μην ζηταν αποδειξεις, το οποιο σιγα σιγα τωρα αλλαζει, οποτε δικαιολογουνται τα λαθη, δε χρειαζεται να πυροβολουμε τον πιανιστα. Μια φορα κανεις το λαθος και μετα γιοκ. Ε καπως ετσι θα μπει στο DNA του Ελληνα οτι οπου δινεις χρηματα ζητας αποδειξη.

Δημοσ.

σιγά σιγά αλλάζει; Τίποτα δεν αλλάζει. Εμένα σπάνια μου ζητάν απόδειξη, όσο σπάνια μου ζητούσαν και πριν 10 χρόνια. Ακόμα και αυτοί που ζητάν, το κάνουν δειλά και διστακτικά λες και θα τους δείρω: "γιατρέ, (σημειωτέον ότι δεν είμαι γιατρός, παραιατρικός είμαι, αλλά οι θείες συνήθως γιατρό με λένε), κόβετε απόδειξη;". Βάζω στοίχημα ότι αν τους πω 'Όχι, δεν κόβω" ή "α, θες απόδειξη; Τότε αντί για 100 θα δώσεις 150" θα πουν οκ.

Για κάποιον λόγο οι γιατροί απολαμβάνουν εκτίμηση και σεβασμό και υπακοή πέραν αυτού που αξίζουν σε αυτόν τον τόπο.

Δημοσ.

αν εισαι ο μοναδικος γιατρος που κοβει αποδειξεις θα κανεις καλο ονομα μακροπροθεσμα :rolleyes:

Δημοσ.

σιγά σιγά αλλάζει; Τίποτα δεν αλλάζει. Εμένα σπάνια μου ζητάν απόδειξη, όσο σπάνια μου ζητούσαν και πριν 10 χρόνια. Ακόμα και αυτοί που ζητάν, το κάνουν δειλά και διστακτικά λες και θα τους δείρω: "γιατρέ, (σημειωτέον ότι δεν είμαι γιατρός, παραιατρικός είμαι, αλλά οι θείες συνήθως γιατρό με λένε), κόβετε απόδειξη;". Βάζω στοίχημα ότι αν τους πω 'Όχι, δεν κόβω" ή "α, θες απόδειξη; Τότε αντί για 100 θα δώσεις 150" θα πουν οκ.

Για κάποιον λόγο οι γιατροί απολαμβάνουν εκτίμηση και σεβασμό και υπακοή πέραν αυτού που αξίζουν σε αυτόν τον τόπο.

Εγω παντως απο ενα σημειο και μετα ζηταγα παντου αποδειξεις και ο λογος ειναι η επιστροφη φορου. Εκανα την παπια αν μου λεγανε οτι για να μου κοψουν αποδειξη θα χρεωθω περισσοτερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...