Προς το περιεχόμενο

Αγορά Ηλεκτρονικού Υπολογιστή

Rapsos13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Μετά απο 2-3 χρόνια(μπορεί και παραπάνω) με επεξεργαστή intel στα 2,44GHz νομίζω ότι είναι ώρα να αγοράσω καινούργιο υπολογιστή που θα συμβαδίζει με την εποχή.Το budget μου είναι περίπου 1000euro μαζί με οθόνη(οπότε κάπου στα 800euro ο πύργος)

Έχω κάνει μια πρόχειρη έρευνα αγοράς και έχω πάρει μια ιδέα.Για δείτε τι σκέφτομαι:

Case Modding: LX-803 BLACK PC CASE

Μητρική: MSI 890FXA-GD65

Επεξεργαστής: AMD PHENOM II X4 965 3.4GHZ QUAD CORE BLACK BOX EDITION

Κάρτα γραφικών: GIGABYTE RADEON HD5770 GV-R577SO-1GD SUPER OVERCLOCK 1GB PCI-E RETAIL

Μνήμες RAM: KINGSTON KHX1600C9D3K3/6GX DDR3 6GB (3X2GB) PC12800 1600MHZ HYPERX GENESIS TRIPLE CHANNEL KIT ή εναλλακτική με 2x KINGSTON KVR1333D3N9/4G DDR3 4GB PC10666 1333MHZ VALUE RAM

Σκληρός Δίσκος: WESTERN DIGITAL WD10EARS 1TB CAVIAR GREEN SATA2

Τροφοδοτικό: OCZ NVIDIA SLI-READY GAME XSTREAM 600W

DVD Driver: LG CH10LS20 BLU-RAY COMBO DRIVE SATA BLACK

Οθόνη: LG E2360S-PN 23'' LED TFT PIANO BLACK

Η τιμή όλων αυτών είναι λίγο ποιο κάτω απο τα 1000euro

Χρήση:

Κυρίως για προσωπική χρήση,παιχνίδια(επιπέδου Crysis 2),προγράμματα Photoshop CS5,Dreamwiever CS5 κτλ.Σκέφτομαι και πάλι να το κρατήσω κανα 3άρι χρόνια περίπου.

Αυτό σκέφτομαι.Πώς το βλέπετε;

Και τώρα ένας καταιγισμός από ερωτήσεις:

1)Το τροφοδοτικό στα 600Wat είναι εντάξει;

2)Να προτιμήσω την εργοστασιακή ψήκτρα του επεξεργαστή ή να αγοράσω καινούργια;(δεν με ενδιαφέρει το overclocking)

3)Πιστεύετε ότι στο σύνολο του είναι ικανοποιητικό για της απαιτήσεις τις εποχής;Θα ήταν καλύτερο αν μάζευα και άλλα λεφτά και να έβαζα επεξεργαστή i7 ή Six-Core απο την AMD;(Όπως είπα δεν το χρειάζομαι για κάτι ιδιαίτερο ούτε είμαι προγραμματιστής)

4)Ποια από τις 2 επιλογές για μνήμη RAM νομίζεται ότι είναι καλύτερη;εγώ θα έλεγα η πρώτη

Έχετε κάποια άλλη πρόταση να μου προτείνετε;

Αν βρεθεί κάποιος να μου απαντήσει θα του είμαι ευγνώμων :D

Δημοσ.

Καταρχήν βλέπω λινκς από eshop. Είναι ενδεικτικά ή θες από eshop?

Μπορείς να το στήσεις μόνος σου το pc?

Που μένεις;

Σε οθόνη λέω να πας στην Dell u2311h...

Και βλεπω έβαλες ένα δίσκο και μάλιστα green. Σε αυτόν σκοπεύεις να βάλεις τα windows ή τον θες για αποθήκη;

Απάντησε και βλέπουμε

Δημοσ.

Απαντησε στις ερωτησεις του φιλου απο πανω και βλεπουμε.αν και μαλλον οπως λες,η ερευνα αγορας πρεπει να ηταν πολυ προχειρη ετσι?

Δημοσ.

Απαντησε στις ερωτησεις του φιλου απο πανω και βλεπουμε.αν και μαλλον οπως λες,η ερευνα αγορας πρεπει να ηταν πολυ προχειρη ετσι?

Ωραία αρχίσαμε. Καλησπέρα Μαρίκα :P

Δημοσ.

Καταρχήν βλέπω λινκς από eshop. Είναι ενδεικτικά ή θες από eshop?

Μπορείς να το στήσεις μόνος σου το pc?

Που μένεις;

Σε οθόνη λέω να πας στην Dell u2311h...

Και βλεπω έβαλες ένα δίσκο και μάλιστα green. Σε αυτόν σκοπεύεις να βάλεις τα windows ή τον θες για αποθήκη;

Απάντησε και βλέπουμε

Ενδεικτικά είναι τα links απο e-shop.Δεν με πειράζει αν είναι και από αλλου

Κατά πάσα πιθανότητα μπορώ αλλά καλύτερα να μου το στήσει κάποιος ιδικός μην τρέχουμε :Ρ

Μένω Κόρινθο και σπουδάζω Αθήνα.

Ναι σε αυτό τον δίσκο λέω να βάλω τα windows.

Ναι ακριβώς :Ρ ποιο πολύ ώρα πρέπει να μου πήρε να γράψω το κείμενο παρά να τα βρω :Ρ

Δημοσ.

Εχχχμμμ τα windows θα τα αγορασεις?η τα εχεις ηδη απο καπου αγορασμενα?απο κανενα θειο ας πουμε που σου τα εκανε δωρο?

Ο φιλος σου ετοιμαζει ηδη μια συνθεση μαλλον.

Δημοσ.

Σε αυτόν τον δίσκο ΔΕΝ θα βάλεις windows.

Λοιπόν θα σου κάνω πρόταση με AMD και μητρική με νέο socket μια και λες θα αναβαθμίσεις σε 3 χρόνια+. Αρα να μπορείς να βάλεις έναν μπούλη επάνω.

Οθόνη αυτή που είπα και σύνθεση αυτή

mobo: http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24188&cat=3&sub=329&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined 91.59

Asrock Socket AM3 890FX Deluxe5 GLan Audio Raid

cpu: http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=19191&cat=2&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined 160.58

AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz Six Core Socket AM3 125W Box Black Edition (HDT90ZFBGRBOX)

cooler: http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20293&cat=7&sub=0&pmanuf=1089&sort=undefined&step=undefined 35.78

corsair A70

ram: http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21360&cat=4&sub=244&pmanuf=207&sort=undefined&step=undefined 43.41

Kingston Hyper X Blu 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9AD3B1K2/4G) (Kit 2 x 2048)

gpu: http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22261&cat=5 251.01

ATI RADEON HD6950 2GB DDR5 PCI-E DUAL DVI HDMI DUAL MINI-DP (GIGABYTE)

hdd: http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17355&cat=6&sub=0&pmanuf=21&sort=undefined&step=undefined 50.29

Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB

dvd: http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=15086&cat=9&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined 17.18

LG DVD±RW GH22NS50 Dual Layer SecurDisc Technology SATA Black Bulk

psu: http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23359&cat=17&sub=0&pmanuf=979&sort=undefined&step=undefined 84.22

Corsair Power Supply 650W ATX 24 pin TX V2 CMPSU-650TXV2EU Active-PFC Retail

case: http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20189&cat=1&sub=0&pmanuf=1120&sort=undefined&step=undefined 78.15

Xigmatek Utgard CPC-T90DB-U01 Midi Tower no PSU Black

Σύνολο case: 812.21

Καλησπερα Μητσο. :P

Τώρα το είδα αυτό Μαρίκα :P

Δεν έχει δουλειά και κάνουμε πλακίτσες να περάσει η ώρα; :P

EDIT:

Εγώ πάω για νάνι. Θανούλη κάνε και μία πρόταση με ένα i5 Να είμαστε κομπλέ :P

Νύχταααααααααααααα

Δημοσ.

Δεν εννοούσα ότι για 3+ χρόνια δεν θα κάνω αναβάθμιση.Εννοούσα στα 3 χρόνια να πάρω καινούργιο :Ρ

Τέσπα.Είναι πολύ καλή η σύνθεση σου αλλά νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολική για τα γούστα μου.

Μήπως θα μπορούσες να σκεφτείς μια σύνθεση με τον επεξεργαστή που είχα διαλέξει εγώ(τον AMD PHENOM II X4 965 3.4GHZ QUAD CORE BLACK BOX EDITION).Πιστεύω οτι θα είμαι εντάξει με αυτόν.Και επιπλέον θεωρώ υπερβολή κάρτα γραφικών στα 2GB πάντα για τα δικά μου γούστα.

Μην με βρίσεις :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Καλά εδώ σκεφτόσουνα i7...

Ακου θα το έχεις 3 χρόνια με ότι αυτό συνεπάγεται σε απαιτήσεις νέων παιχνιδιών κλπ. Βγαίνει μέσα στα χρήματα που θες και είναι τουμπανάκι. Τι σε χαλάει να το στρώσουμε; Θες να γλυτώσεις κάποια λεφτά; Αν ναι πες και κόβω από κάπου...

Δημοσ.

Καλά εδώ σκεφτόσουνα i7...

Ακου θα το έχεις 3 χρόνια με ότι αυτό συνεπάγεται σε απαιτήσεις νέων παιχνιδιών κλπ. Βγαίνει μέσα στα χρήματα που θες και είναι τουμπανάκι. Τι σε χαλάει να το στρώσουμε; Θες να γλυτώσεις κάποια λεφτά; Αν ναι πες και κόβω από κάπου...

Καλά ερώτηση έκανα για ton i7.Δεν είπα οτι θέλω να βάλω.

Κοίτα να σου πω την αλήθεια γενικά με τις απαιτήσεις που έχω την συγκεκριμένη στιγμή και με το υπολογιστή που έχω τώρα είμαι πλήρως ικανοποιημένος και δεν πιστεύω ότι χρειάζομαι κάτι παραπάνω.Μια χαρά δουλεύω το Photoshop,Dreamwiever και τα παιχνίδια που παίζω.Μπορεί να μην είναι με την καλύτερη ποιότητα που θα μπορούσα να βρω αλλά δεν με νοιάζει.

Απλά λέω να πάρω καινούργιο pc για να αυξήσω την ταχύτητα και ποιο πολυ για να είμαι σε θέση στο μέλλον να του κάνω περεταίρω αναβαθμίσεις,γιατί σε αυτόν που έχω τώρα δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα.Τι εννοώ:προτιμώ να πάρω τώρα έναν υπολογιστή με μητρική που μπορεί να πάρει i7 επεξεργαστή και εγώ να του βάλω i3 ή i5(και ανάλογα για AMD) και σε ένα χρόνο αφου θα τον έχω δοκιμάσει να έχω την δυνατότητα τότε να βάλω i7 επεξεργαστή για καλύτερο αποτέλεσμα αν το κρίνω απαραίτητο, παρά να βάλω τώρα i7 επεξεργαστή σε μητρική που παίρνει μέχρι i7 και στο μέλλον αν χρειαστώ αναβάθμισή να πρέπει να πάρω ουσιαστικά καινούργιο pc.

Έτσι μπορείς να "γλυτώσεις" και μερικά χρήματα

Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ :Ρ

Δημοσ.

Τώρα το είδα αυτό Μαρίκα :P

Δεν έχει δουλειά και κάνουμε πλακίτσες να περάσει η ώρα; :P

EDIT:

Εγώ πάω για νάνι. Θανούλη κάνε και μία πρόταση με ένα i5 Να είμαστε κομπλέ :P

Νύχταααααααααααααα

Και εγω τωρα το ειδα αυτο μητσοοοοο.

Απεναντιας εχει δουλεια και γιαυτο το εριξα στην πλακα,δεν λεει να αρχισω να τους βριζω τωρα σωστα????

Αντε καληνυχτα και btw πολυ καλη η συνθεση που εκανες.

Rapsos13 η συνθεση που σου εχει κανει ειναι πολυ καλη και στα λεφτα που θελεις.Καμια σχεση με οτι διαλεξες εσυ.Η extra ψυχτα ειναι και για να εχει λιγοτερο θορυβο ο υπολογιστης,περα απο το οτι συμβαλλει πιο πολυ και στην αξιοπιστια του μηχανηματος.

Η καρτα γραφικων,μην κοιτας μονο το ποσο μνημη εχει.σημασια εχει ο πυρηνας και μετα το ποση μνημη και τι μνημη ειναι αυτη.Με την καρτα που σου εβαλε ο μητσαρας παιζει να τα βγαλεις τα 3 χρονακια χωρις να χρειαστει να την αλλαξεις.Παιζει.....

Ο 965 που διαλεξες δεν αξιζει και τοσο,οχι γιατι δεν ειναι καλος αλλα γιατι υπαρχει ο 955 στα 100 euros που ειναι ο ιδιος επεξεργαστης και απλα ειναι 200mhz λιγοτερα.

Το οποιο φυσικα μπορεις να το κανεις μονος σου και 980 αμα θελεις απλα κανοντας μια ρυθμιση στο bios,δεν ειναι τιποτα.Ποσο μαλλον εαν εχεις σαν ψυχτρα την Α70.

Edit:ο 6πυρηνος που σου εχει βαλει ειναι πολυ δυνατος.και η μητρικη θα υποστηριζει τους καινουργιους AMD που περιμενουμε σε κανενα μηνα οποτε θα μπορεις να κανεις και την αναβαθμιση που θελεις αργοτερα.

Το θεμα ειναι,το δινεις τα 800 για τον πυργο η θελεις και λιγοτερα?

Δημοσ.

Τι εννοώ:προτιμώ να πάρω τώρα έναν υπολογιστή με μητρική που μπορεί να πάρει i7 επεξεργαστή και εγώ να του βάλω i3 ή i5(και ανάλογα για AMD) και σε ένα χρόνο αφου θα τον έχω δοκιμάσει να έχω την δυνατότητα τότε να βάλω i7 επεξεργαστή για καλύτερο αποτέλεσμα αν το κρίνω απαραίτητο, παρά να βάλω τώρα i7 επεξεργαστή σε μητρική που παίρνει μέχρι i7 και στο μέλλον αν χρειαστώ αναβάθμισή να πρέπει να πάρω ουσιαστικά καινούργιο pc.

Έτσι μπορείς να "γλυτώσεις" και μερικά χρήματα

Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ :Ρ

Μα τέτοια μητρική μπήκε γι' αυτό ακριβώς το λόγο. Διαφορετικά θα σου έκανα μία σύνθεση με έναν i5 (που είναι και καλύτερος). Αλλά επειδή η Intel αλλάζει Socket σαν τα πουκάμισα, γι' αυτό πήγα σε AMD. Όχι ότι η AMD δεν αλλάζει απλά είναι πιο σταδιακή η αλλαγή parts σε αυτό το Socket. Αν αλλάξεις θα αλλάξεις μόνο cpu. Αντε να ανέβεις στα 8GB RAM.

και ναι όπως καταλάβατε δεν με παίρνει ΟΥΤΕ ο ύπνος :P

Και εγω τωρα το ειδα αυτο μητσοοοοο.

Απεναντιας εχει δουλεια και γιαυτο το εριξα στην πλακα,δεν λεει να αρχισω να τους βριζω τωρα σωστα????

Αντε καληνυχτα και btw πολυ καλη η συνθεση που εκανες.

Rapsos13 η συνθεση που σου εχει κανει ειναι πολυ καλη και στα λεφτα που θελεις.Καμια σχεση με οτι διαλεξες εσυ.Η extra ψυχτα ειναι και για να εχει λιγοτερο θορυβο ο υπολογιστης,περα απο το οτι συμβαλλει πιο πολυ και στην αξιοπιστια του μηχανηματος.

Η καρτα γραφικων,μην κοιτας μονο το ποσο μνημη εχει.σημασια εχει ο πυρηνας και μετα το ποση μνημη και τι μνημη ειναι αυτη.Με την καρτα που σου εβαλε ο μητσαρας παιζει να τα βγαλεις τα 3 χρονακια χωρις να χρειαστει να την αλλαξεις.Παιζει.....

Ο 965 που διαλεξες δεν αξιζει και τοσο,οχι γιατι δεν ειναι καλος αλλα γιατι υπαρχει ο 955 στα 100 euros που ειναι ο ιδιος επεξεργαστης και απλα ειναι 200mhz λιγοτερα.

Το οποιο φυσικα μπορεις να το κανεις μονος σου και 980 αμα θελεις απλα κανοντας μια ρυθμιση στο bios,δεν ειναι τιποτα.Ποσο μαλλον εαν εχεις σαν ψυχτρα την Α70.

Edit:ο 6πυρηνος που σου εχει βαλει ειναι πολυ δυνατος.και η μητρικη θα υποστηριζει τους καινουργιους AMD που περιμενουμε σε κανενα μηνα οποτε θα μπορεις να κανεις και την αναβαθμιση που θελεις αργοτερα.

Το θεμα ειναι,το δινεις τα 800 για τον πυργο η θελεις και λιγοτερα?

A καλά δεν είδα καν την ανάλυσή σου...

Δημοσ.

Δεν πειραζει,καλυτερα να τα ακουει απο 2.αντε υπνο τωρα αλλιως ριξε του και την συνθεση με τον I 5 ψυχολογικο.Εγω δεν ασχολουμαι με intel πλεον :P

Δημοσ.

Δεν πειραζει,καλυτερα να τα ακουει απο 2.αντε υπνο τωρα αλλιως ριξε του και την συνθεση με τον I 5 ψυχολογικο.Εγω δεν ασχολουμαι με intel πλεον :P

Δεν έχω μυαλό για parts τώρα ειλικρινά ^_^

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...