nicoc89 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Παιδιά καμια σχέση οι ήχοι αυτοί θα προσπαθήσω να το ηχογραφήσω σήμερα.
Moderators stormrain Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Και εγω γκιωνη θα ελεγα. Σε ποια πολη μενεις? Ισως βοηθησει. Απο το πεταγμα σου φανηκε μεγαλων διαστασεων ή μικρων? Παντως μπορει να ειναι και κανενα κουλο ειδος που εφυγε απο καπου. Επισης, seriously, οι κουκουβαγιες δεν προκαλουν/προβλεπουν τον θανατο. Και εγω απορω πως βγηκε αυτο, πιθανοτατα επειδη πολλοι θεωρουν creepy τον ηχο που κανουν. Ενω ειναι πανεμορφα πουλια. Α, και μοιαζουν και με γατες οι φατσες τους. Νομιζω.
nicoc89 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Και εγω γκιωνη θα ελεγα. Σε ποια πολη μενεις? Ισως βοηθησει. Απο το πεταγμα σου φανηκε μεγαλων διαστασεων ή μικρων? Παντως μπορει να ειναι και κανενα κουλο ειδος που εφυγε απο καπου. Επισης, seriously, οι κουκουβαγιες δεν προκαλουν/προβλεπουν τον θανατο. Και εγω απορω πως βγηκε αυτο, πιθανοτατα επειδη πολλοι θεωρουν creepy τον ηχο που κανουν. Ενω ειναι πανεμορφα πουλια. Α, και μοιαζουν και με γατες οι φατσες τους. Νομιζω. Πάτρα μένω
μαφαλντα Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Οι κουκουβάγιες της Ελλάδας Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 8 είδη Γλαυκόμορφων πτηνών, εκ των οποίων το ένα ανήκει στην οικογένεια των Τυτονιδών και τα υπόλοιπα 7 στη οικογένεια των Στριγγιδών. Οικογένεια Τυτονίδαι (Tytonidae) Τυτώ η λευκή (Tyto alba). Κοινές ονομασίες: Κλαψοπούλι, Πεπλόγλαυκα, Ανθρωποπούλι. Οικογένεια Στριγγίδαι (Strigidae) Αθηνά η νυκτία (Athene noctua). Κοινή ονομασία: Μικρή Κουκουβάγια Βύας ο γνήσιος (Bubo bubo). Κοινή ονομασία: Μπούφος. Άσιος ο ώτος (Asio otus). Κοινές ονομασίες: Νανόμπουφος, μικρός Μπούφος. Άσιος ο φλογώδης (Asio flammeus). Κοινή ονομασία: Βαλτόμπουφος. Στριγξ η αείσκωψ (Strix aluco). Κοινή ονομασία: Χουχουριστής, Στριγγοπούλι, Χουχουλόγιωργας. Ώτος ο σκώψ (Otus scops). Κοινή ονομασία: Γκιώνης. Αιγωλιός ο πένθιμος (Aegolius funereus). Κοινή ονομασία: Χαροπούλι, Αιγωλιός. βικιπαίδεια.
Mrboom Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 τελικά ο φιλοσ που έκανε το θέμα γιατί δεν απάντησε, ψόφησε?το πουλι όντως σήμαινε θάνατο κλπ?
viper2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 καμια σχεση οι ηχοι οταν κλαει νομιζεις οτι ειναι διπλα σου...
nicoc89 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Όχι , είμαι ζωντανός. :lol: Τελικά δεν ξαναήρθε..
Mrboom Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Όχι , είμαι ζωντανός. :lol: Τελικά δεν ξαναήρθε.. παίζει να μην υπήρχε να ακούς και να βλέπεις πράματα κλπ. αυτό ειναι!παω να φέρω ποπ κορν δες αν ακους τπτ αλλο καμια πετουγια να σιγοκλαιει κλπ,τα γουσταρω αυτα
bgeorgalas Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Επισης, seriously, οι κουκουβαγιες δεν προκαλουν/προβλεπουν τον θανατο. Και εγω απορω πως βγηκε αυτο, πιθανοτατα επειδη πολλοι θεωρουν creepy τον ηχο που κανουν. Ενω ειναι πανεμορφα πουλια. Α, και μοιαζουν και με γατες οι φατσες τους. Νομιζω. Τα παρακάτω έχουν να κάνουν με λαϊκες παραδόσεις/ιστορίες από τα νιάτα μου και δεν μπορώ να εγγυηθώ για την ορθότητα τους: 1. Το ότι προβλέπουν/προκαλούν τον θάνατο βγήκε γιατί πλησίαζαν στα σπίτια που είχαν αναμένο κάποιο φως. 2. 50 χρόνια πριν (και βάλε) που ο κόσμος κοιμόταν "με τις κότες" το να έχεις αναμένο φως αργά/ξημερώματα σήμαινε κάτα πάσα πιθάνοτητα ότι σπίτι υπήρχε κάποιος άρρωστος και κάποιος ξενυχτούσε στο προσκεφάλι του/τον φρόντιζε 3. πολλές φορές (με δεδομένα και τα τότε ιατρικα μέσα) ο άρρωστος "ταξίδευε" get it now?
Moderators stormrain Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Moderators Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Υou have a point, πολυ λογικα τα παραπανω
viper2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Τα παρακάτω έχουν να κάνουν με λαϊκες παραδόσεις/ιστορίες από τα νιάτα μου και δεν μπορώ να εγγυηθώ για την ορθότητα τους: 1. Το ότι προβλέπουν/προκαλούν τον θάνατο βγήκε γιατί πλησίαζαν στα σπίτια που είχαν αναμένο κάποιο φως. 2. 50 χρόνια πριν (και βάλε) που ο κόσμος κοιμόταν "με τις κότες" το να έχεις αναμένο φως αργά/ξημερώματα σήμαινε κάτα πάσα πιθάνοτητα ότι σπίτι υπήρχε κάποιος άρρωστος και κάποιος ξενυχτούσε στο προσκεφάλι του/τον φρόντιζε 3. πολλές φορές (με δεδομένα και τα τότε ιατρικα μέσα) ο άρρωστος "ταξίδευε" get it now? μιλαγαμε για το κλαψοπουλι οχι για τα λοιπους κατοικους των δασων...
nicoc89 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Πάντως θυμάμαι ένα βράδυ που είχε δολοφονηθεί παλιά που ήμουν μικρός πριν καμια δεκαπενταριά χρόνια ο γιος μιας γειτόνισσας και εκείνο το βραδυ πριν μαθευτεί και πριν το μάθει και η ίδια (γιατί ήταν φίλη της μάνας μου και το ξέρω ότι το πρωί το έμαθε) αργά το βράδυ περίπου την ώρα που δολοφονήθηκε, η σκύλα μου είχε γυρίσει προς το σπίτι τους και έκανε αυτό τον ήχο που κάνουν τα σκυλιά όχι το γάβγισμα το άλλο που είναι σαν τον λύκων (αουυυυ) και ότι και να κάναμε δεν σταματούσε (την χαϊδέψαμε της δώσαμε κάτι να φάει μήπως και σταματήσει μέχρι και την βρύση ανοίξαμε στο τέλος μήπως και φοβηθεί ότι θα την βρέξουμε γιατί έτσι τα εκπαιδεύαμε να μην γαβγίζουν τα πιτσιλούσαμε λίγο στο πρόσωπο και σταματούσαν αλλα τίποτα συνέχισε για ώρες). και το ίδιο είχε γίνει και πρόσφατα όταν πέθαναν τρία άτομα στην γειτονιά μου, στην κάθε περίπτωση τα σκυλιά τα δικά μου αλλα και όλης της γειτονιάς έκαναν αυτό τον ήχο ενώ είναι μαθημένα και είναι ήσυχα. Δεν ξέρω κατά ποσο θα μπορούσε να ισχύει ότι μερικά ζώα καταλαβαίνουν ότι συμβαίνει κάτι κακό πάντως είναι λιγάκι περίεργο.. ------- Όσον αφορά το πουλί δεν πιστεύω πως ήταν το συγκεκριμένο που συζητάμε γιατί δεν έκανε ιδιους ηχους , για την ακρίβεια οι ήχοι δεν είχαν την παραμικρή σχέση λες και ήταν από άλλο ζώο , κρίμα πάντως που δεν ξαναήρθε γιατί είχα έτοιμη την κάμερα μήπως το τραβούσα καμια φωτογραφία και θα δοκίμαζα να το ηχογραφήσω και με το κινητό μου...
koukouli Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 γεια σας παίδες! επεσα πάνω σε αυτό το φόρουμ, ψάχνοντας στο ίντερνετ για νυχτοπούλια χαροπούλια και άλλα τέτοια ευχάριστα... πιο συγκεκριμένα είχαμε στη γειτονιά (γέρακα) για 3 μέρες 2-3 νυχτοπούλια με φωνή περίεργη και σφυριχτή που δεν είχα ξανακούσει (είμαι δεινή κάμπερ και έχω ζήσει αρκετά κοντά στη φύση). Χτες το απόγευμα βρήκαν απέναντι σε χωράφι πτώμα τυλιγμένο σε κουβέρτα, μας είπαν ότι ήταν εκεί 3-4 μέρες. έγινε χαμός πλάκωσε όλη η αστυνομία αφού δίπλα μένει και ο αρχηγός της αστυνομίας που φυλάσσεται 24/7! φαντάσου... τέλος πάντων ανατρίχιασα 100 φορές όταν συνέδεσα τα γεγονότα! Το απίστευτο? είχε νυχτώσει όταν μάζεψαν το πτώμα. με το που το βάλαν στη νεκροφόρα τα πουλιά σταμάτησαν το κελάηδημα κι απλά εξαφανίστηκαν! Φίλε nicoc89 μήπως να αρχίσετε να ψάχνετε τα γύρω χωράφια?? λέμε τώρα..!
De@th L0rd Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μήπως τελικά τα πουλιά αυτά, είναι και πτωματοφάγοι; Λέω μήπως.
nicoc89 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 γεια σας παίδες! επεσα πάνω σε αυτό το φόρουμ, ψάχνοντας στο ίντερνετ για νυχτοπούλια χαροπούλια και άλλα τέτοια ευχάριστα... πιο συγκεκριμένα είχαμε στη γειτονιά (γέρακα) για 3 μέρες 2-3 νυχτοπούλια με φωνή περίεργη και σφυριχτή που δεν είχα ξανακούσει (είμαι δεινή κάμπερ και έχω ζήσει αρκετά κοντά στη φύση). Χτες το απόγευμα βρήκαν απέναντι σε χωράφι πτώμα τυλιγμένο σε κουβέρτα, μας είπαν ότι ήταν εκεί 3-4 μέρες. έγινε χαμός πλάκωσε όλη η αστυνομία αφού δίπλα μένει και ο αρχηγός της αστυνομίας που φυλάσσεται 24/7! φαντάσου... τέλος πάντων ανατρίχιασα 100 φορές όταν συνέδεσα τα γεγονότα! Το απίστευτο? είχε νυχτώσει όταν μάζεψαν το πτώμα. με το που το βάλαν στη νεκροφόρα τα πουλιά σταμάτησαν το κελάηδημα κι απλά εξαφανίστηκαν! Φίλε nicoc89 μήπως να αρχίσετε να ψάχνετε τα γύρω χωράφια?? λέμε τώρα..! Τα χωράφια γύρο από το σπίτι μου έχουν σπίτια μέσα οποτε δεν νομίζω να έχουν πτώματα πεταμένα , κάποιος θα τα έβλεπε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.