Pablo_Hasan Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 εχει διαβασει κανεις το ulysses του james joyce? τι σχέση έχει με την οδυσσεια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Αρκετά δύσκολο βιβλίο (πυκνότητα νοημάτων, κυρίως, αλλά και γλώσσα/τρόπος γραφής). Είναι μια ημερήσια "οδύσσεια" του κεντρικού χαρακτήρα, υπάρχουν κάποιοι "παραλληλισμοί" χαρακτήρων συν του ότι τα κεφάλαια έχουν ονόματα από το έπος του Ομήρου κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sylvia88 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Ρε παιδια θελω να διαβασω κανα βιβλιο για τους Μαγιας και το δεντρο της ζωης κτλ κτλ πειτε καπιο. καλημέρα hamurabi, καλά βιβλία που ξέρω όσον αφορά την κουλτούρα των Μάγια είναι από τους ανθρωπολόγους Arthur Demarest και Stephen D.Houston.Δυστυχώς όμως τα βιβλία τους κυκλοφορούν μόνο στα αγγλικά και κάποια στα γαλλικά,απ΄ότι γνωρίζω. Επίσης αξίζουν και κάποια βιβλία της Ρωσσίδας Proskouriakoff . Δεν αμφιβάλλω για κάποιες εκδόσεις βιβλίων περί των Μάγια στα Ελληνικά,αλλά όσο και να έχει τίποτα πραγματικά αξιόλογο δεν έχει μεταφραστεί. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2011 από Sylvia88 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Edge Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Τυχαιο ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Galatea Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους! Το βιβλίο που θα 'θελα να προτείνω κι έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό (βέβαια δεν ξέρω αν μέσα σε 77 σελίδες thread έχει ήδη προταθεί!) είναι "Ο Αριθμός του Θεού" του Κώστα Αρκουδέα. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος γραφής του και το θέμα του με κράτησε μέχρι το τέλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hamurabi Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 καλημέρα hamurabi, καλά βιβλία που ξέρω όσον αφορά την κουλτούρα των Μάγια είναι από τους ανθρωπολόγους Arthur Demarest και Stephen D.Houston.Δυστυχώς όμως τα βιβλία τους κυκλοφορούν μόνο στα αγγλικά και κάποια στα γαλλικά,απ΄ότι γνωρίζω. Επίσης αξίζουν και κάποια βιβλία της Ρωσσίδας Proskouriakoff . Δεν αμφιβάλλω για κάποιες εκδόσεις βιβλίων περί των Μάγια στα Ελληνικά,αλλά όσο και να έχει τίποτα πραγματικά αξιόλογο δεν έχει μεταφραστεί. Συλβια βρηκα ενα ελληνικο πανακριβο 90+ ευρω. δε θαναι καλο λες; http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/142862 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Μου κάνει εντύπωση η τιμή (χαμηλότερη σε σχέση με την προτεινόμενη του εκδότη, πάντως, δες και στην Πολιτεία αν υπάρχει), δεν το είχα υπόψη μου και δεν είναι τόσο μεγάλο βιβλίο. Γενικά, δες μέσω του biblionet τι υπάρχει, με keywords Μάγια, Αζτέκοι, Ίνκα. Δεν αποτελλεί "πιασάρικο" θέμα, τουλάχιστον από την αμιγώς ακαδημαϊκή πλευρά του (γιατί από προφητείες και 2012 άλλο τίποτε) και αυτό φαίνεται από το ότι οι "μεγάλοι" εκδοτικοί οίκοι δεν εμφανίζονται στα αποτελέσματα. Θα σου πρότεινα να δεις μια έκδοση της Καθημερινής, το biblionet έχει εκκρεμή εγγραφή αλλά αν τηλεφωνήσεις στην εφημερίδα θα σου πουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sylvia88 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Συλβια βρηκα ενα ελληνικο πανακριβο 90+ ευρω. δε θαναι καλο λες; http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/142862 Ο ΧΡΙΣΤΟΣ !! Λοιπόν!!!!!!!!!!!!!!!!! Το βιβλίο αυτό απ'ότι πήγα και είδα σήμερα κοστίζει σε εμάς (στα Γερμανικά) 9,95(!!) σαν βιβλίο τσέπης.Η τιμή του κυμαίνεται μέχρι 24,95 Ευρώ,σαν Hardcover-edition. Δεν θέλω να μάθω-και πραγματικά βράζω τώρα που γράφω-γιατί η αγαπητή ηλεκτρονική έκδοση της Πρωτοπορίας και δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος ευθύνεται για την Ελληνική έκδοσή του-το πουλάνε σε μια τέτοια ΤΡΕΛΗ ΤΙΜΗ. Μα είμαστε με τα καλά μας ;;; Κάνει και "προσφορά" λέει από τα 101 ευρώ στα 91 !!!! Ω τι μεγάλη τιμή !!!! Μόνο και μόνο για αυτό δεν θα το αγόραζα ! Αλλάζω βέβαια την γνώμη μου εάν κάποιος έρθει και μου δικαιολογήσει αυτήν την τρελή διαφορά τιμών !!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!! κατά τ'αλλα- -που το είδα μου φάνηκε καλούτσικη δουλειά,πολλές φωτογραφίες,πιο λίγο κείμενο όμως,που πιο πολύ περιορίζεται σε χρονικές περιόδους παρά σε εκτεταμένες περιγραφές.... Θα άξιζε για 10 ευρώ,όχι για 91 !!!!! Ούτε οι γραφές του Μάο και του Μαρξ δεν κοστίζουν τόσο !!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hamurabi Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 χαχααχ ελα ντε ειναι εξευτελιστικη η τιμη. Απτα αγγλικα βιβλια εχεις καποιο συγκεκριμενο να προτεινεις; ενδιαφερομαι για τις φιλοσοφιες των ΜΑΓΙΑΣ περι του δεντρου της ζωης κτλ κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sylvia88 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 χαχααχ ελα ντε ειναι εξευτελιστικη η τιμη. Απτα αγγλικα βιβλια εχεις καποιο συγκεκριμενο να προτεινεις; ενδιαφερομαι για τις φιλοσοφιες των ΜΑΓΙΑΣ περι του δεντρου της ζωης κτλ κτλ Χμμ δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο δυστυχώς.Θα πρέπει να ψάξεις σε κάποια γενικά βιβλία για τους Μάγια,κοίτα για τα παρακάτω θέματα : -Για την Stela 5 που βρέθηκε στο Izapa -Το βιβλίο "Popol Vuh" που είναι το άγιο βιβλίο των Quiche-Maya,όπου αναφέρεται πως το δέντρο της ζωής δημιούργησε τον κόσμο(βασικά υπάρχει το βιβλίο όλο μεταφρασμένο) -Για το άγιο δέντρο Ceiba,που λάτρευαν κυρίως στο Yucatan, -Για την ιεροτελετή Ya’axche’, -Για τον μύθο της Xtabay -Για τα αρχαιολογικά ευρήματα στο Palenque του Chiapas(πολλά είχαν να κάνουν με την λατρεία του δέντρου της ζωής) -Για τον Βασιλιά K'inich Janaab' Pakal I,(στον τάφο του βρέθηκαν ιερογλυφικά για το δέντρο της ζωής) βασικά τώρα όλα αυτά συνδέονται πιο πολύ με μυθολογία,αλλά γενικώς διακρίνεις και την φιλοσοφία τους περί αυτού οπότε ελπίζω να βοήθησα και να μην έπεσα έξω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hamurabi Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Χμμ δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο δυστυχώς.Θα πρέπει να ψάξεις σε κάποια γενικά βιβλία για τους Μάγια,κοίτα για τα παρακάτω θέματα : -Για την Stela 5 που βρέθηκε στο Izapa -Το βιβλίο "Popol Vuh" που είναι το άγιο βιβλίο των Quiche-Maya,όπου αναφέρεται πως το δέντρο της ζωής δημιούργησε τον κόσμο(βασικά υπάρχει το βιβλίο όλο μεταφρασμένο) -Για την ιεροτελετή Ya’axche’, -Για τα αρχαιολογικά ευρήματα στο Palenque του Chiapas(πολλά είχαν να κάνουν με την λατρεία του δέντρου της ζωής) -Για τον Βασιλιά K'inich Janaab' Pakal I,(στον τάφο του βρέθηκαν ιερογλυφικά για το δέντρο της ζωής) \ Ενδιαφερομαι για τη Stela5... και για το popol vuh ,που μπορω να το βρω μεταφρασμενο; πως λεγεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Ενδιαφερομαι για τη Stela5... και για το popol vuh ,που μπορω να το βρω μεταφρασμενο; πως λεγεται; Δεν έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο, οπότε δεν ξέρω αν είναι αυτό εδώ, όμως γενικά το biblionet θα σε βοηθήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sylvia88 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δεν έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο, οπότε δεν ξέρω αν είναι αυτό εδώ, όμως γενικά το biblionet θα σε βοηθήσει. ναι μεταξύ άλλων είναι και αυτό,αλλά διαφωνώ για το biblionet,και γενικά για ψάξιμο βιβλίων σε Ελληνική έκδοση μέσω του διαδυκτίου,καλύτερα είναι πάντα να ψάχνει κανείς σε κανονικό βιβλιοπωλείο.Πιστεύω υπάρχει και άλλη μετάφραση του βιβλίου εκτός από αυτό της Σαράβιας αλλά δεν είμαι σίγουρη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Οι φύλακες της Ανατολίας. Του Πασχάλη Λαμπάρδη. Ωραίο βιβλίο το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas1966 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 την 21/1 ξεκίνησε η έκθεση στην Κλαυθμώνος.Πολλά υποσχόμενη αφού-όπως λένε-θα πωλούνται όλα στο 30% της κανονικής τους τιμής.Θέλω να πάω μα είμαι επαρχία,θα περιμένω εντυπώσεις. Ας γράψει όποιος πήγε τι τιμές βρήκε και σε ποιούς τίτλους να δούμε αν πραγματικά αξίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα