Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αν θέλεις μίσσιο, μακριά από τις... "ντομάτες" του , και διαβασε ανεπιφυλακτα "καλα εσύ σκοτωθηκες νωρίς" και "χαμογελα ρε, τι σου ζητανε"!

Το ξέρω, για τα παραπάνω δεν έχω αμφιβολίες, απλά ρώτησα γιατί το συγκεκριμένο με κάποιο τρόπο που δε μπορώ να θυμηθώ το έχω, το έχω ξεκινήσει, και το έχω παρατήσει κιόλας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Γεια σας παιδιά!Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις.

Επειδή θέλω να αγοράσω μερικά βιβλία να διάβασω τις γιορτές(και μετά τις γιορτές... :P ),θέλω να μου προτείνεται μερικά βιβλιοπωλεία στην Αθήνα(δεν θέλω online καταστήματα) με μεγάλη γκάμα διαθέσιμων βιβλίων μιας και λέω να πάω αύριο.Μπήκα στο site του Ελευθερουδάκη και είδα αυτό: http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=3247549 αλλά δυστυχώς γράφει μη διαθέσιμο επομένως δεν θα το βρω αν πάω αύριο στο βιβλιοπωλείο :( (εκτός αν εννοεί online αγορά που δεν νομίζω...).Επίσης,θα ήθελα να μου πείτε ποιο από τα ''Δον Κιχώτης'' να διαβάσω γιατί από ότι είδα υπάρχουν πολλές μεταφράσεις :mellow: .

Ελπίζω να μην σας κούρασα και ευχαριστώ προκαταβολικά.

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις! :)

Για το Δον Κιχώτης τελικά τι λέτε?

Επίσης βρήκα το βιβλίο: Ποδόσφαιρο Μια θρησκεία σε αναζήτηση θεού, μια θρησκεία σε χέρια πολυεθνικών και είναι αυτό εδώ:

http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=3964508

και στο protoporia.gr έχει αυτό:

http://www.protoporia.gr/advanced_search_result.php/search/quick_find?keywords=%CE%A0%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF+%CE%9C%CE%B9%CE%B1+%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1+%CF%83%CE%B5+%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6&x=0&y=0

Ο συγγραφέας είναι ο ίδιος αλλά ο τίτλος είναι άλλος... :blink: .Το 2ο λινκ είναι πιο καινούργιο βιβλίο,αλλά αν γίνεται να βρω το παλιό πρώτα θα ήμουν πολύ χαρούμενος!

Ευχαριστώ και πάλι! :D

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Το Godfather του Mario Puzo στην Αγγλικη γλωσσα

καμια σχεση με την ταινια,απλα πολυ ποιο ωραιο

Το πηρα για να ξεσκονισω τα Αγγλικα μου γιατι τα εχω ψιλοξεχασει και εχω ξεμπουκωσει, δεν δυσκολευομαι οσο νομιζα

Και μαλλον στα αγγλικα λεω να αγοραζω τα βιβλια και επειδη δεν χανουν στην μεταφραση αλλα και γιατι δεν γινεται να δινω ενα μεροκαματο για να αγορασω ενα βιβλιο...

στα Αγγλικα κοστιζουν κατα μεσο ορο οσο το 1/2 της αντιστοιχης εκδοσης στα ελληνικα...

Είναι αρκετά καλό. Το περιβάλλον, η πλοκή, οι χαρακτήρες και η δράση είναι εξαιρετικά. Μειονεκτήματα πιστεύω το μέγεθος, και το τελείως απογοητευτικό φινάλε.

Παντρεύομαι μόνο θηλυκές μεγαλοκληρονόμους με προγαμιαίο συμβόλαιο που θα μου εξασφαλίζει τουλάχιστον 100000€ το χρόνο ισόβια αποζημίωση σε περίπτωση οποιασδήποτε μορφής λύσης του γάμου.

Το καταραμένο παιχνίδι που τελείωσα μερικές μέρες πριν,είχε πολύ έντονες συγκινήσεις.

Δεμένη πλοκή και γρήγορη με κράτησε απασχολημένο και απορροφημένο.

Θα μπορούσα να του πλέκω το εγκώμιο για πολύ ώρα αλλά ας μην πλατιάσω.

Αντ'αυτού θα κάνω την εύκολη δουλειά,θα αντιγράψω δύο παραγράφους.

Η πρώτη είναι μια κριτική από το οπισθόφυλλο που ταιριάζει γάντι:

"Συναρπαστικό..πρωτότυπο...θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη σας για πάντα"

Publisher's weekly.

Η δεύτερη είναι από την wikipedia,ως μια πολύ συνοπτική περιγραφή του τι εστί Κλάιβ Μπάρκερ(για όσους δεν έτυχε να τον διαβάσουν):

Ο Μπάρκερ είναι ένας εκ των κορυφαίων σύγχρονων συγγραφέων φαντασίας και τρόμου. Εμφανίστηκε στο χώρο με τη συλλογή διηγημάτων Τα Βιβλία του Αίματος, η επιτυχία των οποίων τον έκανε αμέσως διάσημο. Μετά την κυκλοφορία των βιβλίων και στη Β. Αμερική, ο ίδιος ο Στίβεν Κινγκ είπε για τον Μπάρκερ: "Έχω δει το μέλλον του τρόμου και το όνομά του είναι Κλάιβ Μπάρκερ". Ο ίδιος ο συγγραφέας ωστόσο αποφεύγει να ταυτιστεί με την εικόνα του συγγραφέα αιματοβαμμένων διηγημάτων. Το συγγραφικό του ύφος χαρακτηρίζεται ως μοντέρνο φάνταζι και αστικό φάνταζι με στοιχεία τρόμου. Έχει όμως βαθύτερα στοιχεία ρεαλισμού και ασχολείται πολύ με τη φύση του μυαλού, του πνεύματος και των ονείρων, με τη δύναμη των λέξεων και των αναμνήσεων. Χαρακτηριστική είναι η αντίληψή του για κρυμμένους, φανταστικούς κόσμους που συνυπάρχουν με τον δικό μας και για το ρόλο της σεξουαλικότητας στο υπερφυσικό. Ο ίδιος αναφέρεται στο στυλ του ως σκοτεινό φάνταζι (dark fantasy).

Εγώ θα συμπληρώσω ότι ο άνθρωπος δεν είναι συγγραφέας,είναι πλαστουργός,ένας μυθοπλάστης ολκής.

Αυτά για το βιβλίο,ένα από τα 2-3 καλύτερα που διάβασα την περασμένη χρονιά.

Για την νεα εύχομαι να μας προσφέρει τα απαραίτητα για ένα απρόσκοπτο διάβασμα.

Καλή χρονιά σε όλες και όλους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...