Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Γιατί, ξέρεις αξιοπρεπές βιβλίο σε οποιαδήποτε γλώσσα που να περιγράφει συνοπτικά και εικονογραφημένα το Β' ΠΠ; Καλύτερα να δει μια ταινία, με τα παραπάνω δεδομένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό έχω ξεφυλλίσει και είναι αρκετά καλό.

---------- Προσθήκη στις 18:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:26 ----------

'Εχει διαβάσει κάποιος "Το παιχνίδι των κρυφών ευχών" ;

• Moderators
'Εχει διαβάσει κάποιος "Το παιχνίδι των κρυφών ευχών" ;

Φοβερο. Παρτο χθες. Ειναι πολυ δυνατο με εντονο μυστηριο και ειμαι σιγουρος πως σε σημεια θα τα χωνεις με τις ανατροπες του. Μην φανταστεις πολυ θριλερ φαση, απλως σκοτεινο.

Επειδή μετά από συζήτηση με ΚΝίτη (στην προσπάθεια μου να εξηγήσω σε ποιούς τομείς διαφωνώ κάθετα και σε ποιους συμφωνώ απολύτως με το κόμμα του), εκνευρίστικα ΤΑΜΑΛΑ από το "πρέπει να διαβάσεις για να καταλάβεις"(αναφέρθηκε τουλάχιστον 10 φορές) , εχετε να προτείνετε κάτι που να εξηγεί συνοπτικά τα πιστεύω και τις βάσεις του κουμουνισμού ώστε να επαληθεύσω ότι αυτά που γνωρίζω ισχύουν χωρίς να διαβάσω τα άπαντα του Μάρξ και του Τρότσκυ;

Μη λες κακιές λέξεις. Τροτσκι και ΚΚΕ στην ΙΔΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ;;;

Το Κόμμα τον θεωρεί ινστρούκτορα ταρνητών της οργανωτικής του δομής και επομένως απειλή.

Δεν έχω κάτι να σου προτείνω, αλλά γενικά τα κείμενα του Παπαρήγα, του νεκρού συζύγου της γραμματέως, αξίζουν λίγο από το χρόνο μας.

ρε σεις, απο τις τριλογίες που έχουμε...πέσει στη λούμπα και ξεκινήσαμε, έχει βγει κανένα? φωτιά κλπ?

απανταω....στον εαυτό μου (μεγαλη μλκια να quotαρεις τον εαυτό σου)!!

Βγηκε το 3ο της κόλινς, και λέγεται κοτσυφοκισσα.

το πήρα χθες στις 7.30 το απόγευμα, και ειμαι ηδη στην 120η σελιδα! :)

• Moderators

Οντως πολυ καλο βιβλιο, εχω διαβασει την αγγλικη εκδοση. Απορω γιατι το βαζουν στα young adults, εχει αρκετα ωριμα μηνυματα...

sent from my Galaxy S using pidgeons

από τον πρόλογο της μεταφράστριας Καίτης Οικονόμου.

"...Το Παιχνίδι των κρυφών ευχών είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με συναρπαστική πλοκή,το οποίο μας εισάγει στο μικρόκοσμο ενός παραδοσιακού αγγλικού οικοτροφείου και υφαίνει μιαν ατμόσφαιρα αγωνίας και μυστηρίου που κρατάει καθηλωμένο τον αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα.Το παλιό,επιβλητικό κτίριο,ο μουντός καιρός της Βρετανίας,η αυστηρή δόμηση της μικρής κοινωνίας του παραδοσιακού εκπαιδευτηρίου και οι απαράβατοι άγραφοι νόμοι του,όλα αυτά δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με τις νεανικές-αλλά όχι πάντοτε αθώες- ψυχές των μαθητών,στις οποίες εστιάζει το ενδιαφέρον του ο συγγραφέας.

...το Αβαείο Κέρκστον,που δημιουργεί την απαραίτητη ζοφερή,γοτθική ατμόσφαιρα.Και γύρω από τους δύο βασικούς ήρωες κινούνται μια σειρά από άλλα πρόσωπα(τα αναφέρει)...το καθένα με τις προσωπικές του ιδιομορφίες,τα προβλήματα και τα μυστικά του,δημιουργώντας το γαλαξία της κλειστής κοινωνίας του αυστηρού,παραδοσιακού εκπαιδευτηρίου.

...Ασκεί στους γύρω του μια σκοτεινή γοητεία που τους καθυποτάσσει,τους υποδουλώνει...

...πλέκει γύρω του έναν ιστό που απλώνεται σιγά σιγά σαν καρκίνωμα στην κλειστή κοινωνία του σχολείου,μιαίνοντας ότι αγγίζει και προξενώντας ασφυξία.

Στη μυθοπλασία εισάγεται και το στοιχείο του μεταφυσικού,το οποίο όμως,αν και υπαρκτό,παραμένει υφέρπον και ...

...την πάλη μεταξύ δύο ισχυρών προσωπικοτήτων με μήλο της έριδος μια τρίτη...

...δημιουργεί μια κλειστοφοβική,γοτθική ατμόσφαιρα που υποβάλλει τον αναγνώστη από τις πρώτες σελίδες.Αποφεύγοντας τις παγίδες της ευκολίας και της ανούσιας φλυαρίας,διεισδύει στη σχέση αιτίου και αποτελέσματος,ψυχογραφεί τους χαρακτήρες με μια ωριμότητα σπάνια για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα και διακρίνεται από μια αφαιρετικότητα που προσδίδει ουσία και συνοχή στο λόγο του...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...