Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κλασικά βιβλία της νεοελληνικής λογοτεχνίας και μεταφράσεις αρχαίων συγγραφέων διαθέσιμες για δωρεάν και νόμιμο κατέβασμα σε πολλές μορφές αρχείων από τη σελίδα του Project Gutenberg. Κάποιες προτάσεις για να ξεκινήσετε.

Είναι δωρεάν, αλλά, αν αρχίσετε να κατεβάζετε, σκεφτείτε να κάνετε μια μικρή δωρεά στο Project ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μια πολυ καλη επιλογη για οσους ενδιαφερονται για Fantasy Fiction ειναι η σειρα A Song of Ice and Fire του George R.R. Martin.

Φοβερη ιστορια με ενα σωρο plot twists,δεν θα το αφησετε μεχρι να τελειωσετε και το 6ο βιβλιο!

Graphic Novels - Batman. Ψάχτε για έργα των Loeb, Morrison και Miller.

Ωραίο πράμα οι διακοπές.

Δεν δοκιμαζεις πρωτα ενα The Killing Joke του Alan Moore πριν πεσεις στα πιο mainstream Dark Knight Returns του Μιλερ και The Long Halloween του Lοeb?

Για Μορισον περιμενε να βγει σε TPB αυτο που κανει τωρα με τον Ντανιελς

Τώωωωωρα;;; Αυτό μπορεί να το χω καμιά 10ετία.

Γενικά, μαζεύω Batman, αλλά διαβάζω ότι αξίζει. Αν έχεις κάτι άλλο να προτείνεις, πες να γουστάρουμε. Έχω άλλες 10 μέρες διακοπές.

Α, οκ,σε στυλακι μου αρεσε το Arkham Asylum αν και δεν πεθανα με την ιστορια.

Τελευταια να σου πω την αληθεια δεν βρηκα κανενα καλο Graphic novel που να μου αρεσε, πχ το The Man Who laughs δεν μου αρεσε, οποτε απλα κοιτα μηπως βρεις καποια ιστορια καλη που να βγηκε απο τα Monthly και να την μαζεψαν σε TPB, standalone novel προσφατα δεν εχω να προτεινω κατι

---------- Προσθήκη στις 18:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:29 ----------

Η ΦΩΤΙΑ της Καθριν Νεβιλ

Μονο και μονο για το αξιοπεριεργο, πως καποια που εγραψε το Οχτω καταντησε να γραψει τετοια τεραστια μπουρδα. Βεβαια και τα υπολοιπα, το Στοιχημα, ο Μαγικος Κυκλος ολα πατατες ειναι οποτε η Φωτια ειναι οτι πρεπει για να πεισει καποιον "Βιβλιο αυτηνης εγω δεν ξαναδιαβαζω"

Κάτι αντίστοιχο του hawking "a BRIEF HISTORY OF TIME" υπάρχει?

Μπορείς να πάρεις το "Σύμπαν σε ένα καρυδότσουφλο".

Είναι η συνέχεθα από αυτό που αναφέρεις.

Εμνευσμενος απο ενα πμ που πηρα πριν λιγο,θυμηθηκα το μοναδικο αυτο εργο..Ποιος το εχει διαβασει?

Το διαβασα στα 17 μου κ ειχα συγκλονιστει.

Η μαχη για τον ερωτα μεσα σε ενα ονειρο

εκνευριστικα ρομαντικουρα ειμαι τελικα

Εδω μια συνοπτικη περιγραφη απο την Βικουλα

Συνοπτική περιγραφή της ιστορίας

Το βιβλίο ξεκινά με τον Πολύφιλο και την ανήσυχη νύχτα που περνά εξαιτίας της απόρριψης του από την αγαπημένη του Πόλια (με πιθανή ετυμολογία "Πολύ ή πολλά πράγματα"). Μέσα στον δυσάρεστο ύπνο του, μεταφέρεται σε ένα απομακρυσμένο δάσος όπου και χάνεται περιδιαβαίνοντας το, αλλά στην συνέχεια συναντά διάφορα όντα όπως δράκους, λύκους και νύμφες, σε μια ποικιλλία από τοποθεσίες όπως κολοσσιαία κτήρια και φυσικά αξιοθέατα, όπου και τον παίρνει ο ύπνος για μια ακόμη φορά. Όταν ξυπνά, ανακαλύπτει πως βρίσκεται μέσα σε ένα δεύτερο όνειρο το οποίο εμπεριέχεται στο πρώτο. Καθώς συνεχίζει να ονειρεύεται, οι νύμφες των ανακαλύπτουν και τον καθοδηγούν για να συναντήσει την βασίλλισα τους, όπου του ζητείται να δηλώσει τον έρωτα του για την Πόλια, όπως και πράττει. Κατόπιν με την συνοδεία των νυμφών οδηγείται προ τριών πυλών. Επιλέγει να διαβεί την τρίτη από αυτές, όπου και ανακαλύπτει την αγαπημένη του και οι νύμφες τους οδηγούν σε ένα ναό για να αρραβωνιαστούν. Κατά την διάρκεια της διαδρομής συναντούν πέντε μεγαλοπρεπείς εορταστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ένωση των εραστών. Μετά τον ναό, μεταφέρονται με πλεούμενο στο νησί των Κυθήρων με τον Έρωτα να είναι ο βαρκάρης, όπου και συναντούν άλλη μια εορτή για τον θρίαμβο του έρωτα τους. Χωρίς να διακοπεί η εξιστόρηση, αναδύεται εμβόλιμα μια δεύτερη φωνή καθώς η Πόλια περιγράφει την δική της εκδοχή για την ερωτομαχία του Πολύφιλου. Η Πόλια απορρίπτει τον Πολύφιλο αλλά ο Έρωτας την ωθεί να γυρίσει και να τον φιλήσει, ενώ αυτός βρίσκεται ετοιμοθάνατος στα πόδια της. Η Πόλια φιλά τον Πολύφιλο επαναφέροντας τον πίσω στη ζωή και με την Αφροδίτη να ευλογεί τον έρωτα τους, οι εραστές επιτέλους είναι μαζί. Καθώς ο Πολύφιλος είναι έτοιμος να πάρει την Πόλια στην αγκαλιά του, η Πόλια εξαφανίζεται μέσα σε ένα σύννεφο και ο Πολύφιλος ξυπνάει, μόνος του και πάλι και συνειδητοποιώντας ότι όλα ήταν μάταια.

Γεια σας παιδια...θελω να κανω δωρο σε μια κοπελα ενα βιβλιο,οπου το περιεχομενο του να ειναι του στιλ της ταινιας the notebook,ή να εχει θεμα ενα ζευγαρι που χωρισε λογο αποστασης και μετα τα "ξαναβρικαν",ενα βιβλιο εν ολιγης που να το διαβαζεις και να καταλαβενεις το νοημα της λεξης "σ'αγαπω" και να σε περνουν τα ζουμια...

το τέλος μιας σχέσης του γκράχαμ γκρήν

με τα μάτια της ψυχής του όμηρου αβραμίδη

ψάχνοντας για κοχύλια της ρόζαμουντ πίλτσερ

:-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...