Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ηθελα να διαβασω κανενα βιβλιο απο κανενα αρχαιο δικο μας , που ηταν δικος μας και γουσταρουμε ναουμ γιατι ολα απο αυτο τον τοπο ξεκινησαν και παλι γουσταρουμε χωρις να ειμαστε φασιστες.

Τελος παντων μετα απο τα γουστα θα ηθελα να μου πει καποιος που ξερει ΜΟΝΟ ποιο βιβλιο να διαβασω ετσι για αρχη καποιου αρχαιου Ελληνα.Να μπορω να καταλαβω τι λεει.

Θεμα συγγραφεας κ.τ.λ δεν με απασχολουν φτανει μονο να διαβασω και να παρω κατι απο το βιβλιο.

ΑΝ υπαρχει και στο ιντερνετ ακομα καλυτερα ....( θα ηθελα το λινκ )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Έχω να προτεινω βιβλιαρακι ταμαμ για καλοκαιρι και παραλια

Λοιπον, Matthew Reilly-5 greatest warriors

Εξηγουμαι...

Ο τυπος ειναι αυστρολοκατι action συγγραφεας. Εχει διαφορες σειρες με 2-3 ηρωες, μια απο αυτες ειναι με τον Jack West Jr

Εχουν βγει 3, το Seven Ancient Wonders, Six Sacred Stones και Five Greatest Warriors

To 1o δεν το εχω διαβασει αλλα μπορει να διαβαστει και μονο του συνδεεται με τα αλλα 2(6ss και 5gw) αλλα αυτα διαβαζονται και χωρις να εχεις διαβασει το 1ο.

Για το 6 Sacred Stones πρεπει να ειχα ξαναγραψει πριν κανα διχρονο που το διαβασα. Νομιζα οτι θα ηταν κατι σε στυλ Νταν Μπραουν αλλα δεν ηταν καριβως ετσι. Δλδ ειχε ολες αυτες τις ψευτοιστορικες/ψευτοθρησκευτικες συνομωσιες(περισσοτερο ψευτοιστορικες, λιγα σε σχεση με θρησκεια) αλλα ηταν 90% Pure action και μαλιστα ο τυπος ειναι καλος σε αυτο

Το ιδιο και το 5 Greatest Warriors(η συνεχεια του 6ss) που μολις τελειωσα μονο που ηταν ακομα πιο γρηγορο, ακομα πιο διασκεδαστικα γελοιο και κλισε, ακομα πιο εφετζιδικο.

Βασικα ειναι για οσους γουσταρους Indiana Jones και Lara Croft. Εχει πολυ μουφα για μυστηρια της Ιστοριας, για κρυμμενες μηχανες και θησαυρους, τεχνολογιες, γκατζετ και οπλα απο το μελλον, γελοιες καταστασεις οπου ο ηρωας τα καταφερνει και ειναι τρελα κλισε(δλδ τελειωνει κεφαλαια με στυλ "Και τοτε ο ηρωας Τζακ κοιταξε το κοριτσι και ειπε I've gotta plan" ή "Ο κακος Wolf ειδε το τεραστιο αεροπλανο και σκεφτηκε Oh shit", τετοιες γραφικοτητες) αλλα εχει πολυ δραση και σασπενς, ειναι πολυ καλογραμμενες οι σκηνες δρασης και γιατι να το κρυψουμε, τι καλυτερο να διαβασεις στην παραλια απο το πως θα ξεφυγει ο ηρωας απο την τεραστια σπηλια με τις παγιδες προκειμενου να βαλει ενα διαμαντι στη θεση του και να σωσει τον κοσμο

Για να πω την αληθεια, το 6 sacred stones δεν μου αρεσε τοσο γιατι εχει πιο μπλα μπλα και το μπλα μπλα δεν το κατεχει καλα ο τυπος. Αλλα το 5 greatest warriors Που ειναι φουλ action ηταν πολυ διασκεδαστικο

Ο Λιντς σαν σκηνοθετης σαρεσει?

Κάποια γνώμη για Καφκα; π.χ. να ξεκινήσω το "η μεταμόρφωση"; http://en.wikipedia.org/wiki/The_Metamorphosis

Χμ, συγχωρέστε με αν κάνω λάθος αλλά αυτό δεν το έγραψε ο Κάφκα(ς) "βγαίνοντας απ' τη ντουλάπα" μέσο του βιβλίου;:)

Δεν μιλαω για το συγκεκριμενο βιβλιο που δενε χω διαβασει αλλα για τον Καφκα γενικα. Σκεψου κατι σε Eraserhead, δλδ στο συμπαν του Καφκα εχεις μονιμως την αισθηση οτι κατι περιεργο, κατι σουρεαλ συμβαινει που δεν εχεις πιασει

• Members
Κάποια γνώμη για Καφκα; π.χ. να ξεκινήσω το "η μεταμόρφωση"; http://en.wikipedia.org/wiki/The_Metamorphosis

Σου αρέσει - δεν σου αρέσει, εγώ θα έλεγα να το διαβάσεις μόνο και μόνο για την εμπειρία. Μικρό είναι άλλωστε - καμιά 70αριά σελίδες.

Προσωπικά τη Μεταμόρφωση την έχω διαβάσει γύρω στις 6-7 φορές, αλλά ξέρω και άτομα που μόλις ακούνε τον τίτλο μορφάζουν με αποστροφή...

Μολις τελειωσα το βιβλιο Κοντα Στα Ορια του Πετερ Χοε. http://www.psixogios.gr/site/Books/show?cid=21231

Αν και η μεταφραση πρεπει να ειχε καποια κενα, ή ο συγγραφεας σε καποια σημεια εξ΄αρχης δεν ειχε συνοχη, το βιβλιο ηταν γροθια στο στομαχι οσον αφορα το εκπαιδευτικο συστημα της Δανιας. Δεν γνωριζω κατα ποσο ειναι ακριβης η περιγραφη (Lucifer?), αλλα σε καθε περιπτωση σε συνδυασμο με την γραφη του Χοε ηταν σε σημεια ασφυκτικο με εναν περιεργο τροπο...

'εν το 'χω διαβάσει και από Δανία ξέρω κυρίως από πανεπιστημιακή εκπαίδευση (και δεν έχεις να πεις πολλά κακά εκεί). Τα λίγα που ξέρω για πρωτοβάθμια, είναι όντως φρικαλέα.

Μπορώ να ρωτήσω τι είναι αυτό που κάνει την πρωτοβάθμια τους εκπαίδευση φρικαλέα; Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Από τους αγαπημένους μου συγγραφείς: χιούμορ και άφθονες σύγχρονες/φιλοσοφικές/ιστορικές/πολιτιστικές αναφορές μέσα σε ένα ελαφρώς (έως πολύ) surreal fantasy πλαίσιο.

Εκτός της βασικής σειράς βιβλίων, που διαδραματίζονται στο Discworld, υπάρχουν και διάφορα παρακλάδια, αλλά δε θα πρότεινα να ξεκινήσεις με αυτά γιατί στις ήδη πυκνές αναφορές προστίθενται και αναφορές στον ίδιο τον Discworld.

Οπότε, ξεκινάς με το The Color of Magic. Εναλλακτικά, αν θέλεις μία από τις σχετικά πρώτες "αυτόνομες" ιστορίες (πάντα μέσα στον κόσμο του Discworld, αλλά αν εξαιρέσεις το Θάνατο δεν έχεις χαρακτήρες με "παρελθόν" ώστε να πεις πως χάνεις κάτι αν δεν τους πιάσεις από την αρχή΄) θα πρότεινα το Small Gods. Εξαιρετικό επίσης το Jingo, αλλά εκεί διαδραματίζεται στην Ankh-Morpork οπότε καλό θα ήταν να έχεις background στον κόσμο.

Εγώ έχω διαβάσει το Bromeliad trilogy από τον Terry Pratchett το οποίο απ' όσο ξέρω δεν σχετίζεται με το discworld ή κάποια άλλη σειρά βιβλίων, είναι πανέξυπνο ευχάριστο, σχεδόν παιδικό και με πολύ καλό χιούμορ. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

(Τα επιμέρους βιβλία της τριλογίας λέγονται: "Truckers", Digers" και "Wings")

Eχετε να προτεινετε κανα bell ? Kανα θριλερακι (πασης φυσεως ) πχ ? Το τελευταιο που διαβασα ηταν το ' ταχυτητα' του koontz και με απογοητευσε..:whistle:

Εγώ έχω διαβάσει το Bromeliad trilogy από τον Terry Pratchett το οποίο απ' όσο ξέρω δεν σχετίζεται με το discworld ή κάποια άλλη σειρά βιβλίων, είναι πανέξυπνο ευχάριστο, σχεδόν παιδικό και με πολύ καλό χιούμορ. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

(Τα επιμέρους βιβλία της τριλογίας λέγονται: "Truckers", Digers" και "Wings")

πράγματι καλό.

• Moderators
Eχετε να προτεινετε κανα bell ? Kανα θριλερακι (πασης φυσεως ) πχ ? Το τελευταιο που διαβασα ηταν το ' ταχυτητα' του koontz και με απογοητευσε..:whistle:

Αρκετα δυνατο, το μονο κακο ειναι πως αποτελει το πρωτο μερος μιας τριλογιας, της οποιας τα υπολοιπα μερη δεν εχουν κυκλοφορησει (ή γραφει).

http://www.livanis.gr/%CE%9D%CF%84%CE%B5%CE%BB-%CE%A4%CF%8C%CF%81%CE%BF-%CE%93%CE%BA%CE%B9%CE%B3%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%BF-%CE%A4%CE%BF-%CE%AF%CF%87%CE%BD%CE%BF%CF%82_p-357522.aspx

το παιχνιδι των ευχων - πατρικ ρεντμοντ

μονορουφι το διαβασα

Εχουμε ξαναμιλησει για το παιχνιδι των κρυφων ευχων

Ειναι πολυ καλο αλλά δεν ειναι bell.

Παντως,αν επιμενεις σε bell,μια καλη προταση αποτελει το "η δεκατη υποθεση" της γνωστης Χαρλενικ που-απο οτι φαινεται-δεν παρατησε το ειδος που την ανεδειξε παρα τις πολυτελεις εκδοσεις της (Υφαντοκοσμος κ.ά).

Με τιμη μαλιστα πολυ δελεαστικη στα 6,66 ευρώ.

(6,66 ε;Τυχαιο;δεν νομιζω).

:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...