Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Παιδιά προτείνετε την καλύτερη κατά την γνώμη σας έκδοση του The Count of Monte Cristo του Alexandre Dumas στα Ελληνικά ή Αγγλικά.

http://www.bkyriakidis.gr/800_10xB.htm

Νούμερο 77 :-)

Τίποτα δεν αντικαθιστά το βιβλίο, αλλά από μια κακή μετάφραση-διασκευή αυτή είναι μια εναλλακτική λύση. Θα μάθεις τα κύρια πρόσωπα του μυθιστορήματος, το περιεχόμενο και θα διαβάσεις αποσπάσματα από το αρχικό κείμενο.

Αυτό που δεν μου αρέσει στα εικονογραφημένα είναι ότι εάν διαβάσω πρώτα το βιβλίο και μετά το εικονογραφημένο βλέπω μεγάλη διαφορά σε κάποια από αυτά. Ποτέ δεν ξέρεις εάν θα πέσεις σε καλή μεταφορά.

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Αυτό που δεν μου αρέσει στα εικονογραφημένα είναι ότι εάν διαβάσω πρώτα το βιβλίο και μετά το εικονογραφημένο βλέπω μεγάλη διαφορά σε κάποια από αυτά. Ποτέ δεν ξέρεις εάν θα πέσεις σε καλή μεταφορά.

Σωστός σε αυτό.

Δημοσ.

Αυτές τις μέρες διαβάζω τα μεταφρασμένα στα αγγλικά The Last Wish και Blood of the Elves από τη σειρά Witcher του Andrzej Sapkowski. Το πρώτο είναι συλλογή 7 διηγημάτων με χαρακτήρα prequel, το δεύτερο είναι η πρώτη νουβέλα της σειράς. Θα τα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι φαν του παιχνιδιού και του Geralt, καθώς είναι γεμάτα από επικές μάχες, βία, ίντριγκες, σκοτεινή ατμόσφαιρα, σέξ, σύνθετη πλοκή, πόλεμο, διεφθαρμένους χαρακτήρες, και το χαρακτηριστικό μαύρο, κυνικό χιούμορ.

Δημοσ.

Ψάχνω ένα βιβλίο που να εξηγεί τι είναι ο εθνικοσοσιαλισμός, να μιλάει για το πως εφαρμόστηκε στην γερμάνια, για τον Χίτλερ, αλλά να μην εμπλέκει τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Έχετε καμιά ιδέα?

Δημοσ.

Πριν από δύο μέρες τελείωσα το "Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος" του Aldus Huxley. Μου άρεσε αρκετά, αν και μετά από αυτό, το "V for Vendetta", το "Farenheit 451" και το "1984" θα κάνω λίγο καιρό να διαβάσω κάτι που να περιγράφει δυσοίωνες ολοκληρωτικές κοινωνίες του μέλλοντος.

Δημοσ.
Ψάχνω ένα βιβλίο που να εξηγεί τι είναι ο εθνικοσοσιαλισμός, να μιλάει για το πως εφαρμόστηκε στην γερμάνια, για τον Χίτλερ, αλλά να μην εμπλέκει τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Έχετε καμιά ιδέα?

Hitler's Empire: Nazi Rule in Occupied Europe

Τι διάολο έχετε πάθει όλοι με τον Χίτλερ τελευταία.

Δημοσ.

Δε μου φαίνεται πολύ αντικειμενικό αυτό ρε φρη.

Άκου εκεί ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ.

ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ

ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΡΟΥΜΑΝΙΕΣ;

Δημοσ.

Ναι, μη δίνεις σημασία, αυτά στο οπισθόφυλλο είναι βλακοσχόλια του μεταφραστή/εκδότη και όχι του συγγραφέα.

To συγκεκριμένο δε το έχω διαβάσει αλλά ο Μαζάουερ θεωρείται πολύ καλός ιστορικός και η "Σκοτεινή 'Ηπειρος" του που διάβασα μου φάνηκε αρκετά εμπεριστατωμένη και διαφωτιστική μελέτη πάνω στην άνοδο του ολοκληρωτισμού στην Ευρώπη.

• Super Moderators
Δημοσ.

Γενικά, δυστυχώς, τα οπισθόφυλλα είτε είναι blurbs από την ξένη έκδοση που επαινούν προηγούμενες δουλειές, είτε είναι γραμμένα από τους εκδοτικάριους των διαφόρων οίκων που μπορεί και να μην έχουν διαβάσει το εκάστοτε βιβλίο. Θεωρείται χώρος για "διαφήμιση" του βιβλίου, που πάει να πει ότι οι πιασάρικες εκφράσεις έχουν την τιμητική τους. Πάλι καλά που δεν είναι λογοτεχνία, εκεί να δείτε ομορφιές.

Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν το έχω υπόψη μου, ούτε την πολιτική του εκδοτικού σε αυτό το θέμα, αλλά με μια γρήγορη ματιά βλέπω ότι συγκεντρώνει καλές κριτικές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...