Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όσες μεταφράσεις έχω δει, όχι απλώς χάνουν, το πετσοκόβουν. Ίσως έχει βγει καμιά καινούρια που δεν έχω υπ' όψιν αλλά η εμπειρία μου αυτό λέει.

Όσο για το επίπεδο των αγγλικών, ο τύπος έγραφε το 1920 οπότε νομίζω πως δε βγαίνει με lower και κάτι. Εγώ που θεωρώ πως ήξερα πάντα καλά αγγλικά για το επίπεδο που βρισκόμουν, δε νομίζω να το έβγαζα ευχάριστα εκείνη την εποχή που ήμουν στο lower.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

το ''αρωμα του ονειρου'' πολυ καλο βιβλιο, γελασα αρκετες φορες με τις περιγραφες του τυπου. πολυ καλο βιβλιο που διαβασα προσφατα ειναι το ''ευαγγελιο του σατανα'' του πατρικ γκραχαμ. σε κραταει σε αγωνια απο την αρχη μεχρι το τελος με την συνεχομενη δραση

Εκανα ένα καλό search και το δεύτερο φένεται πολυ καλό και θα το κοιταξω ακόμα λίγο και παίζει να το πάρω.....Η μανα μου δεν θα χαρεί να δει στην βιβλιοθήκη μου αλλα η λογοτεχνία είναι λογοτεχνία!:P

---------- Προσθήκη στις 16:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:43 ----------

Όσες μεταφράσεις έχω δει, όχι απλώς χάνουν, το πετσοκόβουν. Ίσως έχει βγει καμιά καινούρια που δεν έχω υπ' όψιν αλλά η εμπειρία μου αυτό λέει.

Όσο για το επίπεδο των αγγλικών, ο τύπος έγραφε το 1920 οπότε νομίζω πως δε βγαίνει με lower και κάτι. Εγώ που θεωρώ πως ήξερα πάντα καλά αγγλικά για το επίπεδο που βρισκόμουν, δε νομίζω να το έβγαζα ευχάριστα εκείνη την εποχή που ήμουν στο lower.

Κρίμα πολυ κρίμα αλλα δεν πειράζει έλεγα να διάβαζα Dan Brown τον κώδικα για αρχή μιας και δεν έχω δει και την ταινία! Αλλά είναι κάπως μεγάλο. Θα το βαριέμαι η έχει ωραία πλοκή οπότε θα με τραβάει! Όποιος το έχει διαβάσει ας μου πει!

Καλύτερα το Illuminati.

Μου το έχουν πει ότι είναι και αυτό πολύ ωραίο αλλά

1ον στον κώδικα δεν έχω δει την ταινία ενώ το illuminati το έχω δει και

2ον σα σείρα παει πρώτα ο κώδικας μετά οι πεφωτισμένοι και μετα το μυστικό σύμβολο οπού αυτος είναι ο απώτερος σκοπός μου....Να το διαβάσω πριν το βγάλουν σε ταινία!:P

Εσυ ποια έχεις διαβασει?

Δηλαδή τον κωδικα θα τον βαρεθώ πιστεύεις?

Όχι, μια χαρά πορωτικό είναι, απλώς το illu είναι (κατά γενική ομολογία νομίζω) το καλύτερό του.

Σε τέτοιο στυλ, τσέκαρε επίσης Prey του Chrichton, καθώς και Timeline από τον ίδιο και φυσικά το Σμήνος του Schatzig ή όπως λέγεται.

• Super Moderators
Μου το έχουν πει ότι είναι και αυτό πολύ ωραίο αλλά

1ον στον κώδικα δεν έχω δει την ταινία ενώ το illuminati το έχω δει και

2ον σα σείρα παει πρώτα ο κώδικας μετά οι πεφωτισμένοι και μετα το μυστικό σύμβολο οπού αυτος είναι ο απώτερος σκοπός μου....Να το διαβάσω πριν το βγάλουν σε ταινία!:P

Εσυ ποια έχεις διαβασει?

Δηλαδή τον κωδικα θα τον βαρεθώ πιστεύεις?

Η ταινίες (Κώδικας και Angels & Demons) δεν είναι πιστές μεταφορές των βιβλίων, με το Illuminati να έχει περισσότερες διαφορές (θετικές και αρνητικές κατά τη γνώμη μου, αλλά πάμε σε spoiler). Σαφώς, όμως, βασικά στοιχεία της πλοκής είναι τα ίδια.

Χρονολογικά, προηγείται το Angels & Demons (Illuminati), έπεται ο Κώδικας και τελευταίο είναι το Χαμένο Σύμβολο. Προσωπικά, βρίσκω το Angels & Demons το καλύτερο από τα τρία με πρωταγωνιστή τον Langdon.

Μετά από το Μεγάλο Πουθενά και τη Λευκή Τζαζ, μπορώ να δηλώσω απερίφραστα πως κόλλησα με τον James Ellroy.

Ο τύπος έγραψε αστυνομικά μυθιστορήματα για την δεκαετία του '50 στο Λος Άντζελες. Παρ' όλο που η πλοκή και ο τρόπος γραψίματος διαφέρει από βιβλίο σε βιβλίο, οι κοινές αναφορές σε ονόματα αλλά και η παρουσίαση ενός ολόκληρου αστυνομικού συστήματος - κυκλώματος, καλύτερα - σου δίνουν την εντύπωση πως διαβάζεις συνέχειες του ίδιου θέματος.

Ίσως το καλύτερο απ' όλα είναι πως οι μπάτσοι δεν εμφανίζονται ωραίοι, λεβέντες, ξύπνιοι & καταφερτζήδες, αλλά ως καθάρματα, βρώμικοι, άδικοι και σκληροί. Ο καλός δεν νικάει, ίσως επειδή δεν υπάρχει καλά-καλά.

Για όσους γουστάρουν κάτι διαφορετικό, αντέχουν στη σκληρή γλώσσα και θέλουν να χαθούν σε έναν κόσμο που έχει πεθάνει, είναι η ιδανική επιλογή!

ΥΓ: Μην κάνετε το λάθος που έκανα, ξεκινήστε από το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας, τη Μαύρη Ντάλια (που παρεπιπτόντως την έδειξε χθες το Star - τρελή μούφα η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη).

home_main_animated_3.gif

Όχι, μια χαρά πορωτικό είναι, απλώς το illu είναι (κατά γενική ομολογία νομίζω) το καλύτερό του.

Σε τέτοιο στυλ, τσέκαρε επίσης Prey του Chrichton, καθώς και Timeline από τον ίδιο και φυσικά το Σμήνος του Schatzig ή όπως λέγεται.

Πραγματι το A&D ειναι μαλλον το καλυτερο του. Το Lost Symbol δεν παει ομως πισω.

Το Timeline αρκετα καλο σαν βιβλιο, η ταινια ομως τρελη μουφα. Πολυ χειροτερη μεταφορα βιβλιο->μεγαλη οθονη απο τα 2 του Brown.

Πηρα προχθες το Gun Seller του Laurie. Το χει ριξει κανεις κανα ματι?

Ας μην είναι μεγάλα , ας μην είναι μικρά , ας είναι σειρά ολόκληρη , ας είναι μόνο ένα , ας είναι τόμοι αλλά θέλω βιβλίο(-α) που σε κρατάνε σε αυτό , να το κλείνω απο τον φόβο μου αλλά να το ξανανοίγω επείδη θέλω να δς τι γίνεται. Να τρομοκρατούμαι όσο δεν πάει άλλο. Να μου φτάνει το σκατό στην κάλτσα:whistle:. Επειδή είμαι 15χρόνος να μην είναι τεράστιο και να μην πλατιάζει. Ας έχει οποιοδήποτε θέμα φαντάσματα , γενικα φαντασία ή ας ειναι ρεαλιστικό. Αλλά θέλω να φοβηθώ η τουλάχιστων για να μην ζητάω πολλά ασ με κρατάει σε αγωνια.Ας είναι και μόνο μυστηρίο αλλα τουλαχιστων ας βρω κάτι!:shifty::shifty:

Ευχαριστώ και περιμένω απαντήσεις!(Κάτι ακόμα - είμαι μεγαλος για ανατριχίλες?)

Πολύ ωραίο στυλ.Και ωραία διατύπωση!

("...το σκατό στην κάλτσα",μπλιαχ,χεχεχε).

Λοιπόν εγκρίνω & επαυξάνω εις τριπλούν.

Διότι εσύ 15,εγώ...45!

Κι επειδή η καθημερινότητα είναι πολύ νοσηρή,ο "ορός" πρέπει να είναι πανίσχυρος.Αλλιώς ο ασθενής δεν αντιδρά στην αγωγή.Ειδικά οι ηλικίες άνω των -άντα που έχουν σκληρύνει (δικός μου όρος:"γουρνοποιημένοι πετσήδες")

Νοσοκόμααα...

ΥΓ. Προτάσεις με αγγλικό κείμενο πάνε στον καιάδα όσο σεβαστές κι ας είναι.

Δε θα σπάσω το κεφάλι μου για να διαβάζω με ένα λεξικό παραμάσχαλα.

ΥΓ2.Χρήστο,στα γούστα μας ταιριάζει "Το παιχνίδι των κρυφών ευχών ".

Μεταφέρω την απάντηση που πήρα από συμφόρουμο κάπου αλλού:

"Επειδή δεν έγραψε κανένας για το -Παιχνίδι των Κρυφών Ευχών- θα σου πω πως είναι ακριβώς αυτό που ζητάς.Μυστήριο και αγωνία στο μάξιμουμ. Σε όσους το δάνεισα το διαβάσαν μέσα σε δύο μέρες! Μετά τις πρώτες 50 σελίδες δεν μπορείς να το αφήσεις. Όσο για το τέλος; Απλά συγκλονιστικό!"

Το Χαμενο Συμβολο ειναι μια πατατα και μιση και καλο μονο για να μην κλεινει απο τον αερα η πορτα.

Οριακα καλυτερο του Deception Point και σιγουρα χειροτερο του Illuminati(το μονο αξιολογο κατα τη γνωμη μου συνδιαζοντας πλοκη, αγωνια και καποιο point of thought του συγγραφεα) και του Κωδικα, ακομα και του Digital Fortress

Το μονο καλο που ειχε το Συμβολο είναι οτι ο Μπραουν αρχιζει να βελτιωνεται στην αποδοση της δρασης, περαν του κουτσομπολιου που ηταν παντα καλος. Ελπιζω στο επομενο να συνεχισει

Πολύ ωραίο στυλ.Και ωραία διατύπωση!

("...το σκατό στην κάλτσα",μπλιαχ,χεχεχε).

Λοιπόν εγκρίνω & επαυξάνω εις τριπλούν.

Διότι εσύ 15,εγώ...45!

Κι επειδή η καθημερινότητα είναι πολύ νοσηρή,ο "ορός" πρέπει να είναι πανίσχυρος.Αλλιώς ο ασθενής δεν αντιδρά στην αγωγή.Ειδικά οι ηλικίες άνω των -άντα που έχουν σκληρύνει (δικός μου όρος:"γουρνοποιημένοι πετσήδες")

Νοσοκόμααα...

ΥΓ. Προτάσεις με αγγλικό κείμενο πάνε στον καιάδα όσο σεβαστές κι ας είναι.

Δε θα σπάσω το κεφάλι μου για να διαβάζω με ένα λεξικό παραμάσχαλα.

ΥΓ2.Χρήστο,στα γούστα μας ταιριάζει "Το παιχνίδι των κρυφών ευχών ".

Μεταφέρω την απάντηση που πήρα από συμφόρουμο κάπου αλλού:

"Επειδή δεν έγραψε κανένας για το -Παιχνίδι των Κρυφών Ευχών- θα σου πω πως είναι ακριβώς αυτό που ζητάς.Μυστήριο και αγωνία στο μάξιμουμ. Σε όσους το δάνεισα το διαβάσαν μέσα σε δύο μέρες! Μετά τις πρώτες 50 σελίδες δεν μπορείς να το αφήσεις. Όσο για το τέλος; Απλά συγκλονιστικό!"

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Έψαξα αρκετά για το βιβλίο και έχω διατυπώσει μία πολύ καλή εντυπώση.

Μπορώ να πω οτι με ένα βίβλιο που με τραβάει με τρομάζει ευκολα αλλά ελπίζω να με τραβάει!!Αυτό που θέλω ειναι το πολύ στην 100η σελίδα να μου έχει δείξει πως έχει ενδιαφερων και με τραβήξει για να μην το παρατήσω!! Αλλά νομίζω πςς θα μείνω ευχαριστημένος!

Ευχαριστω!!!:-D:-D:-D

---------- Προσθήκη στις 21:19 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:17 ----------

Το Χαμενο Συμβολο ειναι μια πατατα και μιση και καλο μονο για να μην κλεινει απο τον αερα η πορτα.

Οριακα καλυτερο του Deception Point και σιγουρα χειροτερο του Illuminati(το μονο αξιολογο κατα τη γνωμη μου συνδιαζοντας πλοκη, αγωνια και καποιο point of thought του συγγραφεα) και του Κωδικα, ακομα και του Digital Fortress

Το μονο καλο που ειχε το Συμβολο είναι οτι ο Μπραουν αρχιζει να βελτιωνεται στην αποδοση της δρασης, περαν του κουτσομπολιου που ηταν παντα καλος. Ελπιζω στο επομενο να συνεχισει

Οκ , αν και για το χαμένο σύμβολο είχα ακούσει καλά λόγια αλλα μόλις αρχησα τον Κώδικα. Μέτα θα διαβασω το παιχνίδι των εύχων μετά το illuminati το οποίο για καλή μου τύχη ανακάλυψα πως δεν θυμάμαι καθόλου την ταινία. Οπότε μέχρι να φτάσω εκεί έχω ακόμα!

---------- Προσθήκη στις 21:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:19 ----------

Πραγματι το A&D ειναι μαλλον το καλυτερο του. Το Lost Symbol δεν παει ομως πισω.

Το Timeline αρκετα καλο σαν βιβλιο, η ταινια ομως τρελη μουφα. Πολυ χειροτερη μεταφορα βιβλιο->μεγαλη οθονη απο τα 2 του Brown.

Πηρα προχθες το Gun Seller του Laurie. Το χει ριξει κανεις κανα ματι?

Ευχαριστώ και εσένα έχω λάβει υπόψη τις συμβούλές σου.Θα ξεκινήσω με τν κώδικα, θα κάνω διαλειμα απο DAN BROWN με το Παιχνίδι των κρυφών ευχών και μετά θα συνέχισω με τα υπόλοιπα απο Dan Brown. Όλα αυτά θα μου πάρουν μπόλικο καιρό . 15 είμαι . Έχω μπόλικα να κανω το καλοκαίρι(δεν το λεω απο άποψης δουλειάς!:P:shifty::P)

Βασικά το σκεπτικό μου για να ξεκινήσω τον κώδικα ήταν ότι άμα διάβαζα πρώτα τους πεφωτισμένους θα ανέβαζαν ψηλά τον πήχη και έτσι όταν διάβαζα τον κώδικα μεta το Illuminati δεν θα ήμουν ευχαρίστημένος. Έχω διαβάσει τις πρώτες 100 σελίδες και είναι πάρα πολυ ωραίο. Οπότε ανυπομονώ να διαβάσω τους πεφωτισμένους το οποίο απο όλους θεωρείτε καλύτερο όπως επίσης θέλω να διαβάσω το <παιχνίδι των κρυφών ευχών> το οποίο μου κίνησε πάρα πολύ το ενδιαφέρον αλλά είχα ήδη αγοράσει τον DaVinci. Οπότε τα επόμενα θα είναι αυτά τα δυο!:-D

Πολλά είπα πάλι!:-D

Να σου πω την αμαρτια μου, αν επρεπε να βαλω τον Μπραουν σε σειρα θα σου ελεγα να διαβασεις πρωτα το deception point που ειναι το χειροτερο του για οποιον εχει διαβασει και αλλα βιβλια του γιατι ειναι τρελα κλισε και βαρετο. Οποτε αν το διαβασεις πρωτο ισως κατι σου κανει αφου δεν θα εχεις εμπειρια

Μετα να διαβασεις το digital fortress που ειναι καλο και συντομο, μετα τον Κωδικα για να μπεις στο νεο hype με τα global-spiritual-θρησκευτικα κουτσομπολια και τελευταιο το Angels and Demons που ειναι το μονο αξιολογο βιβλιο του(και σιγουρα το καλυτερο) για να εχεις καλο τελειωμα

Το Συμβολο μπορεις να το αφησεις εντελως στην ακρη αν διαβασεις αυτα. Δεν ειναι μικρο να φυγει σε μια μερα, δεν εχει τιποτα πρωτοτυπο, τα ιδια και τα ιδια, και τα μυστικα που και καλα αποκαλυπτει για του Μασονους ειναι "Χεστηκαμε, δεν μας πιανει", μου φανηκαν καπως αδιαφορα

Διάβασα το "Φεύγει το φάντασμα" του Φίλιπ Ροθ (από τους αγαπημένους μου, το συγκεκριμένο ίσως όχι το καλύτερο του αλλά όποιος αγαπάει τον τρόπο γραφής του θα έχει πολλά να του δώσει), τώρα διαβάζω το "Τζάνκι" του Ουίλιαμ Μπάροουζ (πολύ καλό, σου δίνει την εντύπωση βαθιάς μελέτης στο πρόβλημα των ναρκωτικών απ' όποιο πλαίσιο κι αν το δεις: κοινωνικό, οικονομικό, νομικό κτλ) και είμαι έτοιμος για την "Λάμψη" του Στήβεν Κινγκ που το έψαχνα πολύ καιρό και το βρήκα σήμερα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...