Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παμε τώρα να διαβάσουμε το Φαδερ ημων!

Πολύ ωραίο βιβλίο! Το είχα πάρει πρόπερσι το καλοκαίρι εντελώς τυχαία και μου άρεσε πολύ. Έχει πολυυυυ γέλιο. Ότι πρεπει για βιβλίο τώρα που ξεκινάει σιγά σιγά το καλοκαίρι

Τελείωσα πριν λίγες μέρες το Κύμα του Todd Strasser. Καλούτσικο βιβλίο όμως α)πολύ μικρό(σε 2 ώρες το τελείωσα) και β)δεν είχε βάθος και οι αναλύσεις μου φάνηκαν απλοϊκές(μάλλον επειδή απευθύνεται πιο πολύ σε έφηβους)

Λέω τώρα να ξεκινήσω το A short history of nearly everything toy Bill Bryson και την Ελληνική Μυθολογία του Τσιφορου που και για τα 2 έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Και χθες αγόρασα το Κοινό Καλό του Noam Chomsky που θα το ξεκινήσω μετά τα 2 προηγούμενα βιβλία. Για να δούμε τι έχει να μας πει και αυτός...

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχετε να προτείνετε κάτι για εκμάθηση καλής γραμματικής, συντακτικού και κανόνων ορθογραφίας;

• Moderators
Δημοσ.
Έχετε να προτείνετε κάτι για εκμάθηση καλής γραμματικής, συντακτικού και κανόνων ορθογραφίας;

Tην γραμματικη του Τριανταφυλλιδη βασικα.

Επισης πολυ καλο ειναι και το παρακατω, σιγουρα οχι τοσο αναλυτικο οσο το πρωτο, αλλα προσεγγιζει το θεμα με σαφη και κατανοητο τροπο.

http://www.e-shop.gr/show_bks.phtml?id=BKS.0542463

Εχω να προτεινω επισης και αυτο, αλλα μαλλον ως συμπληρωματικο των αλλων δυο. http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=1874306&prid=1128538

Δημοσ.
Σε ευχαριστω wizzy, μου ανοιξες την ορεξη.

Τελικα μου φαινεται οτι θα αρχισω να τα χτυπαω ενα ενα (εις βαρος αλλων αγορων φυσικα).

Η συνεχομενη & επιμονη ερευνα μου με οδηγησε και σε 2-3 ακομα,ας τα προσθεσω,ισως καποιος να τα γνωριζει:

Το Τεστ

οπου οι κριτικες του ειναι...δειτε μονοι σας

"..."Τo "Tεστ" του James Dashner είναι μια γρήγορη και τρομακτικά περιπετειώδης ιστορία που είναι βέβαιο πως θα απολαύσουν οι θαυμαστές των Αγώνων Πείνας και του Άρχοντα των Μυγών." (Kyla Paterno)

"Tο "Τεστ" είναι ακαταμάχητο... Η συναρπαστική κεντρική ιδέα φέρνει στο νου την τηλεοπτική σειρά Lost (για τον Lucifer αυτο). O συγγραφέας καταφέρνει όχι μόνο να δώσει μπόλικη πλοκή με καταπληκτικό ρυθμό, αλλά και ολοκληρωμένους χαρακτήρες που θέλεις να υποστηρίξεις". (TeenReads.com)

"Αγωνιώδεις ανατροπές και εκπλήξεις κάνουν την πλοκή αυτού του εξαιρετικού βιβλίου ακόμη καλύτερη, καθώς κινείται με σταθερό αλλά συναρπαστικό ρυθμό..."

σε ακουσα...το πήρα... το διαβασα σε 2 ημερες....και τωρα σε βρίζω, όπως βρίζω και τα καθίκια τους φίλους μου που με εβαλαν να δω το λοστ, και περιμένω 6 χρονιές, για να δω τι θα γινει στο τέλος!

Το βιβλίο αυτό είναι μέρος τριλογίας (το 1ο)...Καθαρή επιστημονική φαντασία φυσικά, αλλά πολύ καλογραμμένο, έξυπνη ιδέα, σε κρατάει, σε τραβαει.

Το 2ο θα βγει νομίζω 12.2010!!!

Ε γαμώ το Τεστ μου. Το πήρα με σκοπό να το αρχίσω μετά την εξεταστική, και λέω σήμερα: ''ε, ας διαβάσω μωρέ τα δύο πρώτα κεφάλαια να δω τι παίζει'', και έχω φτάσει στην 150 σελίδα. Τρομερό βιβλίο...

Δημοσ.

Στο μεταξυ,εγω αυτον τον καιρο βρισκομαι στον υφαντοκοσμο.Ενα ωραιο και πολυ απολαυστικο βιβλιο που οσο το διαβαζεις τοσο κολλας.Λεπτομερειες προσεχως,οταν το ολοκληρωσω.

Διοτι αυτο δεν θα εχει την τυχη του Εκο,σιγουρα.Το εκκρεμες του κανει παρεα στις αραχνες και το φταιξιμο ειναι ολο δικο μου.Που εμεινα μονο στις καλες γνωμες.Μετα ειδα οτι προκειται για...πανεπιστημιακη μελετη.Αν ειναι να θελω ασπιρινες για να το βγαλω,να μου λειπει,τις εξετασεις μου τις περασα εδω και χρονια.

Ο Υφαντοκοσμος παντως εχει πετυχει να μου ανοιξει την ορεξη για τον συγγραφεα του.

Επομενος στοχος θα ειναι "το καταραμενο παιχνιδι" μιας και το "Ιματζικα" φαινεται αμφιλεγομενο βασει κριτικων.Το πρωτο,αλλωστε,βγηκε στην αρχη της καριερας του προτου παραδοθει πληρως στην αγορα.

Αλλά ας μη γελιομαστε.Απο οτι εχω δει μεχρι τωρα,το τεστ,οι αγωνες πεινας,η φωτια καθως και καποια βιβλια Ισπανων συγγραφεων (Ρεβερτε,Σομοθα) δειχνουν πιο ελκυστικα σε μενα γιατι εχουν και το στοιχειο της εντονης αγωνιας.Αυτο ειναι ολα τα λεφτα.Γιατι,ενα τετοιο βιβλιο,θα το σκεφτομαι και οταν δεν το διαβαζω.

Ο Sellers ειναι αλλη μια ζωντανη διαφημιση.Κολλησες κι εσυ ετσι δεν ειναι;

Κι εγω.Ξαναπερασα απο τις ιντερνετικες βιτρινες και ...ξαναψηθηκα.

Μπορειτα να παρετε μια προγευση διαβαζοντας ενα αποσπασμα απο την αρχη του εδω.

Στο ιδιο site υπαρχει και μια περιεκτικη περιληψη του βιβλιου την οποια παραθετω αυτουσια:

ΤΟ ΤΕΣΤ

Συγγραφέας

James Dashner

Εκδοτικός Οίκος

ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ

Μετάφραση

Ανδρέας Μιαούλης

Κατηγορία

Ξένη Λογοτεχνία

Σελίδες

539

ISBN

978-960-6665-44-8

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες

Sci-fi δυστοπία

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε ξαφνικά παγιδευμένος στην καρδιά ενός Λαβύρινθου, στον οποίο παραμονεύουν περίεργα όντα με το δυσοίωνο όνομα ''Θεριστές'', χωρίς να θυμάστε τίποτα για το παρελθόν σας ή για το πώς βρεθήκατε εκεί - γιατί κάποιος έχει σβήσει επιμελώς τη μνήμη σας... Σ' αυτή την άκρως δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο Τόμας, ο ήρωας της τριλογίας του James Dashner, ''Το τεστ'': ανακτά τις αισθήσεις μέσα σ' ένα ασανσέρ που ανεβαίνει στο χάος κι όταν ανοίγουν οι πόρτες του, συναντά κι άλλα έφηβα αγόρια που ζουν εδώ και δύο χρόνια σ' ένα ξέφωτο μέσα σ' έναν δαιδαλώδη (κι επικίνδυνο) Λαβύρινθο, το Γκλέιντ. Πώς βρέθηκαν εκεί και ποιοι είναι οι μυστηριώδεις ''Δημιουργοί'' που τους συγκέντρωσαν; Και, κυρίως, για ποιο σκοπό - να τους τιμωρήσουν, να τους αναμορφώσουν ή απλά να τους εξοντώσουν;

Ο Dashner αφηγείται τη μελλοντική δυστοπία του με γρήγορη πλοκή, συνεχείς ανατροπές και ολοκληρωμένους χαρακτήρες, που σε κερδίζουν ή τους αντιπαθείς σαν να ήταν ζωντανά πρόσωπα. Το στοιχείο της αγωνιώδους περιπέτειας κυριαρχεί κι ο αναγνώστης από την πρώτη σελίδα ταυτίζεται με την ομάδα των εφήβων, που εγκλωβισμένη σ' ένα εχθρικό και ακατανόητο περιβάλλον αγωνίζεται να επιβιώσει και να βρει τρόπο να δραπετεύσει. Παράλληλα -αν και μιλάμε για έναν φανταστικό κόσμο-, είναι χτισμένος με ρεαλισμό και πειστικότητα και μάλιστα με αρκετές δόσεις βίας, αποφεύγοντας τα στρογγυλέματα και τις ωραιοποιήσεις άλλων βιβλίων που απευθύνονται στο νεανικό κοινό. Ιδιαίτερα δε, με κέρδισε η αργκό των ''Γκλέιντερς'' που δημιούργησε ο συγγραφέας: ένα μείγμα χιούμορ, ειρωνείας και συνθηματικής γλώσσας που διαμορφώνεται στις εφηβικές παρέες - και οφείλω να ομολογήσω ότι, αν και δεν ανήκω σ' αυτό το ηλικιακό γκρουπ, κάποιες εκφράσεις μου άρεσαν τόσο ώστε τις ''κόλλησα'', όπως λέγεται.

Η δράση, η αγωνία και το μυστήριο είναι τα στοιχεία με τα οποία ο Dashner χτίζει το μελλοντικό κόσμο της τριλογίας του. Όμως, όπως όλα τα καλά βιβλία του είδους, χρησιμοποιεί το μέλλον για να μιλήσει για το παρόν και τη φαντασία για ν' αναφερθεί στην πραγματικότητα: στον πυρήνα του ''Τεστ'' είναι μια αλληγορία για τη σκληρή μύηση των εφήβων στο δαιδαλώδη κόσμο της ενήλικης ζωής...

Αγγέλα Γαβρίλη

Δημοσ.
Tην γραμματικη του Τριανταφυλλιδη βασικα.

Επισης πολυ καλο ειναι και το παρακατω, σιγουρα οχι τοσο αναλυτικο οσο το πρωτο, αλλα προσεγγιζει το θεμα με σαφη και κατανοητο τροπο.

http://www.e-shop.gr/show_bks.phtml?id=BKS.0542463

Εχω να προτεινω επισης και αυτο, αλλα μαλλον ως συμπληρωματικο των αλλων δυο. http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=1874306&prid=1128538

Η γραμματική του Τριανταφυλλίδη έχει και κανόνες σύνταξης? Μα καλά δεν υπάρχει κάτι ανάλογου μεγέθους μετά από τόσα χρόνια?

• Moderators
Δημοσ.
Η γραμματική του Τριανταφυλλίδη έχει και κανόνες σύνταξης? Μα καλά δεν υπάρχει κάτι ανάλογου μεγέθους μετά από τόσα χρόνια?

Για συντακτικο μπορεις να δεις αυτο του Κρασανακη.

Δεν εχω εντοπισει καποιο αλλο εκτος απο αυτα που σου προτεινα, βεβαια, ετσι κι αλλιως οι γραμματικοι και οι συντακτικοι κανονες δεν εχουν αλλαξει, οποτε γιατι να ψαξεις για αλλα?

Δημοσ.

Ο Υφαντόκοσμος που ειπώθηκε παραπάνω είναι ένα υπέροχο βιβλίο και ο Clive Barker ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς φαντασίας/τρόμου κατά τη δική μου άποψη.

Όποιος δεν έχει διαβάσει τον Υφαντόκοσμο, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνει. Ό,τι έχω διαβάσει από Clive Barker (Υφαντόκοσμο, Αείπολη, Ιμάτζικα, Ο κλέφτης του πάντοτε, Το μεγάλο μυστικό θέαμα) δεν με απογοήτευσε ποτέ, αντιθέτως. Μάλιστα όλα αυτά, τα έχω διαβάσει πάνω από μια φορά.

Δημοσ.

@sarantatessera: ήρθε η ώρα για το "Καταραμένο Παιχνίδι", το "Καμπάλ: Η γενιά της νύχτας" και το "Hellraiser".

Καλή ανάγνωση! :-)

Δημοσ.

Αν ενδιαφέρεστε λιγουλάκι για κύματα στη θάλασσα, από wind και swells μέχρι tidal και internal, διαβάστε αυτή τη βιογραφική συνέντευξη του ανθρώπου που διαμόρφωσε το σύγχρονο τρόπο σκέψης στο αντικείμενο.

Σημείωση, όσοι έχετε vpn από πανεπιστήμιο, μέσω heal-link μπορείτε να την κατεβάσετε.

Δημοσ.

Λοιπόν, Second Angel του Philip Kerr. Hard science fiction, τα σπάει.

Ξεπέταξα όλο τον Κράητον αυτές τις μέρες, μερικά του Barker και ετοιμάζομαι για τις επόμενες οδύσσειες του Κλαρκ.

Δημοσ.
Το ''Αγώνες Πέινας'' αξίζει σαν βιβλίο ή βλακειοφέρνει στα επίπεδα του Λυκοφώς?

δεν εχω διαβάσει το λυκόφως, δε με προκάλεσε καθόλου σα βιβλίο. Ούτε τις ταινίες είδα.

Πάντως,το αγώνες πείνας, είναι αρκετά ως πολύ καλό, ευκολοδιαβαστο, με πρωτότυπη υπόθεση, και σε κρατάει! Το μόνο κακό ειναι ότι έχουν κυκλοφορήσει τα 2/3 της τριλογίας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...