Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

ωραία θα το τσεκάρω αν κ γενικα προτιμώ να διαβάζω έλληνες....τωρα ειδικα με την κριση..να ενισχυσουμε τους δικούς μας..χαχα

ευχαριστώ πάντως κ οταν το διαβάσω θα σου πω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν προτείνω επίσεις όλα τα βιβλία του Bill Bryson,είναι καταπληκτηκός σαν αφηγητής,τα κείμενά του είναι εν μέρη αυτοβιογραφικά και χιουμοριστικά,εγώ πάντος τα έχω αγοράσει όλα πλέον :o:o

Διάβασα για λίγο στο βιβλιοπωλείο την βιογραφία του Pablo Escobar,από τον James Mollison,μου φάνηκε σαν πρώτη ματιά καλογραμμένο με αρκετές λεπτομέρειες ..είναι το επόμενο που θέλω να αγοράσω.:o

Ξεκινησα το περιβοητο "Εκκρεμες του Φουκω".

Εχοντας αφησει πισω μου περι τις 200 σελιδες (απο τις 903) η πρωτη μου εκτιμηση:

Προκειται πραγματικα για ενα δυσκολο βιβλιο.Δεν θα το ελεγα κουραστικο,ομως σιγουρα ακομα δεν μπορω να πω οτι με εχει μαγνητισει/καθηλωσει/εθισει.Η διηγηση τυπου φλας μπακ χωρις να γινεται αυθαιρετη ή υπερφιαλη δεν κεντριζει και πολυ το ενδιαφερον του αναγνωστη.Διοτι αυτος γνωριζει οτι οι παρελθουσες αναφορες ειναι -τις περισσοτερες φορες-προβλεψιμες.

Φυσικα δεν δυναμαι εγω να κρινω εναν Εκο.Ουτε κι εχω τετοια προθεση αλλωστε.

Επιφυλλασομαι για τη συνεχεια και το τελος λοιπον,οπου και θα ολοκληρωθουν οι εντυπωσεις μου.

Παντως,για ναμαι δικαιος,θα πω και το αλλο.Οτι οποιος το ξεκινησει δεν το παραταει ευκολα.Αυτες οι ...νοστιμοτατες "μπουκιτσες" ηταν ακριβως πισω απο την πορτα!

Ο αναγνωστης δεν μπορει να τις προσπερασει.Και μετα ειναι ομηρος.

Για να δουμε...

Στο μεταξυ ολο και πληθαινουν τα πολυ θετικα σχολια για τα 2 πρωτα εκ της τριλογιας

της S.Collins "Αγωνες πεινας" και "Φωτια"

Σιγουρα ο επομενος στοχος μου.

Aν μπορεσεις να διαβασεις τις προτασεις 4 σελιδων θα το λατρεψεις...πολλα χρονια μπροστα ο τυπος.Τι Μπραουν και βλακειες.

Το εχω διαβασει 4 φορες, την πρωτη φορα 20 χρονων και εβλεπα Ροδοσταυρους μεχρι και στα φαναρια μετα

τον εχω ακούσει το Bill Bryson αλλα δεν έχω διαβάσει κάτι ακόμα...

πιο από όλα θα πρότεινες?

Εγώ προτείνω το Life and Times of the Thunderbolt Kid,το πρόβλημα είναι δεν ξέρω αν έχει μεταφραστεί ακόμα στα Ελληνικά...Μετά απ'αυτό προτείνω το "Μικρή ιστορία περί των πάντων(σχεδόν)",αυτό έχει μεταφραστεί....το θέμα του είναι αρκετά επιστημονικό(χωρίς να έχει ιδέα ο Bryson απ΄αυτά,γι'αυτό και είναι χιουμοριστικό το βιβλίο)...

Να κάνω ένα παράπονο ρε παιδιά...Εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη όλη η υπόλοιπη Ελλάδα δεν έχει κανένα βιβλιοπωλείο που να ξεπερνά τα 4χ4; Μέχρι τώρα δεν έχω δει κανένα βιβλιοπωλείο που να είναι έστω στο ελάχιστο μεγάλο με πολλές θεματολογίες...'Ετυχε να μην το βρω η όντως έτσι είναι ;

http://www.amazon.com, http://www.play.com μεγάλα και σίγουρα.

Χμ δεν έχω παραγγείλει ποτέ από Amazon ...προτιμώ το Ebay :-D

Ωστόσο δεν ξέρω πουλάει Ελληνικά βιβλία ;

Πάντα όταν έρχομαι Ελλάδα και ψάχνω ένα βιβλίο ή δεν το έχει ή δεν έχει μεταφραστεί ή θα κάνει 5 βδομάδες να έρθει και κοστίζει μια περιουσία:mad:

Aν μπορεσεις να διαβασεις τις προτασεις 4 σελιδων θα το λατρεψεις...πολλα χρονια μπροστα ο τυπος.Τι Μπραουν και βλακειες.

Το εχω διαβασει 4 φορες, την πρωτη φορα 20 χρονων και εβλεπα Ροδοσταυρους μεχρι και στα φαναρια μετα

Ναι,βέβαια,ο Μπράουν είναι δεύτερος,δεν αντιλέγω αφού η πλειονότητα της Αμερικανικής μυθιστοριογραφίας είναι δεύτερη κατά τη γνώμη μου.Με το ένα μάτι του κοιτούσε την πένα του ενώ με το άλλο το hollywood.

Όμως το βιβλίο του (illuminati) ήταν εύπεπτο και κόλλησα.Καλώς ή κακώς ανήκει στην -άτυπη- απνευστί κατηγορία.

Φυσικά για τον Έκο με το Εκκρεμές του Φουκώ,έχοντας τελειώσει μόλις το 1/3 -κάπου 300 σελίδες-τα όποια συμπεράσματα είναι πρώιμα.

Όμως...

Με τυραννάει!Το βιβλίο για μένα έχει κάποιες καταπληκτικές σελίδες (!) αλλά η συντριπτική πλειοψηφία είναι για 1002 θρησκείες, κινήματα, ομάδες κλπ. Αν τα ξέρεις όλα αυτά (ας μην κοροϊδευόμαστε, κανείς δε μπορεί να τα ξέρει) ή αν το παλεύεις να τα μάθεις τότε εντάξει. Αλλιώς είναι πολύ κούραση. Και δεν είμαι από τους ανθρώπους που τα παίρνουν όλα αψήφιστα. Αλλά αν ασχοληθώ εκτενώς με όλες αυτές τις ομάδες που αναφέρει ο Έκο, θα τελειώσω το βιβλίο σε 10 χρόνια.Πάντως επιφυλάσσομαι, διότι έχω άλλες 600 σελίδες και περιμένω να με ... συνεπάρει η πλοκή του έργου (γιατί μέχρι τώρα ... πελαγοδρομώ στη Βραζιλία).Αφού το βιβλίο σε πάει από την Αθήνα στον Πειραιά μέσω Αλεξανδρούπολης.Και δεν μιλώ για 4 σελίδες αγαπητέ KaizerSoze αλλά για την πλειονότητα των όσων έχω διαβάσει ως τώρα.

Πέρα από την υπόθεση στην οποία ο Έκο έχει βάλει όλη του τη μαεστρία για να αποσυντονίσει τον αναγνώστη, η πληθώρα των πληροφοριών πολλές φορές φαντάζει περιττή.

Δύσκολο μα αξιόλογο βιβλίο με την αγωνία να κορυφώνεται-πιστεύω-στο τέλος.

Αυτό το υποθέτω διότι -μέχρι εδώ- αρκετές φορές η πλοκή υποβιβάζεται λόγω των πολλών πληροφοριών.

Το λάθος ήταν δικό μου.Γιατί ενώ ζητούσα μυθιστόρημα μυστηρίου και αγωνίας,να το διαβάσω απνευστί,πήρα ιστοριογράφημα γραμμένο από καθηγητή σημειολογίας.

Αυτά τα παραθέτω χωρίς καμμία εμπάθεια πουθενά.Απλά σαν χρηστικές πληροφορίες στους μελλοντικούς αναγνώστες και σε όσους ψάχνουν να βρουν κάποια βιβλία σύμφωνα με τα γούστα τους.

Το παρόν ίσως να είναι.Οσο για μένα...θα δείξει.

Θα επανέλθω όταν τελεσφορήσει η ανάγνωση.

τελειωσα μεσα σε μια εβδομαδα, και τους αγωνες πείνας, και τη φωτιά!

Συμπαθεστατα βιβλία, καλογραμμένα, με αρκετή δράση, χωρίς να βαριέσαι! Το 1ο βιβλίο, μπορείς να το διαβασεις ως αυτοτελές...

το 2ο όμως, δεν "κλείνει" την υπόθεση για να ανοιξει αλλη στο 3ο. Ειναι σαν επεισόδιο του "λοστ"!

Το 3ο βιβλίο, θα ερθει λογικά στην ελλάδα τον οκτώβριο!

Σε γενικές γραμμες, τα βιβλία αυτά είναι ανω του ικανοποιητικού, σε μια εποχή που δεν εχω πολλά "θριλεροειδή" σε εκτίμηση!

Παμε τώρα να διαβάσουμε το Φαδερ ημων!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...