Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
/offtopic start/: Ένα περίεργο πράγμα: ακαδημαϊκά βιβλία στα αγγλικά διαβάζω άνετα. Όταν προσπαθώ να διαβάσω λογοτεχνία τα αγγλικά, μου βγαίνει η ψυχή, δυσκολεύομαι αρκετά. Ξέρεις κανείς γιατί; /offtopic end/

Πιθανόν είναι θέμα δομής της γλώσσας: τα ακαδημαϊκά/επιστημονικά συνήθως έχουν πιο στρωτή σύνταξη, σε αντίθεση με τη λογοτεχνία, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία. Πιθανόν και το informal λεξιλόγιο να δημιουργεί κάποιο θέμα. Εξαρτάται, φυσικά, από το βιβλίο. Αν αναφέρεις κάποιον τίτλο με τον οποίο είχες δυσκολίες ίσως να μπορέσω να κάνω κάποια πιο συγκεκριμένη υπόθεση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...Το άλλο βιβλίο που διαβάζω είναι το "A Clash of Kings" του George R R Martin που είναι το 2ο βιβλίο της σειράς A song of Ice and Fire. Και όπως και το 1ο βιβλίο, είναι εξαιρετικό! Έρχεται τώρα και η σειρά από το HBO με Sean Bean κλπ και δεν μπορώ να περιμένω 1 χρόνο ακόμα μέχρι να τη δω.:cry: Πιστεύω ότι σε όποιον αρεσει το fantasy αξίζει να ρίξει μια ματιά στη σειρά. Και καλύτερα είναι να πάρει τα βιβλία στα αγγλικά, τόσω λόγω του ότι στα ελληνικά "χάνει" από όσο έχω δει αλλά και για λόγους τιμής. Π.χ για το 2ο βιβλίο έδωσα 7,90€. Αν ήθελα να το διαβάσω στα ελληνικά θα έπρεπε για τους 2 τόμους(το χώρισαν στα 2 οι μ^#^@$ες για να βγάλουν ακόμα περισσότερα λεφτά) να πληρώσω 39,80€!!!:shock::shock: 5 φορές παραπάνω!!! Ούτε τα λεφτά για τα δικαιώματα ούτε το μικρό αγοραστικό κοινό δικαιολογούν τέτοια διαφορά στην τιμη...

Φίλε δεν έχεις και άδικο. Όταν είχα σαρώσει τα βιβλία του Tolkien και του Robert Jordan, και τώρα που διαβάζω το τρίτο του Martin's Song of Ice and Fire, όλα αγορασμένα απο το amazon. Τα πάιρνω μαζικά και μου βγαίνει 10 φορές φθηνότερα απο τους λωποδύτες ντόπιους βιβλιοπόλεις. Άσε που τα διαβάζω στην μητρική τους γλώσσα και πιάνω καλύτερα το νόημα.

ΥΓ Όντως, η σειρά του Martin είναι όλα τα ευρώ, και εγώ περιμένω πως και πως του χρόνου την αντίστοιχη σειρά!

Πιθανόν είναι θέμα δομής της γλώσσας: τα ακαδημαϊκά/επιστημονικά συνήθως έχουν πιο στρωτή σύνταξη, σε αντίθεση με τη λογοτεχνία, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία. Πιθανόν και το informal λεξιλόγιο να δημιουργεί κάποιο θέμα. Εξαρτάται, φυσικά, από το βιβλίο. Αν αναφέρεις κάποιον τίτλο με τον οποίο είχες δυσκολίες ίσως να μπορέσω να κάνω κάποια πιο συγκεκριμένη υπόθεση.

Δύο τίτλοι που μου προξένησαν τη δυσκολία που ανέφερα πιο πάνω:

The Graveyard Book και Catch 22. Το δεύτερο το διάβασα στα ελληνικά εν τέλει, το πρώτο χμμμ.... θα προσπαθήσω ξανά.

Το κατς 22 εχει αρκετα πολύπλοκη δομή από μόνο του. Είναι λογικό να σε δυσκολεύει. Προσωπικά το διαβασα εξαιρετικά αργά και με πολύ μπρος-πίσω για να μπορώ να παρακολουθώ (στα αγγλικα).

Εξήγα μου γιατί. Δεν είπα κάτι αστείο.

Είναι ενδοσκοπικό χιούμορ, granted, απλώς θυμάμαι την πρώτη μου επαφή με ξενόγλωσση μετάφραση από Καζαντζάκη: τη γένεση της Τραγωδίας του Nietzsche.

Ήταν οδυνηρό.

Παιδιά διάβασε κανείς το SEXUS του Henry Miller ;

Διάβασα ένα απόσπασμα κάπου και το θέλω οπωσδίποτε ...αλλά αν το ξέρει κάποιος καλά θα ήταν να πάρω μερικές γνώμες :o

Είναι ενδοσκοπικό χιούμορ, granted, απλώς θυμάμαι την πρώτη μου επαφή με ξενόγλωσση μετάφραση από Καζαντζάκη: τη γένεση της Τραγωδίας του Nietzsche.

Ήταν οδυνηρό.

A, OK, προς στιγμήν νόμιζα ότι με ειρωνεύτηκες (δεν πιάνω τόσο καλά το χιούμορ σου, no hard feelings though!). Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καμία άλλη εμπειρία με μεταφράσεις του Καζαντζάκη πέραν αυτής του "Ηγεμόνα", που εκ πρώτης όψεως φαίνεται περιεκτική. Είδωμεν.

Πρόσφατα τελείωσα το complete unknown του Τζούμα http://www.e-shop.gr/show_bks.phtml?id=BKS.0307041&u=COMPLETE-UNKNOWN , είναι μια αφήγηση των εμπειριών του στη Nέα Υόρκη , αλλά διαβάζοντας το παίρνεις-πέρα από το fear and loathing κλίμα- διάφορες πληροφορίες, για ένα διαφορετικό lifestyle, πιο χαλαρό, πιο ελεύθερο.

Επίσης όποιος έχει μπουχτήσει με τις ειδήσεις και τη μιζέρια ας διαβάσει Ρόμπινς(όλα είναι πολύ καλά).Είτε το άρωμα του ονείρου, είτε το αγριεμένοι ανάπηροι επιστρέφουν από καυτά κλίματα(το αγαπημένο μου) είτε το villa incognito.Αντί στρες βιβλία με τρελό χιούμορ και πλοκές.

http://www.bibliopolio.gr/%CE%AC%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%BF%CF%85-p-5789.html

http://www.bibliopolio.gr/%CE%91%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AC-%CE%BA%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-p-48836.html

http://www.bibliopolio.gr/villa-incognito-p-80584.html

@kostas Το εκατό χρόνια μοναξιά δε νομίζω να το μετανιώσεις ποτέ αν το αγοράσεις.Είναι τόσο ανθρώπινο και τόσο όμορφα γραμμένο που πάντα θα έχεις μια αναφορά.Έχω δύο φράσεις στο μυαλό μου που τις σέρνω ακόμα μαζί μου, καθώς και τον τρόπο που τελείωνε το βιβλίο.Δε ξέρω όλη η φιλοσοφία του με είχε αγγίξει πάρα πολύ-μου ταίριαζε.

Τέλος βλέπω πολύ ωραίες προτάσεις βιβλίων, που μου άνοιξαν την όρεξη, cheers.

Σύλβια, εδώ είσαι.

Λοιπόν αφού λύθηκε και αυτό ας ξαναγυρίσω στην ερώτησή μου ...

Αν διάβασε κάποιος συγκεκριμένα το Sexus του Ηenry Miller η οποιοδήποτε άλλο του ίδιου ,θα χαιρόμουν για γνώμες :-D

Μόλις τελείωσα το "ημερολόγιο μοτοσικλέτας" του Che Guevara ...

Πραγματικά άξιζε μιας και ήταν όλο γραμμένο σε στυλ αφηγήματος και αρκετά πλήρες για "ημερολόγιο" ...

Μπορώ να πω πως ίσως αλλάζει και την εικόνα για τον Guevara που έχουμε μέσα στο μυαλό μας διατυπωμένη,μακριά από πλήρες πολιτικές πεποιθήσεις (αν και στις πρώτες επαφές του με τον εργαζόμενο λαό διακρίνεις κάποια πολιτικά "γιατί" στην αφήγησή του,αλλά το αφήνει μέχρι εκεί).

Γενικώς ήταν και μια πανέμορφη περιγραφή για τα περίχωρα της Λατινικής Αμερικής...που έτσι και αλλιώς είναι ωραίες (ιστορικά κυρίως) χώρες...:shifty:

γεια σας παιδια! (ελπιζω να ποσταρω σωστα εδω περα...) 8ελω να παρω καποια βιβλια που δεν μπορω να το βρω στα βιβλιοπωλεια που εχω ψαξει και 8α η8ελα να μου δωσετε καποια site που μπορω να ψαξω, και ξενα και ελληνικα ( αν και προτιμω ξενα). Εκτος του amazon γιατι ειχα βρει 2-3 βιβλια και ειχε εξοδα αποστολης 25ε και δεν τα πηρα τελικα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...