Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members
Δημοσ.
Το Brave New World είναι το ίδιο βιβλίο με αυτό που ''εμπνεύστηκαν'' οι Maiden το ομότιτλο τραγούδι;

Έχω ακούσει πολλά για αυτό το βιβλίο αλλά δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Αν είναι σε ατμόσφαιρα 1984 μάλλον θα είναι το επόμενο διότι έχει περίπου 2 εβδομάδες που τελείωσα 1984 και είμαι σε τέτοια φάση.

Αυτόν τον καιρό έχω πέσει με τα μούτρα στον Πόε, ο οποίος τελικά μ'αρέσει υπερβολικά. Απο τους ελάχιστους συγγραφείς βιβλίων τρόμου οι οποίοι όντως σε κάνουν να νιώθεις κάπως στην ανάγνωση της ιστορίας. Τώρα διαβάζω το ''Ιστορίες Μυστηρίου και Φαντασίας'' το οποίο είναι συλλογή κορυφαίων ιστοριών με πρώτη και καλύτερη την πασίγνωστη ιστορία του ''Χρυσού Σκαραβαίου'' και το αποπνικτικό ''Το πηγάδι και το εκκρεμές''.

Κάπου είχαμε ολόκληρο thread για τον Πόε θυμάμαι. Ψάξτο, θα βρεις ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Εμένα ο Οίκος των Άσερ είναι η αγαπημένη μου ιστορία, ενώ αυτή που διάβασα πιο ευχάριστα από όλες είναι η Αφήγηση του Άρθουρ Γκόρντον Πυμ.

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Κάπου είχαμε ολόκληρο thread για τον Πόε θυμάμαι. Ψάξτο, θα βρεις ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Εμένα ο Οίκος των Άσερ είναι η αγαπημένη μου ιστορία, ενώ αυτή που διάβασα πιο ευχάριστα από όλες είναι η Αφήγηση του Άρθουρ Γκόρντον Πυμ.

Ο Οίκος των Άσερ είναι μέσα στην συλλογή. Δεν το διάβασα ακόμα, θα το κάνω τώρα.

Περίεργος τρόπος γραφής πάντως. Ή ασυνήθιστος πιο σωστά.

• Super Moderators
Δημοσ.
Το Brave New World είναι το ίδιο βιβλίο με αυτό που ''εμπνεύστηκαν'' οι Maiden το ομότιτλο τραγούδι;

Ναι, αυτό είναι.

Έχω ακούσει πολλά για αυτό το βιβλίο αλλά δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Αν είναι σε ατμόσφαιρα 1984 μάλλον θα είναι το επόμενο διότι έχει περίπου 2 εβδομάδες που τελείωσα 1984 και είμαι σε τέτοια φάση.

Η μνήμη είναι περίεργο πράγμα και όπως προείπα έχουν μεσολαβήσει κάτι χρόνια, όμως από τα δύο βιβλία, παρότι αγωνίες και ουτοπίες/δυστοπίες περιγράφουν, διαφορετική αίσθηση αποκόμισα. Δεν είμαι σίγουρος αν η βίαιη δυστοπία του Orwell είναι περισσότερο ή λιγότερο εφιαλτική από την (σχεδόν) εξούσια δυστοπία του Huxley.

Αυτόν τον καιρό έχω πέσει με τα μούτρα στον Πόε [...]

O Poe είναι απλά εξαιρετικός. Εντελώς άλλη εποχή και κατηγορία, αλλά είναι πραγματικά κλασικός.

Εντωμεταξύ, σε μια επίδειξη ελεύθερων συνειρμών, να αναφέρω στο ξεκάρφωτο ότι η Iron Tower Studios βρίσκεται στη φάση σχεδιασμού ενός RPG εμπνευσμένου από τα έργα του Lovecraft.

• Super Moderators
Δημοσ.

To είχε κυκλοφορήσει το Ποντίκι, κάποια στιγμή το περασμένο φθινόπωρο/χειμώνα. Μέσω Biblionet διευκολύνονται πολύ αυτές οι αναζητήσεις. Το συγκεκριμένο, εδώ. Με ISBN μπορείς να το αναζητήσεις στα βιβλιοπωλεία.

Επίσης, μόλις παρέλαβα ένα pps όπου γίνεται συγκριτική παρουσίαση των αγωνιών του Orwell και του Huxley. Λοιπόν, είτε έχω φίλους που είναι μέλη του insomnia και δεν έχουμε βρεθεί μεταξύ μας εδώ, είτε πρόκειται για τηλεπαθητική επικοινωνία (ή απλά ευτυχή σύμπτωση). Ψάχνω να βρω τρόπο να το ανεβάσω, καθότι κομματάκι μεγάλο. (με την ευρεία έννοια, περιλαμβάνει spoiler και για τα δύο βιβλία)

• Members
Δημοσ.
To είχε κυκλοφορήσει το Ποντίκι, κάποια στιγμή το περασμένο φθινόπωρο/χειμώνα. Μέσω Biblionet διευκολύνονται πολύ αυτές οι αναζητήσεις. Το συγκεκριμένο, εδώ. Με ISBN μπορείς να το αναζητήσεις στα βιβλιοπωλεία.

Επίσης, μόλις παρέλαβα ένα pps όπου γίνεται συγκριτική παρουσίαση των αγωνιών του Orwell και του Huxley. Λοιπόν, είτε έχω φίλους που είναι μέλη του insomnia και δεν έχουμε βρεθεί μεταξύ μας εδώ, είτε πρόκειται για τηλεπαθητική επικοινωνία (ή απλά ευτυχή σύμπτωση). Ψάχνω να βρω τρόπο να το ανεβάσω, καθότι κομματάκι μεγάλο. (με την ευρεία έννοια, περιλαμβάνει spoiler και για τα δύο βιβλία)

Σιγά μην ήταν τυχαίο. Ο big brother κάνει επίδειξη δύναμης :P

Θα μπορούσες να το ανεβάσεις σε rapidshare πάντως (φαντάζομαι δεν θα είναι πάνω από μερικές 10άδες ΜΒ). Νομίζω πως μπορείς να ανεβάσεις ακόμη και χωρίς να είσαι premium χρήστης.

Δημοσ.
Την Ελληνική μετάφραση δεν την έχω διαβάσει, οπότε γνώμη δεν μπορώ να εκφέρω.

Δύο βιβλία του Huxley έχω διαβάσει, το Α Brave New World και το Island (συνέχεια, ή πιο σωστά εξέλιξη του Α Brave New World).

εγω εχω αυτο

http://www.amazon.co.uk/Brave-New-World-Revisited/dp/0060776099/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=books&qid=1269014287&sr=1-4

ειναι και τα 2 μαζι η καμια σχεση?

ΕΔΙΤ

απο οτι ειδα δεν εχουν σχεση. εχει γραψει το revisited και αυτα ενωσαν τα 2 σε ενα

Δημοσ.
Παιδια το "the art of war" του Machiavelli, υπαρχει στα ελληνικα?? Ψαχνω για να το παργγειλω απο το διαδικτυο αλλα δεν το βρισκω :(

Επειδη δεν ειναι του Μακιαβέλι ειναι του Tzu Shun

Δημοσ.

Αυτόν τον καιρό έχω πέσει με τα μούτρα στον Πόε, ο οποίος τελικά μ'αρέσει υπερβολικά. Απο τους ελάχιστους συγγραφείς βιβλίων τρόμου οι οποίοι όντως σε κάνουν να νιώθεις κάπως στην ανάγνωση της ιστορίας.

απο ποε εχω διαβασει η μαυρη γατα που μου αρεσε (εχει βγει και σε ταινια) και το ευρηκα ποιημα μιλαει για το big bang

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@FarCry: όπως του έριξα μια ματιά, είναι το αρχικό BNW και το Revisited. Το Island είναι άλλο βιβλίο. (το τελευταίο του Huxley)

@gsarig: αν σου πω ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ rapidshare. 2 mb σκάρτα είναι το pps, πάω να δω τι γίνεται.

edti: Λοιπόν, το pps ανέβηκε, μπορείτε να το βρείτε εδώ. Από ό,τι κατάλαβα, είναι πεπερασμένος ο αριθμός των downloads, αλλά ελπίζω αρκεί για όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Μετά, αν υπάρχει τόση ζήτηση πια, ίσως με attachment μέσω email όσοι έχετε τέτοια επικοινωνία.

Επίσης, άλλο το Art of War του Sun Tzu, άλλο του Machiavelli. Γενικά, με τον τίτλο Η Τέχνη του Πολέμου πραγματείες έχουν γράψει διάφοροι.

Επεξ/σία από Snoob
  • Members
Δημοσ.
@FarCry: όπως του έριξα μια ματιά, είναι το αρχικό BNW και το Revisited. Το Island είναι άλλο βιβλίο. (το τελευταίο του Huxley)

@gsarig: αν σου πω ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ rapidshare. 2 mb σκάρτα είναι το pps, πάω να δω τι γίνεται.

edti: Λοιπόν, το pps ανέβηκε, μπορείτε να το βρείτε εδώ. Από ό,τι κατάλαβα, είναι πεπερασμένος ο αριθμός των downloads, αλλά ελπίζω αρκεί για όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Μετά, αν υπάρχει τόση ζήτηση πια, ίσως με attachment μέσω email όσοι έχετε τέτοια επικοινωνία.

Επίσης, άλλο το Art of War του Sun Tzu, άλλο του Machiavelli. Γενικά, με τον τίτλο Η Τέχνη του Πολέμου πραγματείες έχουν γράψει διάφοροι.

ΟΚ, το ανέβασα κι εγώ στο dropbox μου, οπότε όποιος θέλει μπορεί να το κατεβάσει και από εδώ.

Δημοσ.

Χιλια ευχαριστω για την απαντηση σου! Δηλαδη το βιβλιο υπαρχει και λεγετε "Περι πολεμου"? Ακομα μια ερωτηση, υπαρχουν πολλα διαφορετικα βιβλια "Ο Ηγεμονας", ειναι δηλαδη διαφορετικες εκδοσεις/μεταφρασεις απο διαφορετικους εκδοτικους οικους?

Φιλε chrisxxx τα μπερδεψες :-D Παντως και του Tzu Shun θα το αγορασω αλλα θελω να εχω και του Μακιαβελι!

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι, το βιβλίο υπάρχει, είναι στο link που σου έδωσα μέσω biblionet. Τώρα, για διαθεσιμότητα δεν ξέρω, αλλά αν με το ISBN δεν βρεις άκρη μέσω βιβλιοπωλείου , μπορείς να επικοινωνήσεις με την εφημερίδα που το έδινε. Παλιότερα είχα βρει κάποια βιβλία που έψαχνα έτσι.

Ο ηγεμόνας έχει μεταφραστεί πολλές φορές, παλιότερα και πρόσφατα (με αντίστοιχο ύφος στο λεξιλόγιο, τη σύνταξη κτλ). Αν ψάξεις σε αυτό το νήμα θα δεις μερικές προτάσεις. Ξανά από biblionet, βάζεις Machiavelli στην αναζήτηση και θα σου βγάλει ολόκληρη λίστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...