Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Για το ''αυτοί που ποτέ δεν κοιμούνται'' του μαστερτον έχουμε καμιά γνώμη?

Καλό είναι απ ότι θυμάμαι, αν και πάνε αρκετά χρόνια. Ενδιαφέρουσα πλοκή, αρκετά gory και με λευκά σα κρίνα αγόρια. Διάβασέ το αλλά μη περιμένεις κανένα αριστούργημα.

Δημοσ.

thanks angmar είμαι ανάμεσα σε αυτό, τον Παρία και τον άρχοντα του ψέυδους. για το τελευταιο έχω ακούσει καλύτερες κριτικές

Δημοσ.
thanks angmar είμαι ανάμεσα σε αυτό, τον Παρία και τον άρχοντα του ψέυδους. για το τελευταιο έχω ακούσει καλύτερες κριτικές

ξεκίνησα τον Παρία γιατί δεν είχαν τον άρχοντα (είναι το επόμενο). Μέχρι στιγμής φαίνεται καλό, αν και είμαι πολύ αρχή ακόμα και δε το βλέπω πολύ σπλάτερ :P

Δημοσ.

Πάντως ένα απο τα καλύτερα βιβλία τρόμου είναι ο Υφαντόκοσμος του Μπάρκερ, ενώ καλό είναι και το Τραγούδι της Θεάς Κάλι του Νταν Σίμονς αν και δεν το λες Σπλατεριά....

Δημοσ.

Έχουμε, έχουμε! Από τα καλύτερα του Masterton (τουλάχιστον από όσα έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά), ό,τι είπε ο angmar ισχύει, θα σε αφήσω να διαβάσεις το τέλος και μετά θα περιμένω σχόλιο.

Καλό είναι απ ότι θυμάμαι, αν και πάνε αρκετά χρόνια. Ενδιαφέρουσα πλοκή, αρκετά gory και με λευκά σα κρίνα αγόρια. Διάβασέ το αλλά μη περιμένεις κανένα αριστούργημα.

Αριστούργημα δεν το λες, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από κάτι άλλα (π.χ. Τραύμα, Απόγονος)

ξεκίνησα τον Παρία γιατί δεν είχαν τον άρχοντα (είναι το επόμενο). Μέχρι στιγμής φαίνεται καλό, αν και είμαι πολύ αρχή ακόμα και δε το βλέπω πολύ σπλάτερ :P

Ο Παρίας δεν είναι splatter, είναι πιο πολύ ατμοσφαιρικού τρόμου βιβλίο. Εκείνο το είδος που νομίζεις ότι άμα κοιμηθείς και σκάσει μύτη το πόδι σου έξω από το πάπλωμα θα στο αρπάξει το τέρας κάτω από το κρεβάτι σου! Έχει κάτι "όμορφα" σκηνικά προς το τέλος, αλλά μέχρι να φτάσεις εκείς θα διαβάσεις μια από τις κορυφαίες σκηνές που έχουν γραφτεί ποτέ:

είναι η φάση που ο τύπος είναι στην κουζίνα και ακούει την κούνια που έχει στην αυλή να πηγαινοέρχεται με τον χαρακτηριστικό ήχο που έκανε όταν ήταν πάνω της η γυναίκα του. Hint: η γυναίκα του είναι νεκρή και εκείνη τη νύχτα δεν είχε αέρα.

@foetuse: Ο Υφαντόκοσμος είναι από τα κορυφαία βιβλία του Clive Barker, προτείνω και συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Δημοσ.

μαρεσει πολύ ο μαστερτον, και το συγκεκριμένο ειναι μια χαρά βιβλίο!

Δεν ειναι πραγματι αριστουργημα, αλλά είναι κλασσικό βιβλίο μαστερτον!!!

Δημοσ.

Εγω χτες ολοκληρωσα το Illuminati του D.Brown,ενα τουβλακι 655 σελιδων.

Πολυ καλο,σε τραβαει να το διαβασεις,εμποτισμενο με πολλες πληροφοριες σε επιστημονικο και θρησκευτικο τομεα που ειναι ευκολα κατανοητες.Επισης ειναι γεματο εκπληξεις.

Το βιβλιο ηταν ευπεπτο αντιθετα με την ταινια που ειδα αμεσως μετα,το angels & demons.

Ναι μεν καλος ο Τομ Χανκς,η σκηνοθεσια,η χολλυγουντιανη μεγαλη σχολη αλλά...προσπαθησαν να καλυψουν ενα βιβλιο 655 σελιδων μεσα σε 2 ωρες!

Παρα τον ξεφρενο ρυθμο -που αντι να τραβαει,ζαλιζει το θεατη-δεν τα καταφερε.

Ακομα κι εγω που με ειχε κερδισει το βιβλιο και το ειχα νωπο στη μνημη μου,δεν μπορουσα να παρακολουθησω τους τοσο γρηγορους διαλογους.

Φυσικα δεν προλαβε να πλασει τους χαρακτηρες οπως επρεπε,αφησε ολοκληρες σκηνες απ'εξω ενω παραποιησε(!) και καποια πλανα με ρολους & διαλογους απο προσωπα διαφορετικα του βιβλιου.

Δεν θαθελα να μπω σε λεπτομερειες μα θα πω μονο το εξης:

Βλεπαμε το ρολοι απο 7.05 να πηγαινει κατευθεια στις 7.55.Ε,αυτα τα 50 λεπτα που τρωει,δεν ειναι υπερβολη να πω οτι μπορει να ειναι και 50 σελιδες χαμενες απο το βιβλιο.

Ηθελα να ξερα γιατι δεν προσθεσε η παραγωγη μιση ωριτσα ακομα.Μα τοσο πολυ πια τους πιεζε ο χρονος,το μαρκετιγκ,το μπατζετ,δεν ξερω...ξερω οτι αλλες ταινιες με τριωρη διαρκεια μπορεσαν να πιασουν το επος που πραγματευονταν.Και ο Μπραουν συμμετειχε στην παραγωγη,αρα το πετσοκομα ειχε τις ευλογιες του.Τι να πω,οσο καλο ηταν το βιβλιο,τοσο ρηχη ηταν η ταινια.

Να μας γινεται μαθημα αλλη φορα.Να προτιμουμε παντα τα βιβλια και η ταινια ας ειναι προαιρετικη...και δευτερη.

• Super Moderators
Δημοσ.

Την Ελληνική μετάφραση δεν την έχω διαβάσει, οπότε γνώμη δεν μπορώ να εκφέρω.

Δύο βιβλία του Huxley έχω διαβάσει, το Α Brave New World και το Island (συνέχεια, ή πιο σωστά εξέλιξη του Α Brave New World). Αν έχεις διαβάσει το 1984 του Όργουελ, θα δεις μια διαφορετική αντιμετώπιση των ίδιων ανησυχιών. Έχουν μεσολαβήσει αρκετά χρόνια από όταν τα διάβασα, όμως οι εντυπώσεις ήταν πολύ καλές.

Δημοσ.

Το "1984" το διάβασα πρόσφατα και η αλήθεια είναι πως έψαχνα κάτι αντίστοιχο, στο ίδιο μήκος κύμματος. Θα το βάλω στα υπόψιν, ευχαριστώ και πάλι.

• Members
Δημοσ.

Καλό είναι το Brave new world (την έκδοση που πόσταρε ο Snoob έχω κι εγώ). Ειδικά αν ψάχνεις κάτι στο ίδιο μήκος κύματος με το 1984, θα σε αφήσει απόλυτα ευχαριστημένο πιστεύω

Δημοσ.

Το Brave New World είναι το ίδιο βιβλίο με αυτό που ''εμπνεύστηκαν'' οι Maiden το ομότιτλο τραγούδι;

Έχω ακούσει πολλά για αυτό το βιβλίο αλλά δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Αν είναι σε ατμόσφαιρα 1984 μάλλον θα είναι το επόμενο διότι έχει περίπου 2 εβδομάδες που τελείωσα 1984 και είμαι σε τέτοια φάση.

Αυτόν τον καιρό έχω πέσει με τα μούτρα στον Πόε, ο οποίος τελικά μ'αρέσει υπερβολικά. Απο τους ελάχιστους συγγραφείς βιβλίων τρόμου οι οποίοι όντως σε κάνουν να νιώθεις κάπως στην ανάγνωση της ιστορίας. Τώρα διαβάζω το ''Ιστορίες Μυστηρίου και Φαντασίας'' το οποίο είναι συλλογή κορυφαίων ιστοριών με πρώτη και καλύτερη την πασίγνωστη ιστορία του ''Χρυσού Σκαραβαίου'' και το αποπνικτικό ''Το πηγάδι και το εκκρεμές''.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...