Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απο Νίτσε διάβασα μόνο τον Αντίχριστο αν και γενικώς δεν είναι βιβλίο Αθεισμού αλλά χώσιμο στον Χριστιανισμό. Πολυ ενδιαφέρον αλλά όχι για την φάση που βρίσκομαι τώρα.

Καλά το ''επειχιρήματα'' πως το σκότωσα έτσι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Απο Νίτσε διάβασα μόνο τον Αντίχριστο αν και γενικώς δεν είναι βιβλίο Αθεισμού αλλά χώσιμο στον Χριστιανισμό. Πολυ ενδιαφέρον αλλά όχι για την φάση που βρίσκομαι τώρα.

Καλά το ''επειχιρήματα'' πως το σκότωσα έτσι;

Διάβασε κάποιον από τους υπόλοιπους "Ιππότες της Αθεϊας", δηλαδή

Daniel Dennett, Sam Harris και Christopher Hitchens.

Ο πρώτος είναι φιλόσοφος και αν και τα βιβλία του είναι τρομερά, είναι λίγο πιο

δύσκολος στο διάβασμα από τους υπόλοιπους, μπορεί να σου φανεί βαρετός.

Ό,τι και να πέσει στα χέρια σου από Harris και Hitchens όμως δεν υπάρχει περίπτωση να μην σ'αρέσει, απλά, κατανοητά και τα χώνουν καλά.

"God Is Not Great: How Religion Poisons Everything" του Hitchens.

"The End of Faith: Religion, Terror, and the Future of Reason" by Sam Harris

"Letter to a Christian Nation" by Sam Harris

"Atheist Universe: The Thinking Person's Answer to Christian Fundamentalism" by David Mills

είναι κλασικά βιβλία για να ξεκινήσει κανείς και διαβάζονται πολύ ευχάριστα.

• Members

Μιας και το συζητάμε, γνωρίζει κανείς κανένα καλό βιβλίο που να περιγράφει συνολικά την ιστορία των θρησκειών;

Κάτι παρόμοιο, δηλαδή, με τη "μικρή ιστορία του κόσμου" (που περιγράφει την ιστορία της ανθρωπότητας από την προϊστορία ως τις μέρες μας), αλλά στο πιο ενήλικο και, φυσικά, μόνο για το θέμα της θρησκείας.

Προσωπικά πιστεύω πως θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον από ένα απλό "μανιφέστο αθεΐας", αφού θα μπορούσες ίσως να καταλάβεις λίγο καλύτερα το φαινόμενο της δημιουργίας των θρησκειών.

Διάβασε κάποιον από τους υπόλοιπους "Ιππότες της Αθεϊας", δηλαδή

Daniel Dennett, Sam Harris και Christopher Hitchens.

Ο πρώτος είναι φιλόσοφος και αν και τα βιβλία του είναι τρομερά, είναι λίγο πιο

δύσκολος στο διάβασμα από τους υπόλοιπους, μπορεί να σου φανεί βαρετός.

Ό,τι και να πέσει στα χέρια σου από Harris και Hitchens όμως δεν υπάρχει περίπτωση να μην σ'αρέσει, απλά, κατανοητά και τα χώνουν καλά.

"God Is Not Great: How Religion Poisons Everything" του Hitchens.

"The End of Faith: Religion, Terror, and the Future of Reason" by Sam Harris

"Letter to a Christian Nation" by Sam Harris

"Atheist Universe: The Thinking Person's Answer to Christian Fundamentalism" by David Mills

είναι κλασικά βιβλία για να ξεκινήσει κανείς και διαβάζονται πολύ ευχάριστα.

Σε ευχαριστώ πολύ. Ξεκινάω το ψάξιμο.

Έχει διαβάσει κανείς το Uglies;

Αξίζει να το διαβάσω;

Διάβασα το "Όταν έκλαψε ο Νίτσε" και το βρήκα αρκετά καλό και τώρα θέλω να διαβάσω κάποιο βιβλίο του Νίτσε. Οπότε ξεκινάω με το "Έτσι μίλησε ο Ζαρατούστρα" ή προτείνετε κάτι άλλο για ξεκίνημα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μολις τελειωσα ενα ευκολο στην αναγνωση βιβλιο.

Προκειται για το "ψυχες στον παγο".

Στο εξωφυλλο γραφει οτι προκειται για ενα υπαρξιακο θριλερ μυστηριου.Εγω θα το ελεγα υπαρξιακο οικογενειακο δραμα αφου οι πρωταγωνιστες ειναι,μεταξυ τους, συγγενικα προσωπα.

Ειναι το κλασικο ερωτικο τριγωνο με καποιες αστυνομικες πινελιες.

Σε αλλους -ειδικα στις γυναικες- υποθετω πως θα αρεσει διοτι εχει αισθημα,ευπεπτο κειμενο και ευχαριστη γραμματοσειρα,ετσι διαβαζεται ευχαριστα.

Εγω,ψαχνοντας για μυστηριο και πολυ σασπενς με περιπλοκές και ανατροπες,την πατησα ευκολα και ξεγελαστηκα απο το εξωφυλλο.Θριλερ μυστηριου σου λεει.

Του βαζω 3 με αριστα το 10 αλλά αποκομισα το διδαγμα μου.

Οτι οσο και να καθομαι στα βιβλιοπωλεια και να φυλλομετρω τα βιβλια παλι δεν μπορω να πετυχω μια αγορα οπως την θελω.

Προτιμοτερο λοιπον να ακουσω την ομηγυρη,εσας εδω.

Στα ατελειωτα ξεροσταλιάσματά μου εκει μεσα στοχοποιησα μερικα βιβλια,βοηθατε με να χτυπησω κανα δυο.Βλεπετε,εκαστο κοστιζει ενα σεβαστο ποσο και σε τετοιες εποχες χμμμ...τουλαχιστον να πιασουν τοπο τα λεφτα,μη βγει κι αλλη πατατα,δε θα το αντεξω ω μα τη Τζουλια δλδ.

Αυτο που ζητω στα επομενα αναγνωσματα μου ειναι -οπως ανεφερα- μυστηριο,αγωνια,περιπλοκες και οτιδηποτε σχετικο με κανει να κολλησω, να πορωθω,να εθιστω,να πεσω με τα μουτρα κοινως,να μην ακουω αλλο την καταταλαιπωρη τη χωρα μου που βγαινει καθημερινα για επαιτεια,ελεος οχι αλλο ω Θεοι,δεν αντεχω πια!Οχι αλλα δελτια ειδησεων οχι αλλες εφημεριδες μηηη,τρελαινομαι σας λεω.

:devil:

Παμε λοιπον,στοχους αναγνωρισατε-στοχευσατε-πυροβολησατε-πυρρρ

Εκατό χρόνια μοναξιά

Η λέσχη Δουμάς ή Η σκιά του Ρισελιέ

Ο άρχοντας του ψεύδους

Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ

Το καταραμένο παιχνίδι

Το παιχνίδι των κρυφών ευχών

Το εκκρεμές του Φουκώ

Ο πίνακας της Φλάνδρας

Τα μυστικά της Βαβυλώνας

Οχτώ

Η κρύπτη

Το σκακιστικό αυτόματο

Kryptum

Η θεραπεία

Μυστήριο στο χιόνι

Η θεωρία των χορδών

Βαρατε ελευθερα.

Εγω κατοπιν θα παω και θα μαζεψω 2 απο τα...πεσμενα θηραματα.

Καλη μου ορεξη.

ΥΓ. Παντα μου αρεσε η αληθινη δημοκρατια.Για το λογο αυτο,εαν εχετε κατι αλλο κατα νου,ισχυροτερο απο τα παραπανω,ριχτε το στο τραπεζι.Αλλά,παρακαλω θερμα,πανω στις προδιαγραφες που ορισα,δε θελω άλλα αισθηματικα για την ωρα.

Επεξ/σία από kostas1966

Lucifer,αν εννοεις το σμηνος,ειχα σταθει σε αυτο παλιοτερα.

Ομως οι γνωμες ειναι πολυ αντιφατικες.

Παρτε πχ γευση απο μια κριτικη:

"Πάρα πολύ αργή πλοκή, αλλά απελπιστικά αργή, ατελείωτες σελίδες μέχρι να εντοπιστεί το πρόβλημα, άλλες τόσες μέχρι να συγκροτήσουν μία επιτροπή που θα επιληφθεί του θέματος κ.ο.κ."

Αλλά,βεβαια,στη ζωη μας,κοινη αποδοχη δεν βρισκουμε ουτε στο νερο που πινουμε!

Θα το δω,λοιπον,απο κοντα...

Δεν ξέρω, γενικά εμένα μου αρέσουν τα λεπτομερή έργα όταν πραγματεύονται μυστήριο. Και θέλω και λίγο το "σου σπάω τα νεύρα μέχρι να σου πετάξω το επόμενο ξεροκόμματο πληροφορίας". Έβλεπα Lost κάποτε =ρ

Παμε λοιπον,στοχους αναγνωρισατε-στοχευσατε-πυροβολησατε-πυρρρ

Ο άρχοντας του ψεύδους

Το καταραμένο παιχνίδι

Τα μυστικά της Βαβυλώνας

Βαρατε ελευθερα.

Εγω κατοπιν θα παω και θα μαζεψω 2 απο τα...πεσμενα θηραματα.

Καλη μου ορεξη.

Λοιπόν, θα απαντησω για τα 3 που ξέρω:

1) Ο Άρχοντας του Ψεύδους: Είναι από τα αγαπημένα μου βιβλία στο χώρο της λογοτεχνίας τρόμου. Εάν καταφέρεις να ξεπεράσεις το πρώτο κεφάλαιο, τότε θα διαβάσεις ένα πολύ καλό βιβλίο. Στέκομαι στο πρώτο κεφάλαιο, διότι είναι ένα από τα πιο "σκληρά" κεφάλαια (από πλευράς βίας) που έχουν γραφτεί ποτέ σε βιβλίο. Πάντως, αν είσαι "άμαθος" στη λογοτεχνία τρόμου ξεκίνα από το βιβλίο "Ο Παρίας" του ίδιου συγγραφέα.

2) Το καταραμένο παιχνίδι: Ο Clive Barker έχει δώσει αριστουργήματα αλλά και μέτρια βιβλία. Αυτό στέκεται κάπου στη μέση. Δεν είναι βιβλίο που είπα "Ουάου" αλλά δεν είναι βιβλίο που με απογοήτευσε (όπως το βιβλίο "Το Ημερολόγιο ενός δαίμονα" του ίδιου). Αν θέλεις ένα βιβλίο του που να σε "κρατήσει", θα πρότεινα το Υφαντόκοσμος (που για μένα είναι από τα κορυφαία του αλλά και από τα κορυφαία στο χώρο).

3) Τα μυστικά της Βαβυλώνας: Εδώ ο Clive Barker παραδίδει μαθήματα. Όχι τόσο τρόμου, αλλά σύνθεσης ιστορίας. Έχει πλοκή, έχει αγωνία, αναπτύσσει το θέμα του και τους χαρακτήρες του (εξ ου και οι 767 (!!!) σελίδες). Αναπόφευκτα, κάνει μια κάποια κοιλιά, αλλά στο σύνολό του το βιβλίο αξίζει το χρόνο σου και με το παραπάνω. Θέλει υπομονή όμως και (ίσως) κάποια εξοικίωση με τη λογοτεχνία τρόμου. Αν σε τρομάζουν οι πολλές σελίδες, πάρε μια γεύση από Barker στο Hellraiser και μετά πιάνεις και "Τα μυστικά της Βαβυλώνα".

ΥΓ. Παντα μου αρεσε η αληθινη δημοκρατια. Για το λογο αυτο, εαν εχετε κατι αλλο κατα νου,ισχυροτερο απο τα παραπανω, ριχτε το στο τραπεζι. Αλλά,παρακαλω θερμα, πανω στις προδιαγραφες που ορισα, δε θελω άλλα αισθηματικα για την ωρα.

Ένα βιβλίο που με κράτησε ξύπνιο (κοινώς το άρχισα λίγο πριν να ξαπλώσω για ύπνο και έμεινα ξύπνιος για να το τελειώσω) είναι το Ύζαμπελ του Guy Gavriel Kay. Είναι βιβλίο που ανήκει στο χώρο της ηρωϊκής/φανταστικής/ιστορικής λογοτεχνίας. Μην φανταστείς σπαθιά και δράκους, αλλά ένα βιβλίο που στην πλοκή του ανακατεύονται Κέλτες και Ρωμαίοι επί εποχής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στη σύγχρονη Γαλλία. Έχει ανατροπές, έχει αγωνία, έχει πλοκή που δεν στα δίνει όλα στο πιάτο και γενικά διαβάζεται ευχάριστα. Κοινώς, αν δεν σε τραβήξει να το τελιώσεις μονοκοπανιά (όπως εμένα), τότε μπορείς να το διαβάσεις και εν οίδη διαλείμματος από διάβασμα/εργασία κτλ. Προσωπικά με τράβηξε όσο λίγα βιβλία - και δεν είμαι φαν της φανταστικής λογοτεχνίας.

Σε ευχαριστω wizzy, μου ανοιξες την ορεξη.

Τελικα μου φαινεται οτι θα αρχισω να τα χτυπαω ενα ενα (εις βαρος αλλων αγορων φυσικα).

Η συνεχομενη & επιμονη ερευνα μου με οδηγησε και σε 2-3 ακομα,ας τα προσθεσω,ισως καποιος να τα γνωριζει:

Το Τεστ

οπου οι κριτικες του ειναι...δειτε μονοι σας

"..."Τo "Tεστ" του James Dashner είναι μια γρήγορη και τρομακτικά περιπετειώδης ιστορία που είναι βέβαιο πως θα απολαύσουν οι θαυμαστές των Αγώνων Πείνας και του Άρχοντα των Μυγών." (Kyla Paterno)

"Tο "Τεστ" είναι ακαταμάχητο... Η συναρπαστική κεντρική ιδέα φέρνει στο νου την τηλεοπτική σειρά Lost (για τον Lucifer αυτο). O συγγραφέας καταφέρνει όχι μόνο να δώσει μπόλικη πλοκή με καταπληκτικό ρυθμό, αλλά και ολοκληρωμένους χαρακτήρες που θέλεις να υποστηρίξεις". (TeenReads.com)

"Αγωνιώδεις ανατροπές και εκπλήξεις κάνουν την πλοκή αυτού του εξαιρετικού βιβλίου ακόμη καλύτερη, καθώς κινείται με σταθερό αλλά συναρπαστικό ρυθμό..."

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...