Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιας και αναφερθηκε Μπραουν...ποτε δεν τον συμπαθησα αλλα ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΑ ειναι μεχρι στιγμης-στο 1/3 βεβαια-αυτο το Lost Symbol...

Αντε να το τελειωσω να πιασω κατι βιβλιαρακια με Φυσικη που εχω βαλει τοσο καιρο σε αναμονη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ξερει κανεις γιατι αυτη η εκδοση ειναι:

http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=1516168&prid=770492&deid=0 270σελ.

και αυτη: http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=1635133&prid=889376&deid=0 164??

Επισης αυτό αξιζει; http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=1845907&prid=1100140&deid=0

αναφέρομαι στο βιβλιο Ο Προφήτης, Χ.Γκιμπράν που δεν το εχω ξανακούσει.

• Super Moderators

To 4o link αν δεν κάνω λάθος παραπέμπει στη μετάφραση που ανέφερα νωρίτερα. Είναι καλή περίπτωση, με στρωτό λόγο και λιγοστά ιστορικά παραδείγματα.

Τις άλλες τέσσερις μεταφράσεις δεν τις γνωρίζω, αλλά είναι συνηθισμένο φαινόμενο διαχρονικά κείμενα να γνωρίζουν πολυάριθμες αποδόσεις.

Εγώ έχω ετούτη, δεν έχω διαβάσει βέβαια άλλες για να μπορώ να συγκρίνω.

Προσωπικά τις απορίες αυτές όταν δεν υπάρχει άτομο να ρωτήσω πρόχειρα τις λύνω στην πρωτοπορία. ("Ναι γεια σας, ποιο;" "Αυτό". Τους ξέρω κιόλας, καλά παιδιά είναι, δε θα μου πούνε μαλακία-ούτε εσένα λογικά)

@Crisxxx: Μια γρήγορη ματιά που έριξα στην έκδοση του Καζαντζάκη, είναι πλήρης. Κατά τα άλλα, το αυτό με την garnele, Πρωτοπορία for the win.

Όσο για την ερώτησή σου στο post #886, υπάρχουν φορές που η διαφορά είναι η εξής μία: Μεγαλύτερη γραμματοσειρά* (σοβαρά μιλάω). Μεγαλύτερη γραμματοσειρά = περισσότερες σελίδες = αύξηση κόστους = διαφορά στην τιμή.

*Είχα βρει σε δύο διαφορετικές εκδόσεις (€7,50 και €13,50, σκληρό εξώφυλλο και οι δύο) το βιβλίο "Η Φόνισσα" του Α. Παπαδιαμάντη και όταν ρώτησα την πωλήτρια ποια είναι η διαφορά, άνοιξε τα βιβλία και μου έδειξε ότι στη μία ήθελες κυάλια για να διαβάσεις τα γράμματα και στην άλλη τα διάβαζες χωρίς προσπάθεια.

Ναι το υποψιαστικα για διαφορετικες γραμματοσειρες αλλά μιλαμε για 100! σελιδες διαφορα. Παντως αφου ειναι πληρης αυτη του Καζαντζακη λέω να την προτιμήσω τοσο κόπο εκανε ο ανθρωπος :-)

Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποια βιβλία Αθεισμού; Εκτός απο Dawkins. Θα μου άρεσε να είναι σε παρόμοιο κλίμα με του Dawkins αλλά δεν θα με πείραζε καθόλου και κάτι διαφορετικό. Απλά να είναι όσο το δυνατόν πιο σοβαρά, εννοώ να είναι ένα βιβλίο με επειχιρήματα και όχι απλά να κατακρίνει.

• Members
Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποια βιβλία Αθεισμού; Εκτός απο Dawkins. Θα μου άρεσε να είναι σε παρόμοιο κλίμα με του Dawkins αλλά δεν θα με πείραζε καθόλου και κάτι διαφορετικό. Απλά να είναι όσο το δυνατόν πιο σοβαρά, εννοώ να είναι ένα βιβλίο με επειχιρήματα και όχι απλά να κατακρίνει.

Γενικά ο Νίτσε είναι καλή περίπτωση για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δεν ξέρω αν ζητάς αυτό ακριβώς (δεν είναι στο κλίμα των βιβλίων του Dawkins).

Αν πάντως θες να το δοκιμάσεις, η Γενεαλογία της Ηθικής θα έλεγα πως είναι μια καλή περίπτωση.

Επαναλαμβάνω όμως, δεν ξέρω αν είναι ακριβώς αυτό που ζητάς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...