Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Αν και το "δε θα μπορούσε" είναι λίγο απόλυτο οφείλω να ομολογήσω πως τα λόγια σου έχουν πολύ αλήθεια μέσα τους.Θα μπορούσες να μου πεις την ηλικία σου?Θα ήθελα να ξέρω.

Όχι ότι είμαστε τελείως off-topic αλλά έχει καμία σημασία; Δηλαδή αν ο Lucifer είναι 15 χρονών ή 25 ή 35 ή 45, σε τι διαφοροποιείται η γνώμη σου για αυτόν;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καμία σχέση paredwse.Δεν διαφοροποιείται η γνώμη μου απλά είμαι περίεργος.

κοιτα αν ψαξεις καλα θα βρεις μερικες φωτος του. απο εκει μπορεις να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα οτι ειναι σιγουρα 20+ (δικη μου εκτιμηση 20-30)

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ξέρω ότι είναι offtopic, αλλά δεν έβρισκα πιο τεριαστό topic για να κάνω post: Πέθανε ο συγγραφέας Τζέρομ Σάλιντζερ.

Ξέρω ότι έγραψε το βιβλίο "Ο Φύλακας στη σίκαλη" (μεταξύ άλλων), αλλά δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Κάποιος που το έχει διαβάσει να μας πει μια γνώμη;

Ειναι το μοναδικό βιβλιο του Σαλινγκερ που εχω διαβασει.

Κριτικες διαβασε εδω:

http://athinakisdimitris.wordpress.com/2007/06/05/%CE%BF-%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82/

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4557851&ct=4

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=312335&ct=4&dt=29/01/2010

Εγώ το μονο που μπορώ να πω είναι ότι μονο αδιάφορο δεν προκειται να σου περάσει το βιβλίο είτε θα το αγαπήσεις είτε θα το μισήσεις. Ο Χόλντεν είναι ενας αντιήρωας που δρα αυθόρμητα λογω ηλικίας και αμφισβητεί τα πάντα ενώ δεν διστάζει να εκφράζει την αντιθεση του σε κατι αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Εχω ακούσει ότι η ελληνική μετάφραση χανει πολυ σε σχέση με την αγγλική φαντάζομαι λόγω της "αργκο" που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας.

Author: Leo buscaglia

Title: Να ζεις, ν'αγαπας και να μαθαίνεις

Ενα παρα πολυ ωραιο βιβλιο που μιλαει για την ζωη και την αγαπη και ανοιγει τα μυαλα μας.

Eιναι πολυδιαβασμενο βιβλιο παγκοσμιος και πολυ θα το εχετε διαβασει μαλλον αλλα για αυτους που δεν το εχουν κανει προτεινω να κανουν μια προσπαθεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελείωσα σήμερα το 1984 του George Orwell (αντιλήφθηκα από που εμπνεύστηκε ο Alan Moore το "V for Vendetta"). Το βιβλίο είναι τρομακτικό υπό την έννοια ότι περιγράφει ένα ζοφερό μέλλον (για το 1949 που γράφτηκε) το οποίο 60 χρόνια ύστερα δεν είναι μακρυά από την πραγματικότητα. ΟΚ, ίσως όχι στην ακραία μορφή που περιγράφεται στο βιβλίο, αλλά ο έλεγχος των συνειδήσεων, της προσωπικής και δημόσιας ζωής είναι πραγματικότητα σε κάποια μέρη του κόσμου.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα και ξεκινάω το "Η φάρμα των ζώων" του ίδιου συγγραφέα.

Επεξ/σία από wizzy

Τίτλος: Πλάτωνας, όχι Πρόζακ!

Συγγραφέας: Λου Μαρίνοφ

Ένα βιβλίο στο πώς μπορείς να πλησιάσεις καθημερινά προβλήματα με τη βοήθεια απόψεων γνωστών φιλοσόφων. Από ότι κατάλαβα βέβαια δίνει περισσότερο βαρύτητα στην Ανατολική φιλοσοφία. Προσωπικά πιστεύω ότι πρόκειται για αρκετά μέτριο βιβλίο που απευθύνεται κυρίως σε πρωτάρηδες στον κόσμο της φιλοσοφίας. Πάντως δεν είναι κακό και διαβάζεται ευχάριστα έχοντας μάλιστα με και ορισμένες περιπτώσεις αρκετά ενδιαφέρουσες.

Ένα από τα πρώτα βιβλία στον τομέα της φιλοσοφικής ψυχολογίας.

Ξέρω ότι είναι offtopic, αλλά δεν έβρισκα πιο τεριαστό topic για να κάνω post: Πέθανε ο συγγραφέας Τζέρομ Σάλιντζερ.

Ξέρω ότι έγραψε το βιβλίο "Ο Φύλακας στη σίκαλη" (μεταξύ άλλων), αλλά δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Κάποιος που το έχει διαβάσει να μας πει μια γνώμη;

Aπο τα βιβλια που με εκαναν να ξεκινησω το διαβασμα εστω και μεγαλος. Πιο μικρος διαβαζα μονο καμια περιπετεια, μετα το Φυλακα στη Συκαλη ο δρομος με εβγαλε και στο Μαγικο Βουνο.

Η σχεση του Χολντεν με την μικρη του αδελφη ολα τα λεφτα(αληθεια, λες ο Μαικλ του Πριζον Μπρεικ να πηρε αποκει το επωνυμο?Δεν αποκλειεται, σαν χαρακτηρες...)

Γεια σας =)! Λοιπον θα προτεινω και γω μερικα απο τα βιβλια που εχω διαβασει και μου εχουν κανει μεγαλη εντυπωση:

1) Φωκνερ - Βουη και Μανια

2) Maurice Blanchot - Θωμας ο Σκοτεινος/Εκεινος που δεν με συντροφευε

3) James Joyce - Ulysses

4) Pessoa - Το βιβλιο της ανησυχιας

5) Wittgenstein - Tractatus Logico Philosophicus

6) Judith Butler - Σωματα με Σημασια

7) Νιτσε - Ταδε εφη Ζαρατουστρα

8) Καφκα - Η δικη

9) Rimbaud - Μια εποχη στην Κολαση

10) Ντοστογιεφσκυ - Αδερφοι Καραμαζωφ

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μου έκαναν δώρο πριν λίγο καιρό το "Βιβλίο των νεκρών φιλοσόφων" του Simon Critchley, στο οποίο ο συγγραφέας παραθέτει τον τρόπο που πέθαναν ορισμένοι φιλόσοφοι (190 για την ακρίβεια).

Δεν το έχω προχωρήσει πολύ από τότε λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου, αλλά η αλήθεια είναι πως δε με "κέρδισε" και πολύ το θέμα του βιβλίου. Θέλω να πω πως, ένα θετικό είναι το ότι έχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο φιλοσόφων (εκτός από το πώς πέθαναν), που προσωπικά δε γνώριζα, αλλά δε μπορώ να καταλάβω τί το τόσο εξαιρετικό κρύβεται πίσω από τον τρόπο που πέθαναν ώστε να αξίζει να γράψει κανείς βιβλίο γι'αυτό;

Το έχει διαβάσει κανείς;

Εν πάση περιπτώσει, αν δεν το έχει διαβάσει κάποιος, θα το πρότεινα για τον λόγο που προανέφερα, και όχι γιατί μετά την ανάγνωσή του επιτυγχάνεται ο αρχικός στόχος του συγγραφέα : "...να αντισταθούμε στον φόβο της εκμηδένισης γιατί τελικά ο φόβος του θανάτου μάς υποδουλώνει και μας εξωθεί άλλους στην προσωρινή λήθη και άλλους στη λαχτάρα της αθανασίας". Ε δε νομίζω πως υπάρχει κάποιος που το διάβασε και αμέσως μετά αισθάνθηκε λιγότερο φοβισμένος μπροστά στο γεγονός του θανάτου. :/

Εν πάση περιπτώσει, αν δεν το έχει διαβάσει κάποιος, θα το πρότεινα για τον λόγο που προανέφερα, και όχι γιατί μετά την ανάγνωσή του επιτυγχάνεται ο αρχικός στόχος του συγγραφέα : "...να αντισταθούμε στον φόβο της εκμηδένισης γιατί τελικά ο φόβος του θανάτου μάς υποδουλώνει και μας εξωθεί άλλους στην προσωρινή λήθη και άλλους στη λαχτάρα της αθανασίας". Ε δε νομίζω πως υπάρχει κάποιος που το διάβασε και αμέσως μετά αισθάνθηκε λιγότερο φοβισμένος μπροστά στο γεγονός του θανάτου. :/

legendary :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

ο αρχικος στοχος του συγγραφεα EPIC :-D:-D:-D:-D

με την ιδια λογικη παντως θα σου προτεινα να διαβασεις την αγια γραφη :-)

Εξ όσων εγράψαμεν γίνεται φανερόν ότι η στάσις όλων των ανωτέρω έναντι τού θανάτου στερείται βάθους και βαρύτητος. Η εγκόσμιος φιλοσοφία ομολογεί την άγνοιαν και το δέος της εμπρός εις το πυκνόν και αδιαπέραστον σκοτάδι, το οποίον καλύπτει την πέραν τού τάφου ζωήν. Ο θάνατος είναι το τέλος, λέγουν οι υπαρξισταί, το οποίον αποκαλύπτει το πεπερασμένον. Αλλ' οι φιλόσοφοι αυτοί τού συρμού δεν έχουν δίκαιον. Ο θάνατος δεν είναι το τέλος, είναι η αρχή της αληθινής ζωής, η οποία μας περιμένει εκεί, εάν βεβαίως έχωμεν αρχίσει να την ζώμεν εδώ. Ο Χριστός, «η ανάστασις και η ζωή» (Ιωάν. ια' 25), ήλθεν, εσταυρώθη, ανεστήθη, ανελήφθη εις τους ουρανούς και μας περιμένει εκεί, διότι μας εβεβαίωσε: Πηγαίνω εις τους ουρανούς διά να σας ετοιμάσω τόπον (Ιωάν. ιδ' 2). Ώστε ο θάνατος δεν αποκαλύπτει το ιδικόν μας πεπερασμένον αποκαλύπτει το ιδικόν μας ατελεύτητον, την ιδικήν μας αιωνιότητα. Διά τούτο ο Χριστιανός μελετά και εμβαθύνει εις το μυστήριον τού θανάτου κατά τρόπον γόνιμον, θετικόν και δυναμικόν. Διότι η παρούσα ζωή είναι στίβος και κονίστρα, εις την οποίαν διεξάγεται η μεγάλη μάχη χάριν της αθανασίας και της απείρου αιωνιότητος.

http://www.egolpion.com/4ED3C524.el.aspx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...