Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άρχισα το "Ο μηδενισμός πριν από τον Νίτσε" του Michael Allen Gillespie και θα συνεχίσω

με το "Τα πάθη του κόσμου" του Σοπενχάουερ. Μετά την εξεταστική όμως :S. Προτείνω το "Θεός και κράτος" του Μπακούνιν.

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ελπίζω το "Ο μηδενισμός πριν από τον Νίτσε" να είναι απλώς ένας λαϊκίστικος τίτλος και να μη θεωρεί ο συγγραφέας πως ο Φρειδερίκος ήταν μηδενιστής.

Δημοσ.

Κάθε άλλο lucifer.Αν κ δεν το έχω διαβάσει ακόμα, στην εισαγωγή είμαι(εξεταστική :S) το βιβλίο έχει να κάνει με την ιστορική ανάδρομη της μηδενιστικής σκέψης καταλήγοντας στο Νίτσε ο οποίος και την παρανόησε.Lucifer το βρίσκω δύσκολο μελετητές του Νίτσε να μην έχουν ιδέα για το αντικειμενο τους....

Δημοσ.

Αν ξαναδείς αυτό που έγραψες και σκεφτείς πιο ήρεμα ίσως καταλάβεις ότι μπορεί να υπάρχουν και άτομα με διαφορετική άποψη από την δική σου που ίσως να ξέρουν κάτι παραπάνω.

Δημοσ.
Αν ξαναδείς αυτό που έγραψες και σκεφτείς πιο ήρεμα ίσως καταλάβεις ότι μπορεί να υπάρχουν και άτομα με διαφορετική άποψη από την δική σου που ίσως να ξέρουν κάτι παραπάνω.

Ισχύει. Η δική μου άποψη ας πούμε είναι πως ο Μαρξ παρανόησε τον υλισμό, ο Σοπέν το πεντάγραμμο, ο Σοπενάουερ την έννοια της θέλησης και ο Απόστολος Πέτρος την έννοια της Εκκλησίας.

Δημοσ.

Διακρίνω υψηλά επίπεδα ειρωνείας.Η απόπειρα μου να κάνω χαβαλέ απέτυχε . Έπρεπε να ξέρω ότι σε ένα forum με τόσες πνευματικές ιδιοφυΐες ο χαβαλές δεν έχει θέση . Ευχαριστώ Lucifer για την χρήσιμη πληροφορία.

Δημοσ.

Παρακαλώ. Μετά από μερικά χρόνια εδραίωσης αυτοπεποίθησης, όταν η ανάγκη χρήσης του συγκριτικού βαθμού θα σου φαίνεται χαζή, αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητήσουμε γιατί ο Φρειδερίκος δε θα μπορούσε να παρερμηνεύσει (έστω και/ειδικά μετά την επιρροή του Αρθούρου) κάτι το οποίο αποτελεί θεμελιώδες μέσο προς την διατύπωση των αξιών του.

Ως τότε, καλή ανάγνωση.

Δημοσ.

Αν και το "δε θα μπορούσε" είναι λίγο απόλυτο οφείλω να ομολογήσω πως τα λόγια σου έχουν πολύ αλήθεια μέσα τους.Θα μπορούσες να μου πεις την ηλικία σου?Θα ήθελα να ξέρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...