Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Για το δευτερο που ειχα προτεινει, αναλυτικα εδω http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=2751674

Για το τριτο εδω http://www.psichogios.gr/book.asp?cid=21433

Το Ονομα του Ροδου ειναι αρκετα καλο, αλλα στατιστικα θα το εχει διαβασει αν ειναι βιβλιοφαγος...

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγώ. Είναι πολύ ωραία σούμα επιχειρημάτων κτλ γραμμένο από κάποιον που δεν είναι συγγραφέας (και φαίνεται) αλλά παραμένει ευκολοδιάβαστο κτλ. Αν είσαι άθεος, δε θα αλλάξει τπτ στη ζωή σου (αν και έχει ωραίες πληροφορίες μέσα) ενώ αν είσαι ένθεος, θα χει πλάκα γιατί πάλι δε θα αλλάξει τπτ απλώς δε θα έχεις άλλη δικαιολογία πια. =ρ

Δημοσ.

Ο κλασικός, απότομος και επιθετικός Dawkins που τόσο αγαπήσαμε κυρίως από τον τυφλό ωρολογοποιό, δείχνει το σκληρότερο του πρόσωπο απέναντι σε θεούς και θρησκείες. Δε θεωρώ το συγκεκριμένο βιβλίο ιδιαίτερα καλό γιατί ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να παίρνει "κείμενα πίστης" και να επιτίθεται στη "λογική" τους. Δε το είδα σαν κάτι ας το πούμε καινοτόμο. Φυσικά το θεωρώ χρήσιμο γιατί έχει τα σημεία κλειδιά των επιχειρημάτων των "πιστών" και μια καλή απάντηση σ' αυτά. Αν είναι η πρώτη σου απόπειρα με τον Dawkins θα προτείνω τον τυφλό ωρολογοποιό, είναι κλάσεις ανώτερο βιβλίο και πολύ πιο ουσιαστικό. Ακόμη και το The Selfish Gene. Η γνώμη μου είναι ότι για να διαβαστεί το συγκεκριμένο σωστά πρέπει να υπάρχει μια εξοικείωση με τον συγγραφέα.

Τέλος αν είσαι από την άλλη μεριά σκέψου πρώτα πόσο ανεκτικός είσαι με τις επιθέσεις ενάντια στη θρησκεία, γιατί είναι όλες μαζεμένες εκεί μέσα. Ουκ ολίγοι κολλημένοι γνωστοί μου μου το επέστρεψαν κακήν κακώς αρνούμενοι να το διαβάσουν γιατί και καλά τους προσέβαλλε...

Δημοσ.

Γειά χαρά. Θα με ενδιέφερε να αγοράσω ένα βιβλίο ιστορίας (παγκόσμια κατά προτίμηση) του 20ου αιώνα. Η μοναδική επαφή που είχα με το συγκεκριμένο θέμα ήταν στις τελευταίες τάξεις του λυκείου, όπου αν και καλός σχετικά μαθητής, δε μπορώ να πω ότι συγκράτησα πολλά πράγματα. Στη συνέχεια έχω κάνει κάποιες προσπάθειες οι οποίες ήταν κατά κανόνα αποσπασματικές.

Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο βιβλίο; Θα με ενδιέφερε όπως είπα παγκόσμια ή και νεοελληνική ιστορία (τέλη 19ου και σίγουρα 20ος αιώνας).

• Members
Δημοσ.
Γειά χαρά. Θα με ενδιέφερε να αγοράσω ένα βιβλίο ιστορίας (παγκόσμια κατά προτίμηση) του 20ου αιώνα. Η μοναδική επαφή που είχα με το συγκεκριμένο θέμα ήταν στις τελευταίες τάξεις του λυκείου, όπου αν και καλός σχετικά μαθητής, δε μπορώ να πω ότι συγκράτησα πολλά πράγματα. Στη συνέχεια έχω κάνει κάποιες προσπάθειες οι οποίες ήταν κατά κανόνα αποσπασματικές.

Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο βιβλίο; Θα με ενδιέφερε όπως είπα παγκόσμια ή και νεοελληνική ιστορία (τέλη 19ου και σίγουρα 20ος αιώνας).

Αν και δεν το έχω διαβάσει ακόμα, έχω ακούσει από αρκετές διαφορετικές πηγές πως "η εποχή των άκρων" του Hobsbawm είναι από τα πολύ καλά βιβλία που μπορείς να βρεις για το συγκεκριμένο θέμα

Δημοσ.

Παιδια εγω θελω να διαβασω το "a time of gifts" του Patrick Leigh Fermor.. Ειναι ενα ταξιδιοτικο μυθιστορημα και εχω ακουσει πολυ καλα λογια.. το εχει διαβασει κανεις να μου πει? επισης επειδη το βιβλιο ειναι αρκετα παλιο δεν μπορω να το βρω σε κανενα βιβλιοπωλειο (στα Γιαννενα)..

Δημοσ.
Αν και δεν το έχω διαβάσει ακόμα, έχω ακούσει από αρκετές διαφορετικές πηγές πως "η εποχή των άκρων" του Hobsbawm είναι από τα πολύ καλά βιβλία που μπορείς να βρεις για το συγκεκριμένο θέμα

Σ' ευχαριστώ!

Δημοσ.

b60459.jpg

Ακόμη μία ματιά στα τότε γεγονότα από τα μάτια ενός Άγγλου αξιωματικού.

Apple of Discord: A Survey of Recent Greek Politics in their International Setting.

C. M. Woodhouse.

Περιγραφή:

Το "Μήλο της Έριδος" κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1948. Ο συγγραφέας του υπηρέτησε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο διάστημα της Κατοχής σαν υπαρχηγός και κατόπιν σαν "αρχηγεύων" της Βρεταννικής Στρατιωτικής Αποστολής. Υπήρξε λοιπόν ένας από τους κύριους φορείς, εκφραστές και ίσως διαμορφωτές της αγγλικής πολιτικής απέναντι στο κίνημα της Αντίστασης. Το γεγονός αυτό δίνει από μόνο του εξαιρετική σημασία στο βιβλίο. Οι αναλύσεις του, από οποιαδήποτε οπτική γωνία κι αν ιδωθούν, είναι πολύτιμο βοήθημα για την κατανόηση της ταραγμένης περιόδου 1940-1950.

Δημοσ.

Μόλις τελείωσα το ''Σίγουρα θα αστειεύεστε, κύριε Φάινμαν'' και το προτείνω σε όλους όσους τους αρέσει λίγο και η φυσική. Βέβαια είναι πιο πολύ βιογραφικό αλλά είναι απολαυστικό. Εκτός και αν επηρεάστηκα απο την αμέτρητη αγάπη μου για τον Φεύνμαν και δεν είμαι αντικειμενικός κριτής.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...