Members gsarig Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Members Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Το διαβάζω τώρα. Εκδ. Gutenberg. Τεράστιο, 909 σελίδες. Αλλά είναι απολαυστικό. Την ίδια έκδοση διάβασα κι εγώ (Gutenberg, 909). Κάπου στην εισαγωγή του βιβλίου αναφέρει αν θυμάμαι καλά πως στα αγγλικά είναι πολύ καλύτερο, γιατί έχει γενικά πολλά γλωσσικά παιχνίδια και εκφράσεις που δεν μπορούν να μεταφραστούν. Αλλά εντάξει, στα αγγλικά μέχρι 10 σελίδες θα διάβαζα σε λογοτεχνία, γιατί απαιτεί την πλήρη προσοχή μου (άλλο που κάτι μη λογοτεχνικά βιβλία για το πανεπιστήμιο τα ξεπέταγα άνετα λόγω κυρίως του ότι ήταν βαρετά [και του ότι πάντα υπήρχε και η εναλλακτική της αντιγραφής στις εξετάσεις εάν οι συνθήκες το απαιτούσαν ] ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Το Moby Dick αξίζει να το διαβάσει κανείς στα Αγγλικά. Μετάφρασή του δεν έχω διαβάσει, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, ενώ έχουν μεσολαβήσει και κάποια χρόνια από τότε που το διάβασα, όμως η γραφή του είναι σε κάποια μέρη πραγματικά εντυπωσιακή.* * Χρόνια αργότερα, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα παρατήρησης των φυσητήρων στην τάφρο νοτίως της Κρήτης, έμαθα ότι περιλαμβάνει κάποιες ανακρίβειες όσον αφορά το κυνήγι των sperm whales, αλλά εκεί περνάμε στο μαγικό βασίλειο της λογοτεχνικής αδείας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Members Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Το Moby Dick αξίζει να το διαβάσει κανείς στα Αγγλικά. Μετάφρασή του δεν έχω διαβάσει, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, ενώ έχουν μεσολαβήσει και κάποια χρόνια από τότε που το διάβασα, όμως η γραφή του είναι σε κάποια μέρη πραγματικά εντυπωσιακή.* * Χρόνια αργότερα, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα παρατήρησης των φυσητήρων στην τάφρο νοτίως της Κρήτης, έμαθα ότι περιλαμβάνει κάποιες ανακρίβειες όσον αφορά το κυνήγι των sperm whales, αλλά εκεί περνάμε στο μαγικό βασίλειο της λογοτεχνικής αδείας. Για τις ανακρίβειες που λες, μήπως φταίει και το ότι γράφτηκε πριν από 150 χρόνια, οπότε κάποια πράγματα που θεωρούνταν σωστά τότε αργότερα καταρρίφθηκαν; Ή μήπως εννοείς ανακρίβειες που γράφτηκαν εν γνώσει του Μελβίλ (οπότε δικαίως μιλάς για λογοτεχνική αδεία); (πάντως, η αλήθεια είναι πως θα ήθελα κι εγώ να μπορούσα να διαβάζω άνετα λογοτεχνία στα αγγλικά. Για να το κάνω όμως αυτό θα πρέπει να είμαι συνέχεια με ένα λεξικό στο άλλο χέρι, οπότε χάνεται όλη η μαγεία ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Σαφώς το λεξιλόγιο έχει δυσκολίες, καθώς περιλαμβάνει και "αργκό". Οπότε, με λεξικό δε γίνεται, είναι ταλαιπωρία. Χαίρομαι πραγματικά που μαθαίνω από τα σχόλιά σας εδώ ότι η μετάφραση είναι επιτυχημένη. Για τις ανακρίβειες που ανέφερα, το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η επιθετικότητα των φαλαινών. Φυσικά, εφόσον μιλάμε για "σύγκρουση" μεταξύ φάλαινας και καπετάνιου (φύσης και ανθρώπου μεταφορικά, σε ένα επίπεδο) λογικό είναι ο συγγραφέας να πρέπει να τη δραματοποιήσει και να της δώσει διαστάσεις που στην πραγματικότητα αν ίσχυαν θα καθιστούσαν ασύμφορη μια βιομηχανία που (στη μορφή και με τα μέσα που περιγράφει ο Μέλβιλ) συνεχιζόταν μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wizzy Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Καλημέρα. Έχει διαβάσει κάποιος το Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον του Richard Bach; Μου το έκαναν δώρο χτες, είναι εντελώς διαφορετικό από τη λογοτεχνία που διαβάζω και θέλω κάποια γνώμη πριν το ξεκινήσω. To τελείωσα σήμερα. Εκπληκτικό. Σύντομο, περικλείει συμπυκνωμένη σοφία και βαθιά νοήματα που απαιτούν πέραν της μίας ανάγνωσης για να εμπεδωθούν. Ευχαριστώ δημόσια την κοπέλα που μου το έκανε δώρο, το βιβλίο αυτό είναι θυσαυρός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Προς τους μηδενικούς λογαριασμούς που, κατά πώς φαίνεται*, γράφονται για να διαφημίσουν ένα συγκεκριμένο βιβλίο: Πρώτον, οργανωθείτε: τρίτος μηδενικός λογαριασμός που μπαίνει για να μας πει πόσο συγκλονιστικό είναι το βιβλίο του κυρίου Πασχαλίδη. Δεύτερον, δείξτε ένα στοιχειώδη σεβασμό και μη δημοσιεύετε κατά λέξη το blurb του οπισθόφυλλου. Πείτε μας με δικά σας λόγια γιατί είναι τόσο καταπληκτικό αυτό το βιβλίο. * Κι αυτό φαίνεται γιατί, μετά την εγγραφή, μηδέν συμμετοχή. Μπήκαμε, το είπαμε, πάμε να το πούμε παρακάτω. Αν ακούγεται σαν spam και λειτουργεί σαν spam, είναι γιατί είναι spam. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fan Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Μπορείτε να μου προτείνετε ένα καλό βιβλίο για δώρο σε μια κοπέλα 20 χρονών; (ξέρω υπάρχει το Sticky με τις προτάσεις βιβλίων αλλά αυτό που θέλω είναι πιο συγκεκριμένο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugata Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Εξαρτάται τι και πόσο θα νιώσει. Μια επιλογή είναι το "Μονόγραμμα" του Ελύτη. Αντεδείκνυται αν: α) Δε νιώθεις β) Δε νιώθει. Διάβασε το και θα καταλάβεις. Τώρα που το σκέφτομαι, 20 χρονών... Τέλος πάντων, ρίξε του μια ματιά. Επίσης βοήθησε τους υπόλοιπους που θα έρθουν να σου προτείνουν: τι κατηγορίας βιβλίο θες να είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alfas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 ΛΥΚΟΦΩΣ (Είναι τριλογία... ας ξεκινήσει με το πρώτο βιβλίο και μετά θα έρθουν και τα άλλα..) Βέβαια δεν μας λες σε τι ύφος θες να είναι το βιβλίο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugata Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Βασικά...όχι τι ύφος - κατηγορία θες εσύ, αλλά τι ύφος - κατηγορία διαβάζει η κοπελιά. Κάτι που αρέσει εσένα δεν είναι απαραίτητο να αρέσει σ' εκείνη. Για κάνε κανένα search στα βιβλία που έχει στο ράφι της, ή ψάρεψε την σε συζήτηση περί βιβλίων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fan Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δεν έχω στο νου μου μια συγκεκριμένη κατηγορία βιβλίου. Κάτι που να ταιριάζει σε μια κοπέλα έξυπνη που τις αρέσουν τα βιβλία. Κάτι το οποίο θα το εκτιμήσει εάν το διαβάσει. (πχ το Λυκόφως δεν το βλέπω καλή ιδέα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pixies451 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 εδω εισαι http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/47626 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Να προτεινω το Χειρογραφο της Σαραγοσα του Ιαν Ποτοτσκι (ιστορικο "συρταρωτο" μυθιστορημα, το οποιο εχει φοβερο ενδιαφερον τοσο σαν ιστορια οσο και σαν συγγραφικη τεχνικη, οποιος το εχει διαβασει θα καταλαβει τι εννοω). Εκδοσεις Ψυχογιος Επισης το Σπηλαιο των Ιδεων (ιστορικο θριλερ αρχικα με θεμα την αρχαια Ελλαδα. Το τελος του ειναι το πιο πρωτοτυπο που εχω διαβασει ποτε, αφου ειναι εξυπνη και της αρεσει το διαβασμα γενικα θα σε ευγνωμονει, γιατι το εν λογω βιβλιο παιζει τρελα παιχνιδια με το μυαλο του αναγνωστη. Δεν μπορω να πω κατι παραπανω γιατι θα χαλασω εντελως το feeling σε οποιον αποφασισει να το διαβασει). Δυστυχως δεν θυμαμαι συγγραφεα (ισπανος ειναι) και εκδοσεις με ακριβεια (Πατακης ή Καστανιωτης). Τελος τα Σταυροδρομια της Εμπνευσης (επισης πρωτοτυπο, οχι τοσο οσο το παραπανω βεβαια, αναφερεται σε μια Αγγλιδα που καταδικαζεται σε θανατο στην κρεμαλα, μεσαιωνικη εποχη, και στην ουσια ειναι η εξιστορηση της ιδιας ιστοριας απο τα ματια τεσσαρων διαφορετικων προσωπων). Παλι δεν θυμαμαι συγγραφεα, ειναι απο τις εκδοσεις Ψυχογιος ομως. Οταν επιστρεψω σπιτι θα προσθεσω τις πληροφοριες που ξεχασα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fan Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Κλείνω προς το Όνομα του Ρόδου αλλά φοβάμαι ότι μπορεί και να το έχει αφού είναι από τα πλεόν κλασσικά μυθιστορήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Members Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δώσε της τον Οδυσσέα του Τζόυς. Ακόμα κι αν δεν το διαβάσει ποτέ, θα ψαρώσει (πλάκα κάνω - το συγκεκριμένο δεν είναι για να το δώσεις σε άτομα που δεν ξέρεις ακριβώς το γούστο τους) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα