Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στοιχεία έχει μέσα ή γράφουμε ό,τι βλέπουμε στον ύπνο μας;

Διάβασα το βιβλίο και θέλω να πω σ' όλους τους φίλους ότι τα στοιχεία - αποδείξεις που δίνει για τα όσα μοναδικά αναφέρει είναι αδιάσειστα.

Δεν έχουν ειπωθεί ποτέ πριν αυτά τα εκπληκτικά πράγματα.

Όχι μόνο δεν είναι όνειρα αυτά που μας λέει ο κ. Γιώργος Πασχαλίδης αλλά αντίθετα αποδεικνύει ότι όλοι ονειρευόμαστε τη ζωή αντί να τη ζούμε.

Διαβάστε το βιβλίο , μπορεί να αλλάξει η ζωή σας.

Λάμδα Κάπα

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:21 ----------

όχι δεν είμαι, πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο blog του Γιώργος Πασχαλίδης

Στοιχεία στο βιβλίο υπάρχουν ναι και μάλιστα από πολύ έγκυρες πηγές.

Η καχυποψία, εάν αφορά στη χρήση μιας ίσως αδόκιμης λέξης όπως το "αδιόρατη" είναι θεμιτή, αν όμως προέρχεται από μία γενικότερη προκατάληψη για το διαφορετικό τότε ναι, πράγματι καλύτερο είναι μην το διαβάσετε. :o

ΥΓ. ζήτησα σχόλια από ανθρώπους που το έχουν διαβάσει για να ανταλλάξουμε ιδέες, ευχαριστώ.

Διάβασα το βιβλίο Άνοιγμα Αγάπης Πορεία Ζωής.

Η αίσθηση που μου έμεινε είναι πως γεννήθηκα και έζησα όλη τη ζωή μου σε ένα χωριό όπου για κάποιο λόγο όλοι οι κάτοικοι, πάππου προς πάππον, είναι τυφλοί και κανείς ποτέ σ' αυτό το χωριό δεν έχει δει τίποτα από την πραγματικότητα που τους περιβάλλει.

Οι χωριανοί έχουν όμως ένα σωρό θεωρίες για την πραγματικότητα και είναι τόσες πολλές αυτές οι θεωρίες όσοι και οι άνθρωποι που έχουν ζήσει στο χωριό αυτό από την αρχή του χρόνου.

Ξαφνικά, ένας από τους χωριανούς, στην περίπτωσή μας ο συγγραφέας ο κ. Γιώργος Πασχαλίδης, ανοίγει τα μάτια του με έξωθεν (άνωθεν) παρέμβαση, βλέπει και αρχίζει να μας περιγράφει τα όσα όμορφα πράγματα παρουσιάζονται εμπρός στα ορθάνοιχτα μάτια του.

Ακόμα καλύτερα, μας δείχνει τον τρόπο να ανοίξουμε και μεις τα δικά μας μάτια.

Αυτό μας βάζει μπροστά σε ένα δίλημμα - απόφαση ζωής :

Θέλει ο καθένας μας να ανοίξει τα μάτια της ψυχής του ;

Λάμδα Κάπα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ναι, πρέπει να φτιάξουμε μια λίστα με δήθεν παιδικά.

Τον Μικρό Πρίγκιπα τον ξεχωρίζω για το φρικτό αίσθημα μοναξιάς που μου δημιουργούσε. Πραγματικά ποτέ δεν κατάλαβα πώς κατατάχτηκε στα παιδικά.

Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ γιατί πλασαριζόταν ως πλήρες βιβλίο μονάχα το ένα από τα τέσσερα (σε κάποιες εκδόσεις είχα πετύχει τα δύο πρώτα) αλλά απουσίαζε το τρίτο και το -αριστουργηματικό- τέταρτο ταξίδι.

Η Αλίκη με τους αποκεφαλισμούς είναι επίσης μυστήριο πώς κατέληξε στα παιδικά. Οι καρτουνίστικες/παιδικές εκδόσεις -συνήθως- είναι συρραφή του Alice in Wonderland και του Through the Looking Glass.

Γιατί το moby Dick;

Αλήθεια, έχει διαβάσει κανείς το original; Υπάρχει;

• Members
Γιατί το moby Dick;

To moby dick δεν θα το ΄λεγα με τίποτα παιδικό. Εντάξει, μπορείς να το διαβάσεις σε νεαρή ηλικία, αλλά κάπου στην εφηβεία, όχι νωρίτερα. Άσε που είναι κι όλες αυτές οι εκτενείς περιγραφές του φαλαινοθηρικού επαγγέλματος που όταν τις διάβασα πριν από κάτι χρόνια τις βρήκα ενδιαφέρουσες, αλλά ένα παιδί θα τις βαρεθεί πιστεύω.

(βέβαια, εγώ πρέπει να ομολογήσω πως τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής μου είναι ζήτημα αν είχα διαβάσει και 2-3 βιβλία συνολικά :rolleyes:)

Λοιπόν το έχω πάρει απόφαση, δεν είμαι εγώ για βαριά βιβλία. Ξεκίνησα την δίκη του Κάφκα, μετά απο προτροπή του αποπάνω μου, αλλά δύσκολα το κόβω να την τελείωνω. Μήπως να διαβάσω πρώτα τι συμβολίζει το κάθε τι και μετά να το ξεκινήσω?

Χο, θυμάμαι όταν διάβασα μια γραμμή που έλεγε πάνω-κάτω "ο Κ. άνοιξε την πόρτα, μα καθώς έμπαινε στο δωμάτιο, σκόνταψε σε ένα σκαλί που ήταν ακριβώς πίσω από την κλειστή πόρτα." Ήθελα να γκρεμίσω το σπίτι από τη σπαζοκεφαλίαση.

• Members
Λοιπόν το έχω πάρει απόφαση, δεν είμαι εγώ για βαριά βιβλία. Ξεκίνησα την δίκη του Κάφκα, μετά απο προτροπή του αποπάνω μου, αλλά δύσκολα το κόβω να την τελείωνω. Μήπως να διαβάσω πρώτα τι συμβολίζει το κάθε τι και μετά να το ξεκινήσω?

:lol: Εγώ είμαι ο αποπάνω ε;

Να κι άλλος ένας που πήρα στο λαιμό μου! :P

(ελπίζω να μην πάθεις τα ίδια και με το Wire)

Λοιπόν, σχετικά με τον Κάφκα, πιστεύω πως για κάποιον που δεν έχει διαβάσει κανένα βιβλίο του, η καλύτερη σειρά με την οποία μπορείς να τον ξεκινήσεις είναι η εξής:

1. Αμερική (το πρώτο του μυθιστόρημα αν δεν κάνω λάθος - είναι και το πιο εύκολο στην ανάγνωσή του)

2. Δίκη

3. Πύργος (ίσως η σειρά με τη Δίκη να μπορεί να αντιστραφεί).

4. Μεταμόρφωση

5. Τα διάφορα διηγήματα που έχει γράψει (η αποικία των καταδίκων, ο αγροτικός γιατρός, η σιωπή των σειρήνων κλπ)

6. Το Γράμμα στον πατέρα

7. Το κτίσμα (είναι εκτενές διήγημα. Αν και είναι ένα από τα αγαπημένα μου, δεν θα το πρότεινα για αρχή γιατί δεν είναι και τόσο εύκολο)

8. Ε, όποιος διαβάσει όλα τα παραπάνω, μπορεί άφοβα να προχωρήσει και σε όλα τα υπόλοιπα :P (αφορισμοί, περιγραφή ενός αγώνα κ.α.)

• Members
Κανόνισε...

Με έχει φάει και το περίμενε. Πετάει το torrent.

Κοίτα, αν δεν σου κάτσει κι αυτό, τουλάχιστον θα βγει κάτι ουσιαστικό από την όλη υπόθεση: θα ξέρεις τί να αποφεύγεις (θα διαβάζεις πρότασή μου για ταινία / σειρά / βιβλίο και θα αλλάζεις δρόμο :lol:)

gsarig νομίζω πως το Κτίσμα είναι από τα πλέον εύκολα αναγνώσματα -μαζί με τη Μεταμόρφωση.

Κατά τα άλλα, διαφωνώ με τη σειρά Αμερική - Δίκη - Πύργος γιατί θέλω να τα θεωρώ παραδοσιακή τριλογία, αν και προφανώς δεν παίζουν κανένα ρόλο μεταξύ τους.

Πάντως, άνετα ο Πύργος το απολαυστικότερο βιβλίο ε.

• Members
gsarig νομίζω πως το Κτίσμα είναι από τα πλέον εύκολα αναγνώσματα -μαζί με τη Μεταμόρφωση.

Κατά τα άλλα, διαφωνώ με τη σειρά Αμερική - Δίκη - Πύργος γιατί θέλω να τα θεωρώ παραδοσιακή τριλογία, αν και προφανώς δεν παίζουν κανένα ρόλο μεταξύ τους.

Πάντως, άνετα ο Πύργος το απολαυστικότερο βιβλίο ε.

Το δύσκολο το εννοώ με την έννοια του κουραστικού περισσότερο. Αν κάποιος ξεκινήσει να διαβάζει Κάφκα από το Κτίσμα, δε νομίζω να προχωρήσει σε επόμενο βιβλίο...

Όσο για την Αμερική, για κάποιο λόγο (ίσως και λόγω της υπόθεσής της) είχα την εντύπωση πως ήταν το πρώτο του μυθιστόρημα. Στη Wikipedia όμως βλέπω ότι εκδόθηκε το 27, μετά και από τη Δίκη και από τον Πύργο. Εκτός αν το έτος έκδοσης είναι διαφορετικό από το έτος συγγραφής του βιβλίου. Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι η πιο "εύκολη" πρώτη επαφή με τον Κάφκα.

Όσο για το ποιο από όλα προτιμώ, εδώ θα δυσκολευτώ. Η πρώτη ανάγνωση της Δίκης μου άρεσε πάρα πολύ, ενώ ο Πύργος μου άρεσε ακόμη περισσότερο τη δεύτερη φορά. Όσο για τη Μεταμόρφωση, πρέπει να την έχω διαβάσει πάνω από 5-6 φορές :shock: (αλλά προσφέρεται, γιατί δεν είναι και τόσο μεγάλη :P)

Εγώ όταν διάβασα πρώτη φορά την μεταμόρφωση, ΕΣΚΑΣΑ να θυμηθώ που αλλού είχα διαβάσει το όνομα του πρωταγωνιστή. Στην αρχή δεν με απασχολούσε τόσο, αλλά μετά τις 20 πρώτες σελίδες, διάβαζα χωρίς να καταλαβαίνω τι διαβάζω διότι όλος ο εγκέφαλος είχε κολλήσει στο να θυμηθεί το όνομα. Τελικά μετά απο κανένα δίωρο μου ήρθε στο νου το σπλιτάκι των Red Sparowes με τους Gregor Samsa και ηρέμησα.

Όσο για την Αμερική, για κάποιο λόγο (ίσως και λόγω της υπόθεσής της) είχα την εντύπωση πως ήταν το πρώτο του μυθιστόρημα. Στη Wikipedia όμως βλέπω ότι εκδόθηκε το 27, μετά και από τη Δίκη και από τον Πύργο. Εκτός αν το έτος έκδοσης είναι διαφορετικό από το έτος συγγραφής του βιβλίου. Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι η πιο "εύκολη" πρώτη επαφή με τον Κάφκα.

Το φθινόπωρο του 1912 συνέγραψε τα έξι πρώτα κεφάλαια της Αμερικής έχοντας στον νου του (σύμφωνα με επιστολές) να το ονομάσει "Ο Άφαντος".

Το 1913 εκδίδει το πρώτο κεφάλαιο - Ο Θερμαστής - ως αυτοτελές διήγημα. Το 1914 "ολοκληρώνει" το τελευταίο κεφάλαιο.

Το βιβλίο εκδίδεται τελικά το 27 όπως αναφέρεις, μετά τον θάνατό του και τιτλοφορείται Η Αμερική απο τον εκδότη και όχι απο τον ίδιο τον κάφκα.

Γιατί το moby Dick;

Το διαβάζω τώρα. Εκδ. Gutenberg. Τεράστιο, 909 σελίδες. Αλλά είναι απολαυστικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...