Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Λοιπόν πριν από λίγες μέρες τελείωσα το Catch-22.

Δεν ξέρω γιατί διαβάζετε αυτό το μήνυμα αντί για το προαναφερθέν βιβλίο, αλλά τσακιστείτε.

Και οπλιστείτε με θέληση στις αρχές, έχει ΠΟΛΛΑ ονόματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν πριν από λίγες μέρες τελείωσα το Catch-22.

Δεν ξέρω γιατί διαβάζετε αυτό το μήνυμα αντί για το προαναφερθέν βιβλίο, αλλά τσακιστείτε.

Και οπλιστείτε με θέληση στις αρχές, έχει ΠΟΛΛΑ ονόματα.

Επιβεβαιώνω την άποψη του Lucifer. Το διάβασα πρόσφατα (αν και βρισκόταν αρκετό καιρό στην βιβλιοθήκη μου) και έχω να πω ότι ο Γιοσάριαν είναι ένας από τους αντιπολεμικούς αντι-ήρωες που έμειναν στην λογοτεχνική ιστορία.

• Super Moderators

Ήταν βασικό κείμενο στο μάθημα της Αμερικανικής λογοτεχνίας, τω καιρώ εκείνω που ήμουν φοιτητής. Ίσως γι' αυτό (η υποχρεωτική ανάγνωση) να μη μου επέτρεψε τότε να το εκτιμήσω όσο έπρεπε.

Το διάβασα μερικά χρόνια αργότερα και απλώς συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.

Επιβεβαιώνω την άποψη του Lucifer. Το διάβασα πρόσφατα (αν και βρισκόταν αρκετό καιρό στην βιβλιοθήκη μου) και έχω να πω ότι ο Γιοσάριαν είναι ένας από τους αντιπολεμικούς αντι-ήρωες που έμειναν στην λογοτεχνική ιστορία.

Πεινασμένος Τζο με κάμερα ρε.

γεια σας παιδια!ψαχνω βιβλια που να μιλανε για βρυκολακες τυπου twilight η και οχι .αν εχετε διαβασει κατι καλο πειτε μου.επισης ψαχνω και βιβλια ,μυθιστορηματα,που διαδραματιζονται στο λονδινο του 1650 κ εκει γυρω,στην εποχη δηλαδη της πανουκλας η και πιο μετα.ευχαριστω!:-)

Το Dracula του Bram Stocker (δεν έχει σημασία αν το έχεις δει, γραμμένο είναι ασύλληπτα ατμοσφαιρικό), και τουλάχιστον την πρώτη τριλογία της Anne Rice.

Και δες και αυτά:

Vampyre

John Polidori

1819

The First Vampire short story written in the english language, inspired the same night and place as Mary Shelly's 'Frankenstein'.

Varney the Vampyre

1845

The first vampire novel ever written, taken from the penny dreadful serials.

Carmilla

J. Sheridan Le Fanu

1872

Carmilla, the first female vampire in gothic literature, one of the works that inspired Bram Stoker.

Dracula's Guest

Bram Stoker

1897

A lost chapter that was left out of Bram Stoker's classic Dracula novel, just one question- why was this incredible piece cut?

Τhe Vampire's Kith and Kin

Montague Summers

1928

A detailed study in vampires written by the eccentric priest, Montague Summers.

γεια σας παιδια!ψαχνω βιβλια που να μιλανε για βρυκολακες τυπου twilight η και οχι .

Τα Twilight παιδικά δεν είναι; Διάβαζε κανείς άλλος τα "Der Kleine Vampyr", Angela Sommer-Bodenburg, (Ο μικρός βρικόλακας, εκδ. Γράμματα); Τα διάβαζα μικρός (δημοτικό) γιατί είχα δεί την ταινία του Κόπολα το 1992 και υπήρχε μια βαμπιρομανία γενικά (Λούση και τα μυαλά στα φέρετρα), μετά στην 6η δημοτικού που ήμουν μεγάλος πια και δε φοβόμουν, πήγα και αγόρασα το Δράκουλα του Στόκερ με αυτό το γαμάτο εξώφυλλο

xl022.jpg

επίσης τσέκαρε το Salem's Lot του Stephen King, προσωπικά μου άρεσε πολύ (μακριά από τις ταινίες εννοείται όμως όπως και όλα του Κινγκ).

Ισως η πιο εντονη αναμνηση που εχω απο τα παιδικα μου χρονια ειναι η παρακατω.

Ημουν 9-10 χρονων και καθομουν στη βεραντα στο χωριο. Πρωινο Μεγαλου Σαββατου, και ο καιρος συννεφιασμενος και μουντος αλλα χωρις να κανει κρυο.

Καθομουν και διαβαζα το "Ο μικρος βρυκολακας στην κοιλαδα των Θρηνων" ενω πατερας-παππους ετοιμαζαν το αρνι και μανα-γιαγια την μαγειριτσα. Ηταν το εβδομο βιβλιο της σειρας, αλλα μου το ειχε φερει δωρο ο στανταρ uber θειος.

Ειναι απο εκεινες τις γλυκες αναμνησεις που οποτε τις αναπολεις σου τα σκανε εικονες, μυρωδιες και συναισθηματα, ολα μαζι.

Μολις γυρισαμε Αθηνα επεσε πρηξιμο και μετα απο κανα μηνα μου ηρθε πακετακι με τα υπολοιπα 10-12 της σειρας.

Υστερα περασα σε Dracula και μετα Stephen King.

Μικρο Πριγκιπα δεν εχω διαβασει ακομα :confused:, αλλα απο βαμπιρια καλα παω.

Καποια στιγμη πρεπει να ψαξω να βρω τα παλια, και να αγορασω και τα νεα της σειρας. Μια επαναληψη χρειαζεται.

PS Να μην ξεχασω να προτεινω αυτο για μια διαφορετικη ματια στα βαμπιρ. Ειναι 5 βιβλια αν θυμαμαι καλα.

• Super Moderators

Πιο εφιαλτική -λογοτεχνική- ανάμνηση από το Μικρό Πρίγκιπα, δύσκολα μπορώ να φέρω στο μυαλό.

Μαζί με το (εξαιρετικό, ειδικά στο πρωτότυπο) Gulliver's Travels, είναι δύο βιβλία που δεν κατάλαβα ποτέ πώς κατατάχτηκαν στην παιδική λογοτεχνία.

Συγγνώμη για το offtopic.

• Moderators
Πιο εφιαλτική -λογοτεχνική- ανάμνηση από το Μικρό Πρίγκιπα, δύσκολα μπορώ να φέρω στο μυαλό.

Μαζί με το (εξαιρετικό, ειδικά στο πρωτότυπο) Gulliver's Travels, είναι δύο βιβλία που δεν κατάλαβα ποτέ πώς κατατάχτηκαν στην παιδική λογοτεχνία.

Συγγνώμη για το offtopic.

Συμφωνω. Προσθετω επισης και τον Γλαρο Ιωναθαν Λιβινγκστον, ενα βιβλιο που εχω ακουσει απο πολλους να χαρακτηριζεται "κλασικο" παιδικο διηγημα και αναρωτιεμαι μηπως εχω διαβασει αλλο βιβλιο τελικα.

"Alice's Adventures in Wonderland"!

• Super Moderators

Ναι, πρέπει να φτιάξουμε μια λίστα με δήθεν παιδικά.

Τον Μικρό Πρίγκιπα τον ξεχωρίζω για το φρικτό αίσθημα μοναξιάς που μου δημιουργούσε. Πραγματικά ποτέ δεν κατάλαβα πώς κατατάχτηκε στα παιδικά.

Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ γιατί πλασαριζόταν ως πλήρες βιβλίο μονάχα το ένα από τα τέσσερα (σε κάποιες εκδόσεις είχα πετύχει τα δύο πρώτα) αλλά απουσίαζε το τρίτο και το -αριστουργηματικό- τέταρτο ταξίδι.

Η Αλίκη με τους αποκεφαλισμούς είναι επίσης μυστήριο πώς κατέληξε στα παιδικά. Οι καρτουνίστικες/παιδικές εκδόσεις -συνήθως- είναι συρραφή του Alice in Wonderland και του Through the Looking Glass.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...