Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Εσύ είσαι ο Γιώργος ο Πασχαλίδης???

Να και ένας καλός λόγος για να μην το διαβάσω...

Συγνώμη αλλά είμαι λίγο καχύποπτος.

όχι δεν είμαι, πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο blog του Γιώργος Πασχαλίδης

Στοιχεία στο βιβλίο υπάρχουν ναι και μάλιστα από πολύ έγκυρες πηγές.

Η καχυποψία, εάν αφορά στη χρήση μιας ίσως αδόκιμης λέξης όπως το "αδιόρατη" είναι θεμιτή, αν όμως προέρχεται από μία γενικότερη προκατάληψη για το διαφορετικό τότε ναι, πράγματι καλύτερο είναι μην το διαβάσετε. :o

ΥΓ. ζήτησα σχόλια από ανθρώπους που το έχουν διαβάσει για να ανταλλάξουμε ιδέες, ευχαριστώ.

Επεξ/σία από mixBp
  • Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πληροφορούμαι από την ιστοσελίδα του εκδοτικού οργανισμού Λιβάνη ότι το βιβλίο έχει μπεί ήδη στα best sellers του λιβάνη 1 μήνα μετά την κυκλοφορία του!

Επεξ/σία από mixBp
Δημοσ.
"O Θάνατος σου πάει" από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί

Το τελείωσα χτες βράδυ. Καλό ήταν, έκανε μια κοιλιά λιγο πριν να μπει στο τελευταίο 1/4 του βιβλίου, αλλά ΟΚ, ήταν καλό. Το "Κάτω από το χώμα" μου φάνηκε ότι είχε πιο σφιχτοδεμένο γράψιμο. Συγκριτικά, προτιμώ το "Κάτω από το χώμα", αλλά αν ενδιαφέρεται κάποιος για αστυνομικό μυθιστόρημα με καλή πλοκή, προτείνω και τα δύο ανεπιφύλακτα.

Δημοσ.

Ναι, έχεις δίκιο ότι κάπου το χάνει για λίγο. Ίσως να το θεώρησα τόσο καλό επειδή ήταν το πρώτο τέτοιου είδους που είχα διαβάσει. Αλλά για κάποιο λόγο, όταν διάβασα μετά το "Κάτω απ' το χώμα" μου φάνηκε λιγότερο ικανοποιητικό για το στόχο που έχει αυτού του είδους η λογοτεχνία. Ίσως γιατί η υπόθεση του "Ο θάνατος σου πάει" είναι πιο ρεαλιστική, σου παρέχει και τα αληθινά δεδομένα στο τέλος του βιβλίου, και, μ' αυτόν τον τρόπο, σε κάνει να νιώθεις πολύ πιο ευάλωτος, και, κατά συνέπεια, πιο τρομαγμένος. Το "Κάτω απ' το χώμα" είχε πιο καλογραμμένο story, αλλά αρκετά απίθανο να συμβεί στην πραγματικότητα, οπότε με επηρρέασε πολύ λιγότερο ψυχολογικά ... :-)

Δημοσ.

Πάντως, αν σκεφτείς ότι η υπόθεση του "Κάτω από το χώμα" διαδραματίζεται στην Αγγλία, δεν θα έλεγα ότι η ιστορία του είναι απίθανο να συμβεί στην πραγματικότητα. Δεν λέω ότι συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αλλά από την εμπειρία μου στην Αγγλία μπορώ να πω ότι "οι πλάκες" που κάνουν μεταξύ τους έχουν χάσει το μέτρο... Οπότε, αν σκεφτείς ότι το όλο σκηνικό ξεκίνησε από μια τέτοια "πλάκα" που μετά ξέφυγε εντελώς, θεωρώ ότι το σενάριο είναι το ίδιο αληθοφανές με το "Ο θάνατος σου πάει". Απλά το θέμα του δεύτερου είναι πιο "κοντά" σε μια κοινή πραγματικότητα, ενώ το θέμα του πρώτου πιο "κοντά" στην Αγγλική.

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για το βιβλίο "Η τελευταία διάλεξη" του Πάους καθώς και για "Το Χαμάμ" του Γ. Βαλασιάδη

• Moderators
Δημοσ.

Εχουμε καμια προταση συγγραφεα με υφος Terry Prattchett ή Douglas Adams? Βασικα ψαχνω να διαβασω κατι σε κλασικο αγγλικο φλεγματικο, κυνικο χιουμορ και σουρεαλ καταστασεις διοτι μολις τελειωσα τα τελευταια του Terry και λεω να συνεχισω προς το παρον σε αναλογο υφος.

Ευχαριστω :-)

Δημοσ.

Ίσως Τομ Ρόμπινς; Aν και λεχω το b59254.jpg δεν το έχω αρχίσει ακόμα αλλά φαντάζομαι πως το humor μοιάζει με αυτό του Douglas Adams :-)

• Moderators
Δημοσ.
Ίσως Τομ Ρόμπινς; Aν και λεχω το b59254.jpg δεν το έχω αρχίσει ακόμα αλλά φαντάζομαι πως το humor μοιάζει με αυτό του Douglas Adams :-)

Πολυ καλο απο την περιγραφη που διαβασα, μαλλον θα μπει στο καλαθι! Θενξ!

Οποιαδηποτε αλλη προταση επισης δεκτη.

Δημοσ.
Εχουμε καμια προταση συγγραφεα με υφος Terry Prattchett ή Douglas Adams? Βασικα ψαχνω να διαβασω κατι σε κλασικο αγγλικο φλεγματικο, κυνικο χιουμορ και σουρεαλ καταστασεις διοτι μολις τελειωσα τα τελευταια του Terry και λεω να συνεχισω προς το παρον σε αναλογο υφος.

Ευχαριστω :-)

Μπορείς να δοκιμάσεις το "Armageddon: The Musical" του Robert Rankin.

Δημοσ.

Εξαιρετική πρόταση το Fierce Invalids.

Επίσης,αν δε το έχεις ήδη διαβάσει,δοκίμασε και το Good Omens - συνεργασία των Pratchett και Neil Gaiman.

Δημοσ.
Και καλά το last.fm για βιβλία = http://www.bookarmy.com/ .. τώρα το ανακάλυψα οπότε δεν εκφέρω ακόμα άποψη. ρίξτε κ εσείς μια ματιά.

Εγώ χρησιμοποιώ την έκδοση για βιbλία του livingsocial

Καλό για reviews απο χρήστες αλλα απο recommendations λιγο βαρετο καθώς είναι σε φάση να του έχεις δηλώσει οτι διάβασες πχ το αμερικαν παστοραλ και απλα μετα να σου προτείνει "α! διαβασε και τα άλλα βιβλία του ροθ".

Επειδή ειμαι φαν γιουζερ του last.fm, έτσι όπως το παρουσίασες θα του δώσω μια ευκαιρία. Thanks anyway.. :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...