Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ευχαριστώ σνουμπ =)

Τα διάβασες και τα δυο; Η μετάφραση πώς είναι;

Κρίνοντας και μόνο από το and the ass saw the Angel, όπου απλά ξεφύλλισα το αγγλικό και αποφάσισα ότι θα προτιμήσω τη μετάφραση, νομίζω μπορώ να φανταστώ έστω λίγο τη δυσκολία και σ' αυτό..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators

Τα έχω και τα δύο, μόνο το Μπάνι έχω διαβάσει. Φεύγει γρήγορα, αυτό είναι αλήθεια. Μου θύμισε υπό μια περίεργη, ίσως, σαφώς απείρως λιγότερο ηθικολογική-ηθικοπλαστική έννοια, το Road to Perdition.

Προσωπικά, ίσως να επιχειρούσα ακόμη πιο ελεύθερη απόδοση, όμως δεν έχω δει το πρωτότυπο, οπότε κάθε κρίση να ληφθεί με γερή πρέζα αλατιού.

Οι διακοπές συνεχίζονται...

Tobias Wolff, το παλιό σχολείο από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ.

Εξαιρετικό.

Ίσως είναι καλύτερο στα αγγλικά, επειδή φαίνεται να έχει αγγλισμούς οι οποίοι αποδόθηκαν κάπως όπως να ναι και γίνεται χρήση επιτηδευμένων λέξεων που ξενίζουν, αν και είναι ιδιαίτερα προσεγμένη η μετάφραση

Δεν είμαι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να εκφέρω άποψη για βιβλία με μυστήρια και κώδικες, περνάω φάση αποτοξίνωσης. Για το συγκεκριμένο, πάντως, καλά πράγματα έχω ακούσει στην κατηγορία του.

Δεν έχει αναφερθεί στο παρόν τοπικ το συγκεκριμένο βιβλίο και μιας και είσαι του χώρου,υπέθεσα (ορθώς μιας και το έχεις ακούσει και γνωρίζεις για το κατά πόσο είναι καλό) ότι έχεις άποψη σχετικώς.

Αναρωτιέμαι πάντως πως και δεν το ανέλαβε ο Λιβάνης,μιας και έχει μια παράδοση σε τέτοιου είδους λογοτεχνία.

Παρ'όλ'αυτά θα την κάνω την κίνηση προς αγοράν του.

• Super Moderators

Οι Εκδόσεις Λιβάνη έχουν βγάλει πολλά βιβλία σε αυτή την κατηγορία, μετά την επιτυχία του Κώδικα. Όντας μεγάλος εκδοτικός οίκος, είχε τη δυνατότητα να βγάλει περισσότερους τίτλους σε αυτή την κατηγορία, όμως πολλοί ήταν οι εκδοτικοί οίκοι που ακολούθησαν σε αυτή την κατεύθυνση, και συνεχίζουν.

Έχω την αίσθηση ότι κάποια στιγμή η αγορά κορέστηκε, κι αυτό είναι κρίμα, αφενός γιατί κάποιοι αξιόλογοι τίτλοι αυτής της κατηγορίας χάθηκαν μέσα στον γενικότερο καταιγισμό και αφετέρου γιατί σημαντικά βιβλία, άλλων κατηγοριών, πέρασαν απαρατήρητα από πολλούς επειδή ο τίτλος ή τα εξώφυλλά τους "θύμιζαν" μυστήρια, κώδικες, περγαμηνές κτλ. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως συνέβη.

Off topic ελαφρώς τα παραπάνω.

Ότι πληροφορία ή γνώση περί ενός θέματος δίνεται και είναι συναφής με το ίδιο το θέμα,δεν νομίζω ότι είναι οφτοπικ.

Όσον αφορά τα λεγόμενα σου και συγκεκριμένα την 2η παράγραφο,μπορείς να πεις για ποια βιβλία μιλάς ?

• Moderators
Οι Εκδόσεις Λιβάνη έχουν βγάλει πολλά βιβλία σε αυτή την κατηγορία, μετά την επιτυχία του Κώδικα. Όντας μεγάλος εκδοτικός οίκος, είχε τη δυνατότητα να βγάλει περισσότερους τίτλους σε αυτή την κατηγορία, όμως πολλοί ήταν οι εκδοτικοί οίκοι που ακολούθησαν σε αυτή την κατεύθυνση, και συνεχίζουν.

Έχω την αίσθηση ότι κάποια στιγμή η αγορά κορέστηκε, κι αυτό είναι κρίμα, αφενός γιατί κάποιοι αξιόλογοι τίτλοι αυτής της κατηγορίας χάθηκαν μέσα στον γενικότερο καταιγισμό και αφετέρου γιατί σημαντικά βιβλία, άλλων κατηγοριών, πέρασαν απαρατήρητα από πολλούς επειδή ο τίτλος ή τα εξώφυλλά τους "θύμιζαν" μυστήρια, κώδικες, περγαμηνές κτλ. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως συνέβη.

Off topic ελαφρώς τα παραπάνω.

Συμφωνω απολυτα. Με βαση αυτα που μου εχουν πει μεσα απο τον Λιβανη τα βιβλια που βρισκονταν στην κορυφη των πωλησεων ηταν ακριβως αυτα. Αυτην τη στιγμη παρεμπιπτοντως στα τοπ ειναι το Χαμενο Συμβολο και τα Ιμια (ιδιαιτερα το τελυταιο εχει ανεβει κατακορυφα).

Η εξαρση στην αγορα τετοιων βιβλιων εχει να κανει κατα την γνωμη μου με το γεγονος οτι με τον κωδικα προσεγγιστηκε ενα κοινο που δεν ηταν στον πυρηνα του "αναγνωστικο", αλλα με την διαφημιση του Κωδικα (ως βιβλιο και περισσοτερο ως ταινια), μπηκε στην διαδικασια αναγνωσης τοσο του εν λογω βιβλιου (αφου ειχε παρακολουθησει την κινηματογραφικη εκδοχη), οσο και αλλων παρεμφερων. Πραγμα που απο την μια ειναι καλο, αφου εβαλε καποιους στην διαδικασια, απο την αλλη ειναι ειναι ισως αρνητικο για τους λογους που ανεφερε ο snoob, κατα μια "chain reaction" λογικη.. Συνεπεια του παραπανω ηταν και ο τωρινος κορεσμος, αφου οι πραγματικοι λατρεις του ειδους συνεχιζουν να διαβαζουν τα συγκεκριμενα αναγνωσματα, οπως συμβαινει με τους υποστηρικτες καθε ειδους.

offtopic btw.

• Super Moderators

Γενικά, άσχετα από την άποψη που έχει κανείς για την ποιότητα των βιβλίων του Dan Brown, το γεγονός ότι έγινε συζήτηση για ένα βιβλίο, κάποιοι άνθρωποι έψαξαν να δουν κατά πόσο είναι βάσιμα ή αβάσιμα αυτά που αναφέρει, το ότι ανοίξαμε και ένα βιβλίο με έργα τέχνης να δούμε αν, τελικά, η μορφή στα αριστερά του Ιησού στο Μυστικό Δείπνο του Da Vinci έχει στήθος ή όχι, αυτά μόνο ως θετικά μπορώ να τα εκλάβω. Από εκεί και πέρα, κι αστακό να τρως κάθε μέρα, κάποια στιγμή θα τον σιχαθείς, νομίζω. Κάποτε διάβασα "καπάκι" δύο βιβλία του Έκο και κουράστηκα. Παρότι δεν "φανατίζομαι" με συγγραφείς, νομίζω ότι ανήκω στη μειοψηφία που βρήκε το Μπαουντολίνο άκρως γοητευτικό.

Γενικά, η Ελληνική αγορά είναι περίεργη. Το Longitude και το Galileo's Daughter, αμφότερα της Dava Sobel, βιβλία που έκαναν σημαντική επιτυχία στο εξωτερικό -το πρώτο γυρίστηκε σε έξοχη σειρά από το BBC, κάποια στιγμή πέρασε και από το συνδρομητικό, αν δεν κάνω λάθος, αν την πετύχετε πουθενά δείτε την, αξίζει- στην Ελλάδα ούτε που ακούστηκαν. Τα (παλιά) Ελληνικά Γράμματα έβγαλαν την Κόρη του Γαλιλαίου και γνωρίζω πολύ καλά ότι το βιβλίο έφυγε άπατο. Αυτό σε καλύτερες εποχές. Με την τωρινή εντός ή εκτός εισαγωγικών κρίση, τέτοια αποτυχία μπορεί και να οδηγούσε στην πόρτα της εξόδου το στέλεχος που επέμεινε να αποκτηθούν τα δικαιώματα. Αυτά προ Κώδικα Da Vinci. O Dan Brown, που έτρεχε στα δικαστήρια επί μεγάλο διάστημα με τον Lewis Perdue, έκανε τη γνωστή επιτυχία. Η Κόρη του Θεού, λ.χ., βιβλίο του δεύτερου και στο επίκεντρο της διαμάχης του με τον Brown, αρκετά συνθετότερο κατά την άποψή μου, και αρκούντως "τολμηρό" ως προς το θρησκευτικό σκέλος, δεν ακούστηκε.

Η επιτυχία είναι περίεργο πράγμα. Το Είδωλο του Ιωάννη, το οποίο κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά με τον Κώδικα στην Ελλάδα, από τον ίδιο εκδοτικό οίκο, πήγε συμπαθητικά, αλλά δεν έκανε πάταγο, παρότι έχει τα συστατικά της "επιτυχίας": μεσαίωνας, ένας περίεργος ιερέας, μια απομονωμένη κοινότητα. Πολύ ενδιαφέρον, αν το πετύχετε κι αυτό κάπου, ξεκινήστε το.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο, το Οι Μάσκες των Πεφωτισμένων (Masks of the Illuminati), του Robert Anton Wilson, κινήθηκε ελάχιστα. Ο RAW ήταν πολύ ιδιόρυθμος συγγραφέας με εντελώς δικό του κοινό στην Αμερική. Τα βιβλία του είναι δύσκολα, με στριφνές εικόνες και περιγραφές. Παρότι γράφτηκε χρόνια πριν τον Κώδικα, έπεσε θύμα του τίτλου του: κυκλοφόρησε την εποχή που το Angels and Demons σάρωνε στην Ελλάδα ως Illuminati: Οι Πεφωτισμένοι και έπεσε στη φάση του κορεσμού. Από τους Πεφωτισμένους ενός "αγνώστου", το κοινό προτίμησε να κινηθεί μαζικά προς τους Πεφωτισμένους που είχαν τον Κώδικα στην ούγια, παρότι τα δύο βιβλία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση θεματικά.

Τα βιβλία που αναφέρονται στο παραπάνω spoiler, προτείνονται στις κατηγορίες των μυθιστορημάτων εκλαϊκευμένης επιστήμης, μεσαιωνικού μυστηρίου και του καθολικού αγνωστικισμού,αντίστοιχα (αλλά και σε όσους θα ήθελαν να διαβάσουν κάτι έξω από τις κατηγορίες που προτιμούν συνήθως). Για όσους βαριούνται να διαβάζουν τις φλυαρίες μου, επισημαίνω ιδιαίτερα τα: Η Κόρη του Γαλιλαίου, Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Το Είδωλο του Ιωάννη, Εκδόσεις Λιβάνη και Οι Μάσκες των Πεφωτισμένων, Εκδόσεις Λιβάνη. Επίσης, αναζητήστε σε DVD το Longitude, την τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Dava Sobel.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο, το Οι Μάσκες των Πεφωτισμένων (Masks of the Illuminati), του Robert Anton Wilson, κινήθηκε ελάχιστα. Ο RAW ήταν πολύ ιδιόρυθμος συγγραφέας

Βλεπεις και κατς?:-(

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την ύπαρξη αυτού του βιβλίου, "ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ" που κυκλοφόρησε πρόσφατα απο τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη.

Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο κείμενο, που νομίζω ότι αξίζει να σχολιαστεί. Αν μη τι άλλο εμπεριέχει πάρα πολλές ιατρικές πληροφορίες και συμβουλές για την υγεία, ο δε συγγραφέας του, Γιώργος Πασχαλίδης, μοιάζει να είναι ένα τελείως ξεχωριστό άτομο.

Έχει διακρίνει τους ανθρώπους σε τρείς σκελετικούς τύπους και οι περιγραφές του είναι συγκλονιστικές γιατί περιγράφουν τον κάθε τύπο με απίστευτη λεπτομέρεια τόσο ως χαρακτήρα όσο και ως οργανισμό.

Προς το τέλος μάλιστα, υπάρχει ένα κεφάλαιο αναφορικά με το σύμπαν και το πως αυτό μας επηρεάζει μέσω ενός αδιόρατου μηχανισμού σύνδεσής του με το σώμα και συγκεκριμένα την υπόφυση που στοχοποιείται ως το κέντρο-ελέγχου όλων μας των λειτουργιών.

Δεν ξέρω αν υπέπεσε στην αντίληψή σας, αλλά θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω και άλλες γνώμες.

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την ύπαρξη αυτού του βιβλίου, "ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ" που κυκλοφόρησε πρόσφατα απο τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη.

Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο κείμενο, που νομίζω ότι αξίζει να σχολιαστεί. Αν μη τι άλλο εμπεριέχει πάρα πολλές ιατρικές πληροφορίες και συμβουλές για την υγεία, ο δε συγγραφέας του, Γιώργος Πασχαλίδης, μοιάζει να είναι ένα τελείως ξεχωριστό άτομο.

Έχει διακρίνει τους ανθρώπους σε τρείς σκελετικούς τύπους και οι περιγραφές του είναι συγκλονιστικές γιατί περιγράφουν τον κάθε τύπο με απίστευτη λεπτομέρεια τόσο ως χαρακτήρα όσο και ως οργανισμό.

Προς το τέλος μάλιστα, υπάρχει ένα κεφάλαιο αναφορικά με το σύμπαν και το πως αυτό μας επηρεάζει μέσω ενός αδιόρατου μηχανισμού σύνδεσής του με το σώμα και συγκεκριμένα την υπόφυση που στοχοποιείται ως το κέντρο-ελέγχου όλων μας των λειτουργιών.

Δεν ξέρω αν υπέπεσε στην αντίληψή σας, αλλά θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω και άλλες γνώμες.

Στοιχεία έχει μέσα ή γράφουμε ό,τι βλέπουμε στον ύπνο μας;

Εσύ είσαι ο Γιώργος ο Πασχαλίδης???

Να και ένας καλός λόγος για να μην το διαβάσω...

Συγνώμη αλλά είμαι λίγο καχύποπτος.

Τελείωσα χθες το βιβλίο «Το Σμήνος» του Frank Schätzing (Φρανκ Σέτσινγκ).

9789600342659b.jpg

Περίληψη:

Τσουνάμι καταστρέφει τις πόλεις της βόρειας Ευρώπης, φονικές μέδουσες ερημώνουν τις παραλίες της Αυστραλίας, μολυσμένα καβούρια -φορείς μιας ανίατης ασθένειας- κατακλύζουν το υδροδοτικό σύστημα της Νέας Υόρκης αποδεκατίζοντας τον πληθυσμό, εκατομμύρια τερατώδη σκουλήκια αποσταθεροποιούν το βυθό στις ακτές της Νορβηγίας, φάλαινες επιτίθενται σε πλοία και τα βυθίζουν. Η ανθρωπότητα δέχεται μια συντονισμένη και μαζική επίθεση. Η βασική διαχωριστική γραμμή μεταξύ ανθρώπων και ζώων έχει χαθεί: τα ζώα έχουν αποκτήσει ξαφνικά συνείδηση του εαυτού τους και στρέφονται εναντίον του ανθρώπινου είδους με σκοπό την εξόντωσή του. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Μήπως υπάρχει κάποιος σκοτεινός νους που οργανώνει και συντονίζει τον εφιάλτη;

Αρκετά καλό βιβλίο που σε κρατά σε αγωνία. Είναι λίγο παραπάνω από 1000 σελίδες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...