Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα. Έχει διαβάσει κάποιος το Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον του Richard Bach; Μου το έκαναν δώρο χτες, είναι εντελώς διαφορετικό από τη λογοτεχνία που διαβάζω και θέλω κάποια γνώμη πριν το ξεκινήσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Καλημέρα. Έχει διαβάσει κάποιος το Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον του Richard Bach; Μου το έκαναν δώρο χτες, είναι εντελώς διαφορετικό από τη λογοτεχνία που διαβάζω και θέλω κάποια γνώμη πριν το ξεκινήσω.

Καλημερα, μου το εφεραν και εμενα δωρο πριν ενα μηνα και μου αρεσε αρκετα.

Ειναι πολυπλευρο, μπορεις ειτε να το αντιμετωπισεις σαν μια ιστορια ευχαριστη (παραμυθι αν θελεις), αλλα δεν θα στο συμβουλευα.

Μπορεις ομως να το δεις αλληγορικα και να βρεις το βαθυτερο νοημα και αυτο ειναι ισως το καλυτερο. Βασικα ειναι ενα εργο που εχει γραφει καποιες δεκαετιες πριν και ομως ειναι ταυτοχρονα πολυ συγχρονο. Αν εχεις την εκδοση με τον επιλογο του συγγραφεα μην παραλειψεις να διαβασεις και αυτο. Το πρωτο μερος παρεμπιπτοντως το βρηκα πολυ καλυτερο. :-)

[...] Αν εχεις την εκδοση με τον επιλογο του συγγραφεα μην παραλειψεις να διαβασεις και αυτο. Το πρωτο μερος παρεμπιπτοντως το βρηκα πολυ καλυτερο. :-)

Αυτή την έκδοση μου έκαναν δώρο. Ευχαριστώ για την απάντηση! Κάποιος άλλος;

The Death of Bunny Munro - Nick Cave (2009) :shifty:

Και audiobook εδώ με τη συγκλονιστική φωνή του Νικολάκη και σαουντρακ από Warren Ellis -στο γτ υπάρχουν και βίντεοζ για εικόνα και ήχο ταυτόχρονα, με ή χωρίς μουστάκι- ενώ στο σάητ υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πραγματάκια που μπορεί να κάνει κανείς. Επίσης, κλαίω με το εξώφυλλο.

Να το διαβάσετε. Χθες.

• Members
The Death of Bunny Munro - Nick Cave (2009) :shifty:

Και audiobook εδώ με τη συγκλονιστική φωνή του Νικολάκη και σαουντρακ από Warren Ellis -στο γτ υπάρχουν και βίντεοζ για εικόνα και ήχο ταυτόχρονα, με ή χωρίς μουστάκι- ενώ στο σάητ υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πραγματάκια που μπορεί να κάνει κανείς. Επίσης, κλαίω με το εξώφυλλο.

Να το διαβάσετε. Χθες.

Ναι ε; είχα ξανακούσει γι' αυτό αλλά δεν ασχολήθηκα γιατί γενικά είμαι επιφυλακτικός με βιβλία ανθρώπων που η συγγραφή δεν είναι η βασική τους απασχόληση. Μιας και είμαι φαν του Cave όμως, μπορεί να του δώσω μια ευκαιρία...

αλήθεια, στα ελληνικά έχει κυκλοφορήσει;

Ναι, υπάρχει και στα ελληνικά. Η αλήθεια είναι ότι πέρα από το όντιομπουκ που το έχω από χθες να παίζει αποσπασματικά, το βιβλίο δεν το έπιασα να το διαβάσω. Παρόλα αυτά έχοντας διαβάσει το προηγούμενο, μπορώ να πω ότι εμπιστεύομαι τις εικόνες του.

• Members
Εγώ πάλι μετά το Proposition λέω να περιμένω να ακούσω ένα αρκετά μεγάλο δείγμα από γνώμες.

Κι εμένα το proposition δεν με πολυενθουσίασε... πιο ενδιαφέρον βρήκα το Ghosts of the civil dead (εκεί εμφανίζεται κιόλας σε έναν μικρό ρόλο), αν και το είδα χωρίς υπότιτλους (ούτε καν αγγλικούς) και η αυστραλέζικη προφορά δεν είναι και ό,τι καλύτερο...

Εγώ πάλι μετά το Proposition λέω να περιμένω να ακούσω ένα αρκετά μεγάλο δείγμα από γνώμες.

Χμφναι, όπως και να 'χει, δε νομίζω ότι είναι τόσο χάσιμο χρόνου ένα βιβλίο 230 σελίδων για να πεις θα περιμένω τους κριτικούς να με βγάλουν από το δίλημμα. Αφού ούτως ή άλλως θα το διαβάσεις, είτε από αντίδραση και περιέργεια είτε από τα ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ. Και γενικά αυτή η αντίληψη του δεν άρεσε στον Τάκη, το Σάκη και το Λάκη και δεν θα το διαβάσω/δε θα δω την ταινία.. Στ' αρχίδια μου σε ποιους άρεσε, εγώ μπορεί να περνάω κρίση στην αισθητική μου και να με βγάλει από ένα τεράστιο αδιέξοδο ο Κεηβάκος ακόμη και με ένα κακό βιβλίο -που αποκλείεται αυτός ο υπέροχος άνθρωπος να έχει γράψει ένα μη υπέροχο βιβλίο-, ο Μπαροουζάκος και γενικά.

Ποιοι κριτικοί μωρέ, θα περιμένω να ακούσω κι άλλες γνώμες κι από άλλους ανθρώπους το γούστο των οποίων εμπιστεύομαι.

Όχι πως δεν εμπιστεύομαι το δικό σου, αλλά μου έχεις αφήσει νωπή πληγή από τότε που κατέβασα να δω το art of negative thinking επειδή έλεγες καλά λόγια. =ρ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε κι αυτοί κριτικοί είναι. Εγώ δεν ξέρω, δεν το διάβασα ακόμα, διαφήμιση κάνω γιατί είμαι φανγκερλ =ρ

Σήμερα δουλεύω, αύριο έχω γενέθλια (γκουχ) οπότε περίμενε κατά παρασκευή την Άποψη.

Επίσης, το art of negative thinking είναι εξαιρετικό, ΩΔΗ στο μαύρο χιούμογ, ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν άρεσε σε κανέναν.

Επεξ/σία από garnele

• Super Moderators
Έχει διαβάσει κανείς το ''Χειρόγραφο'' ?

Εντυπώσεις ?

Snoob,η γνώμη σου ?

Δεν είμαι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να εκφέρω άποψη για βιβλία με μυστήρια και κώδικες, περνάω φάση αποτοξίνωσης. Για το συγκεκριμένο, πάντως, καλά πράγματα έχω ακούσει στην κατηγορία του.

Ε κι αυτοί κριτικοί είναι. Εγώ δεν ξέρω, δεν το διάβασα ακόμα, διαφήμιση κάνω γιατί είμαι φανγκερλ =ρ

Σήμερα δουλεύω, αύριο έχω γενέθλια (γκουχ) οπότε περίμενε κατά παρασκευή την Άποψη.

Γενικά ο Τόπος κάνει μια προσπάθεια να βγάλει πιο ψαγμένα/ποιοτικά βιβλία. Ο Θάνατος του Μπάνι Μανρό είναι από τις καλύτερες στιγμές του καταλόγου τους. Σεξ, ντραγκς και ροκ εν ρολ με μια γενναία δόση κρίσης μεσαίας ηλικίας. Οι διάλογοι ενίοτε αγγίζουν σουρεάλ καταστάσεις (η απόδοση των βρισιών/χοντράδων έχει ενδιαφέρον). Δύσκολο βιβλίο για μετάφραση, πάντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...