Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Γενικά, ο Pratchett έχει φτιάξει έναν απολαυστικό θάνατο. Στο Small Gods, λοιπόν, έχει στο τέλος μια καταπληκτική σκηνή, συνολικά, με μια απίθανη ατάκα του Θανάτου.

Η αλήθεια είναι ότι η μετάφραση του Pratchett είναι εξαιρετικά δύσκολη. Το Χαλιμάντζαροι που είχα διαβάσει (Carpet People, αν θυμάμαι σωστά) σχετικά πρόσφατα, το είχα βρει καλό. Εκεί, βέβαια, δεν είχα διαβάσει το πρωτότυπο, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο απέκλινε ή απέδωσε εύστοχα το κείμενο. Ο τίτλος, πάντως, ήταν εξαιρετικός :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Members

Εγώ πάλι τις προάλλες διάβασα το "Πόλεμος και Ειρήνη", που διαδραματίζεται την εποχή των Ναπολεόντιων πολέμων και εξαιτίας του έφαγα ξαφνικά ένα κόλλημα με την παγκόσμια ιστορία και κυρίως την εξέλιξή της ανθρωπότητας από τους προϊστορικούς χρόνους ως σήμερα.

Ξεκίνησα λοιπόν με την "Μικρή ιστορία του κόσμου" το οποίο απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες και φαίνεται να έχει μια κάποια προκατάληψη στην αφήγηση ορισμένων γεγονότων, αλλά για έναν ανιστόρητο σαν κι εμένα ήταν μια συμπαθητική αρχή. Στη συνέχεια λέω να πάω σε αυτό ή αυτό (ή ίσως και τα δύο).

Επίσης, πάντα φροντίζω ώστε να βρίσκεται στην τουαλέτα μου ένα βιβλίο με σύντομες (για προφανείς λόγους) ιστορίες και αυτή την εποχή έχω το "Βιβλίο των φανταστικών όντων", του Μπόρχες.

• Members
ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΜΠΟΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ;;;;;

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ'Ο[ΓΗΦ

ΔΦΓΑΣΔΣΑΓΑΣ

Καλά ντε, μην το παίρνεις προσωπικά - είναι η δομή του βιβλίου τέτοια που το επιτρέπει :lol:

(γιατί, είναι πιο εύκολο να διαβάζεις π.χ. στο μετρό, όπως κάνει πολύς κόσμος; Στην τουαλέτα τουλάχιστον είσαι πιο συγκεντρωμένος :P)

Α, και μιας και μιλάμε για Μπόρχες, το Ficciones είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία.

Εγώ πάλι τις προάλλες διάβασα το "Πόλεμος και Ειρήνη", που διαδραματίζεται την εποχή των Ναπολεόντιων πολέμων και εξαιτίας του έφαγα ξαφνικά ένα κόλλημα με την παγκόσμια ιστορία και κυρίως την εξέλιξή της ανθρωπότητας από τους προϊστορικούς χρόνους ως σήμερα.

Ξεκίνησα λοιπόν με την "Μικρή ιστορία του κόσμου" το οποίο απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες και φαίνεται να έχει μια κάποια προκατάληψη στην αφήγηση ορισμένων γεγονότων, αλλά για έναν ανιστόρητο σαν κι εμένα ήταν μια συμπαθητική αρχή. Στη συνέχεια λέω να πάω σε αυτό ή αυτό (ή ίσως και τα δύο).

Επίσης, πάντα φροντίζω ώστε να βρίσκεται στην τουαλέτα μου ένα βιβλίο με σύντομες (για προφανείς λόγους) ιστορίες και αυτή την εποχή έχω το "Βιβλίο των φανταστικών όντων", του Μπόρχες.

Θα σου πρότεινα αυτό , αναφέρεται μόνο στην ιστορία του 20ου αιώνα και είναι πραγματικά ένα βιβλίο αναφοράς, χωρίς να είναι πολύ "δύσκολο" :-)

ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΜΠΟΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ;;;;;

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ'Ο[ΓΗΦ

ΔΦΓΑΣΔΣΑΓΑΣ

Στο "Αναμνήσεις Επι Χάρτου" του ο Eco αναφέρει χαρακτηριστικά οτι όχι απλά επιτρέπεται αλλά επιβάλλεται να διαβάζεις στην τουαλέτα λογοτεχνία :P

Πραγματικά η ανάγνωση στην τουαλέτα είναι από τις πιο προσωπικές στιγμές στην ζωή ενός άντρα. Σας νιώθω σας λέω...

Τις γυναίκες δεν τις συμπεριλαμβάνω μέσα διότι αφοδεύουν με τέτοια ταχύτητα που ούτε πρόταση δεν προλαβαίνουν να τελειώσουν. Χαλαρά ρε κορίτσια. Το πιστόλι στον κρόταφο σας βάλανε?

• Members
Θα σου πρότεινα αυτό , αναφέρεται μόνο στην ιστορία του 20ου αιώνα και είναι πραγματικά ένα βιβλίο αναφοράς, χωρίς να είναι πολύ "δύσκολο" :-)

Στο "Αναμνήσεις Επι Χάρτου" του ο Eco αναφέρει χαρακτηριστικά οτι όχι απλά επιτρέπεται αλλά επιβάλλεται να διαβάζεις στην τουαλέτα λογοτεχνία :P

Την έχω ήδη την εποχή των άκρων! Ξέρω ότι είναι πολύ καλό, αλλά επειδή είναι καμιά 800αριά σελίδες, δεν έχω αποφασίσει ακόμα να το ξεκινήσω :o

Όσο για το θέμα της τουαλέτας, πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι θα ήταν πολύ πρακτικό να υπήρχε μια "βιβλιοθήκη τουαλέτας" - ένα ράφι με βιβλία σε απόσταση χεριού από τη λεκάνη, ειδικά διαμορφωμένο ώστε να κλείνει και να προστατεύει τα βιβλία από την υγρασία. :lol:

(για να μην αναφερθώ στο χαρτί υγείας - σημειωματάριο, που επίσης θα ήταν εξίσου χρήσιμο, μιας και οι μεγαλύτερες εμπνεύσεις έρχονται στην τουαλέτα)

Λοιπόν το τελειωσα και εγώ το "Lost Symbol", στα Αγγλικά όμως.

Οποιος καταφέρει να περάσει το πρώτο μέρος του βιβλίου με τις εισαγωγές, την είσοδο του κάθε χαρακτήρα και τα κλασικά μπλα μπλα του Μπραουν θα έχει κάνει ενα καλό βήμα.

Οταν μπαίνει στην πλοκή και μέχρι να λυθεί το μυστήριο σε κρατάει σε αγωνία και δεν μπορείς να το αφήσεις, στο τέλος όμως τα χαλάει πάλι. Πολύ μπλα μπλα, για να παρατείνει την "επιφώτηση" του Λανγκτον και να βάλει το τελευταίο λιθαράκι στο βιβλίο, το οποίο προσωπικά με κούρασε.

Γενικά ένα σχετικά μέτριο βιβλίο πολύ κατώτερο των "πεφωτισμένων" και του "κωδικα".

Ο Λούσι μάλλον είναι απ' αυτούς που σου λένε "ρε μλκ πάω να χε**", σκέφτεσαι "οκ θα λείψει κανά μισάωρο ξερωγώ", και, πριν καλά καλά κλείσει η πόρτα της τουαλέτας, ακούς καζανάκι και τσάκ νάτον πάλι πίσω. Απορώ πώς υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Εγώ, ειλικρινά, αν δε κάτσω τουλάχιστον 20' διαβάζοντας παράλληλα κάτι στην τουαλέτα δε μπορώ. Αφού, μια φορά που δεν υπήρχε τίποτα τριγύρω διαθέσιμο προς ανάγνωση, βούτηξα ένα κουτί σκόνη πλυσίματος και διάβαζα τις οδηγίες.

• Moderators
Ο Λούσι μάλλον είναι απ' αυτούς που σου λένε "ρε μλκ πάω να χε**", σκέφτεσαι "οκ θα λείψει κανά μισάωρο ξερωγώ", και, πριν καλά καλά κλείσει η πόρτα της τουαλέτας, ακούς καζανάκι και τσάκ νάτον πάλι πίσω. Απορώ πώς υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Εγώ, ειλικρινά, αν δε κάτσω τουλάχιστον 20' διαβάζοντας παράλληλα κάτι στην τουαλέτα δε μπορώ. Αφού, μια φορά που δεν υπήρχε τίποτα τριγύρω διαθέσιμο προς ανάγνωση, βούτηξα ένα κουτί σκόνη πλυσίματος και διάβαζα τις οδηγίες.

Lol been there και να ηταν μονο μια φορα...

Και νομιζα πως ημουν ο μονος που ξερει τις οδηγιες και τα συστατικα απο τις σκονες απ'εξω!!

• Members

Τονίζω το "τουλάχιστον", για να καταλάβουν όλοι ότι είναι το μίνιμουμ κι όχι ο μέσος όρος :lol: (εγώ χτυπάω και 40λεπτα καμιά φορά)

Τελικά είμαστε πολλοί!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...