Conan2046 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Στις 26/1/2022 στις 10:20 ΠΜ, Conan2046 είπε Συμφωνώ και με τους 2 είναι ωραία όλα τα βιβλία του, η ατμόσφαιρα της πόλης, της εποχής, το στυλ του, είναι πολύ καλή και η μετάφραση. Μου έχει ξεφύγει μόνο η Μαρίνα από τα βιβλία του που για κάποιον λόγο την είχα ξεκινήσει και κατ' ευθείαν την άφησα, Αφορμή νομίζω να είναι το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσω. Λοιπόν, την διάβασα όπως είχα πει έφυγε νεράκι σε 2 μέρες μέσα. Επηρεασμένος από τα άλλα βιβλία δεν περίμενα την εξέλιξη του, δεν είχα διαβάσει περιλήψεις κλπ, δεν θέλω να κάνω spoiler απλώς θα πω ότι άλλο είδος βιβλίου περιμένεις και άλλο είναι τελικά. Διαβάζεται ευχάριστα και στο τέλος αφήνει μια γλυκόπικρη αίσθηση, νομίζω ότι είναι ότι πρέπει και για κάποιον που ψάχνει βιβλία για εφήβους που δεν διαβάζουν πολύ καθώς είναι εύκολο και ενδιαφέρον.
wizzy Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 https://www.news247.gr/kosmos/kodikas-ntikens-programmatistis-katafere-na-spasei-to-cheirografo-toy-diavoloy.9521523.html
ProponitisTouKanape Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Στις 17/1/2022 στις 9:55 ΠΜ, Conan2046 είπε Καλημέρα, η κορούλα μου πάει νήπιο, ψιλοδιαβάζει και φέτος κάνουν αγγλικά και μου ζητάει να μαθαίνουμε και στο σπίτι. Θέλω να πάρω κανένα βιβλίο με εικόνες και λέξεις, όχι στυλ μαθήματος αλλά εκεί που καθόμαστε να της δείχνω π.χ το δέντρο και να της λέω tree, μερικές εκφράσεις κλπ. Καμία πρόταση; Black Flags, the Rise of ISIS. Θα μάθει αγγλικά, θα μάθει και για τον ISIS
wizzy Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Στις 7/1/2022 στις 12:11 ΜΜ, wizzy είπε Συνεχίζω ακάθεκτος με το "Λευκή πανώλη" του Frank Herbert (συγγραφέα του "Dune"). Το τελείωσα πριν λίγες ημέρες. Ήταν καλό, μου άρεσε, δεν με εντυπωσίασε. Η ιστορία είχε ενδιαφέρον, το ίδιο κι η πλοκή. Η ιστορία κι εξέλιξή της, δίνουν την ευκαιρία στον αναγνώστη να αναρωτηθεί για πολλά ζητήματα - ηθικής, βιοηθικής, κοινωνικής εξέλιξης και κοινωνικών αναπροσαρμογών ως συνέπεια της πανώλης, κρατικών ενεργειών, συνωμοσιών κτλ. Βρήκα κάποια κεφάλαια, ας πούμε, αχρείαστα, υπό την έννοια ότι δεν προσέφεραν κάτι ουσιαστικό στην εξέλιξη της υπόθεσης. Επίσης, από κεφάλαιο σε κεφάλαιο, δεν γίνεται γνωστός ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ τους, με αποτέλεσμα κάποιες πιθανές εξελίξεις που διάβασα σε ένα κεφάλαιο, σε κάποιο επόμενο κεφάλαιο να αναφέρονται ως τετελεσμένες, οπότε, ως αναγνώστης έμεινα με την απορία του "πώς πήγαμε από εκεί, εδώ". Άσχημο συναίσθημα, θα έλεγα, το οποίο εντάθηκε από το γεγονός ότι τελείωσα το βιβλίο χωρίς να μου δοθεί η αίσθηση της ολοκλήρωσης. Βρήκα το τέλος υποδεέστερο της πλοκής του βιβλίου. Είναι σαν ο συγγραφέας να προσπάθησε να τελειώσει το βιβλίο με cliffhanger και να μην του "βγήκε". Τέλος, η έκδοση αυτή καθ' αυτή, με απογοήτευσε. Από την μετάφραση, στη διόρθωση και στην επιμέλεια, οι εκδόσεις ΟΞΥ παίρνουν "κάτω από τη βάση" σε αυτό το βιβλίο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα από μόνο ένα κεφάλαιο (!!!) - μετά βαρέθηκα να ασχοληθώ περισσότερο: (εκφραστικά, γραμματικά και ορθογραφικά λάθη) "Μέρι" αντί "Μαίρη" "Έντυσε αρνητικά" αντί "έγνεψε αρνητικά" "Καλύτερα νεκροψία" αντί "καλύτερη νεκροψία" "Υπήρχε άκρα μυστικότητα μυστικότητα" (επανάληψη λέξης) "Νοσοκόμος με στολή ραφ του στρατού" - Τι είναι η "στολή ραφ του στρατού"; Εάν ο συγγραφέας είχε γράψει "RAF" (Royal Air Force), στη μετάφραση θα έπρεπε να αποδωθεί σωστά/σωστότερα. Εάν εννοεί κάτι άλλο με τον όρο "ραφ", θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια υποσημείωση που να εξηγεί τον όρο. Επίσης, παρατήρησα μια μη προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δεδομένα: οι βαθμοί θερμοκρασίας εκφράζονται σε Fahrenheit αντί για Celsius. Θα πρότεινα το βιβλίο μόνο στους fan του συγγραφέα, με την προειδοποίηση να μην περιμένουν μεγαλεία επιπέδου "Dune". Συνεχίζω με το "Μαγαζάκι των αυτοκτονιών" - το οποίο χαρακτηρίζεται από "μαύρο" χιούμορ. Μέχρι στιγμής, το διασκεδάζω. Είναι μικρό βιβλίο (166 σελίδες), σύντομα θα έχω ολοκληρωμένη άποψη. Μόλις τελειώσω με το πιο πάνω, σειρά θα πάρει το "Η επέλαση τη τρομερής λεγεώνας" από τη σειρά Demonwar Saga που ανήκει στο ευρύτερο Riftwar Cycle, μία σειρά που ξεκίνησε από τις εκδόσεις Άγνωστη Καντάθ πριν αρκετά χρόνια - κι ελπίζω να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Αναμένω και το δεύτερο μέρος "Οι πύλες του σκότους" για να τα διαβάσω "μονοκοπανιά". 1
firewalker Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Διάβασα το The forever war του Hoe Hldeman. Είναι στην πραγματικότητα μία Sci-Fi μεταφορά του πολέμου του Βιετμάν. Καλό βιβλίο. Μου άρεσε αρκετά. έχει και αρκετά κοινά σημεία με το Old man's war του John Scalzi. Το ebook το βρίσκει κάποιος στα ~2 €. https://www.goodreads.com/book/show/21611.The_Forever_War 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Γενικά, η επιμέλεια είναι πάρα πολύ πονεμένη ιστορία. Αν, δηλαδή, η μετάφραση είναι κακοπληρωμένη μία φορά (που δεν είναι μόνο μία...) η επιμέλεια είναι κακοπληρωμένη δέκα. Δεν το αναφέρω ως δικαιολογία, απλά μια διαπίστωση. 2
wizzy Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 23 ώρες πριν, Snoob είπε Γενικά, η επιμέλεια είναι πάρα πολύ πονεμένη ιστορία. Αν, δηλαδή, η μετάφραση είναι κακοπληρωμένη μία φορά (που δεν είναι μόνο μία...) η επιμέλεια είναι κακοπληρωμένη δέκα. Δεν το αναφέρω ως δικαιολογία, απλά μια διαπίστωση. Αν αναφέρεσαι στο post μου, ναι, συμφωνώ. Ή τουλάχιστον, αντιλαμβάνομαι αυτά που λες. Η συγκεκριμένη έκδοση μου προκάλεσαι αλγεινή εντύπωση επειδή στα όσα χρόνια διαβάζω βιβλία από τις εκδόσεις ΟΞΥ πρέπει να είναι η πρώτη φορά που συνάντησα τόσο "χτυπητά" και τόσα πολλά λάθη. Συνήθως, οι εκδόσεις τους κυμαίνονται από το "πολύ καλό" στο "άριστο". Στις 8/2/2022 στις 1:24 ΜΜ, wizzy είπε Συνεχίζω με το "Μαγαζάκι των αυτοκτονιών" - το οποίο χαρακτηρίζεται από "μαύρο" χιούμορ. Μέχρι στιγμής, το διασκεδάζω. Είναι μικρό βιβλίο (166 σελίδες), σύντομα θα έχω ολοκληρωμένη άποψη. Μόλις τελειώσω με το πιο πάνω, σειρά θα πάρει το "Η επέλαση τη τρομερής λεγεώνας" από τη σειρά Demonwar Saga που ανήκει στο ευρύτερο Riftwar Cycle, μία σειρά που ξεκίνησε από τις εκδόσεις Άγνωστη Καντάθ πριν αρκετά χρόνια - κι ελπίζω να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Αναμένω και το δεύτερο μέρος "Οι πύλες του σκότους" για να τα διαβάσω "μονοκοπανιά". Τελείωσα το βιβλίο "Το μαγαζάκι των αυτοκτονιών". Το βρήκα συμπαθητικό. Πόνταρε πολλά στο "μαύρο" χιούμορ και λιγότερα στην εξέλιξη της υπόθεσης και των χαρακτήρων και κάποια στιγμή το "έχασε". Είχε, όμως, αναπάντεχο τέλος! Θα το συνέστηνα για πολύ χαλαρό ανάγνωσμα - το καλοκαίρι, στην παραλία, ας πούμε. Ξεκίνησα αμέσως μετά το "Η επέλασε της τρομερής λεγεώνας" και μέχρι στιγμής έχω ενθουσιαστεί - όπως και με κάθε άλλο βιβλίο του συγγραφέα - κι είμαι ακόμα στη μέση. Κινείται στα ίδια υψηλά standards με τα προηγούμενα και πλέον η αδημονία για την παραλαβή του δεύτερου μέρους εντάθηκε!
kost90 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Ψάχνω ένα καλό βιβλίο περιπέτειας στα αγγλικά. Eπίπεδο Lower. Ποιο μου προτείνετε;; Ευχαριστώ.
LongTom Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 18 ώρες πριν, kost90 είπε Ψάχνω ένα καλό βιβλίο περιπέτειας στα αγγλικά. Eπίπεδο Lower. Ποιο μου προτείνετε;; Ευχαριστώ. Δες τις περιπέτειες του London, όπως τον ασπροδόντη. Γενικά πιάσε το λινκ και κατέβαζε ότι κλασσική περιπέτεια σε γυαλίσει. Τζάμπα, εντελώς νόμιμα και πολύ υψηλή ποιότητα. 1
Millennium Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Στις 9/2/2022 στις 2:51 ΜΜ, firewalker είπε Διάβασα το The forever war του Hoe Hldeman. Είναι στην πραγματικότητα μία Sci-Fi μεταφορά του πολέμου του Βιετμάν. Καλό βιβλίο. Μου άρεσε αρκετά. έχει και αρκετά κοινά σημεία με το Old man's war του John Scalzi. Το ebook το βρίσκει κάποιος στα ~2 €. https://www.goodreads.com/book/show/21611.The_Forever_War Καλό βιβλίο αυτό.Φαντάζομαι θα χεις διαβάσει το Starship troopers του Heinlein https://www.goodreads.com/book/show/17214.Starship_Troopers
LongTom Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 11 ώρες πριν, Millennium είπε Καλό βιβλίο αυτό.Φαντάζομαι θα χεις διαβάσει το Starship troopers του Heinlein https://www.goodreads.com/book/show/17214.Starship_Troopers Ακόμη θυμάμαι τις επικές μάχες μου με δύο τύπισσες στο μπουκ κλάμπ για αυτό το βιβλίο. Φασιστικό, στρατοκλο και φαλλοκρατικό λίβελλο το έλεγαν. Ο Χαϊνλαιν είναι εξαιρετικός στο συγκεκριμένο και δίνει άριστα την "ρωμαϊκή" κοινωνία και ανάμεσα σε πολλά άλλα, προβλέπει την κάθετη υπερκέραση κάμποσα χρόνια πριν γίνει πραγματικότητα σε Βιετνάμ. 1
firewalker Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 14 ώρες πριν, Millennium είπε Καλό βιβλίο αυτό.Φαντάζομαι θα χεις διαβάσει το Starship troopers του Heinlein https://www.goodreads.com/book/show/17214.Starship_Troopers Είναι στην λίστα μου προς το Πάσχα! 1
wizzy Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Στις 13/2/2022 στις 1:18 ΜΜ, wizzy είπε Ξεκίνησα αμέσως μετά το "Η επέλαση της τρομερής λεγεώνας" και μέχρι στιγμής έχω ενθουσιαστεί - όπως και με κάθε άλλο βιβλίο του συγγραφέα - κι είμαι ακόμα στη μέση. Κινείται στα ίδια υψηλά standards με τα προηγούμενα και πλέον η αδημονία για την παραλαβή του δεύτερου μέρους εντάθηκε! Τελείωσα το "Η επέλαση της τρομερής λεγεώνας" την ημέρα που παρέλαβα το επόμενο, το "Οι πύλες του σκότους", το οποίο το "ρούφηξα". Ευτυχώς, δεν είχε τόσο cliffhanger τέλος, όπως και να 'χει όμως, η σειρά "μπήκε στην τελική ευθεία", με τρία βιβλία να απομένουν για το τέλος του Riftwar Cycle, οπότε αφενός ανυπομονώ για τα υπόλοιπα (εκτός κι αν τα πάρω στα Αγγλικά, να τελειώνω...) κι αφετέρου προετοιμάζομαι με αρκετή υπομονή (οξύμωρο σχήμα). Συνεχίζω με δύο βιβλία του Τάσου Βαφειάδη, τα: και Προς το παρόν, διαβάζω το πρώτο. Μαθαίνω γεγονότα που δεν ήξερα, επιβεβαιώνω γεγονότα και διορθώνω στη μνήμη μου γεγονότα, για τραγούδια που ακούω για χρόνια και για τραγούδια που - με αφορμή το βιβλίο - ακούω για πρώτη φορά. Μέχρι στιγμής, διασκεδάζω πολύ!
Locke_John Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γεια σε όλους. Μήπως, παράλληλα με το παρόν thread, θα είχε ενδιαφέρον, ένα άλλο, "παρόμοιο", ανταλλαγής βιβλίων ; δηλαδή, δίνω 1 βιβλίο, παίρνω 1. Για να γράψω και κάτι οντοπικ, προτείνω το βιβλίο "Λεωφόρος Αλεξάνδρας 173, Βαγγέλης Γιαννίσης" ενδιαφέρον πολύ, αφορά εξιχνιάσεις αληθινών εγκλημάτων (στην οδό αυτή, στεγάζεται η Γεν.Αστ.ΔιεύθυνσηΑττικής (ΓΑΔΑ)). Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2022 από Locke_John 1
giorgos04 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Τα λόγια είναι περιττά για το σπουδαιότερο βιβλίο του Βασίλη Ραφαηλίδη. Μια αντισυμβατική ματιά στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Αντιήρωες, "καθάρματα", χαμένοι και κερδισμένοι της ελληνικής ιστορίας, από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι και τη Δικτατορία του 1967. Απαραίτητο ανάγνωσμα. 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα