Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πέραν του γνωστότερου, είναι το μόνο του μυθιστόρημα. Οπότε ναι, είναι καλή αρχή.

Και παρ' όλο που δεν διαβάζω με τον τρόπο που θα σου προτείνω, θα έλεγα να έχεις και ένα μικρό μολυβάκι παραδίπλα, το πορτραίτο είναι συμπυκνωμένη γαματοσύνη.

Το σιχαίνομαι αυτόν τον τρόπο ανάγνωσης. Κυρίως επειδή όσους έχω δει να σημειώνουν δεν τους έχω δει ποτέ να ανοίγουν το βιβλίο να δουν ξανά τα σημειωμένα. Ενιγουέι.

Ελπίζω να προλάβω την Πρωτοπορία ανοιχτή.

Δεν ήξερα ότι δεν έχει γράψει άλλο μυθιστόρημα. Ενδιαφέρον. Από ότι είδα στην wikipedia αναφέρει ακόμα ένα το ''Teleny, or The Reverse of the Medal''. Έχεις διαβάσει και τίποτα απο τα ποιήματα του ? Πες το τώρα που ρέει το χρήμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Την ποίησή του δεν την ξέρω, δεν έχω διαβάσει. Το Teleny απ' όσο ξέρω επίσης δεν είναι όλο δικό του, το έγραψε με κάτι κολλητάρια του αλλά κυρίως εικάζεται πως απλώς "τσόνταρε" και πως δεν είχε πολύ να κάνει με τον ίδιο. Δεν το έχω διαβάσει όμως, μπορεί να είναι ωραίο.

Κατά τα άλλα, σου προτείνω απ' όσα έχω διαβάσει την παρακάτω σειρά προτεραιότητας:

Πορτραίτο, De Profundis, Μια γυναίκα χωρίς σημασία, Η σημασία του να είσαι έντιμος, Ένας ιδανικός σύζυγος.

Το πρώτο είναι θεϊκό (έχε μολύβι σου λέωωω...), το δεύτερο για κάποιο λόγο κράζεται αλλά εμένα πολύ μου άρεσε, είναι ένα μακροσκελές γράμμα στον γκόμενό του που τον πούλησε και τα χώνει τέλεια, και τα άλλα 3 είναι θεατρικά.

Το ντεπροφούντη το 'χω από γράμματα νομίζω και είναι ωραίο, το πορτραίτο είναι ζόρικο, μια ωραία έκδοση είναι ένα μικρό πράσινο βιβλιαράκι αλλά δε θυμάμαι εκδόσεις.

dorian.jpg

Αυτό. Εκδόσεις ακόμα αγνοούνται.

Ντάξει λούσι, οι κάλτ εκδόσεις ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ είναι.

Αυτές με τις ανεπανάληπτες μεταφράσεις του ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΒΣΚΗ.

'Εκλεισε, thx.

(Πράσινο..τι διάλο, αψεντιασμένος ήσουνα?)

Όχι. Το ακριβότερο, αλλά με την πιο πιστή μετάφραση. Βλέπω κάτι άλλες τραγικές εκδόσεις που βιβλία των 300 σελίδων ξαφνικά γίναν 200. Οπότε, δίνεις λίγα παραπάνω και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Σε περίπτωση δε που εκτός απο το μυθιστόρημα σε ενδιαφέρουν και άλλα πράγματα (σχετικά με το βιβλίο φυσικά όπως κριτικές, φωτογραφίες απο χειρόγραφα κ.λ.π) είσαι καλυμμένος...

14 έχει η Σμίλη (430 σελίδες), 9,50 ο ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ (299 σελίδες).

Εννοείται ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ γιατί είναι λατρεία και γιατί δε μπορώ τα τουβλάκια, και επίσης γιατί δε θέλω να έχω το ίδιο με το ΣΕΛΛΕΡΣ.

Λοιπόν, αποθαρρύνθηκα να πάρω τη Φωτιά της Neville, τώρα που διάβασα το topic, κι επίσης απόθαρρύνθηκα να έρθω σε αντιπαράθεση με τον Luci :lol:

Προτάσεις: "Κάτω απ' το χώμα" και "Ο θάνατος σου πάει" του Peter James. Έξυπνα, γρήγορα, σε κρατάνε στην ιστορία, είναι ότι πρέπει για χαλαρή ανάγνωση.

"Εγχειρίδιο Βλακείας" και "Ημών των ιδίων" του - προαναφερθέντος - Διονύση Χαριτόπουλου.

"Η τελική λήθη - Δε φάιναλ θολούθιον" του Κωστάκη Ανάν. Αρκετά πνευματώδης, αλλά όχι πολύ πρωτότυπος.

Τέλος, το http://www.dolofonia.com των Christopher Berry Dee & Steven Morris. Αφορά εγκλήματα που έχουν γίνει μέσω ή λόγω του Ιnternet, δίνοντας αποστασιοποιημένη περιγραφή.

Ερώτηση:Ξέρετε πού μπορώ να βρω βιβλία από τον Jim Butcher (Dresden Files); Είχα διαβάσει τη Δαιμονική Καταιγίδα - δεν το προτείνω, γιατί θέλω να διαβάσω και άλλα πριν να σχηματίσω άποψη - αλλά δεν βρήκα τίποτα, πουθενά. Ένας ξάδερφός μου μου είπε πως το είχε πάρει από ένα βιβλιοπωλείο μικρό, στη Ναυαρίνου. Ξέρετε σε ποιο μπορεί να αναφέρεται;

ένα βιβλιοπωλείο μικρό, στη Ναυαρίνου. Ξέρετε σε ποιο μπορεί να αναφέρεται;

Στη Γούναρη -και όχι στη Ναυαρίνου- έχει τρία βιβλιοπωλεία: το κεντρί, το ανοιχτο από μπροστά (=ρ) και το λίγο παραπάνω από το ανοιχτό που έχει κυρίως εκδόσεις αρχέτυπο και κάτι άλλες ξεχασμένες με 4 ευρώ μαξ. Τσέκαρε και στα τρία παίζει να απέχουν 10 μέτρα το πρώτο από το τελευταίο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...