Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το διάβασα πρόσφατα, όντως είναι από τα καλύτερα πρώιμα έργα του. Απλά έπρεπε να το διαβάσω νωρίτερα μάλλον, γιατί, έχοντας διαβάσει τα περισσότερα βιβλία του συγγραφέα, έχω πλέον ψιλοβαρεθεί το στάνταρ θρησκευτικό και κοινωνικό σχολιασμό του. Είναι αρκετά μεγάλο, πράγμα που ίσως κουράσει κάποιους, σε συνδυασμό με τις κοιλιές που κάνει σε ορισμένα σημεία, αλλά έχει έναν επικό χαρακτήρα που, προσωπικά, μου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Επίσης το φινάλε μου φάνηκε ελεεινό, μηδαμινό, φούλ ξενέρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ, ευχαριστω. :-)

Εντιτ: Κανα αλλα βιλιο με ηθικοκοινωνικα themes που να σας αρεσε πολυ? Βεβαια οσο πιο πολυ νιχιλιστικο και γενικα controversial τοσο το καλυτερο.

Επεξ/σία από BaLsAmoMenos

μόλις τελείωσα το "ΛΑΘΟΣ" του σαμαράκη.....

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ....

το ξεκίνησα στις 11,χθες, και το τελειωσα στις 4+...

ανεπιφυλακτα το συστήνω, κακως δεν το είχα διαβάσει τόσο καιρό....

Ωραίο, πράγματι. Ακόμα και εκτός του θέματος το οποίο πραγματεύεται, μπορείς να εφαρμόσεις τα διλήμματα και τα ηθικά προβλήματα που θέτει σε πολλές καταστάσεις.

Προταση

Final Theory του Mark Alpert(ξαδελφος του Ρομπερτ)

Κωδικονταβιντσοειδες αεροδρομιου με ολα τα κλισε και τα ελαττωματα και του Μπραουν και της Νεβιλ κτλ ΑΛΛΑ ειναι μικρο, σαφες, χωρις πολλα πολλα twists(επιτελους, ελεος με τον καθε ενα που θεωρει οτι ενα κουφο τελος αρκει) και το κυριοτερο ο τυπος ηταν φυσικος, δεν τα πηγε καλα και εγινε ισοτρικος/δημοσιογραφος της Φυσικης και δεν γραφει παπαριες μεσα, οσα λεει ειναι αληθεια(σε αντιθεση με τον Μπραουν)

Ειναι μαλιστα αρκετα ειλικρινης ωστε οπου δεν τον παιρνει ή δεν ειναι αληθεια να αναφερει κατι απο Φυσικη και να το αφηνει εκει ή να μην το πιανει καθολου.

ΔΕΝ θα μαθετε Φυσικη, αλλα θα βρειτε πραγματακια που μετα μπορειτε να ψαξετε μονοι σας( για μενα ηταν τα ctc και τα branes). Εχει και πολυ ευχαριστη ροη

ΥΓ. Θα ξεκινησω το Symbol, αντε να δουμε με τον βλακα. Δεν τον εκτιμω καθολου και για καποιο λογο τα εχω διαβασει ολα τα βιβλια του.

ΥΓ2. Τελικες εντυπωσεις απο το Περι Θανατου σας ειπα ή μπα?

για πες για το περι θανατου, γιατι εχω ακουσει οτι ειναι το χειρότερο απο τα 3...

(για το final theory, δε με επεισες παντως)!!!!!

Το καινοούργιο του μπραουν, θα το τσεκάρω και εγω, οφείλω να το παραδεχθώ...

Αλλά νέβιλ, μετά την αηδία που διάβασα, δεν ξαναδιαβαζω.....

ΥΓ: Καλή πρόταση μυθιστορήματος που διαδραματίζετε στη γαλλία, τον μάη του 68, είναι το Η κόκκινη Μασσαλία

για πες για το περι θανατου, γιατι εχω ακουσει οτι ειναι το χειρότερο απο τα 3...

Ειναι περιεργο.Αυτο. Αυτη την λεξη μπορω να πω.

Το πρωτο μισο ειναι τρελα καφρικο και με παρα πολυ νοημα. Και υποθεση. Η μαφφια που εκμεταλλευεται την απουσια θανατου, οι κυβερνηση που δεν μπορει να δωσει συνταξεις, η εκκλησια που χωρις θανατο χανει την αξια της, ο κοσμος που αρχιζει να εκτιμα τον θανατο κτλ κτλ κτλ

Στο 2ο μισο...αλλο βιβλιο. Ειναι ψυχολογικο και μαλλον τον πιανει το προσωπικο του μιας και ειναι μεγαλης ηλικιας. Χανει επισης το χιουμορ του. Ειναι πολυ θλιμενο

με την Θανατο να βλεπει τον μουσικο ανημπορη

Ειμαι παρα πολυ χαρουμενος που το διαβασα, πιθανοτατα δεν θα το ξαναδιαβασω ποτε στη ζωη μου

για το final theory, δε με επεισες παντως)!!!!!
Δεν ηθελ πεισω. Απλα μιλησα στους suckers for cheap thrills τυπου Μπραουν και λατρεις της Φυσικης. Σιγουρα αν δεν τρελενεσαι με Φυσικη υπαρχουν καλυτερα

Το Περι θανάτου το ξεκίνησα αλλά δεν το τελείωσα και ούτε πρόκειται μάλλον να το τελειώσω ποτέ. Και συνήθως δεν αφήνω μισοτελειωμένα βιβλία. Δεν λέω ότι το βιβλίο είναι γτπ. Απλά εμένα δεν μου άρεσε. Με κούρασε το στυλάκι που γράφει, την ιστορία την βρήκα λιγάκι χωίς νόημα... Τέπσα. Πάμε για άλλα...

Σήμερα νοίκιασα απο την βιβλιοθήκη Μαφάλντα και έπεσε και το μάτι μου στο Λάθος του Σαμαράκη και λέω άντε να δούμε τι θα δούμε...

[φάννυ]Ο Σαμαράκης ήταν κάποτε ο αγαπημένος συγγραφέας του κολλητού μου, είχε όλα τα βιβλία του πρώτες εκδόσεις κτλ. Σε κάποια φάση τους πήγανε με το σχολείο σπίτι του Σαμαράκη, ήδη πολύ γέρου, να τον γνωρίσουν τα παιδιά κτλ. Ο κολλητός μου πήρε μαζί όλα τα βιβλία του για να τα υπογράψει ο συγγραφέας αλλά περίμενε το τέλος της "συνεδρίας" για να μην είναι το τσουτσέκι. Ο Σαμαράκης όμως, όντας γέρος, κουράστηκε και πήγε να την πέσει, οπότε είπε στον κολλητό μου να αφήσει εκεί τα βιβλία και να επιστρέψει να τα πάρει σε καμιά βδομάδα. Ο Σαμαράκης πέθανε μέσα στις επόμενες μέρες και τα βιβλία δεν επεστράφησαν ποτέ.

Τα βιβλία του κολλητού μου, τα καβάτζωσε ο συγγραφέας τους.[/φαννυ]

μόλις τελείωσα το "ΛΑΘΟΣ" του σαμαράκη.....

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ....

το ξεκίνησα στις 11,χθες, και το τελειωσα στις 4+...

ανεπιφυλακτα το συστήνω, κακως δεν το είχα διαβάσει τόσο καιρό....

Χεχ, κι εγώ έτσι το είχα ξεφτυλλίσει το συγκεκριμένο, σε 5 ωρίτσες.

Και μάλιστα σε διακοπές, με το κεφάλι μόνο του εκτός σκηνής, και με φως από λάμπα υγραερίου.

Κόντεψα να ιδρώσω, και δεν είχε καθόλου ζέστη...

:fear:

Λοιπόν χειμωνιάζει και λέω να ξεσκονίσω τα γερμανικά μου, και λέω να πιάσω Goethe, το "Die Leiden des jungen Werther". Καμιά γνώμη; (Λολ, η μετάφραση στα ελληνικά είναι "Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου" αλλά αν δω οτι είναι πολύ δύσκολη η γραφή παίζει να πάρω αυτό τελικά )

Α, και κάντε το στίκι επιτέλους το ρημάδι αυτό.

"ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ του Νταν Μπράουν κυκλοφορεί στις 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ του 2009 στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις Λιβάνη"

http://www.livanis.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=357932

το βρηκε κανεις πουθενα????

Γιατι εμεις που το πηραμε στα Αγγλικα το διαβασαμε νομιζεις?

Για καποιο λογο αγοραζω τα βιβλια του τρομπα του Μπραουν χωρις πραγματικα να με καιει να τα διαβασα. Τι σκατα, βουντου μας εχει κανει?Να φωναξουμε τα αδελφια Ουιντσεστερ

Γιατι εμεις που το πηραμε στα Αγγλικα το διαβασαμε νομιζεις?

Για καποιο λογο αγοραζω τα βιβλια του τρομπα του Μπραουν χωρις πραγματικα να με καιει να τα διαβασα. Τι σκατα, βουντου μας εχει κανει?Να φωναξουμε τα αδελφια Ουιντσεστερ

Απλά μόνο τον Jack Reacher, χρειαζόμαστε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...