Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 6/2/2020 στις 11:30 ΜΜ, damian1974 είπε

Καλησπερα στην παρέα!!!

Παρακαλω θα ηθελα προτασεις για 2 ιστορικα βιβλία που θα παρουσιαζουν αντικειμενικα και ισορροπημενα το θεμα (καθαρα ματια ιστορικου-οχι μυθοπλασία)

Το πρωτο θα εχει θεμα με την μικρασιατική καταστροφη.

Και το δευτερο για την περιοδο του εμφυλίου.

Ευχαριστω προκαταβολικά!

Ιστορία δέσμης Γ Λυκείου. Θέματα νεώτερης και σύγχρονης ιστορίας από τις πηγές.

Επίσης η οι 2 τελευταίοι και νεότεροι τόμοι της ιστορίας του Ελληνικού Έθνους της Εκδοτικής Αθηνών. Ο ΙΕ για τη μικρασιατική καταστροφή και ο ΙΣΤ για τον Εμφύλιο.

Δεν θα βρεις πιο αντικειμενικη ματιά από αυτά κατά την άποψή μου από την άποψη οτι έχουν γραφτεί απο πολλούς ακαδημαικούς, αναγνωρισμένους χωρις πολιτικές σκοπιμότητες.

• Thanks 1
  • Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχετε καμία πρόταση για βιβλίο ψυχολογίας κινήτρων, συμπεριφορικη ή πλήθους κατά προτίμηση αλλά όχι απαραίτητα περιορισμένη μόνο σε αυτούς τους τομείς;

Δεν θέλω να έχει τρελή ορολογία ή να εμβαθενει, αλλά να είναι εύπεπτο και ευκολοδιαβαστο, στο στυλ πχ των βιβλίων του Alan Pease.

Δημοσ.
Στις ‎19‎/‎1‎/‎2020 στις 6:51 ΠΜ, LongTom είπε

Γενικά αυτά τα βιβλία είναι καλός τρόπος να πετάξεις 15 (ή παραπάνω) ευρά.

Εάν ήταν να διάβαζες ένα βιβλίο και να γινόσουν μαστερ μανιπιουλέητορ (ή αρχι-καμάκι, πωλητής 5*, ψυχή της παρέας κ.ο.κ.) θα το έκαναν όλοι....

Θα διαφωνήσω. Ο συγκεκριμένος συγγραφέας είναι εξαιρετικός και αυτό το βιβλίο αυτοβελτίωσης θεωρείται από τα καλύτερα του είδους. Σίγουρα, υπάρχουν πολλά άχρηστα βιβλία στο συγκεκριμένο είδος, αλλά υπάρχουν και πολλά διαμαντάκια, και αυτό είναι ένα από αυτά.

Κανείς δεν λέει ότι διαβάζοντας ένα βιβλίο θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Αλλά σου δίνονται αξιόλογες συμβουλές, προτάσεις και ιδέες, από εκεί και μετά στο χέρι του καθενός είναι αν θα τις εφαρμόσει και πώς.

Το "πρόβλημα" με το "Πώς να κερδίζεις φίλους..." είναι ότι το βιβλίο είναι παλιό και οι ιστορίες-παραδείγματα που έχει μέσα αναφέρονται σε καταστάσεις που φαντάζουν ξεπερασμένες σήμερα (αν και αφορούν ανθρώπους όπως Λίνκολν, Ροκφέλερ, Κάρνεγκι, Ρούζβελτ....), αλλά εννοείται ότι έχουν διαχρονική αξία. 

7 ώρες πριν, e-tic είπε

Έχετε καμία πρόταση για βιβλίο ψυχολογίας κινήτρων, συμπεριφορικη ή πλήθους κατά προτίμηση αλλά όχι απαραίτητα περιορισμένη μόνο σε αυτούς τους τομείς;

Δεν θέλω να έχει τρελή ορολογία ή να εμβαθενει, αλλά να είναι εύπεπτο και ευκολοδιαβαστο, στο στυλ πχ των βιβλίων του Alan Pease.

Το παρακάτω βιβλίο είναι αρκετά ευκολοδιάβαστο, ενώ έχει και πολύ καλή επιστημονική τεκμηρίωση:

https://en.wikipedia.org/wiki/Drive:_The_Surprising_Truth_About_What_Motivates_Us

https://www.politeianet.gr/books/9786188154353-pink-h-daniel-key-books-kinitro-290106

• Thanks 1
Δημοσ.

Το διάβασα πέρσι, αλλά μόλις φέτος έγινε "ιν" :P

A JOURNAL OF THE PLAGUE YEAR, DANIEL DEFOE

Ωραίο βιβλίο, ολίγον καταθλιπτικό, αλλά να βλέπουμε και τα χειρότερα.

|

|

Τζαμπαντάν - 100% νόμιμα - από το παρακάτω λινκ:

https://standardebooks.org/ebooks/daniel-defoe/a-journal-of-the-plague-year

• Like 1
Δημοσ.

Θα πρότεινα σε όσους αρέσουν τα ψυχολογικά /αστυνομικά να διαβάσουν κάποιο βιβλίο του Sebastian Fitzek. Προσωπικά μου άρεσαν πολύ "το δέμα" και η "θέση 7α", αλλά αυτό με το οποίο ξετρελάθηκα ήταν "το πείραμα" 

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, gazp είπε

Θα πρότεινα σε όσους αρέσουν τα ψυχολογικά /αστυνομικά να διαβάσουν κάποιο βιβλίο του Sebastian Fitzek. Προσωπικά μου άρεσαν πολύ "το δέμα" και η "θέση 7α", αλλά αυτό με το οποίο ξετρελάθηκα ήταν "το πείραμα" 

Δεν είμαι fan της αστυνομικής λογοτεχνίας, αλλά "έπεσαν" στα χέρια μου και τα τρία βιβλία του Fitzek που αναφέρεις (φαντάζομαι ότι το τρίτο που αναφέρεις είναι το "Η θεραπεία" 😃 ) και τα διάβασα "μονορούφι". Τα συστήνω ανεπιφύλακτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Gabriel García Márquez - Chronicle of a Death Foretold (υπάρχει και σε Αγγλική αλλά και σε Ελληνική μετάφραση, επέλεξα την Αγγλική)

8489902-L.jpg 9786180127195.jpg

Η δολοφονία έχει γίνει, οι δολοφόνοι έχουν συλληφθε, η αιτία του εγκλήματος έχει φανερωθεί...και όμως, ένα μυστήριο ακόμα πλανάται πάνω απ'τον θάνατο του Santiago Nasar.
Ο Márquez με τις ολοζώντανες περιγραφές του παρασέρνει τον αναγνώστη και η ιστορία κυλάει σαν νερό.

Επίσης, είναι πολύ μικρό βιβλίο, κάτω από 150 σελίδες, διαβάζεται σε λιγότερο από μισή μέρα δηλαδή αν θέλει κάποιος μονορούφι.

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εν μέσω πανδημίας δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό να προτείνω τέτοια βιβλία αλλά είναι πολύ καλό:

https://ikarosbooks.gr/655-stathmos-enteka-ebook.html Σταθμός Έντεκα, εκδόσεις Ίκαρος, μια πανδημία αφανίζει το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, όμως δεν είναι δράσης ή τρόμου.

Αλήθεια ο Ιανός σταμάτησε να πουλάει e-books πλην αυτών που είχε ήδη; Μπαίνω και δεν βλέπω καινούριες κυκλοφορίες και ήταν ευκολία αντί να μπαίνω σε κάθε εκδοτικό οίκο ξεχωριστά. Υπάρχει άλλο αντίστοιχο σάιτ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις διάβασα αυτό. Εξαιρετικό βιβλίο. Σε κρατάει σε ένταση και διατηρεί σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον για την συνέχεια. Περιγραφή της παλιάς Αθήνας,περπατάς στους δρόμους της, αντιλαμβάνεσαι την πείνα. ..

0DB37A92CD3DF3BD99ADB74881291355.jpg

Επεξ/σία από giorgos04
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 18/3/2020 στις 7:47 ΜΜ, wizzy είπε

Δεν είμαι fan της αστυνομικής λογοτεχνίας, αλλά "έπεσαν" στα χέρια μου και τα τρία βιβλία του Fitzek που αναφέρεις (φαντάζομαι ότι το τρίτο που αναφέρεις είναι το "Η θεραπεία" 😃 ) και τα διάβασα "μονορούφι". Τα συστήνω ανεπιφύλακτα.

τη θεραπεια τη διαβασα προσφατα, τωρα που πηρα φορα :p.

"Η θεση 7α", "το δεμα" και "το πειραμα" ηταν τα βιβλια που ανεφερα :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gazp είπε

τη θεραπεια τη διαβασα προσφατα, τωρα που πηρα φορα :p.

"Η θεση 7α", "το δεμα" και "το πειραμα" ηταν τα βιβλια που ανεφερα :)

ΟΚ, δεν είχα ιδέα ότι είχε εκδοθεί και "Το πείραμα" στα ελληνικά! Thanks man!

Edit: Εκδόθηκε πρόσφατα και το "Ο τρόφιμος".

Επεξ/σία από wizzy
Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει αν υπάρχει κάποιο online store με βιβλία στα ελληνικά?

Έχω πάρει την γκουμουτσα το Sapiens του Harari και είναι τόσο ογκώδες που δεν με βολεύει για διάβασμα στο κρεββάτι.

Γι αυτό τον λόγο σκέφτομαι να επενδύσω σε κάποιο ταμπλέτ,όμως νομίζω ότι δεν υπάρχει ποκιλία στα ελληνικά.

Αφου μεταφράζονται σχεδόν όλα τα βιβλία που βγαίνουν ,γιατί δεν βγαίνουν και σε μορφή ebook????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...