Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις τελείωσα την τριλογία του PIERCE BROWN  - Κόκκινη Ανατολή- Ο Χρυσός Γιος - Το Άστρο της Αύγης.

Πραγματικά καθηλώτικά βιβλία φοβερά έντονη δράση , πολιτική , προδοσίες , σφαγές. Υπάρχουν   μικρά διαλείμματα μαύρου  χιούμορ (όσο χρειάζεται) για να πάρεις μερικές ανάσες και να ξαναπέσεις με τα μούτρα στις δολοπλοκίες   τον φοβερό ψυχολογικό πόλεμο και την αβεβαιότητα που σου μεταδίδει ο συγγραφέας οτι σε λίγες σελίδες όλα θα αλλάξουν και θα πάρουν μια τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Κάθε βιβλίο  από τα 3 ειναι  των 600 σελίδων αλλά στο τέλος τις βρίσκεις και λίγες .

Επεξ/σία από Tazman_NeW
  • Like 3
  • Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 ώρες πριν, djcat είπε

Τα παραπολιτικά δίνουν την Παρασκευή τον πρώτο τόμο του Κακριδή.

https://www.parapolitika.gr/article/mi-chasete-ton-1o-tomo-tis-siras-elliniki-mithologia-apo-tin-ekdotiki-athinon

Να 'σαι καλά για την ενημέρωση. Ήθελα να αγοράσω τη Θεογονία εδώ και λίγες μέρες οπότε μου ρθε κουτί! :D 

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω να πάρω 2 κλασικά βιβλία, την τέχνη του πολέμου του Σουν Τζου και τον ηγεμόνα του Μακιαβέλλι.
Βλέπω όμως ότι υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές εκδόσεις.
Έχει κάποιος να προτείνει κάποια καλή;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

Θέλω να πάρω 2 κλασικά βιβλία, την τέχνη του πολέμου του Σουν Τζου και τον ηγεμόνα του Μακιαβέλλι.
Βλέπω όμως ότι υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές εκδόσεις.
Έχει κάποιος να προτείνει κάποια καλή;

Διάβασα πρόσφατα τον Ηγεμόνα από εκδόσεις Πατάκη, εντάξει μου φάνηκε η μετάφραση, αν και το βιβλίο με κούρασε κάπως. Πάντως είχε πολλές σημειώσεις για να σε βοηθήσει να καταλάβεις τα γεγονότα και τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται ο Μακιαβέλι. Μη πάρεις σε καμία περίπτωση έκδοση χωρίς αρκετές σημειώσεις, εκτός αν είσαι τέρας ιστορίας.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπερα στην παρέα!!

Μηπως καποιος φιλος εχει διαβασει κατι σχετικο με τις εκστρατειες του μεγαλου αλεξανδρου με εμφαση στις τεχνικες πολεμου?

Ιδανικο θα ηταν καποιου ξενου συγγραφεα!

Ευχαριστω προκαταβολικα!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, damian1974 είπε

Καλησπερα στην παρέα!!

Μηπως καποιος φιλος εχει διαβασει κατι σχετικο με τις εκστρατειες του μεγαλου αλεξανδρου με εμφαση στις τεχνικες πολεμου?

Ιδανικο θα ηταν καποιου ξενου συγγραφεα!

Ευχαριστω προκαταβολικα!

Στίβεν Πρέσφιλντ : Η ματωμένη εκστρατεία.

Έχει και άλλα ωραία ιστορικά μυθιστορήματα να διαβάσεις ο συγκεκριμένος συγγραφέας.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχει ασχοληθεί κανένας με τη σειρά malazan του Steven Erikson? Έχω το πρώτο βιβλίο της σειράς εδω και χρόνια και λέω καποια στιγμή να το διαβάσω

Δημοσ.

Καλησπέρα, ερώτηση κυρίως τεχνικής φύσεως.

Που μπορώ να βρω φθηνά σχετικά, επιστημονικά βιβλία; Πχ "Pattern Recognition" του Bishop, κτλ. Όπου τα βρίσκω πχ eBay είναι στο 50αρικο.

Υπαρχει άλλη πηγή; Φυσικά μιλάμε και για δεύτερο χέρι. Δεν μπορώ να σκάω 200 ευρώ τον μήνα σε βιβλία.

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με το ποια έκδοση να προτιμήσω για τα "Αργοναυτικά" του Απολλώνιου Ρόδιου? Θυμάμαι κάποιος μου είχε πει πως οι εκδόσεις του Κάκτου (με τα άσπρα εξώφυλλα, που έχουν το αρχαίο κείμενο στα αριστερά και το νέο στα δεξιά) δεν είναι και οι καλύτερες...

Επίσης, ίδια απορία και για την Απολογία Σωκράτους του Πλάτωνα...

Δημοσ.
Στις 27/5/2019 στις 10:50 ΜΜ, tilted54 είπε

Καλησπέρα παιδιά. Έχει ασχοληθεί κανένας με τη σειρά malazan του Steven Erikson? Έχω το πρώτο βιβλίο της σειράς εδω και χρόνια και λέω καποια στιγμή να το διαβάσω

αν δεν εισαι τερατακι στο να θυμασαι ονόματα-τοποθεσιες-πλοκή μην το προσπαθησεις. Τρομερη δουλεια, και ταυτοχρονα ο,τι πιο χαωδες εχω διαβασει σε fantasy.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 8/6/2019 στις 4:09 ΜΜ, Beorn είπε

αν δεν εισαι τερατακι στο να θυμασαι ονόματα-τοποθεσιες-πλοκή μην το προσπαθησεις. Τρομερη δουλεια, και ταυτοχρονα ο,τι πιο χαωδες εχω διαβασει σε fantasy.

Αλλά όπως έχει γραφεί στο εδώ νήμα κάποιες φορές, είναι και το πιο περίπλοκο/ολοκληρωμένο από άποψη κοσμοπλασίας και πλοκής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζω το καινούριο του Nesbo to "Μαχαίρι", φαίνεται πως έχω δεθεί συναισθηματικά με τον Χάρι γιατί προτιμούσα το προηγούμενο βιβλίο να ήταν το τελευταίο που ο Χάρι φαινόταν να βρίσκει την ευτυχία και ηρεμία του. 

Όπως όλα της σειράς σου κρατάνε το ενδιαφέρον αλλά το τελευταίο παίζει να είναι και το μοναδικό της σειράς που μου φαίνεται διαφορετικό, με πιο πολλές ευκολίες, ώρες ώρες σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να το είχε γράψει και κάποιος άλλος. Δεν είναι κακό πάντως.

Επεξ/σία από Conan2046
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 10/6/2019 στις 11:59 ΠΜ, Conan2046 είπε

Διαβάζω το καινούριο του Nesbo to "Μαχαίρι", φαίνεται πως έχω δεθεί συναισθηματικά με τον Χάρι γιατί προτιμούσα το προηγούμενο βιβλίο να ήταν το τελευταίο που ο Χάρι φαινόταν να βρίσκει την ευτυχία και ηρεμία του. 

Όπως όλα της σειράς σου κρατάνε το ενδιαφέρον αλλά το τελευταίο παίζει να είναι και το μοναδικό της σειράς που μου φαίνεται διαφορετικό, με πιο πολλές ευκολίες, ώρες ώρες σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να το είχε γράψει και κάποιος άλλος. Δεν είναι κακό πάντως.

Το ξεκινησα και εγω προχτες και μπορω να πω χωρις να σποιλαρω οτι εχει μια δοση σοκ η εισαγωγη!!! Μεχρι τωρα εχει μεγαλο ενδιαφερον αλλα πιστευω οτι μετα την Αστυνομια που το θεωρω το τοπ της σειρας εχει αρχισει σιγα σιγα η καταβαση! Θα επανελθω οταν τελειωσω το βιβλιο! Μακαρι να μας διαψευσει!

Δημοσ.

Ενδιαφέρον έχει, ειδικά όσο κλιμακώνεται φτάνεις κλασικά σε ένα σημείο που η αγωνία χτυπάει κόκκινο. Δηλαδή δεν μπορώ να πως πως δεν μου άρεσε ή κάπου βαρέθηκα.

Απλώς δεν ξέρω μπορεί να είναι δική μου η αίσθηση, αλλά  όλοι οι γνωστοί χαρακτήρες μου φαίνονται λίγο διαφορετικοί, έχει αυτά τα μελό με τις μισές καρδιές που χτυπάνε, τον Χάρι σε ρόλο  καρδιοκατακτητή, γενικά λίγο διαφορετικό.. 

• Like 1
Δημοσ.

Μόλις τελείωσα και εγώ το : Σταθμός Έντεκα της Emily St. John Mandel.

Είναι εκπληκτικό βιβλίο. Παράξενη, δυστοπική ιστορία αλλά όμορφα διατυπωμένη πλοκή και χαρακτήρες. Σε κρατάει μέχρι τέλους. Ρίξτε του μια ματιά εαν σας κεντρίσει το ενδιαφέρον!

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...