LongTom Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Λοιπόν τελείωσα το Tawny Man, της Hobb. | Θα έλεγα ότι είναι ακόμη μια εξαιρετική τριλογία, αν και με αρκετά μελανά σημεία. Συνολικά πιστεύω κατώτερο της προηγούμενης τριλογίας(Liveship Traders), αν και σίγουρα ένα από τα καλύτερα φάντασι γενικότερα που έχω διαβάσει. | Η πλοκή στο τρίτο βιβλίο είναι αυτό που χωλαίνει κατ' εμέ. Αν και σε πολλά ριβιους το πενεύουν, προσωπικά βρήκα το τρίτο βιβλίο αρκετά "αδύναμο". Η πλοκή παραπαίει σε αρκετά σημεία (επαναλήψεις "σκηνών", λογικά κενά και κοιλιές). Επίσης το "Χάπι έβερ άφτερ" και το deus ex σε δύο σημεία δεν με άφησαν καλή εντύπωση. Μειώνουν αρκετά την "αξία" μιας κατά τα άλλα εξαιρετικής σειράς. Όπως και στα προηγούμενα βιβλία της, η Χομπ δείχνει ότι κατέχει απολύτως τον "ρεαλισμό" στους χαρακτήρες, την δημιουργία μιας ευρείας γκάμας χαρακτήρων που μένουν στον αναγνώστη. Η πλοκή φυσικά είναι σχεδόν απόλυτα character-driven, με ελάχιστες σκηνές μάχης (1 ανά βιβλίο περίπου). Οι χαρακτήρες ζουν και αλληλεπιδρούν εξαιρετικά και με τον Κόσμο της. Η Μυθολογία είναι αρκετή ώστε να κρατάει την προσοχή του αναγνώστη και γενικά δένει αρμονικά με αρκετές πληροφορίες, αλλά επ'ουδενί δεν "πετάει" παραγράφους στην μούρη του αναγνώστη για να δείξει τι καλή έμπνευση έχει (π.χ. σαν τον τρίχα Sanderson). | Άλλο ένα σημείο που παρατήρησα και σε αυτή την σειρά βιβλίων είναι ότι γράφει για ενήλικες, δίχως όμως να πέφτει στην λούμπα του χλαπ-χλουπ (aka πορνό) ή χρατς-χρουτς(βία και νοθεία με εμετικές λεπτομέρειες). Καταφέρνει σε πολλά σημεία να μεταφέρει ιδιαίτερα "σκοτεινές" σκηνές και καταστάσεις, δίχως να γράφει ούτε πολλά, ούτε με ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Κάτι που πάρα πολλοί συγγραφείς πρέπει να μάθουν να κάνουν, διότι τα τελευταία χρόνια είδα ότι fantasy έχει γίνει τελείως splatter και γελοιοδέστατα grimdark (Αμπερκόμπις/warhammer black library). | Συμπερασματικά είναι ακόμη μια τριλογία που κάποιος φαν του high fantasy πρέπει να διαβάσει. Είναι συνέχεια των προηγούμενων με αρκετά σημεία πλοκής και τους περισσότερους χαρακτήρες να κάμουν την εμφάνιση τους σε αυτή. Θα το συνιστούσα, αν και θα έλεγα ότι ειλικρινά μέρος του τρίτου βιβλίου πρέπει να ξαναγραφεί, ιδίως τα τελευταία μέρη που είναι τίγκα στο πλοτ άρμορ και στο deus ex με αρκετή δόση χάπι έντ. | Ξεκίνησα το Rain Wild Chronicles. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratos_k Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Κανένα βιβλίο αξιόλογο, με κατασκοπεία, ψυχροπολεμικό με KGB, CIA και δε συμμαζεύεται; Ρεαλιστικό, όχι σε στυλ James Bond Ήθελα να διαβάσω το "Ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι, αλλά δυστυχώς δεν κυκλοφορεί πια... Επεξ/σία 24 Απριλίου 2019 από stratos_k Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djcat Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 39 λεπτά πριν, stratos_k είπε Κανένα βιβλίο αξιόλογο, με κατασκοπεία, ψυχροπολεμικό με KGB, CIA και δε συμμαζεύεται; Ρεαλιστικό, όχι σε στυλ James Bond Ήθελα να διαβάσω το "Ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι, αλλά δυστυχώς δεν κυκλοφορεί πια... Η κληρονομιά των κατασκόπων Η ώρα των κατασκόπων Το κρασί της KGB Το 3ο δεν το έχω ξεκινήσει ακόμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billpao Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 11 ώρες πριν, stratos_k είπε Κανένα βιβλίο αξιόλογο, με κατασκοπεία, ψυχροπολεμικό με KGB, CIA και δε συμμαζεύεται; Ρεαλιστικό, όχι σε στυλ James Bond Ήθελα να διαβάσω το "Ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι, αλλά δυστυχώς δεν κυκλοφορεί πια... Στο σκρουζτ πάντως το έχει https://www.skroutz.gr/books/116615.Κι-ο-κλήρος-έπεσε-στον-Σμάιλι.html Δεν ξέρω βέβαια τι διαφορές έχει με την εξαντλημένη έκδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Τελείωσα και την τετραλογία Rain Wild Chronicles. Ήταν μια... εμπειρία θα έλεγα. Με λίγα λόγια όλη η σειρά είναι "Εφηβικοί έρωτες στο Αμαζόνιο ποτάμ' ή Δράκοι, Πάθος και gaymance". Η χειρότερη σειρά κατά πολύ που έχω διαβάσει από την συγκεκριμένη. Αν και έχει πάρα πολλά καλά σημεία, δεν θα πρότεινα κάποιον να ασχοληθεί με αυτό το έργο. Ιδιαίτερα επειδή είναι πάρα πολύ μεγάλο (1800+ σελίδες στο ebook reader). Είναι bloated έργο, θα μπορούσε να πετάξει τούλαχιστο 600+ σελίδες κειμένου και πάλι θα είχε την ίδια πλοκή. Επίσης η ροή θα ήταν καλύτερη. Επίσης, το πιο δυνατό σημείο της Χόμπ, οι ήρωες της, όλως περιέργως σε αυτή την σειρά είναι papie mache και τελείως "άνοστοι". Οι κακοί στρίβουν το μουστάκι και γελάνε με τα παθήματα των καλών. Σε πολύ συγκεκριμένα σημεία οι ανταγωνιστές είναι πραγματικά "ρεαλιστικοί", αλλά δυστυχώς δεν είναι πολλές οι φορές που συμβαίνει. Οι ήρωες/δες είναι μονοδιάστατοι και η "ωρίμανση" στην διάρκεια της πλοκής είναι πολύ...περίεργη και τελείως μη-ρεαλιστική. | Από την άλλη η πλοκή δίνει πολύ καλές σκηνές και βρήκα σε αρκετά σημεία, ιδίως στα δύο πρώτα βιβλία, ότι η Χόμπ μπορεί να γράψει πολύ επιτυχημένες ατάκες. | Συμπερασματικά, θα έλεγα να το αποφύγει κάποιος κάζουαλ αναγνώστης. Ίσως μόνο κάποιος που θέλει να διαβάζει όλη την σειρά Realms of the elderlings να το δει. Πάντως προσωπικά είμαι πολύ απογοητευμένος, έπειτα από τρεις πολύ καλές τριλογίες από την συγκεκριμένη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tilted54 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Έχει διαβάσει κανένας κάποιο απο αυτά? Αξίζει τίποτα? https://www.bustle.com/p/when-game-of-thrones-ends-read-these-15-fantasy-books-17230368 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 8 ώρες πριν, tilted54 είπε Έχει διαβάσει κανένας κάποιο απο αυτά? Αξίζει τίποτα? https://www.bustle.com/p/when-game-of-thrones-ends-read-these-15-fantasy-books-17230368 Έχω αρχίσει και σταματήσει στο ~20% το The Priory of the Orange Tree. Ήταν κάτι σαν mary sue paradise, με ολίγη από κακογραμμένο φάνταζι. Κάθε αντρικός χαρακτήρας ήταν ηλίθιος, δειλός ή απλά κακός. Τα άλλα δεν τα έχω δει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Καλησπέρα, τελέιωσα πριν λίγες μέρες το "The emperor's new mind" του Roger Penrose. Δεν έχω ξανανιώσει ότι έμαθα τόσα πολλά απο άλλο βιβλίο, μέσα σε ξεκινάει απο απλά μαθηματικά, περνάει σε μαθηματικά θεωρήματα, τοπολογία, κλασσική φυσική, κβαντική φυσική και χωροχρόνο, ενώ αγγίζει και βιολογικά πειράματα σε εγκεφάλους καθώς και τις θεωρίες γύρω απο το ΑΙ και για το αν θα μπορούσε ποτέ μια μηχανή να νιώσει. Το συστήνω, αν και δεν συμφωνώ με τα συμπεράσματά του, σε όποιον θέλει να αγγίξει την Φυσική, και το βρήκα σαν καλή αφορμή να ψάξω το θέμα και απο άλλη βιβλιογραφία. Λίγα λόγια για τον συγγραφέα https://en.wikipedia.org/wiki/Roger_Penrose 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ribo7 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Έχει διαβάσει κανείς το "You are not so smart" από David Mcraney? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koromaru Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Έχει διαβάσει κανείς το Twelve Kings in Sharakhai του Bradley Beaulieu? Για να πω την αλήθεια όταν είδα αυτό το εξώφυλλο, δεν του έδωσα πολύ σημασία, επειδή μου έκανε για YA fantasy, αλλά έκανα λάθος. Τελευταία το πετυχαίνω συχνά και βλέπω να λένε πολύ καλά λόγια για αυτό, οπότε μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coffeex Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Στις 13/5/2019 στις 12:50 ΠΜ, Sheogorath είπε Καλησπέρα, τελέιωσα πριν λίγες μέρες το "The emperor's new mind" του Roger Penrose. Δεν έχω ξανανιώσει ότι έμαθα τόσα πολλά απο άλλο βιβλίο, μέσα σε ξεκινάει απο απλά μαθηματικά, περνάει σε μαθηματικά θεωρήματα, τοπολογία, κλασσική φυσική, κβαντική φυσική και χωροχρόνο, ενώ αγγίζει και βιολογικά πειράματα σε εγκεφάλους καθώς και τις θεωρίες γύρω απο το ΑΙ και για το αν θα μπορούσε ποτέ μια μηχανή να νιώσει. Το συστήνω, αν και δεν συμφωνώ με τα συμπεράσματά του, σε όποιον θέλει να αγγίξει την Φυσική, και το βρήκα σαν καλή αφορμή να ψάξω το θέμα και απο άλλη βιβλιογραφία. Λίγα λόγια για τον συγγραφέα https://en.wikipedia.org/wiki/Roger_Penrose 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plotolp Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Καλησπέρα στην παρέα. Μετά από πολλές αναβολές αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία σε Έλληνες συγγραφείς φανταστικού. Ψάχνοντας λιγάκι βρήκα τα εξής δυο βιβλία που με ενδιαφέρουν και για τα οποία διαβάζω ανέλπιστα καλές κριτικές. Το ένα είναι το ΚΟΡΑΚΙ ΣΕ ΑΛΙΚΟ ΦΟΝΤΟ του Ελευθέριου Κεραμίδα (πρώτο βιβλίο τριλογίας που έχει εκδοθεί ολόκληρη), και το δεύτερο είναι το πιο πρόσφατο Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ του Δημακόπουλου Γρηγόρη. Τα έχει διαβάσει κάποιος να μου πει την γνώμη του και να κάνει μια σύγκριση στην ποιότητα με αντίστοιχες ξένες δουλειές?? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djcat Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 14 ώρες πριν, plotolp είπε Καλησπέρα στην παρέα. Μετά από πολλές αναβολές αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία σε Έλληνες συγγραφείς φανταστικού. Ψάχνοντας λιγάκι βρήκα τα εξής δυο βιβλία που με ενδιαφέρουν και για τα οποία διαβάζω ανέλπιστα καλές κριτικές. Το ένα είναι το ΚΟΡΑΚΙ ΣΕ ΑΛΙΚΟ ΦΟΝΤΟ του Ελευθέριου Κεραμίδα (πρώτο βιβλίο τριλογίας που έχει εκδοθεί ολόκληρη), και το δεύτερο είναι το πιο πρόσφατο Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ του Δημακόπουλου Γρηγόρη. Τα έχει διαβάσει κάποιος να μου πει την γνώμη του και να κάνει μια σύγκριση στην ποιότητα με αντίστοιχες ξένες δουλειές?? Με Κεραμίδα δε χάνεις, πολύ ταξιδιάρικο. Το άλλο δεν το ξέρω, αλλά όντως λένε καλά λόγια και για αυτό. Διάβασε το να μας πεις εντυπώσεις! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djcat Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Στις 11/1/2019 στις 12:35 ΠΜ, Koromaru είπε Γνωρίζει κανείς κάποιο αξιόλογο βιβλίο σχετικά με την ελληνική μυθολογία? Θα με ενδιέφερε περισσότερο αν έβρισκα κάτι στα ελληνικά, βέβαια. Στις 11/1/2019 στις 1:15 ΠΜ, djcat είπε Ελληνική μυθολογία του Κακριδή - κορυφή! Στις 11/1/2019 στις 2:27 ΠΜ, Koromaru είπε Σ'ευχαριστώ! Βέβαια, απ'ότι είδα η τιμή του είναι απαγορευτική, αλλά θα το έχω υπ'όψιν μου. Τα παραπολιτικά δίνουν την Παρασκευή τον πρώτο τόμο του Κακριδή. https://www.parapolitika.gr/article/mi-chasete-ton-1o-tomo-tis-siras-elliniki-mithologia-apo-tin-ekdotiki-athinon 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 14/5/2019 στις 8:51 ΜΜ, coffeex είπε Τον φούστη ακόμα και στην ομιλία "δύσκολος είναι" Θέλει προσοχή να τον ακολουθήσεις, αν ξεχαστείς κανα δίλεπτο, πάει, πέταξε Ο λόγος τους πάντως στο βιβλίο, βρετανικός, έχει άλλη φάση απο τον αμερικάνικο. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2019 από Sheogorath Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα