pedrojay Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 20 ώρες πριν, menthol1979 είπε Και στο site των εκδόσεων Ίκαρος αλλά το αγόρασα από το Google Play Books που το είχε φθηνότερο, νομίζω 7,5€ Στο play books βλέπω στα 8.90 και μόνο την αγγλική έκδοση,σωστά? Του Ίκαρου είναι η ελληνική μετάφραση. Αγγλική έκδοση βλέπω είναι φθηνότερη στο amazon πάντως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
4saken Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Στις 9/4/2019 στις 8:45 ΠΜ, menthol1979 είπε Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! @Koromaru μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον από την περιγραφή και το αγόρασα ήδη, το βρήκα και σε ebook που με βολέυει πολύ καλύτερα. Θα επανέλθω. @LongTom σε ευχαριστώ. Ότι αφορά τον Β'ΠΠ με ενδιαφέρει πολύ, σαν άλλη κατηγορία. Εαν έχεις διαβάσει περισσότερο, έχεις να μου προτείνεις κάτι πιό εκτενές ιστορικά; Για παράδειγμα κάποια σειρά βιβλίων με την ιστορία του Β' ΠΠ που να καλύπτει όλη τη διάρκεια ακόμα και πριν; Τα βιβλία του ANTHONY Beever 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
menthol1979 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, pedrojay είπε Στο play books βλέπω στα 8.90 και μόνο την αγγλική έκδοση,σωστά? Του Ίκαρου είναι η ελληνική μετάφραση. Αγγλική έκδοση βλέπω είναι φθηνότερη στο amazon πάντως Όχι. Κανονικά ελληνική μετάφραση. Ακόμα 7,47€ μου δείχνει εμένα. Από εκεί το αγόρασα και ήδη το διαβάζω https://play.google.com/store/books/details/Hannah_Kent_Έθιμα_ταφής?id=w15uBgAAQBAJ Δες το Google Link στο "Περισσότερες επιλογές" : https://ikarosbooks.gr/145-ethima-tafis-ebook.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pedrojay Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 45 λεπτά πριν, menthol1979 είπε Όχι. Κανονικά ελληνική μετάφραση. Ακόμα 7,47€ μου δείχνει εμένα. Από εκεί το αγόρασα και ήδη το διαβάζω https://play.google.com/store/books/details/Hannah_Kent_Έθιμα_ταφής?id=w15uBgAAQBAJ Δες το Google Link στο "Περισσότερες επιλογές" : https://ikarosbooks.gr/145-ethima-tafis-ebook.html Σωστά,thanks!! Στο search δεν έβγαζε το ελληνικό γι αυτό απόρησα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Μόλις τελείωσα την τριλογία The liveship traders από την Hobb. | Μπορώ να πω ότι το πρώτο βιβλίο, Ship of Magic, έχει την καλύτερη ανάπτυξη χαρακτήρων που έχω δει σε φάντασι και τους ποιο ρεαλιστικούς "κακούς" που έχω διαβάσει. Όλοι, μα όλοι έχουν κίνητρα και είναι ήρωες των ιστοριών των, ιδίως οι κακοί είναι άριστα γραμμένοι με πολύπλοκη ψυχοσύνθεση και θέση στην ιστορία δίχως να γίνονται μόνο όργανα για να δείξει τι τραβάνε οι "καλοί". Δεν μπορώ να θυμηθώ καμία άλλη φορά να είδα φάνταζι να έχει τέτοιο βάθος στην ψυχοσύνθεση και στην αιτιολόγηση πράξεων και συναισθημάτων. Επίσης η ανάπτυξη και η "ωρίμανση" των χαρακτήρων στην διάρκεια της τριλογίας είναι αξιοθαύμαστη, αν και όχι πάντοτε ρεαλιστική δεδομένου του χρόνου που λαμβάνει χώρα το βιβλίο(πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για να αλλάξουν τόσο άρδην κάποιοι χαρακτήρες κατ'εμέ). Όλη η κοσμοπλασία είναι πολύ αρμονικά δεμένη με την πλοκή, τους χαρακτήρες και την πλοκή. Μόλις στα μέσα του δεύτερου βιβλίου είδα κάποια "κοιλιά" και κάποιες μη-ρεαλιστικές σκηνές/αλλαγές. | Γενικά είναι σχετικά "αργά" (εκτός από το τρίτο) και βαριά σε διάλογο και αφηγήσεις βιβλία, αλλά επ'ουδενί δεν σε κάμουν να βαριέσαι. Δεν είναι σίγουρα για όλους, διότι η δράση δεν είναι το επίκεντρο και μάλλον θα έλεγα ότι την αποφεύγει η Hobb κάποιες φορές για να δείξει ότι η βια δεν είναι η λύση πάντοτε. Πάντως σίγουρα είναι η καλύτερη τριλογία που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια, είναι σίγουρα υπόδειγμα στο πως γράφονται καλοί χαρακτήρες και Character driven πλοκή. | Θα πιάσω τώρα την επόμενη "συνέχεια" του κόσμου αυτού, την Tawny man τριλογία. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από LongTom 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koromaru Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, LongTom είπε Μόλις τελείωσα την τριλογία The liveship traders από την Hobb. | Μπορώ να πω ότι το πρώτο βιβλίο, Ship of Magic, έχει την καλύτερη ανάπτυξη χαρακτήρων που έχω δει σε φάντασι και τους ποιο ρεαλιστικούς "κακούς" που έχω διαβάσει. Όλοι, μα όλοι έχουν κίνητρα και είναι ήρωες των ιστοριών των, ιδίως οι κακοί είναι άριστα γραμμένοι με πολύπλοκη ψυχοσύνθεση και θέση στην ιστορία δίχως να γίνονται μόνο όργανα για να δείξει τι τραβάνε οι "καλοί". Δεν μπορώ να θυμηθώ καμία άλλη φορά να είδα φάνταζι να έχει τέτοιο βάθος στην ψυχοσύνθεση και στην αιτιολόγηση πράξεων και συναισθημάτων. Επίσης η ανάπτυξη και η "ωρίμανση" των χαρακτήρων στην διάρκεια της τριλογίας είναι αξιοθαύμαστη, αν και όχι πάντοτε ρεαλιστική δεδομένου του χρόνου που λαμβάνει χώρα το βιβλίο(πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για να αλλάξουν τόσο άρδην κάποιοι χαρακτήρες κατ'εμέ). Όλη η κοσμοπλασία είναι πολύ αρμονικά δεμένη με την πλοκή, τους χαρακτήρες και την πλοκή. Μόλις στα μέσα του δεύτερου βιβλίου είδα κάποια "κοιλιά" και κάποιες μη-ρεαλιστικές σκηνές/αλλαγές. | Γενικά είναι σχετικά "αργά" (εκτός από το τρίτο) και βαριά σε διάλογο και αφηγήσεις βιβλία, αλλά επ'ουδενί δεν σε κάμουν να βαριέσαι. Δεν είναι σίγουρα για όλους, διότι η δράση δεν είναι το επίκεντρο και μάλλον θα έλεγα ότι την αποφεύγει η Hobb κάποιες φορές για να δείξει ότι η βια δεν είναι η λύση πάντοτε. Πάντως σίγουρα είναι η καλύτερη τριλογία που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια, είναι σίγουρα υπόδειγμα στο πως γράφονται καλοί χαρακτήρες και Character driven πλοκή. | Θα πιάσω τώρα την επόμενη "συνέχεια" του κόσμου αυτού, την Tawny man τριλογία. Έκλεισε, Liveship Traders λοιπόν για την καλοκαιρινή δόση fantasy! Επίσης, όσον αφορά την δράση, δεν ξέρω αν φταίει το ότι δεν έχω διαβάσει αρκετά απ'το είδος, αλλά δεν έχω συναντήσει μέχρι στιγμής κάποιον συγγραφέα που να γράφει πολύ καλά την δράση. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι σκηνές καταλήγουν να είναι οι πιο βαρετές, σε αντίθεση με την πρόθεση του συγγραφέα να κλιμακώσει την μέχρι τότε πλοκή με μια μάχη. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από Koromaru Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Tiamat's Wrath. Το όγδοο βιβλίο της σειράς The expanse. ΧΑΜΟΣ! ❤️ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 18 ώρες πριν, Koromaru είπε Έκλεισε, Liveship Traders λοιπόν για την καλοκαιρινή δόση fantasy! Επίσης, όσον αφορά την δράση, δεν ξέρω αν φταίει το ότι δεν έχω διαβάσει αρκετά απ'το είδος, αλλά δεν έχω συναντήσει μέχρι στιγμής κάποιον συγγραφέα που να γράφει πολύ καλά την δράση. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι σκηνές καταλήγουν να είναι οι πιο βαρετές, σε αντίθεση με την πρόθεση του συγγραφέα να κλιμακώσει την μέχρι τότε πλοκή με μια μάχη. Κάποια, ιδίως sword and sorcery, είναι καλά στον τομέα του μπαμ-μπουμ. Η Χομπ γράφει ικανοποιητικότατα μάχες, αλλά τίποτα συναρπαστικό και σίγουρα όχι το βασικό σημείο. Αυτό ήθελα να επισημάνω. Πάντως είμαι τώρα στα 20% του Fools errand και είναι πολύ καλό. Αν και πιο περιορισμένο από άποψη χαρακτήρων διότι το γύρισε πάλι σε POV του κύριου χαρακτήρα, αντί για να συνεχίσει την πολύ επιτυχημένη αλλαγή της προηγούμενης τριλογίας. Θα δούμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ASFE Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Αν εχει κανεις ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ-Stuart Macbride και δεν το θελει πια, να μου στειλει ενα μηνυμα με μια προσφορα https://www.skroutz.gr/books/16731036.Το-φως-που-χάνεται.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiwrgosP- Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Μπορεί κάποιος να μου πει 2 λόγια για το βιβλίο του Carl jung η ψυχολογία του ασυνείδητου; Μου κέντρισε το ενδιαφέρον (από 2 3 μικρά reviews που διάβασα) και ψήθηκα να το αγοράσω. Γενικά το βιβλίο είναι σαν να διαβάζω λογοτεχνία (περνάει δηλαδή τα μηνύματα μέσα από ιστορίες κτλ) ή πιο πολύ αναλύει όρους και προσφέρει ωμή πληροφορία; (ενδιαφέρομαι κυρίως για το 2ο) Επεξ/σία 16 Απριλίου 2019 από GiwrgosP- Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
opera Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 The adam and eve story 1965 57 αποστειρωμενες (sanitized) οπως γραφουν σελιδες απο τις 284 αρχικες οι υπολοιπες παραμενουν απορρητες. https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cia.gov/library/readingroom/docs/CIA-RDP79B00752A000300070001-8.pdf&ved=2ahUKEwjG7I2cotXhAhWBzKQKHZZAD8oQFjAEegQIAhAB&usg=AOvVaw2WSoXWQZS7HkTOb5Vy8DRL Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
melodicpunk Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Καλημερα παιδια. Ψαχνω τον 9ο τομο της σειρας Ιστορια των Ελληνων, απο τις εκδοσεις Δομη. Ο τομος αφορουσε την ελληνικη επανασταση του 1821. Γνωριζει καποιος που μπορω να το βρω ή αν το εχει καποιο μελος και το πουλαει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djcat Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, melodicpunk είπε Καλημερα παιδια. Ψαχνω τον 9ο τομο της σειρας Ιστορια των Ελληνων, απο τις εκδοσεις Δομη. Ο τομος αφορουσε την ελληνικη επανασταση του 1821. Γνωριζει καποιος που μπορω να το βρω ή αν το εχει καποιο μελος και το πουλαει? Για δες εδώ https://metabook.gr/books/istoria-twn-ellhnwn-26-tomoi-719 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
melodicpunk Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 17 λεπτά πριν, djcat είπε Για δες εδώ https://metabook.gr/books/istoria-twn-ellhnwn-26-tomoi-719 Το ειδα, δυστυχως αυτη ειναι αλλη συλλογη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wizzy Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 27/2/2019 στις 10:22 ΠΜ, wizzy είπε [...] Επόμενο στη σειρά είναι το "Σαλεμς Λοτ"! Το διάβασα, επιτέλους! Καλό ήταν, ΟΚ. Μετά τους πρώτους 1-2 θανάτους που περιγράφονται, κατάλαβα ακριβώς προς τα πού θα κινηθεί η πλοκή του βιβλίου, αλλά αυτό δεν με ξένισε. Ίσα-ίσα που το είδα ως μια ευκαιρία να δω και την "άποψη" του King σε ένα θέμα το οποίο το οποίο έχει εμπνεύσει εκατοντάδες βιβλία/ταινίες κτλ. Τα πήγε καλά (ο συγγραφέας), με "κράτησε" το βιβλίο - παρόλα αυτά δεν θα το πρότεινα σε "αρχάριους" αναγνώστες της λογοτεχνίας τρόμου. Το μόνο παράπονό μου είναι ότι διάβασα την έκδοση με τις κομμένες σκηνές, για τις οποίες είχα μια κρυφή ελπίδα ότι θα είχαν ενσωματωθεί στο κυρίως βιβλίο, αλλά, τελικά, είχαν συμπεριληφθεί στο τέλος τους, ως ένα είδος παραρτήματος. Διαβάζοντάς τις μεγάλωσε η απογοήτευσή μου, διότι οι περισσότερες από αυτές θα μπορούσαν όντως να είχαν ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο χωρίς να "ξεφύγει" η πλοκή και - κυρίως - χωρίς να αυξηθούν οι σελίδες του βιβλίου σε αποθαρρυντικό βαθμό. Oh, well... Επίσης, διάβασα και το "Πορφυρή Χήρα" του Masterton. Μετά την απογοήτευση του "Τα πηγάδια της κολάσεως", η "Πορφυρή Χήρα" ήταν σαν ένα πολυαναμενόμενο come back το οποίο ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου! Σωστά κατανεμημένη πλοκή (π.χ. ο συγγραφέας "έκτισε" αρκετά καλά τον κύριο χαρακτήρα πριν να προχωρήσει στο "κυρίως πιάτο"), με ανατροπές, χρήση λογικής απέναντι σε δυσιδαιμονίες, ωραία, κλιμακωτή εξέλιξη και - ας πούμε - γλυκόπικρο τέλος. Μια χαρά! Επεξ/σία 19 Απριλίου 2019 από wizzy 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα