Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα σε όλους! 

Θα ήθελα και εγώ μια πρόταση για βιβλίο. Γενικά στη ζωή μου έχω διαβάσει ελάχιστα, δεν το είχα ποτέ ως χόμπι αλλά τώρα που έχω λίγο χρόνο το βράδυ αντί να χαζεύω σε διάφορα θα ήθελα να ξεκινήσω κάτι. Επειδή όμως γενικά έχω ξεκινήσει διαφορά βιβλία και τα αφήνω γρήγορα γιατί τα βαριέμαι, μάλλον είμαι δύσκολος οπότε θα προσπαθήσω να γίνω όσο πιο πολύ συγκεκριμένος ώστε να σας βοηθήσω και εγώ.

Τι δεν μου αρέσει: Φαντασία κάθε είδους και εποχής (δράκοι, τέρατα, χομπιτ, χαριποτερ, φαντάσματα, διαστημόπλοια, κτλ). Αστυνομικά (διάβασα το Χιονανθρωπο, meh, όχι αλλο). Επιστημονικά (σχετικά με μαθηματικά, φυσικές χημειες κτλ). 

Τι θα ηθελα: λογοτεχνια, οπωσδηποτε ξενος συγγραφεας. Ρεαλισμός, ανθρωπινες σχέσεις, έρωτας (ανεκπλήρωτος το αγαπημένο μου θέμα, λάτρεψα τον έρωτα στα χρόνια της χολερας). Ιστορική τοποθέτηση γεγονότων γιατί όχι (μου άρεσε το: όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε του Κερρ) ειδικά γύρω από Β' Παγκόσμιο. Ιστορίες ανθρώπων μέσα στο χρόνο, με ταυτόχρονη περιγραφή του κλίματος και των συνθηκών ζωής και κοινωνίας.

Με λίγες λέξεις κάτι που να το κλείσεις και να σου αφήσει σημάδι, μια ιστορία που θα έχεις να θυμάσαι. Το ξέρω πώς είναι κάπως ασαφές και δύσκολο αυτό που ζητάω αλλά κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. 

Ευχαριστώ! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, belray είπε

Παιδιά υπάρχει κάποιο βιβλίο ελληνικό ή αγγλικό με την πλήρη ελληνική μυθολογία;

Επειδή είχα ρωτήσει και εγώ κάποιες σελίδες πριν, παραθέτω αυτά που μου μου προτάθηκαν:

Οι Ελληνικοί Μύθοι του Robert Graves

Ελληνική Μυθολογία του Κακριδή

3 ώρες πριν, menthol1979 είπε

Καλησπέρα σε όλους! 

Θα ήθελα και εγώ μια πρόταση για βιβλίο. Γενικά στη ζωή μου έχω διαβάσει ελάχιστα, δεν το είχα ποτέ ως χόμπι αλλά τώρα που έχω λίγο χρόνο το βράδυ αντί να χαζεύω σε διάφορα θα ήθελα να ξεκινήσω κάτι. Επειδή όμως γενικά έχω ξεκινήσει διαφορά βιβλία και τα αφήνω γρήγορα γιατί τα βαριέμαι, μάλλον είμαι δύσκολος οπότε θα προσπαθήσω να γίνω όσο πιο πολύ συγκεκριμένος ώστε να σας βοηθήσω και εγώ.

Τι δεν μου αρέσει: Φαντασία κάθε είδους και εποχής (δράκοι, τέρατα, χομπιτ, χαριποτερ, φαντάσματα, διαστημόπλοια, κτλ). Αστυνομικά (διάβασα το Χιονανθρωπο, meh, όχι αλλο). Επιστημονικά (σχετικά με μαθηματικά, φυσικές χημειες κτλ). 

Τι θα ηθελα: λογοτεχνια, οπωσδηποτε ξενος συγγραφεας. Ρεαλισμός, ανθρωπινες σχέσεις, έρωτας (ανεκπλήρωτος το αγαπημένο μου θέμα, λάτρεψα τον έρωτα στα χρόνια της χολερας). Ιστορική τοποθέτηση γεγονότων γιατί όχι (μου άρεσε το: όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε του Κερρ) ειδικά γύρω από Β' Παγκόσμιο. Ιστορίες ανθρώπων μέσα στο χρόνο, με ταυτόχρονη περιγραφή του κλίματος και των συνθηκών ζωής και κοινωνίας.

Με λίγες λέξεις κάτι που να το κλείσεις και να σου αφήσει σημάδι, μια ιστορία που θα έχεις να θυμάσαι. Το ξέρω πώς είναι κάπως ασαφές και δύσκολο αυτό που ζητάω αλλά κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.  

Ευχαριστώ! 

Δεν το έχω διαβάσει, αλλά επειδή ακούω μόνο τα καλύτερα και το έχω σταμπάρει και εγώ, τσέκαρε το "Έθιμα Ταφής" της Hannah Kent. Απ'ότι έχω καταλάβει από γνώμες/κριτικές, ταιριάζει πολύ σε αυτό που ψάχνεις. Ίσως να μας πει την γνώμη του κάποιος που το έχει διαβάσει, ώστε να το διασταυρώσουμε🙂

• Thanks 1

Ωραίο το βιβλίο πράγματι, δεν ξέρω όμως αν είναι αυτό που ψάχνει. Κάτι σε Ιστορικό μυθιστόρημα νομίζω, Πολυρακης ταιριάζει, βέβαια είναι Έλληνας

12 ώρες πριν, menthol1979 είπε

Καλησπέρα σε όλους! 

Ευχαριστώ! 

Δεν έχουν έρωτες και πάθη, αλλά για παρακάτω είναι λίγα βιβλία που θεωρώ καλά.

Είναι ιστορίες ανθρώπων στους παγκόσμιους πολέμους:

Αυτοβιογραφία στον Β'ΠΠ. Είναι κατ' εμέ ένα από τα καλύτερα βιβλία που μπορείς να διαβάσεις για τον Β'ΠΠ:

With the Old Breed: At Peleliu and Okinawa

Ακόμη ένα εξαιρετικό βιβλίο, μισή βιογραφία, μισή αφήγηση γεγονότων - επεξήγηση.

A Writer at War: A Soviet Journalist with the Red Army, 1941-1945

Μικρές ανθρώπινες κυρίως ιστορίες των σχέσεων ντόπιων-ναυτικών, βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα/αφηγήσεις, για τον Ειρηνικό του Β'ΠΠ

Tales of the South Pacific 

Φυσικά δεν πρέπει να λείπει το:

All quiet in the Western Front

• Like 1
  • Thanks 1

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

@Koromaru μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον από την περιγραφή και το αγόρασα ήδη, το βρήκα και σε ebook που με βολέυει πολύ καλύτερα. Θα επανέλθω.

@LongTom σε ευχαριστώ. Ότι αφορά τον Β'ΠΠ με ενδιαφέρει πολύ, σαν άλλη κατηγορία. Εαν έχεις διαβάσει περισσότερο, έχεις να μου προτείνεις κάτι πιό εκτενές ιστορικά; Για παράδειγμα κάποια σειρά βιβλίων με την ιστορία του Β' ΠΠ που να καλύπτει όλη τη διάρκεια ακόμα και πριν;

• Like 1

16 ώρες πριν, Koromaru είπε

Επειδή είχα ρωτήσει και εγώ κάποιες σελίδες πριν, παραθέτω αυτά που μου μου προτάθηκαν:

Οι Ελληνικοί Μύθοι του Robert Graves

Ελληνική Μυθολογία του Κακριδή

Δεν το έχω διαβάσει, αλλά επειδή ακούω μόνο τα καλύτερα και το έχω σταμπάρει και εγώ, τσέκαρε το "Έθιμα Ταφής" της Hannah Kent. Απ'ότι έχω καταλάβει από γνώμες/κριτικές, ταιριάζει πολύ σε αυτό που ψάχνεις. Ίσως να μας πει την γνώμη του κάποιος που το έχει διαβάσει, ώστε να το διασταυρώσουμε🙂

Εξαιρετικός

• Like 1

Στις 9/4/2019 στις 8:45 ΠΜ, menthol1979 είπε

@Koromaru μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον από την περιγραφή και το αγόρασα ήδη, το βρήκα και σε ebook που με βολέυει πολύ καλύτερα. Θα επανέλθω.

@LongTom σε ευχαριστώ. Ότι αφορά τον Β'ΠΠ με ενδιαφέρει πολύ, σαν άλλη κατηγορία. Εαν έχεις διαβάσει περισσότερο, έχεις να μου προτείνεις κάτι πιό εκτενές ιστορικά; Για παράδειγμα κάποια σειρά βιβλίων με την ιστορία του Β' ΠΠ που να καλύπτει όλη τη διάρκεια ακόμα και πριν;

Πού το βρήκες σε e-book για αγορά;

Στις 8/4/2019 στις 6:56 ΜΜ, menthol1979 είπε

Καλησπέρα σε όλους! 

Ευχαριστώ! 

Αφού είσαι νέος στο σπορ, τότε κοίταξε και "κλασικές" επιλογές. Ο λύκος της στέπας του Έσσε, 1984 του Τζορτζ Όργουελ, Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια της Χάρπερ Λι κλπ

Θα πρότεινα να μην θέσεις άκαμπτα όρια στο εάν θα 'ναι ξένος ή όχι ο συγγραφέας. Υπάρχουν και βιβλία στη γλώσσα μας που αξίζουν να διαβαστούν. Πρώτο πρώτο όνομα: Καζαντζακης. Όσο και να τον διαβάζεις αυτόν τον άνθρωπο, δεν αρκεί. Για παράδειγμα, ο βίος κι η πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, πιστεύω πως δύσκολα θα σε άφηνε ασυγκίνητο, ότι θα βαριόσουν μαζί του.

• Thanks 1

Καλησπέρα παιδιά,

Έχει φτάσει η στιγμή να διαβάσω και εγώ Δον Κιχώτη. Με ένα search, βρήκα αρκετές διαφορετικές εκδόσεις από διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο;

3 ώρες πριν, fytotech είπε

Πού το βρήκες σε e-book για αγορά;

Και στο site των εκδόσεων Ίκαρος αλλά το αγόρασα από το Google Play Books που το είχε φθηνότερο, νομίζω 7,5€. Το κατέβασα, αφαίρεσα το DRM, το μετέτρεψα σε epub και τσουπ στο Kobo Aura :)

1 ώρα πριν, Penthesilea είπε

Αφού είσαι νέος στο σπορ, τότε κοίταξε και "κλασικές" επιλογές. Ο λύκος της στέπας του Έσσε, 1984 του Τζορτζ Όργουελ, Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια της Χάρπερ Λι κλπ

Θα πρότεινα να μην θέσεις άκαμπτα όρια στο εάν θα 'ναι ξένος ή όχι ο συγγραφέας. Υπάρχουν και βιβλία στη γλώσσα μας που αξίζουν να διαβαστούν. Πρώτο πρώτο όνομα: Καζαντζακης. Όσο και να τον διαβάζεις αυτόν τον άνθρωπο, δεν αρκεί. Για παράδειγμα, ο βίος κι η πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, πιστεύω πως δύσκολα θα σε άφηνε ασυγκίνητο, ότι θα βαριόσουν μαζί του.

Σε ευχαριστώ! Σαφώς και υπάρχουν, απλά σε ξεφυλλίσματα διάφοροι σύγχρονοι μου φαίνονται κάπως χλιαροί. Για τον Καζαντζάκη πρόσφατα η γυναίκα μου διάβασε την αναφορά στο Γκρέκο και καταενθουσιάστηκε.

• Thanks 1

57 λεπτά πριν, menthol1979 είπε

Και στο site των εκδόσεων Ίκαρος αλλά το αγόρασα από το Google Play Books που το είχε φθηνότερο, νομίζω 7,5€. Το κατέβασα, αφαίρεσα το DRM, το μετέτρεψα σε epub και τσουπ στο Kobo Aura :)

Σε ευχαριστώ! Σαφώς και υπάρχουν, απλά σε ξεφυλλίσματα διάφοροι σύγχρονοι μου φαίνονται κάπως χλιαροί. Για τον Καζαντζάκη πρόσφατα η γυναίκα μου διάβασε την αναφορά στο Γκρέκο και καταενθουσιάστηκε.

Κι εγώ Kobo Aura H2O έχω!

1 ώρα πριν, menthol1979 είπε

Τα πιο σύγχρονα και μένα μ' αφήνουν κάπως αδιάφορη, να πω την αλήθεια, αν και σίγουρα ανάμεσά τους θα υπάρχουν και καλά. Αλλά, πιο πολύ είχα κατά νου Καζαντζάκη, που είναι έξοχος, το Μαουτχάουζεν του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το Κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου, τις Ακυβέρνητες πολιτείες του Στρατή Τσίρκα, την Πάπισσα Ιωάννα του Εμμανούλ Ροϊδη, τον Ζητιάνο του Ανδρέα Καρκαβίτσα. Όσο σκάβει κανείς, στο θέμα "βιβλίο" τόσο βρίσκει - ευτυχώς.

• Like 1
  • Thanks 2

Εγώ βρίσκομαι ακόμα στο βιβλίο του Μπογιοπουλου.Ακομα να το τελειώσω.Ειναι αρκετά καλό.

"Είναι ο καπιταλισμός ηλιθιε"

Στις 9/4/2019 στις 7:45 ΠΜ, menthol1979 είπε

Κοίτα, γενικά δεν διαβάζω βιβλία που είναι τόσο γενικά.

Προτιμώ τις λεπτομέρειες και συγκεκριμένα θέματα.

Αλλά θα σε παραθέσω μερικά που έχω διαβάσει και με φάνηκαν καλά

Inferno: The World at War, 1939-1945

|

Μετά πάνε στον Beevor(με μόνο μειονέκτημα ότι ο Beevor δεν ξέρει γενικά πολλά από στρατιωτική τεχνολογία και μπερδεύει στοιχεία και υλικό σε αρκετά σημεία)

The Second World War

και τα παρακάτω είναι μάστ για ιστορία του Β'ΠΠ 

Stalingrad: The Fateful Siege: 1942-1943

The Fall of Berlin 1945

|

Καλά είναι και 

Masters and Commanders: How Four Titans Won the War in the West, 1941-1945

Ivan's War: Life and Death in the Red Army, 1939-1945

|

Τέλος κάτι που δεν έχω διαβάσει, αλλά είναι στα προσεχώς, είναι η σειρά βιβλίων

The gathering storm από τον Churchill

Φυσικά θα είναι 100% biased, αλλά είναι από κάποιον που τα έζησε ως πρωταγωνιστής 

|

Αυτά προτείνω/θυμάμαι στα γρήγορα. Εάν με κατέβει κάτι ακόμη θα το προσθέσω.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...