JiovanniGeorgeo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 "Το εγχειρίδιο της βλακείας" Μικρό, σοφό & αγαπημένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mobile_32 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Στις 7/2/2019 στις 7:56 ΠΜ, LongTom είπε Διαφωνώ κάθετα. Επίσης αυτά τα δύο είναι ανόμοια πράγματα και τώρα από όσο ξέρω ακόμη και οι ΕΛ βιβλιοθήκες δανείζουν ηλεκτρονικά. Στην κυριολεξία μπορείς να τα συνδυάσεις. Ανάλογα με την θεματολογία που θέλεις και εάν διαβάζεις σε πολυτονικό. Σε κάποια genre δεν υπάρχουν Ελληνικές μεταφράσεις και σίγουρα όχι πολλά ebooks. Επίσης το πολυτονικό δεν υποστηρίζεται από όλα τα ebook reader, πρέπει να ψαχτείς λίγο εκεί πριν αγοράσεις. Από όσο έχω ακούσει, διότι δεν διαβάζω Ελληνικά βιβλία γενικότερα, είναι η κατάσταση καλή στο θέμα τώρα πια. Πριν 5-10 χρόνια ήταν απελπισία, αλλά τώρα έχουν κυκλοφορήσει πολλοί τίτλοι σε ηλεκτρονική μορφή. Προσωπικά τα βιβλία που έχω διαβάσει στα Ελληνικά ήταν από το projectgutenberg, και ήταν ικανοποιητική η μεταφορά. Δεν είδα ιδιαίτερες διαφορές με ένα φυσικό βιβλίο. Οι τιμές των ebooks μέχρι πριν λίγο καιρό που το κοίταζα, έχουν πολύ μικρή διαφορά με αυτές των φυσικών βιβλίων.....το οποίο μετά μπορείς να το δανείσεις, να το κανείς δώρο, να το δώσεις σε μια δανειστική βιβλιοθήκη ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 14 ώρες πριν, mobile_32 είπε Οι τιμές των ebooks μέχρι πριν λίγο καιρό που το κοίταζα, έχουν πολύ μικρή διαφορά με αυτές των φυσικών βιβλίων.....το οποίο μετά μπορείς να το δανείσεις, να το κανείς δώρο, να το δώσεις σε μια δανειστική βιβλιοθήκη ... Με λίγα λόγια: - Οι τιμές είναι στα καινούργια, υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες βιβλία που είναι - νόμιμα - τζάμπα. Εν αντιθέση με τα π.χ. κλασσικά βιβλία που ενώ είναι εκτός πνευματικών δικαιωμάτων οι εκδοτικοί οίκοι ζητάν 10-20€. Να μην αναφερθούμε σε βιβλία που ευκολότατα βρίσκεις αλλιώς με δύο-τρια κλικ. | | - Μπορείς να δανείσεις, να κάνεις δώρο, να δώσεις το αντίγραφο και να κρατήσεις το αυθεντικό, να αλλάξεις φόντο και φορμάτ, να χρησιμοποιήσεις λεξικό όταν διαβάσεις στην ίδια συσκευή, να έχεις ΤΤL ώστε να το κάνεις audiobook, να έχεις ρε παιδί μου ένα βιβλίο που είναι 100% στα δικά σου μέτρα και όχι όπως το φαντάστηκε κάποιος τυχαίος στον εκδοτικό οίκο με κύριο μέλημα το πως θα γλυτώσει τα έξοδα για την μεγιστοποίηση του κέρδους. Γενικά κάνεις - σχεδόν - ότι γουστάρεις. Ακόμη και με DRM είναι γελοία εύκολο να κάνεις ότι θέλεις. Εκτός φυσικά από το να το χρησιμοποιήσεις για προσάναμμα... | Αυτές τι συζητήσεις τις κάνουμε συνέχεια από 2009/2010. Είναι αποδεκτό ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει, γούστα είναι αυτά, αλλά την ευελιξία του ηλεκτρονικού βιβλίου δεν την ξεπερνά άλλο μέσο μέχρι σήμερα και αυτό είναι το μόνο αδιαμφισβήτητο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poofklats Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπέρα, έχετε να μου προτείνεται κάποιο βιβλίο σχετικά με τον Σωκράτη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djcat Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, poofklats είπε Καλησπέρα, έχετε να μου προτείνεται κάποιο βιβλίο σχετικά με τον Σωκράτη; Απλά κορυφή - Πάνος Δ. Αποστολίδης, στο βιβλίο του με τίτλο Σωκράτης – Βίος και Πολιτεία (εκδ. Gutenberg) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poofklats Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, djcat είπε Απλά κορυφή - Πάνος Δ. Αποστολίδης, στο βιβλίο του με τίτλο Σωκράτης – Βίος και Πολιτεία (εκδ. Gutenberg) Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Έχει διαβάσει κάποιος το βιβλίο <<Ο νους του Θεού>>; Το είδα και μου κίνησε το ενδιαφέρον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wizzy Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 24/1/2019 στις 10:17 ΠΜ, wizzy είπε φτασαν και τα τρία (Salem's Lot, Πορφυρή Χήρα, Τα πηγάδια της κολάσεως)! Στο ενδιάμεσο ξεκίνησα να διαβάζω το "Νεκρονομικόν - Το χειρόγραφο των νεκρών" του Αντώνη Αντωνιάδη, οπότε μόλις το τελειώσω θα ξεκινήσω με ένα από τα τρία - πιθανολογώ "Τα πηγάδια της κολάσεως", θέλω τη δόση μου από αγνό τρόμο!🤪 Το "Νεκρονομικόν" θα το χαρακτήριζα ως μυθιστόρημα (σκέτο). Παρόλο που ήταν "page-turner", στο τέλος έμεινα με την εντύπωση ότι ο συγγραφέας δεν ήξερε εξ αρχής ποια κατεύθυνση ήθελε να πάρει το βιβλίο του, οπότε το έγραψε "όπως του βγήκε". Το τελευταίο μέρος του βιβλίου ήταν, ας πούμε, ενδιαφέρον για μένα ως προς το ότι μπήκε λίγο στα μονοπάτια της λογοτεχνίας τρόμου, αλλά ως εκεί. Προσωπικά "πέρασε και δεν ακούμπησε". Γενικά, διαβάζεται ευχάριστα και προτείνεται σε αναγνώστες χωρίς συγκεκριμένες προτιμήσεις σε λογοτεχνικό είδος. Σε fans της λογοτεχνίας τρόμου ή λογοτεχνίας του φανταστικού, θα πρότεινα να το αποφύγουν. Το βιβλίο "Τα πηγάδια της κολάσεως" με απογοήτευσε. ΟΚ, είχε "ατμόσφαιρα", είχε (κάποιες) σκηνές που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον, αλλά γενικά μιλώντας, η πλοκή κι εξέλιξη του βιβλίου ήταν κάτω του μετρίου - για μένα. Τώρα, εδώ μπορεί να συμβαίνει και το εξής: Το βιβλίο μπορεί να είναι καλό και σε κάποιον ο οποίος τώρα ξεκινάει το "ταξίδι" στη λογοτεχνία τρόμου να του αρέσει. Ως αναγνώστης, έχει πέραν των είκοσι ετών που διαβάζω βιβλία του συγκεκριμένου λογοτεχνικού είδους, οπότε αφενός αισθάνομαι ένα υποβόσκον αίσθημα κορεσμού κι αφετέρου οι απαιτήσεις μου είναι αυξημένες στο μέγιστο. Οπότε, για να "περάσει" ένα βιβλίο τα standards μου, πρέπει να είναι πραγματικά καλό. Ειδικά, στην περίπτωση του Graham Masterton, τον οποίο θεωρώ ως έναν από τους 3-4 αγαπημένους μου συγγραφείς, είμαι ακόμα πιο απαιτητικός καθώς μου έχει μείνει ανεξίτηλη η ανάμνηση από την ανάγνωση του βιβλίου του "Ο Παρίας" - το οποίο ήταν κι η πρώτη μου επαφή με το είδος της λογοτεχνίας τρόμου. Εκείνο το βιβλίο, εάν το διάβαζα τώρα, μπορεί να μην μου έκανε τόση εντύπωση, αλλά όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, την όλη εμπειρία ανάγνωσής του την έχω ως μέτρο σύγκρισης με άλλα βιβλία του είδους κι ιδιαίτερα του ίδιου συγγραφέα - άδικο, ίσως, αλλά αυτό συμβαίνει στην περίπτωσή μου. Επόμενο στη σειρά είναι το "Σαλεμς Λοτ"! Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από wizzy 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zeke Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Προτεινω 3 φοβερα βιβλια που πηρα προσφατα και συγγενευουν μεταξυ τους 🙂 1) Virgil Aeneid (Oxford World's Classics) 2) The Divine Comedy (Barnes & Noble) 3) The Divine Comedy (Everyman's Library Classics) Για το πρωτο απο τις καλυτερες μεταφρασεις για μενα απο τα λατινικα που κραταει το ποιητικο εξαμετρο απο τον Frederick Ahl,,,,με ωραιο introduction, τα πολυ χρησιμα notes και index, σε paperback. Το δευτερο και τριτο ειναι επισης πολυ καλα και τα 2, απο τις καλυτερες μεταφρασεις που κυκλοφορουν. Απο barnes & noble ειναι η κλασσικη Henry Wadsworth λιγο αρχαικη κλπ αλλα διαβαζεται ευχαριστα και τα illustrations ειναι απο Gustave Dore. Και απο Everyman's Library ειναι η πιο "βατη" εξισου ευχαριστη και κατ'εμε καλυτερη μεταφραση απο Allen Mandelbaum, με ενα λιγακι "κουλτουριαρικο" introduction που προτεινω να το προσπερασετε, αλλα με τα επισης πολυ χρησιμα notes, chronology και illustrations απο Botticelli. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Στις 15/2/2019 στις 11:58 ΜΜ, mobile_32 είπε Οι τιμές των ebooks μέχρι πριν λίγο καιρό που το κοίταζα, έχουν πολύ μικρή διαφορά με αυτές των φυσικών βιβλίων.....το οποίο μετά μπορείς να το δανείσεις, να το κανείς δώρο, να το δώσεις σε μια δανειστική βιβλιοθήκη ... Και τα eBooks μπορείς να τα δώσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black_Dahlia Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 6/2/2019 στις 5:23 ΜΜ, AlexPap7722 είπε Η αδράνεια του Σωτήρη Μπουγιούκα. Το διάβασα μόλις πριν δύο ημέρες. Οτι καλύτερο έχω διαβάσει εδώ και καιρό και στο ειδος που θέλεις. Μυστήριο με δόσεις ψυχολογικού τρόμου και μια αληθοφάνεια εξαιρετική. Αυτό το βιβλίο το έχω κάνει και γω δωρο στον εαυτό μου κι αξίζει τον κόπο πραγματικά. Τώρα το διαβάζω. Τον Ραφαηλίδη τον έχει ο πατέρας μου στη βιβλιοθήκη αλλά δεν πολυτολμώ για να είμαι ειλικρινής . Δεν ξέρω γιατί μου σύμβαίνει αλλά έχω κάποια απέχθεια από παλιά για την ιστορία, πρέπει να ψαχθώ, το ξέρω... lol Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2019 από Black_Dahlia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafinos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα παιδιά! Έχει διαβάσει κανείς το νέο βιβλίο του Federico Axat με τίτλο Αμνησία; Για την ακρίβεια αν κάποιος το έχει διαβάσει σε άλλη γλώσσα και όχι στα ελληνικά νομίζω θα ήταν καλύτερα. Αν κάποιος το έχει διαβάσει σε οποιαδήποτε γλώσσα θα ήθελα να μου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα να τον ρωτήσω κάτι για να μην πέφτουν spoilers εδώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e-tic Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω διαβάσει την τριλογία Shattered Sea του Joe Abercrombie και μου άρεσε. Έχω διαβάσει την τριλογία First Law του ίδιου συγγραφέα και δεν ενθουσιάστηκα. Έχω διαβάσει την εξαλογία του Dune απο τον Frank Herbert και με κούρασε. Έχω δοκιμάσει να παίξω βιλιοπαιχνίδια εποχής (Lone Wolf του Joe Dever) ή/και μεταφορές σε PC (Wizard of firetop mountain) και μου κάτσανε δισκολούτσικα καθώς μάλλον άρχισα να γερνάω... Τελευταία είχα δεί και το Magium σε android το οποίο ήταν ελαφρύ και ευκολοδιάβαστο αλλά αργεί να βγάλει τις συνέχειες. Έχω μπροστά μου το Farseer trilogy της Robin Hobb, το Great Leveller του Joe Abercrombie και το Wise Mans Fear του Patrik Rothfuss. Να ξεκινήσω κάποιο απο αυτά ή υπάρχει καμιά καλύτερη πρόταση; Ευχαριστώ! Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2019 από e-tic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koromaru Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, e-tic είπε Έχω διαβάσει την τριλογία Shattered Sea του Joe Abercrombie και μου άρεσε. Έχω διαβάσει την τριλογία First Law του ίδιου συγγραφέα και δεν ενθουσιάστηκα. Έχω διαβάσει την εξαλογία του Dune απο τον Frank Herbert και με κούρασε. Έχω δοκιμάσει να παίξω βιλιοπαιχνίδια εποχής (Lone Wolf του Joe Dever) ή/και μεταφορές σε PC (Wizard of firetop mountain) και μου κάτσανε δισκολούτσικα καθώς μάλλον άρχισα να γερνάω... Τελευταία είχα δεί και το Magium σε android το οποίο ήταν ελαφρύ και ευκολοδιάβαστο αλλά αργεί να βγάλει τις συνέχειες. Έχω μπροστά μου το Farseer trilogy της Robin Hobb, το Great Leveller του Joe Abercrombie και το Wise Mans Fear του Patrik Rothfuss. Να ξεκινήσω κάποιο απο αυτά ή υπάρχει καμιά καλύτερη πρόταση; Ευχαριστώ! Το Wise Man's Fear είναι το δεύτερο της σειράς. Εννοείς το The Name of the Wind ή το έχεις διαβάσει και θες γνώμη για το δεύτερο? Από Abercrombie, μόνο το The Blade Itself διάβασα από First Law και το βρήκα μέτριο, οπότε δεν συνέχισα την σειρά. Όσο για την Hobb, έχω ακούσει τα καλύτερα και μου έχει κινήσει και μένα την περιέργεια. Έχω σταμπάρει εδώ και καιρό το Ship of Magic, το πρώτο βιβλίο της δεύτερης τριλογίας στον κόσμο της, που όμως έχει άλλους χαρακτήρες απ'το farseer, και δεν συνδέεται άμεσα με αυτό και επίσης μου φαινεται πολύ πιο ενδιαφέρον το όλο κόνσεπτ του. Εγώ από την άλλη έχω διαβάσει μόνο το πρώτο Dune και λέω να αρχίσω το επόμενο σύντομα. Αξίζει? Έχω δει πως είναι πολύ μικρότερο απ'το πρώτο, το οποίο το θεωρώ θετικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e-tic Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, Koromaru είπε Το Wise Man's Fear είναι το δεύτερο της σειράς. Εννοείς το The Name of the Wind ή το έχεις διαβάσει και θες γνώμη για το δεύτερο? Από Abercrombie, μόνο το The Blade Itself διάβασα από First Law και το βρήκα μέτριο, οπότε δεν συνέχισα την σειρά. Όσο για την Hobb, έχω ακούσει τα καλύτερα και μου έχει κινήσει και μένα την περιέργεια. Έχω σταμπάρει εδώ και καιρό το Ship of Magic, το πρώτο βιβλίο της δεύτερης τριλογίας στον κόσμο της, που όμως έχει άλλους χαρακτήρες απ'το farseer, και δεν συνδέεται άμεσα με αυτό και επίσης μου φαινεται πολύ πιο ενδιαφέρον το όλο κόνσεπτ του. Εγώ από την άλλη έχω διαβάσει μόνο το πρώτο Dune και λέω να αρχίσω το επόμενο σύντομα. Αξίζει? Έχω δει πως είναι πολύ μικρότερο απ'το πρώτο, το οποίο το θεωρώ θετικό. To Shattered Sea του Abercrombie το βρήκα πιο ενδιαφέρον απο το First Law το οποίο και εγώ θεώρησα ψιλομέτριο. Για αυτό και διστάζω να ξεκινήσω το Great Leveller το οποίο είναι μια αυτοτελής τριλογία στον κόσμο του First Law. Το Dune αξίζει να διαβάσεις τα 2 πρώτα βιβλία. Μετά γίνεται πολύ κουραστικό με τα πολιτικό-μυστικιστικά-συνομοσιολογικά-σκοταδιστικά-παρελθοντομελλοντολογικά του και με την έλλειψη ουσιαστικής δράσης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα