Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γνωρίζει κανείς κάποιο αξιόλογο βιβλίο σχετικά με την ελληνική μυθολογία? Έπεσε το μάτι μου πρόσφατα στα Mythos και Heroes του Stephen Fry. Τα έχει διαβάσει κανείς? Θα με ενδιέφερε περισσότερο αν έβρισκα κάτι στα ελληνικά, βέβαια.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

39 λεπτά πριν, Koromaru είπε

Γνωρίζει κανείς κάποιο αξιόλογο βιβλίο σχετικά με την ελληνική μυθολογία? Έπεσε το μάτι μου πρόσφατα στα Mythos και Heroes του Stephen Fry. Τα έχει διαβάσει κανείς? Θα με ενδιέφερε περισσότερο αν έβρισκα κάτι στα ελληνικά, βέβαια.

Ελληνική μυθολογία του Κακριδή - κορυφή!

1 ώρα πριν, djcat είπε

Ελληνική μυθολογία του Κακριδή - κορυφή!

Σ'ευχαριστώ! Βέβαια, απ'ότι είδα η τιμή του είναι απαγορευτική, αλλά θα το έχω υπ'όψιν μου.

11 ώρες πριν, Koromaru είπε

Κλασικό είναι και το έργο του Ρόμπερτ Γκρέιβς.

• Like 1

Στις 10/1/2019 στις 7:45 ΜΜ, LongTom είπε

Του χέσε διάβασα το Σιντάτρα. Ήταν γενικά ΟΚ, αν και πολύ...περίεργο ανάγνωσμα και καθαρά ένα από τα σπιρίτουαλς της εποχής (1920s).

Δεν ξέρω εάν θα το σύστηνα σε κάποιον, ούτε πιστεύω θα διαβάσω άλλα δικά του σύντομα.

Εξαιρετικό , θυμάμαι ότι όταν τέλειωσε μου είχε αφήσει κάτι, θα το πρότεινα σίγουρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στάλιν - Μια Νέα Βιογραφία (Ολέγκ Χλεβνιουκ) vs Στην αυλή του Κόκκινου Τσάρου (Σ.Σ. Μοντεφιόρε)

Το πρώτο ειναι μια καλή βιογραφία του Στάλιν, γραμμένη από έναν Ρώσο ιστορικό που είχε πρόσβαση σε αρκετα κρατικα αρχεία της ΕΣΣΔ. Ο Χλεβνιούκ, όντας ιστορικός, δίνει έμφαση στην πολιτική διάσταση του φαινομένου των μπολσεβίκων και στο αυγό του φιδιού που εκκολάφθηκε μέσα στον κόρφο τους- τον Στάλιν, που κυριολεκτικά κλάδεψε όλη την παλιά φρουρά των μπολσεβίκων που πραγματοποίησε την Οχτωβριανή Επανάσταση, για να διατηρηθει στην εξουσία. Παρά το μεσαίο μέγεθος του βιβλίου και την φιλοτιμη προσπάθεια, έχεις την εντύπωση ότι λείπουν όλα αυτά τα στοιχεία (εξαιρετικές περιγραφές χαρακτήρων και καταστάσεων) που έκαναν την αντίστοιχη βιογραφία του Στάλιν από τον Σ.Σ. Μοντεφιόρε (Στην αυλή του κόκκινου Τσάρου) το βιβλίο αναφοράς στο Στάλιν κι ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα που διαβάζεται απνευστί.

Ενώ ο Χλεβνιούκ κόλλησε στα ξερά στατιστικά στοιχεία και στην πολιτική αναλυση, εντούτοις άφησε με καχεκτική κάλυψη σημαντικά γεγονότα όπως οι δίκες της Μόσχας κι η σφαγη στο Κατίν και πρόσωπα- κλειδιά, όπως οι σφουγγοκωλάριοι συνεργάτες του Στάλιν στο Πολιτμπιρό κι οι αιμοσταγείς ψυχανώμαλοι Τσεκιστές, ενώ ο Μοντεφιόρε με το εξαιρετικό συγγραφικό του ταλέντο, έδωσε μια πιο κοντινή ματιά στο μακρυμουστακο τέρας και μια πιο ολοκληρωμένη αποτιμηση της εποχής και της σοβιετικής νομενκλατούρας. Αν κάποιος μπορεί να αποκτησει ένα και μόνο βιβλίο, τότε προτείνω αυτο του Μοντεφιόρε.

Επεξ/σία από Cro-Magnon
  • Like 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις ‎30‎/‎10‎/‎2018 στις 3:15 ΜΜ, kate23 είπε

Ω ναι, θα σου ζητήσω ξανά στο μέλλον για Masterton αλλά και γενικώς για τρόμου! :D Βρίσκω μπροστά μου (online) συνεχώς το Σαλεμς Λοτ του Stephen King και με ενδιαφέρει αρκετά να το διαβάσω. Από King έχω διαβάσει μόνο Το Κοράκι (The Stand), Carrie και τα 4 πρώτα του Μαύρου Πύργου και έχω δει τις περισσότερες ταινίες. Μου άρεσε η γραφή του πολύ (το λέω λες και είναι κανά νέο :P ) οπότε το σκέφτομαι πολύ να δοκιμάσω και το Σαλεμς Λοτ. Το έχεις διαβάσει μήπως, να πάρω και τη γνώμη του ειδικού!

Μόλις είδα το βιβλίο του Masterton και δεν ειναι καινούριο, απλώς μάλλον τώρα μεταφράστηκε. Είναι Τα Πηγάδια της Κολάσεως και είδα ότι έχει γραφτεί από το 1990.

Στις ‎31‎/‎10‎/‎2018 στις 11:04 ΠΜ, wizzy είπε

OK, σειρά μου να σε ευχαριστήσω! Εξηγούμαι: Το βιβλίο "Τα πηγάδια της κολάσεως" δεν είχα πάρει είδηση ότι είχε εκδοθεί! Μπήκε σε παραγγελία κι αναμένεται!

Επίσης, στο link από το goodreads, σε μία από τις κριτικές, διάβασα για ένα δεύτερο βιβλίο του GM που μου είχε "διαφύγει", το "Πορφυρή Χήρα" - οπότε μπήκε κι αυτό στην πιο πάνω παραγγελία!

Από Stephen King, το "Salem's Lot" είναι ίσως το ένα βιβλίο που θέλω να διαβάσω και δεν τα έχω καταφέρει ακόμα! Δεν το έχω και πάντα ξεχνάω να το πάρω αν κι όταν το "πετύχω" μπροστά μου. Έχω διαβάσει τα "Το Αυτό", "Το Κοράκι", "Νυχτερινή Πτήση 29" (ενώ ταξίδευα με αεροπλάνο!!!), "Σάκος με κόκκαλα", "Η Λάμψη", "Το παιχνίδι του Τζέραλντ" και το "Χρήσιμα Αντικείμενα". Τη σειρά του "Μαύρου Πύργου" τη διάβασα σε omnibus comic book - κι είμαι σε αναμονή της έκδοσης του τρίτου και τελευταίου (ελπίζω!) μέρους.

Στις ‎1‎/‎11‎/‎2018 στις 7:46 ΠΜ, kate23 είπε

Ω τέλεια! Περιμένουμε εντυπώσεις από "Τα Πηγάδια της Κολάσεως" όταν το διαβάσεις. Όποιος διαβάσεις πρώτος το Σάλεμς Λοτ, γράφει εδώ :) Καλά, το τερμάτισες με τη Νυχτερινή Πτήση 29, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω ποτέ κάτι τέτοιο 😮 

Στις ‎1‎/‎11‎/‎2018 στις 8:44 ΠΜ, wizzy είπε

Done deal! Το παρήγγειλα κι αυτό μαζί με τα υπόλοιπα. 🙂

Έφτασαν και τα τρία (Salem's Lot, Πορφυρή Χήρα, Τα πηγάδια της κολάσεως)! Στο ενδιάμεσο ξεκίνησα να διαβάζω το "Νεκρονομικόν - Το χειρόγραφο των νεκρών" του Αντώνη Αντωνιάδη, οπότε μόλις το τελειώσω θα ξεκινήσω με ένα από τα τρία - πιθανολογώ "Τα πηγάδια της κολάσεως", θέλω τη δόση μου από αγνό τρόμο!🤪

Επεξ/σία από wizzy
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και παλι, θα ηθελα να αξιολογησω καποια βιβλια που διαβασα τους τελευταιους μηνες!

Το σύμπαν στα χέρια σας - Galfard Christophe = Εξαιρετικο και ευκολοδιαβαστο! Παρα πολυ καλη εισαγωγη για να εχεις μια πληρη καλυψη σημαντικων φυσικων και αστροφυσικων ερμηνειων! Ο συγγραφεας εχει ενα μοναδικο τροπο να εξηγει τοσο δυκολα πραγματα χωρις να σε κουραζει!

LEONARD MLODINOW - ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥ = Πολυ εξυπνο με δυσκολες εννοιες αλλα σου δινει μια αλλη οπτικη των πραγματων ως το ποσο η τυχαιοτητα επηρεαζει την καθημερινη μας ζωη!

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ -Ο Φιμπονάτσι και η επανάσταση στην αριθμητική - ΚΗΘ ΝΤΕΒΛΙΝ = Δυσκολοδιαβαστο σε καποιον που δεν του αρεσουν τα μαθηματικα αλλα αξιολογο καθως μας δειχνει την αξια και το εργο του Φιμπονατσι!

Η ΕΥΓΕΝΗΣ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΑ - ΜΑΝΣΟΝ ΜΑΡΚ = Πολυ απλη και ωραια γραφη και αξιζει καποιος να το διαβασει. Οχι να το παρει κατα γραμμα βεβαια αλλα να δει καποια αλλη οπτικη των πραγματων!

Θα επιστρεψω και με αλλες κριτικες! 

Επεξ/σία από παυκο13
  • Thanks 1

Στις 24/1/2019 στις 10:17 ΠΜ, wizzy είπε

Έφτασαν και τα τρία (Salem's Lot, Πορφυρή Χήρα, Τα πηγάδια της κολάσεως)! Στο ενδιάμεσο ξεκίνησα να διαβάζω το "Νεκρονομικόν - Το χειρόγραφο των νεκρών" του Αντώνη Αντωνιάδη, οπότε μόλις το τελειώσω θα ξεκινήσω με ένα από τα τρία - πιθανολογώ "Τα πηγάδια της κολάσεως", θέλω τη δόση μου από αγνό τρόμο!🤪

Εγώ η άθλια δεν έχω διαβάσει ακόμα κανένα άλλο horror και ντροπή μου! Θέλω να ξεκινήσω το Salem's Lot ή Τα Πηγάδια της Κολάσεως, οπότε περιμένω εντυπώσεις από σένα κιόλας! :D 

Προτείνω με όλο μου το είναι το Kings of the Wyld του Nicholas Eames (αν κάποιος θέλει ένα πολύ refreshing fantasy) και το The Long Way To A Small, Angry Planet της Becky Chambers (που μου έφερε αναμνήσεις Firefly και συνειδητοποίησα ότι θέλω να διαβάσω περισσότερα space opera βιβλία). Είναι και τα δυο σειρές βιβλίων, τις οποίες θα συνεχίσω σίγουρα.

11 ώρες πριν, kate23 είπε

Εγώ η άθλια δεν έχω διαβάσει ακόμα κανένα άλλο horror και ντροπή μου! Θέλω να ξεκινήσω το Salem's Lot ή Τα Πηγάδια της Κολάσεως, οπότε περιμένω εντυπώσεις από σένα κιόλας! :D 

Προτείνω με όλο μου το είναι το Kings of the Wyld του Nicholas Eames (αν κάποιος θέλει ένα πολύ refreshing fantasy) και το The Long Way To A Small, Angry Planet της Becky Chambers (που μου έφερε αναμνήσεις Firefly και συνειδητοποίησα ότι θέλω να διαβάσω περισσότερα space opera βιβλία). Είναι και τα δυο σειρές βιβλίων, τις οποίες θα συνεχίσω σίγουρα.

Πραγματικά δεν θα έλεγα το Kings of the Wyld refreshing. 

Είχα γράψει και ένα μικρό review όταν το είχα τελειώσει πριν κάμποσο καιρό.

Θα πρότεινα το bone dolls twin της Lynn Flewelling, εκεί να δεις refreshment :P

• Like 1

4 ώρες πριν, LongTom είπε

Πραγματικά δεν θα έλεγα το Kings of the Wyld refreshing. 

Είχα γράψει και ένα μικρό review όταν το είχα τελειώσει πριν κάμποσο καιρό.

Θα πρότεινα το bone dolls twin της Lynn Flewelling, εκεί να δεις refreshment :P

Μόλις διάβασα το review σου και συμφωνώ σε όλα. Δεν λέω πως είναι το καλύτερο fantasy αλλά ήταν refreshing για μένα που ήθελα κάτι του είδους που να με διασκεδάσει και να περάσω μια περιπέτεια με ένα band χωρίς να είναι high fantasy με δύσκολη μαγεία κλπ. Πράγματι είχε διάφορα "κακά" σημεία αλλά δεν με ενόχλησαν γιατί εξ αρχής η ιστορία παρουσιάζεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο (fun, funny, smart-ass jokes, awesome adventurers κλπ) και δεν ένιωσα ποτέ ότι προσπάθησε να παραστήσει κάτι που δεν ήταν. 

Τσέκαρα αυτό που προτείνεις στο goodreads και μπήκε στην λίστα :D

• Like 1

Στις 28/9/2018 στις 5:27 ΜΜ, 4saken είπε

Αφιερωστε ενα βραδακι να διαβασετε το

https://www.goodreads.com/book/show/6801810-miranda

Αξιζει τον κοπο...

Στις 30/10/2018 στις 7:57 ΜΜ, kate23 είπε

Αδίκως δεν προειδοποίησες για την κορυφαία ιδέα, ούτε για το πόσο υπέροχα γραμμένη ήταν αυτή η ιστορία. Κατέληξα να το διαβάζω σήμερα γιατί δεν μπορούσα να αποφασίσω ποιο βιβλίο να ξεκινήσω από αυτά που περιμένουν μήνες και μήνες. Πραγματικά ευχαριστώ για αυτήν τη βιβλιοπρόταση. Το τελείωσα πριν λίγο και έχω μείνει.😮 Παιδιά, πραγματικά αίζει τον χρόνο που θα σας πάρει και θεωρώ ότι θα συμφωνήσετε με τον @4saken 

Παιδιά καμιά ιδέα για το που μπορώ να το βρώ; Ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα δεν με βοήθησε ιδιαίτερα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...