Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πιστεύω πάντως ότι ένας δεξιός συγγραφέας πιθανόν να είναι -κατά ελάχιστο τουλ- πιο αντικειμενικός από κάποιον αριστερό.

Ίσως επειδή δεν έχασαν και αυτό του δίνει την δυνατότητα να είναι πιο αποστασιοποιημένος και αντικειμενικός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

To "αντικειμενικό" δεν μπορεί να είναι προϊόν πίστης (οπερ πεποίθηση για την εγκυρότητα μια θέσης χωρίς λογικό υπόβαθρο) -

Σαφώς δεν είναι εύκολη υπόθεση να ξεκινήσει κάποιος να εξετάζει το ζήτημα του εμφυλίου σε καθαρες βάσεις. Θα πρότεινα αυθαίρετα μεν , αλλά πιο ισορροπημένα δε , να αναζητήσεις την ιστορία ξεκινώντας από την εξής βάση: σε έναν εμφύλιο δεν βγαίνει ποτε κανένας κερδισμένος.

Για αμφιλεγομενες ιστορικες περιοδους η μεθοδολογια μου ειναι να διαβαζω βιβλια και απο τις δυο πλευρες, να ψαχνω οσες πρεισοτερες πρωτες μαρτυριες μπορω να βρω και μετα να καταληγω στα δικα μου συμπερασματα... Παρολα αυτα οφειλω να πω οτι "Καπεταναίοι" ηταν αρκετα αντικειμενικο σε σχεση με αλλα βιβλια που πραγματευονται την συγκεκριμενη περιοδο...

Μιλώντας για την έρευνα και την μεθοδολογία αυτής , και όχι τον εμφύλιο καθεαυτό , αν θέλει κάποιος να προσεγγίσει αντικειμενικά αυτό που ερευνά πρέπει να ακολουθήσει κάποιες στοιχειώδεις αρχές.

Μια απο αυτές είναι να αποστασιοποιηθεί από τις πεποιθήσεις του, τα συναισθήματα κτλ. - tabula rasa εντελώς. Διαφορετικά δεν κάνει έρευνα, αλλά κοροϊδεύει τον εαυτό του. Δεν μπορείς να ξέρεις το αποτέλεσμα της έρευνας , πριν την ξεκινήσεις....

i%20theoria%20ton%20xordon.jpg

Πολύ καλό μυθιστόρημα τρόμου, με επιστημονικοφανή βάση: μια αμφιλεγόμενη θεωρία φυσικής, η εφαρμογή της οποίας επιτρέπει το ταξίδι στο χρόνο.

Έψαχνα κάτι βιβλία στη βιβλιοθήκη, το μάτι μου έπεσε σε ένα το οποίο διάβασα πριν από καιρό και είπα να το αναφέρω.

Πρόκειται για το βιβλίο του Robert Rodriguez με τίτλο Rebel Without a Crew. Είναι γραμμένο σε στυλ ημερολογίου και περιγράφει τα πρώτα βήματα του -τότε- νεαρού κινηματογραφιστή, τη περίοδο που πέρασε στις ιατρικές εγκαταστάσεις όπου έγινε πειραματόζωο και μάζεψε λεφτά για την ταινία του, τη διαδικασία δημιουργίας της ταινίας El Mariachi και την μετέπειτα εμπειρία του από τις προσπάθειες πώλησης της ταινίας και τα φεστιβάλ στα οποία ταξίδεψε.

Στις μετέπειτα εκδόσεις του βιβλίου (μία απ' τις οποίες έχω κι εγώ) έχουν συμπεριληφθεί ένα Ten Minute Film School καθώς επίσης και το οriginal screenplay της ταινίας El Mariachi.

Στους fans του Rodriguez θα αρέσει πολύ πιστεύω.

FC0452271878.jpg

Καμιά σοβαρή (όχι παιδική) μετάφραση του Μόμπι Ντίκ έχουμε υπόψη;

http://www.biblionet.gr/main.asp?page=showbook&bookid=26559

Είναι από τις εκδόσεις Gutenberg. Σύμφωνα με τον πρόλογο του μεταφραστή, σχεδιάζουν να το εκδώσουν σε έξι τόμους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν "το αρχικό αμερικάνικο κείμενο, με ένα υποσέλιδο κριτικό υπόμνημα, κι αντικριστά την ελληνική μετάφραση, ενώ τους δύο τελευταίους τόμους θα καταλάβουν τα σχόλια του μεταφραστή - ένα εισαγωγικό δοκίμιο, σημειώσεις, γλωσσάρια και πίνακες". Επειδή όμως όλο αυτό θα πάρει χρόνια και χρόνια για να ολοκληρωθεί, είπαν να βγάλουν αυτή την έκδοση, η οποία είναι η "λιτότερη δυνατή μορφή", ώστε να το διαβάσουμε το βιβλίο σε αυτή τη ζωή.

Αν και το έχω το βιβλίο, δεν έχω προλάβει να το διαβάσω ακόμη, αλλά υποθέτω ότι θα έχει γίνει καλή δουλειά γιατί ο άνθρωπος φαίνεται να έχει πολύ μεράκι... Απ' ότι γράφει το ολοκλήρωσε μετά από "δέκα και πλέον χρόνια περίσκεψης και μόχθου" και μάλλον θα του πάρει πολλά χρόνια ακόμη για να ολοκληρώσει και το εξάτομο...

Και να φανταστείτε ότι όλες οι άλλες εκδόσεις που κυκλοφορούν είναι παιδικές και καμία νομίζω δεν ξεπερνά τις 100 σελίδες... αυτό είναι 926! :shock:

Και αφού έχω πάρει παραμάζομα το αντάρτικο αυτόν τον μήνα θα ολοκληρώσω με το παρακάτω.

Άρης. Ο Αρχηγός των ατάκτων.

Του Διονύση Χαριτόπουλου.

Τόμος Α.

kscan0013.th.png

Τόμος Β.

kscan0014.th.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.biblionet.gr/main.asp?page=showbook&bookid=26559

Είναι από τις εκδόσεις Gutenberg. Σύμφωνα με τον πρόλογο του μεταφραστή' date=' σχεδιάζουν να το εκδώσουν σε έξι τόμους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν "το αρχικό αμερικάνικο κείμενο, με ένα υποσέλιδο κριτικό υπόμνημα, κι αντικριστά την ελληνική μετάφραση, ενώ τους δύο τελευταίους τόμους θα καταλάβουν τα σχόλια του μεταφραστή - ένα εισαγωγικό δοκίμιο, σημειώσεις, γλωσσάρια και πίνακες". Επειδή όμως όλο αυτό θα πάρει χρόνια και χρόνια για να ολοκληρωθεί, είπαν να βγάλουν αυτή την έκδοση, η οποία είναι η "λιτότερη δυνατή μορφή", ώστε να το διαβάσουμε το βιβλίο σε αυτή τη ζωή.

Αν και το έχω το βιβλίο, δεν έχω προλάβει να το διαβάσω ακόμη, αλλά υποθέτω ότι θα έχει γίνει καλή δουλειά γιατί ο άνθρωπος φαίνεται να έχει πολύ μεράκι... Απ' ότι γράφει το ολοκλήρωσε μετά από "δέκα και πλέον χρόνια περίσκεψης και μόχθου" και μάλλον θα του πάρει πολλά χρόνια ακόμη για να ολοκληρώσει και το εξάτομο...

Και να φανταστείτε ότι όλες οι άλλες εκδόσεις που κυκλοφορούν είναι παιδικές και καμία νομίζω δεν ξεπερνά τις 100 σελίδες... αυτό είναι 926! :shock:

[/quote']

Ρησπέκτ. Ψήνεσαι να μου το δανείσεις αν είσαι Αθήνα; Γιατί δεν υπάρχει σάλιο, ούτε για να φτύσω ρουφιάνο.

εντιτ: ΒΑΣΙΚΟ: τον Ahab τον έχει μεταφρασμένο ως "Αχαάβ" ;

Επεξ/σία από freedubus

Και αφού έχω πάρει παραμάζομα το αντάρτικο αυτόν τον μήνα θα ολοκληρώσω με το παρακάτω.

Άρης. Ο Αρχηγός των ατάκτων.

Του Διονύση Χαριτόπουλου.

Τόμος Α.

kscan0013.th.png

Τόμος Β.

kscan0014.th.png

EΤΣΙ.

:-D

με

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...