Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, Cappuccino είπε

Αν τελικά κατεβείς κέντρο Αθήνα θα σου πρότεινα Πρωτοπορία, ήμουν πρόσφατα εκεί και είχε στοίβες και το Sapiens και το Homo Deus, και νομίζω σε καλύτερη τιμή από άλλα μεγάλα βιβλιοπωλεία.

Εκεί θα πάω από Δευτέρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εγώ το πήρα απο τη δανειστική βιβλιοθήκη της περιοχής μου και το κατάπια σε 2 μέρες.
Ωραίο βιβλίο, σου δίνει τροφή για σκέψη και συλλογισμό, αλλά δεν νομίζω οτι θα ήθελα να το αγοράσω για να το έχω μόνιμα στη βιβλιοθήκη μου.

Θα πρότεινα ένα ιστορικό βιβλίο "Η ναυμαχία του Ναυαρίνου"  του Woodhouse

Κυκλοφόρησε το 2016 και αναφέρεται στα γεγονότα της περιόδου μέσα από τις σκεψεις του επικεφαλης ναυάρχου Κόδριγκτον .

Απίστευτο ,αγωνιώδες  ,συγκλονιστικο το διάβασα μέσα σε 2 νύχτες , ο συγγραφέας έχει συλλέξει εγγραφα , στοιχεία και το ημερολόγιο του Κόδριγκτον από τα Βρετανικά μουσεία .

Ενα βιβλίο που δεν πρέπει να χάσετε!

8 ώρες πριν, Marat72 είπε

Θα πρότεινα ένα ιστορικό βιβλίο "Η ναυμαχία του Ναυαρίνου"  του Woodhouse

Κυκλοφόρησε το 2016 και αναφέρεται στα γεγονότα της περιόδου μέσα από τις σκεψεις του επικεφαλης ναυάρχου Κόδριγκτον .

Απίστευτο ,αγωνιώδες  ,συγκλονιστικο το διάβασα μέσα σε 2 νύχτες , ο συγγραφέας έχει συλλέξει εγγραφα , στοιχεία και το ημερολόγιο του Κόδριγκτον από τα Βρετανικά μουσεία .

Ενα βιβλίο που δεν πρέπει να χάσετε!

https://www.amazon.com/Battle-Navarino-C-M-Woodhouse/dp/B0000CMIY8

Εδώ γράφει ότι εκδόθηκε το 1965.

Πάντως θα το έχω στα υπ' όψιν, φαίνεται ενδιαφέρον ως θέμα.

• Like 1

Είδατε τι θέμα έπεσε στις πανελλήνιες;;; 😁

Όποιος διάβαζε τις προτάσεις βιβλίων από το insomnia θα ήταν άρχοντας 😎

Αναφορά σε κείμενο

Εισαγωγικό Σημείωμα για τα ημερησια ΕΠΑΛ: Ο Yuval Noah Harari είναι καθηγητής Πανεπιστημίου με αντικείμενο την Παγκόσμια Ιστορία. Το κείμενο αποτελεί τον επίλογο του βιβλίου του Sapiens: Μια Σύντομη Ιστορία του Ανθρώπου (2014). 

• Like 1
  • Thanks 1

Καλό είναι, διαβάζεται εύκολα και σε βάζει να σκεφτείς πράγματα που στην πραγματικότητα τα ξέρεις αλλά δεν τα έχεις συνειδητοποιήσει ή έχεις επιλέξει να τα ωραιοποιήσεις στο μυαλό σου.
Δεν μπορεί βέβαια σε ένα βιβλίο 400 σελίδων να εμβαθύνει σε όλες τις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ιστορίας, αλλά αυτά που αναφέρει στηρίζονται σε λογικά επιχειρήματα..
Ειδικά όταν λέει τις σκέψεις του για την σύγχρονη εποχή γίνεται κάτι σαν το zeitgeist που είχε βγεί πριν μερικά χρόνια το οποίο το είδαμε, προβληματιστήκαμε και πάμε παρακάτω.

• Thanks 4

Στις 8/6/2018 στις 1:52 ΠΜ, patras7 είπε

Τελικα το sapiens αξιζει τοσο πολυ παιδια;

Μιλάμε για έπος , ο συγγραφεας εξηγεί τόσο πειστικά την ανθρωπινή ιστορία που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Προτείνετε ανεπιφύλακτα. 

• Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας!

Πριν λιγο καιρο διαβασα το "Μαυρη Μπιρα" του Βασίλη Δανέλλη. Αν και δεν ειναι κατι τρομερο με κρατησε παρολαυτα και  συμπαθησα  τον ηρωα του που είναι ένας φτωχος πλανόδιος μουσικός που ψαχνει να βρεί τον δολοφονο ενός παλιού του φίλου.

Γνωρίζετε αλλα μυθιστορήματα με ήρωες στα όρια του περιθωρίου που να δίνουν μια εικόνα της ζωής τους ή εστω αυτοβιογραφίες;

το μονο που δεν θα ηθελα να είναι  να εχει ρομαντικες ιστορίες η να είναι βιβλία απο την φτωχεια στα πλουτη (rags to riches)

για να το πω αλλιώς με ενδιαφερει  ένα μυθιστορημα συγχρονης "slice of life" απο την οπτική όχι καποιου ευκαταστατου η εστω μικροαστού.

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επεξ/σία από kazuper

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...