Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπερα παιδια! Πρωταρης σε αυτο το θρεντ. Θα ηθελα να μου προτείνει καποιος ενα βιβλιο που να εξηγει καλα τι εστι καπιταλισμός. Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι και κάτι δύσκολο να τον συλλάβεις σαν έννοια, τι ακριβώς ψάχνεις όμως και τι οπτική;

Υπάρχουν τα κλασικά. Το πιο φημισμένο είναι σίγουρα το Κεφάλαιο του Μάρξ.

Μπορείς να πάρεις κάποιο βιβλίο Μάκροοικονομικής

Κάποιο εκλαϊκευμένο όπως το "Είναι ο Καπιταλισμός Ηλίθιε"

Μπορείς να πάρεις το Καπιταλισμός και Ελευθερία του Φρίντμαν που είναι ύμνος για τον Καπιταλισμό

Πρέπει να ξέρουμε τι ακριβώς ψάχνεις.

Δεν είναι και κάτι δύσκολο να τον συλλάβεις σαν έννοια, τι ακριβώς ψάχνεις όμως και τι οπτική;

Υπάρχουν τα κλασικά. Το πιο φημισμένο είναι σίγουρα το Κεφάλαιο του Μάρξ.

Μπορείς να πάρεις κάποιο βιβλίο Μάκροοικονομικής

Κάποιο εκλαϊκευμένο όπως το "Είναι ο Καπιταλισμός Ηλίθιε"

Μπορείς να πάρεις το Καπιταλισμός και Ελευθερία του Φρίντμαν που είναι ύμνος για τον Καπιταλισμό

Πρέπει να ξέρουμε τι ακριβώς ψάχνεις.

Ξερω πανω-κατω τι ειναι απλα θελω να το ψαξω λιγακι παραπάνω. Δεν ψαχνω κατι συγκεκριμένο. Το σκεφτομουν για το Κεφάλαιο του Μαρξ, αλλα εχω ακουσει οτι ειναι δυσαναγνωστο. Ισχυει; Τα αλλα 2 που ανέφερες δεν τα εχω ακουστά, αλλα ασφαλως και θα ψαξω περαιτέρω πληροφορίες. Η αληθεια ειναι οτι θελω κατι αντικειμενικο, μια ουδέτερη οψη.

Ο φρίντμαν είναι καπιταλιστής οικονομολόγος, ενώ ο Μαρξ προφανώς είναι αριστερός οπότε αντικειμενική άποψη στα κείμενα τους δεν μπορείς να βρεις.

Καλύτερα να ψαχτείς για πανεπιστημιακό.

Καλησπερα σε ολους. Τελικα αποφασισα να διαβασω πρωτα το κεφαλαιο του Μαρξ. Βεβαια, επειδη λογω πανελληνιων δεν εχω πολυ χρονο πηρα μια περιληπτικη εκδοση ( http://www.public.gr/product/books/greek-books/literature/essays/to-kefalaio/prod1710464pp/ ). Οταν τελειωσω απο αυτο θα κανω αυτο που ειπε ο eaglej, δηλαδη θα διαβασω και του Friedman. Δεν θελω να ψαξω για πανεπιστημιακο επειδη με ενδιαφέρουν οι αποψεις σημαντικων οικονομολογων(χωρις να υποτιμαω τους διαφορους καθηγητες πανεπιστημιων) , που εχουν αφησει το στιγμα τους στην επιστημη.

Αφού πας τόσο πίσω, θα μπορούσες να ξεκινήσεις και από την αρχή, με Ανταμ Σμιθ και Πλούτο των εθνών. Δε θυμάμαι όμως κατά πόσο διαβάζεται εύκολα, ειδικά για μαθητή.

• Like 1

Αφού πας τόσο πίσω, θα μπορούσες να ξεκινήσεις και από την αρχή, με Ανταμ Σμιθ και Πλούτο των εθνών. Δε θυμάμαι όμως κατά πόσο διαβάζεται εύκολα, ειδικά για μαθητή.

Για τωρα τουλάχιστον, θελω κατι που να διαβαζεται ευκολα. Οποτε, θα διαβασω πρωτα το Κεφάλαιο, μετα το βιβλιο του Φρίντμαν κσι επειτα ισως αυτο που μου προτεινες (πιστευω οτι θα ειναι ευκολοτερα κατανοητο μετα απο το διαβασμα των 2 αλλων).

Δεν είμαι σίγουρος αν το Κεφάλαιο ειναι πιο ευανάγνωστο... Θα μπορούσες να τα τσεκάρεις και σε καμιά βιβλιοθήκη.

Προσωπικά βέβαια αν ήθελα να μάθω για καπιταλισμό (ή για οικονομικά συστήματα γενικότερα) θα προτιμούσα κάποιον σύγχρονο συγγραφέα που να ανταποκρίνεται περισσότερο στο σήμερα.

Μου εχουν προτείνω το βιβλιο Ο ακινητος χορος του Μανουελ Σκορσα. Ειναι ενα παλιο βιβλιο και

φαινεται να ειναι εξαντλημένο...

Το εχει διαβασει κανεις; εντυπωσεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να είναι χαζή η ερώτηση αλλά θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο βιβλίο για computer science, όχι κάτι εξειδικευμένο αλλά γενικά να διαβάζεται ευχάριστα και να σου διευρύνει τους ορίζοντες. Μπορεί να μην υπάρχει κάτι τέτοιο αλλά αναρωτιόμουν :P

Επεξ/σία από takatakaros

• Moderators

Μπορεί να είναι χαζή η ερώτηση αλλά θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο βιβλίο για computer science, όχι κάτι εξειδικευμένο αλλά γενικά να διαβάζεται ευχάριστα και να σου διευρύνει τους ορίζοντες. Μπορεί να μην υπάρχει κάτι τέτοιο αλλά αναρωτιόμουν :P

The Art of Computer Programming του Knuth. Το "διαβάζεται" και το "ευχάριστα" θα το κρίνεις εσύ :P

• Like 1

Καλησπερα σε ολους. Τελικα αποφασισα να διαβασω πρωτα το κεφαλαιο του Μαρξ. Βεβαια, επειδη λογω πανελληνιων δεν εχω πολυ χρονο πηρα μια περιληπτικη εκδοση ( http://www.public.gr/product/books/greek-books/literature/essays/to-kefalaio/prod1710464pp/ ). Οταν τελειωσω απο αυτο θα κανω αυτο που ειπε ο eaglej, δηλαδη θα διαβασω και του Friedman. Δεν θελω να ψαξω για πανεπιστημιακο επειδη με ενδιαφέρουν οι αποψεις σημαντικων οικονομολογων(χωρις να υποτιμαω τους διαφορους καθηγητες πανεπιστημιων) , που εχουν αφησει το στιγμα τους στην επιστημη.

Πάντως το Κεφάλαιο δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολο στην ανάγνωση, το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσεις αν πας να διαβάσεις και κλασικά έργα ή ακόμα και τον Φρίντμαν. Πρέπει να έχεις κάποιες βασικές γνώσεις για να μπορέσεις να προχωρήσεις. Αν πάντως αρχίσεις να διαβάζεις το Κεφάλαιο, πριν τον Φρίντμαν πρέπει να ρίξεις και μια ματιά στο έργο του keynes.

Καλησπέρα σε όλους,

Ψάχνω ένα βιβλίο γαλλικής λογοτεχνίας για να ξανα θυμηθώ τα γαλλικά μου. Είχα φτάσει σε επίπεδο Β2 απλά θέλω να ξεκινήσω με ένα βιβλίο επιπέδου Α1 για να μπω στο κλίμα μιας και δεν τα εξασκούσα. Έχετε κάτι να μου προτείνετε ;; Θα το δανειστώ απο την Δημοτική Βιβλιοθήκη οπότε μην σας αγχώνει αν έχετε κάποιον παλαιό τίτλο που δεν κυκλοφορεί πλέον.

Ευχαριστώ :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...