Alastor192 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Κάτσε λοιπόν καλό μου παιδί να σε πω μια μεγάαααααλη ιστορία. Πρώτα και κύρια πρέπει να καταλάβεις ότι είναι μπελαλίδικη σειρά,αλλά σίγουρα(για εμένα) με την καλύτερη κοσμοπλασία μετά Τόλκιν(που παίζει μόνος του και πάνω από τους μετέπειτα) και μαζί με τον Μάρτιν τους καλύτερους χαρακτήρες σε ότι φάνταζι έχω διαβάσει μέχρι τούδε. Δεν είναι ούτε βιπερ(δεν διαβάζεται εύκολα για λόγους που θα σε γράψω παρακάτω), ούτε και για άτομα που δεν ξέρουν καλά αγγλικά(δεν ξέρω εάν υπάρχει καν στα Ελληνικά). Πάνω από όλα όμως χρειάζεται μπόλικη επιμονή και υπομονή για να καταλάβεις τι διάολο συμβαίνει. Το πρώτο βιβλίο απλά σε "ρίχνει" σε μια ιστορία, δίχως να σε εξηγήσει ποιος είναι τι και τι διάολο σημαίνουν όλες αυτές οι ονομασίες και ορολογίες της Μυθολογίας-Σύμπαντος του.Δεδομένο ότι και ο Έρικσον δεν είναι μαέστρος της γλώσσας κάνει τα πράγματα δυσκολότερα. Έτσι θα χρειαστείς από 200-300 σελίδες με τόμο να αρχίσεις να καταλαβαίνεις κάποια πράγματα. Μετά όμως, που θεωρείς ότι έχεις μια καλή επαφή με το τι συμβαίνει, αλλάζει καστ και ήπειρο και είσαι πάλι με το πτηνό στο χέρι. Βέβαια μετά από αρκετά βιβλία βλέπεις ότι όλα, και το εννοώ, που έγραψε μέχρι τότε έχουν μια εξαιρετικά λογική συνέχεια,απλά είναι τόσο τεράστια η πλοκή και η πολυπλοκότητα της οπτικής του Έρικσον που δικαίως λες το μπιραλάχ μέχρι να προσαρμοστείς στον τρόπο γραφής και την πλοκή. Όταν όμως καταφέρεις αυτό(γιατί θέλει προσπάθεια, κακά τα ψέμματα)θα ανταμειφθεί με μια απαράμιλλη ιστορία και χαρακτήρες που εξελίσσονται(θετικά ή αρνητικά) σε "ρεαλιστικό" βάθος χρόνου και καταστάσεις που έχουν συνέπειες ετών-δεκαετιών(ή εκατοντάδων χιλιετιών,κάτι που θα αναλύσω παρακάτω). Η πλοκή πολύ απλά, στην δική μου οπτική, είχε ένα γεωμετρικό τρόπο ανάπτυξης σε βάθος χιλιάδων σελίδων που σε ένα σημείο υπήρχε ένα κατακλυσμικό γεγονός(ή απλά "σύμπτωση") που έφερνε τα πάντα σε ένα τέλος(ή μια νέα αρχή). Ένα ακόμη στοιχείο που θεωρώ εξαιρετικό είναι το ρεαλιστικό βάθος χρόνου στην σειρά, οι ήρωες έχουν ιστορία εκατοντάδων χιλιάδων ετών πίσω τους και οι περιγραφές-ήρωες που επηρεάζονται το κάνουν με ένα τρόπο που θυμίζει πραγματική παλαιοανθρωπολογία και παλαιοβιολογία,όχι με μαλακίες ψευδο-επιστήμης και επιφανειακής περιγραφής του Sanderson στο Stormlight archives,αλλά με ένα τρόπο που δίνει στο κοινό την σωστή αίσθηση του χρόνου. Κάτι που κανένας,και ο Τόλκιν μαζί, δεν έχει καταφέρει και θεωρώ σίγουρο ότι οφείλεται στο ότι ο Έρικσον είναι αρχαιολόγος-ανθρωπολόγος με εμπειρία στο θέμα. Μεγάλη σχέση με το παραπάνω έχει και η νέα του σειρά, η Kharkanas Trilogy(ημιτελής με 2 βιβλία μέχρι τούδε),που λαμβάνει χώρα εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν την κύρια σειρά σε άλλο κόσμο με πρωταγωνιστές κάποιους ήρωες από την αρχική σειρά και περιγράφει γεγονότα που είναι μυθολογία ή καλύτερα ιστορία του αρχικού κόσμου και πως αυτά έλαβαν χώρα και άλλαξαν τα πάντα. Το καστ είναι τεράστιο και έχουν μεγάλες και ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των,δεν είναι cardboard κοινό για την ιστορία και σίγουρα θα δεις διαφορά με άλλους συγγραφείς στο θέμα,με την έννοια των περίεργων(θετικών)διαλόγων και κοσμοθεωριών κάποιων εξ' αυτών. Η κοσμοπλασία(από μαγεία έως φυλές πλασμάτων),όπως έγραψα, απλά απίστευτη και δίχως ανάλογο. Γενικά είναι από τα λιγότερο αγαπητά-γνωστά,ακριβώς επειδή είναι δύσκολα να "μπεις" βιβλία,πολλοί απλά το παρατάνε μετά τις πρώτες σελίδες του πρώτου βιβλίου. Προσωπικά μετά το Malazan είμαι πολύ πιο αυστηρός κριτής των λοιπών φάνταζι,ιδίως για βιπερ τύπου WoT και Stormlight Archives που θεωρούνται από κάποιους ως η επιτομή του high fantasy... Από εκεί και πέρα, ως σειρά, χρειάζεται μεγάλη επένδυση χρόνου.Εάν έχεις το καλοκαίρι και διαβάζεις γρήγορα πιθανότατα θα τα τελειώσεις,διότι είναι 10k πυκνογραμμένες σελίδες με δύσκολη γραφή. Καταρχην ευχαριστω για το αναλυτικοτατο ποστ. Γενικα δεν ειμαι βιβλιοφαγος θα λεγα οποτε δεν ξερω κατα ποσο γρηγορα μπορω να καταπιω τα βιβλια Malazan. Προσωπικα δεν με ενδιαφερει να ξερω πληρως ας πουμε το bigger picture ,αλλα θελω οσο προχωραει η πλοκη να καταλαβαινω τι μου γινεται, τουλαχιστον στην συγκεκριμενη φαση που θα διαβαζω.και ο κοσμος ας παραμενει με πολλα ερωτηματικα δεν εχω προβλημα. Η αληθεια ειναι οτι αυτο με την κοσμοπλασια που λες το διαβασα και αλλου και οσοι το εχουν διαβασει λενε τα καλυτερα,μαλλον το ερωτημα εντελει ειναι αν καταφερει καποιος να το διαβασει Τον τροπο γραφης του Martin τον λατρεψα διοτι παρολο που και αυτο εχει backstory που δεν ειναι αμεσα γνωστο και γινονται απλες και συντομες αναφορες σε μαχες η σημαντικα γεγονοτα,οταν διαβαζεις το chapter ενος χαρακτηρα καταλαβαινεις πληρως τι συμβαινει απτο POV ασχετα με το bigger picture,οποτε αν θυμιζει κατι απο Martin σε τροπο γραφης δεν θα χω προβλημα Θα δοκιμασω το πρωτο βιβλιο και αν δω οτι την παλευω τοτε θα προχωρισω και με τα υπολοιπα.Επισης κατι σε αντιστοιχο οπως λες του Malazan αλλα πιο ευπεπτο εχεις να προτεινεις?
Kasrith Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Καταρχήν, LongTom, πολύ ωραίο το ποστ! Θα δοκιμασω το πρωτο βιβλιο και αν δω οτι την παλευω τοτε θα προχωρισω και με τα υπολοιπα. Το δύσκολο πιστεύω με το πρώτο βιβλίο είναι ότι χρείαζεται να διαβάσεις το πρώτο κομμάτι (~160 σελίδες στο αγγλικό Bantam edition) για να αρχίσουν να στρώνουν τα πράγματα. Αν το γνωρίζεις εξαρχής αυτό και δεν σε πειράζει να το διαβάσεις και να μην γνωρίζεις τα ονόματα κτλ που σε πετάει ο συγγραφέας ξεκίνα. Μετά τις 160 σελίδες νομίζω ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα (συνεχίζει να πετάει ονόματα χαρακτήρων/τοποθεσιών κτλ, αλλα πλέον καταλαβαίνεις και αρκετά απο αυτά). Θα σου έλεγα εγώ πως και να μην σαρέσει το πρώτο βιβλίο (το οποίο σε πολλούς δεν αρέσει, ειδικά στην αρχή αλλα εμένα μ'άρεσε απο σχετικά νωρίς και ας μην ήξερα τι μου γινόταν σε μεγάλο πλάνο) διάβασε και το δεύτερο (είμαι στην σελίδα 639/935). Ο τρόπος που περιγράφει τις μάχες ο Erikson είναι απίστευτος, καθώς επίσης και το πως σταυρώνονται οι πλοκές των διάφορων χαρακτήρων.
LongTom Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Καταρχην ευχαριστω για το αναλυτικοτατο ποστ. Γενικα δεν ειμαι βιβλιοφαγος θα λεγα οποτε δεν ξερω κατα ποσο γρηγορα μπορω να καταπιω τα βιβλια Malazan. Προσωπικα δεν με ενδιαφερει να ξερω πληρως ας πουμε το bigger picture ,αλλα θελω οσο προχωραει η πλοκη να καταλαβαινω τι μου γινεται, τουλαχιστον στην συγκεκριμενη φαση που θα διαβαζω.και ο κοσμος ας παραμενει με πολλα ερωτηματικα δεν εχω προβλημα. Η αληθεια ειναι οτι αυτο με την κοσμοπλασια που λες το διαβασα και αλλου και οσοι το εχουν διαβασει λενε τα καλυτερα,μαλλον το ερωτημα εντελει ειναι αν καταφερει καποιος να το διαβασει Τον τροπο γραφης του Martin τον λατρεψα διοτι παρολο που και αυτο εχει backstory που δεν ειναι αμεσα γνωστο και γινονται απλες και συντομες αναφορες σε μαχες η σημαντικα γεγονοτα,οταν διαβαζεις το chapter ενος χαρακτηρα καταλαβαινεις πληρως τι συμβαινει απτο POV ασχετα με το bigger picture,οποτε αν θυμιζει κατι απο Martin σε τροπο γραφης δεν θα χω προβλημα Θα δοκιμασω το πρωτο βιβλιο και αν δω οτι την παλευω τοτε θα προχωρισω και με τα υπολοιπα.Επισης κατι σε αντιστοιχο οπως λες του Malazan αλλα πιο ευπεπτο εχεις να προτεινεις? Όπως έγραψα πριν χρειάζεται το λιγότερο κάποιες εκατοντάδες σελίδες, μόνο για να μπεις λίγο στον κόσμο του, για να καταλάβεις κάτι παραπάνω και να έχεις μια καλή εικόνα της κοσμοπλασίας του χρειάζεται και το δεύτερο βιβλίο.Μετά στρώνει και είναι πολύ ευκολότερο,για τα δεδομένα της σειράς πάντα. Δυστυχώς θα δεις σε πολλά σημεία ότι δεν καταλαβαίνεις εύκολα όταν δεν έχεις την γενική εικόνα, η πλοκή είναι δαιδαλώδης. Σε σημεία θα χάσεις πολλά hints για καταστάσεις και χαρακτήρες που είναι πρωταγωνιστές,αλλά σε POV άλλου εμφανίζονται δίχως να αναφέρονται συγκεκριμένα(μόνο με γενική περιγραφή-κάποιο χαρακτηριστικό)και ορισμένες φορές αυτό είναι η ουσία της κατάστασης,δηλαδή μια τυχαία-μοιραία συνάντηση δύο "άσχετων" ηρώων που συναντιόνται σε ένα μόλις σημείο και έπειτα χάνονται για πάντα,αλλά αυτό το σημείο καθορίζει κεφάλαια ολόκληρα. Βέβαια αυτό είναι λίγο σπάνιο και συνήθως απλά χάνεις μέρος της πλοκής. Από εκεί και πέρα προσωπικά πιστεύω ότι αξίζει να ασχοληθείς διότι είναι η καλύτερη σειρά fantasy μαζί με το ASoIaF της τελευταίας δεκαπενταετίας(και ίσως εικοσαετίας).Τίποτα δεν συγκρίνεται με το Μalazan σε ότι είναι αυτό καλό(δηλαδή πλοκή και κοσμοπλασία). Ποιο εύκολο να μπεις είναι το The Black Company,που είναι και μια από τις κύριες εμπνεύσεις του Έρικσον. Επίσης δες και το Witcher που κινείται στο ίδιο πνεύμα και είναι εύκολο να το διαβάσεις(λόγω και των παιχνιδιών). Αν θέλετε οι σχετικοί του είδους δώστε μας τα δικά σας top 5 epic fantasy series με λίγα λόγια σχετικά. Λέτε να ανοίξουμε σχετικό topic ; Μια πολύ μπακαλίστικη λίστα είναι: Τόλκιν-ότι πιάσεις στα χέρια σου και όχι μόνο τον Άρχοντα. A Song of Ice and Fire για τους χαρακτήρες και το The Malazan Book of the Fallen για τα λοιπά(που είναι και ολοκληρωμένο). Χώσε και το The Kharkanas Trilogy ως "prequel" για το Malazan(που είναι και αυτή η νέα σειρά εξαιρετική μέχρι τώρα,2 βιβλία βγήκαν και αμφότερα πολύ υψηλής ποιότητας). The Black Company The Witcher Δεν ξέρω, μετά από τα παραπάνω πέφτει αρκετά η ποιότητα, αλλά μπορεί να δεις κάποιο βιβλίο από Αμπερκόμπι, ή το Kingkiller Chronicle,Broken Empire, ή Erlic Saga, ή τέλος την σειρά του Mallus Darkblade(Warhammer fantasy και ωραίο για χράτς χρούτς δίχως πολλά πολλά από πλοκή). Δεν είναι epic fantasy,αλλά sword&sorcery,παρόλα αυτά μην χάσεις και το κλασσικό Κόναν του Χάουαρντ.Το καλύτερο στο genre και από τα ελάχιστα γενικά που ο ήρωας δεν είναι μονοδιάστατος.
Dimnikou1971 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Σχετικά με τα fantasy βιβλία που προτείνετε παραπάνω, υπάρχει κάποιο μαγαζί (για fans του είδους - όχι π.χ public που έχει τα πάντα) Αθήνα κατά προτίμηση? Επειδή δεν έχω εμπειρία στο είδος αλλά θα ήθελα να ξεκινήσω με κάποια fantasy βιβλία και θα ήθελα κάποιον που να είναι γνώστης του είδους να με κατευθύνει. Υ.Γ : Μπορείτε να μου στείλετε με PM για να μην παρεξηγηθούμε ότι κάνουμε διαφήμιση.
Laurelien Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Σχετικά με τα fantasy βιβλία που προτείνετε παραπάνω, υπάρχει κάποιο μαγαζί (για fans του είδους - όχι π.χ public που έχει τα πάντα) Αθήνα κατά προτίμηση? Επειδή δεν έχω εμπειρία στο είδος αλλά θα ήθελα να ξεκινήσω με κάποια fantasy βιβλία και θα ήθελα κάποιον που να είναι γνώστης του είδους να με κατευθύνει. Υ.Γ : Μπορείτε να μου στείλετε με PM για να μην παρεξηγηθούμε ότι κάνουμε διαφήμιση. Μπορείς να κοιτάξεις να τα παραγγείλεις online. Επισης, στα προηγουμενα σχολια ανεφεραν αρκετα βιβλια και ανελυσαν σε τι υφος ειναι γραμμενα. Μπορεις να διαβασεις κιολας τα διαφορα ειδη fantasy που υπαρχουν https://en.wikipedia.org/wiki/Fantasy#By_theme_.28subgenres.29 για να δεις ποιο ειδος σε τραβαει περισσοτερο και να βρεις τους αντιστοιχους συγγραφεις.
Dimnikou1971 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Μπορείς να κοιτάξεις να τα παραγγείλεις online. Επισης, στα προηγουμενα σχολια ανεφεραν αρκετα βιβλια και ανελυσαν σε τι υφος ειναι γραμμενα. Μπορεις να διαβασεις κιολας τα διαφορα ειδη fantasy που υπαρχουν https://en.wikipedia.org/wiki/Fantasy#By_theme_.28subgenres.29 για να δεις ποιο ειδος σε τραβαει περισσοτερο και να βρεις τους αντιστοιχους συγγραφεις. Ποιο πολύ η ερώτησή μου αφορούσε κάποιο store, ήδη με τα προηγ σχόλια - προτάσεις έχω ξεχωρίσει κάποια απλά θα προτιμούσα αν υπήρχε κάποιο store που φέρνει μόνο τέτοιου είδους βιβλία κλπ ώστε να τα δω κ από κοντα κλπ, διότι π.χ σε public θα σου πουν να στο παραγγείλουν γιατί δεν θα είναι διαθέσιμο ή να στο φέρουν από άλλο κατάστημα που το έχουν ή μπορεί να μην έχουν τα παιδιά άποψη για τέτοιου είδους βιβλία κλπ κ λίγο δεσμεύεσαι να το πάρεις μετά. Ενώ κάποιο κατάστημα που είναι του αντικειμένου σίγουρα θα με κατευθύνει καλύτερα. Μην σας κουράζω άλλο, αν υπάρχει κάποιο store ας μου στείλει κάποιος pm. Ευχαριστώ πολύ Laurelien 1
Dimnikou1971 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Έκανα μια επίσκεψη στο κοντινότερο πολυκατάστημα που έχει πολλά πολλά βιβλία και οι φόβοι μου βγήκαν αληθινοί, ζήτησα από τον πωλητή να μου προτείνει σειρά βιβλίων κάτι σαν το LOTR ή το GOT και μου πρότεινε.... "Οι Γαλαζοαίματοι", το κοιτάω.....με Βαμπίρ έχει να κάνει....(λέω από μέσα μου, άστο καλύτερα) οπότε ανοίγω στο κιν το insomnia και ξεκινάω να τον ρωτάω για τον Robert Jordan που αναφέρεται παραπάνω, είχε το έκτο βιβλίο - Άρχοντας του Χάους 2 τόμοι, το 7ο κλπ, τον ρωτάω αν έχει να μου τα δώσει με την σωστή χρονολογική σειρα (αν ξέρει κάποιος από εσας ας μου απαντήσει).....κοιτάει στο internet, ψάχνει το 1ο μου λέει έχει εξαντληθεί από εκδότη, το 2ο το ίδιο.....δεν τον είδα και πολύ σίγουρο....οπότε δεν πήρα το ρίσκο και είπα ας ρωτήσω στο forum, Τελικά κατέληξα να πάρω ένα witcher μιας ο φίλος LongTom προτείνει Witcher και συγκεκριμένα ¨Η Τελευταία Ευχή¨. Ελπίζω να αξίζει. 1
Chrisxxx Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 http://www.anubis.gr Λίγο αργά αλλά σχετικά με fantasy οι εκδόσεις Anubis είναι μονόδρομος 1
astrosunnefo Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δραματικο-αισθηματικό βιβλιο; Επειδή έχω πάρει σβάρνα βιβλία, τα οποία θεωρούνται "κλασικά", τέτοιες θα είναι οι προτάσεις μου: Ανεμοδαρμένα ύψη της Έμιλι Μπροντέ, Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου / Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, Το χρυσό σημειωματάριο της Ντόρις Λέσινγκ, Λολίτα του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ. Μερικοί τίτλοι που μου ήρθαν στο μυαλό. Ψάξε να δεις κατά πόσο είναι -θεματικά- μέσα σ' αυτό που ψάχνεις, όσα δεν έχεις διαβάσει, και τσίμπησέ τα. Παραφράζοντας το "αισθηματικό" σε "μια παλέτα συναισθηματικών διαβαθμίσεων", θα σου πρότεινα να διαβάσεις και το "Ο λύκος της Στέπας" του Έρμαν Έσσε. Έχει μια αριστουργηματική εσωτερικότητα, κατ' εμέ. Αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία. 2
Captn Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Επειδή έχω πάρει σβάρνα βιβλία, τα οποία θεωρούνται "κλασικά", τέτοιες θα είναι οι προτάσεις μου: Ανεμοδαρμένα ύψη της Έμιλι Μπροντέ, Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου / Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, Το χρυσό σημειωματάριο της Ντόρις Λέσινγκ, Λολίτα του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ. Μερικοί τίτλοι που μου ήρθαν στο μυαλό. Ψάξε να δεις κατά πόσο είναι -θεματικά- μέσα σ' αυτό που ψάχνεις, όσα δεν έχεις διαβάσει, και τσίμπησέ τα. Παραφράζοντας το "αισθηματικό" σε "μια παλέτα συναισθηματικών διαβαθμίσεων", θα σου πρότεινα να διαβάσεις και το "Ο λύκος της Στέπας" του Έρμαν Έσσε. Έχει μια αριστουργηματική εσωτερικότητα, κατ' εμέ. Αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία. πολυ ωραιες προτεσεις,τα εχω διαβασει ολα εκτος απ το ανεμοδαρμενα υψη το οι θλιμενες πουτανες της ζωης μου ηταν απογοητευση κατ εμε και το ερωτας στα χρονια της χολερας βαρετο ο λυκος της στεπας ειναι κορυφαιο εργο το Εσσε
astrosunnefo Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 πολυ ωραιες προτεσεις,τα εχω διαβασει ολα εκτος απ το ανεμοδαρμενα υψη το οι θλιμενες πουτανες της ζωης μου ηταν απογοητευση κατ εμε και το ερωτας στα χρονια της χολερας βαρετο ο λυκος της στεπας ειναι κορυφαιο εργο το Εσσε Ε, γούστα είν' αυτά. Δώσε μια ευκαιρία και στο ανεμοδαρμένα ύψη. Απολαυστική η πένα τής Έμιλι. Συγκαταλέγεται στα μακράν αγαπημένα μου.
Captn Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Ε, γούστα είν' αυτά. Δώσε μια ευκαιρία και στο ανεμοδαρμένα ύψη. Απολαυστική η πένα τής Έμιλι. Συγκαταλέγεται στα μακράν αγαπημένα μου. ναι,το χω βαλει στα υποψην μαζι με τα σταφυλια της οργης αν και το ανθρωποι και ποντικια με απογοητευσε,το τελος του δλδ
astrosunnefo Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 ναι,το χω βαλει στα υποψην μαζι με τα σταφυλια της οργης αν και το ανθρωποι και ποντικια με απογοητευσε,το τελος του δλδ Το άνθρωποι και ποντίκια το είχα διαβάσει παλιότερα, τόσο που έχει ξεθωριάσει απ' τη μνήμη μου. Θα ήθελα να το ξαναδιαβάσω, και τώρα που είμαι σε μια ηλικία που μπορώ να καταλάβω περισσότερα και να κρίνω αντιστοίχως. Κι εγώ έχω τα σταφύλια της οργής στη λίστα με τα προσεχώς. -Μερικά που μου άρεσαν και σου προτείνω, αν δεν έχεις διαβάσει ακόμα: Η αθανασία του Κούντερα, Ο τροπικός του Καρκίνου του Μίλερ. Μ' άρεσε κι η Μαντάμ Μποβαρύ του Φλωμπέρ, αν και με κούρασε κάπως σε κάποια σημεία. 1
Captn Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Το άνθρωποι και ποντίκια το είχα διαβάσει παλιότερα, τόσο που έχει ξεθωριάσει απ' τη μνήμη μου. Θα ήθελα να το ξαναδιαβάσω, και τώρα που είμαι σε μια ηλικία που μπορώ να καταλάβω περισσότερα και να κρίνω αντιστοίχως. Κι εγώ έχω τα σταφύλια της οργής στη λίστα με τα προσεχώς. -Μερικά που μου άρεσαν και σου προτείνω, αν δεν έχεις διαβάσει ακόμα: Η αθανασία του Κούντερα, Ο τροπικός του Καρκίνου του Μίλερ. Μ' άρεσε κι η Μαντάμ Μποβαρύ του Φλωμπέρ, αν και με κούρασε κάπως σε κάποια σημεία. διαβασα του μιλερ,τον καρκινο και τον αιγοκερο,το μανταβ μποβαρυ το ειχα παρει καποτε για δωρο και επειδη ειναι συναισθηματικα φορτισμενο για μενα δε νομιζω να το ακουμπησω ομως,κοιτα συμπτωση,το επομενο που εχω στην λιστα ειναι η αισθηματικη αγωγη 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα