flyk Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 που μπορω να βρω φθηνα λογοτεχνικα βιβλια και μεταχειρισμενα να ειναι δεν με νοιαζει,για κεντρο αθηνας ρωταω και γυρω περιοχες και στα: http://www.halfprice-books.gr/ http://www.oldbooks.gr/ βέβαια δεν έχει πολλά συνήθως αλλά δεν χάνεις κάτι να ψάξεις.
astrosunnefo Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 που μπορω να βρω φθηνα λογοτεχνικα βιβλια και μεταχειρισμενα να ειναι δεν με νοιαζει,για κεντρο αθηνας ρωταω και γυρω περιοχες Εγώ παίρνω σβάρνα τα online και συγκρίνω τιμές, κλείνοντας εκεί που το έχουν φθηνότερα. Μην πας μπαμ σ' ένα, κάνε μια έρευνα αγοράς. Έχω δει μετρήσιμες διαφορές στην τιμή από σελίδα σε σελίδα. Για συγκεκριμένο μαγαζί (πχ που να πουλάει μεταχειρισμένα), για να πας, δεν έχω να προτείνω κάτι. Ας πει κάποιος συμφορουμίτης απ' τα μέρη σου. Α! Να έχεις υπόψη σου και διάφορα bazaars που γίνονται κατά καιρούς.
di maria kun Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 1)παιδια πειτε καμια προταση για περιπετεια φαντασια /η ηρωικη φαντασια τελειωσα μαρτιν/ροθφους/αμπερκομπι/ορσον σκοτ καρντ και δεν βρισκω κατι να μου κανει κλικ αλλα πλιζ μονο ως τριλογιες(γιαυτο απεριψα καποια μεγαλυτερα)και οχι στυλ αποκλιση/χανγκερ γκειμς κτλ μπουχτησα 2)κατι παλι σε αυτο το στυλ αλλα πιο νταρκ(αντιηρωες που σκοτωνουν κτλ) πμ προτιμω κατι μεινστριμ πιο δημοφιλες αλλα δεν με χαλαει και κατι ψαγμενο επισης να εχει μεταφραση σε ελληνικα :-D :-D
yannis27gr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Dune και φυσικά το 1ο των 1ων, τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.
di maria kun Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Dune και φυσικά το 1ο των 1ων, τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. τα διαβασα φυσικα
wizzy Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Guy Gavriel Kay - Το Υφαντό της Φιόναβαρ (τρεις τόμοι: 1) Το δέντρο του καλοκαιριού, 2) Η περιπλανώμενη φλόγα και 3) Ο πιο σκοτεινός δρόμος) Raymond E. Feist - Riftwar Saga (τέσσερεις τόμοι: 1) Ο μάγος - Η μαθητεία, 2) Ο μάγος - Η ωριμότητα, 3) Το βοτάνι της Μοράελιν και 4) Σκοτάδι στο Σέθανον) Ειδικά από τον δεύτερο έχω κι άλλα να προτείνω, εάν διαβάσεις το Riftwar Saga κι ενδιαφέρεσαι κάνε post. 1
Chrisxxx Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Απο Guy πιο πολυ ενδιαφέρον είχαν τα Tigana και το Σαραντινό Ψηφιδωτό. Αν και δεν τα λες επιστημονικης φαντασίας αλλα Μυθιστορήματα Φαντασίας. Και το Υφαντό φυσικά ήταν καλό αλλά νομιζω ήταν σχετικά αγουρος σαν συγγραφέας όταν το έγραφε.
di maria kun Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 wizzy διαβασα το μαγο και απο καυ τα λιονταρια του αλ ρασσαν,μου ηταν ευχαριστα αλλα δεν οχι αρκετα για να συνεχισω
wizzy Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Απο Guy πιο πολυ ενδιαφέρον είχαν τα Tigana και το Σαραντινό Ψηφιδωτό. Αν και δεν τα λες επιστημονικης φαντασίας αλλα Μυθιστορήματα Φαντασίας. Και το Υφαντό φυσικά ήταν καλό αλλά νομιζω ήταν σχετικά αγουρος σαν συγγραφέας όταν το έγραφε. Αυτά τα δύο δεν τα έχω διαβάσει. Ακόμα "παλεύω" με "Τα άλογα του ουρανού". Το πρώτο βιβλίο που διάβασα από Guy ήταν το "Ύζαμπελ" το οποίο το ξεκίνησα και το ολοκλήρωσα την ίδια νύχτα (ξενύχτι, εννοείται)! Την επόμενη μέρα έγραφα και τελική εξέταση, τα πήγα καλά - παραδόξως! wizzy διαβασα το μαγο και απο καυ τα λιονταρια του αλ ρασσαν,μου ηταν ευχαριστα αλλα δεν οχι αρκετα για να συνεχισω ΟΚ, δεν έχω κάτι άλλο να σου προτείνω.
rupak Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Το κουρδιστό πουλί Ταξίδι στο υπερφυσικό και στον ρωσοϊαπωνικό πόλεμο. Μια ματιά στην ομορφιά των ανθρώπινων σχέσεων και στην καθημερινότητα του Τόκυο με πολύ-πολύ φαντασία. Μου άρεσε αν και σε κάποια σημεία ο ορθολογισμός μου ξεπρόβαλε και ζητούσε κάποιες απαντήσεις, οι οποίες δεν ήρθαν (όχι ότι θα έπρεπε). 1
LongTom Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 1)παιδια πειτε καμια προταση για περιπετεια φαντασια /η ηρωικη φαντασια τελειωσα μαρτιν/ροθφους/αμπερκομπι/ορσον σκοτ καρντ και δεν βρισκω κατι να μου κανει κλικ αλλα πλιζ μονο ως τριλογιες(γιαυτο απεριψα καποια μεγαλυτερα)και οχι στυλ αποκλιση/χανγκερ γκειμς κτλ μπουχτησα 2)κατι παλι σε αυτο το στυλ αλλα πιο νταρκ(αντιηρωες που σκοτωνουν κτλ) πμ προτιμω κατι μεινστριμ πιο δημοφιλες αλλα δεν με χαλαει και κατι ψαγμενο επισης να εχει μεταφραση σε ελληνικα :-D :-D Dark fantasy και δεν είδες ακόμη Cook,Erikson & The Witcher; Θα σε μαλώσω. Για κάτι ποιο εναλλακτικό δες το Jonathan Strange and Mr.Norrell.Βέβαια καλό είναι να ξέρεις ότι δεν είναι συμβατικό φάνταζι,αλλά σαν νουβέλα εποχής με φάνταζι. Πάντως αξίζει με τα χίλια. Τώρα διαβάζω του Ντόναλντσον το πρώτο βιβλίο(Lord fouls bane) και μέχρι τούδε φαίνεται αξιοπρεπές. edit:Δεν είδα ότι θέλεις και στα Ελληνικά,δεν ξέρω ποια και πόσα από τα παραπάνω έχουν μεταφραστεί δυστυχώς.
di maria kun Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 ναι δυστυχως δεν εχουν μεταφραστει ειδικα το black company μου εβγαλε ενα αισθημα οτι ειναι αυτο που ψαχνω :unsure: τωρα τελειωσα το πολεμος των θεων του gaiman,ενταξει σεβομαι οτι αρεσει και πουλησε τοσο αλλα δεν ειναι το στυλ μου
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Από Witcher ξέρω πως έχει μεταφραστεί ένα (Οstatnie Zyczenie, Η Τελευταία Ευχή) αλλά, γενικά, πρόκειται για κατηγορία βιβλίων με σχετικά λίγες (έως ελάχιστες) μεταφράσεις. Συνήθως οι Εκδόσεις Anubis ασχολούνται με αυτά. Οι περισσότεροι εκδοτικοί, δυστυχώς, σε αυτό το κομμάτι έχουν εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά.
wizzy Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 ... ή διακρίνουν εξαιρετικά μικρά περιθώρια κέρδους.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο, απλά είναι ένας χώρος στον οποίο συνήθως δεν έχουν στραμμένη την προσοχή τους, μέχρι να σκάσει κάποια βόμβα μεγατόνων τύπου GoT και μετά ψάχνονται να δουν τι συνέβη. Για πολλά χρόνια, λ.χ., είχαν την προσοχή τους στραμμένη στην παιδική/εφηβική λογοτεχνία, αναζητώντας τον επόμενο Χάρι Πότερ. Μετά περάσαμε από μια φάση εφηβικής βαμπιρολαγνείας (ελέω Twilight) που δεν έδωσε τη μεγάλη επιτυχία -αν και, τιμώντας τις καταβολές της, εμφανίζει αντοχές απέθαντου- και τώρα, ψαχνόμαστε, θα έλεγα. Περιθώρια κέρδους υπάρχουν, ειδικά αν προλάβεις τη σειρά πριν γίνει τεράστια επιτυχία. Ξέρω βιβλία που έκαναν δεκάδες χιλιάδες πωλήσεις στην -τραγικά μικρή- αγορά μας, και τα δικαιώματά τους εξασφαλίστηκαν με πολύ λογικές τιμές και, επομένως, καλό περιθώριο κέρδους. Παίζει ρόλο και το ότι ο αριθμός των μεταφρασμένων βιβλίων έχει πέσει πολύ, μετά τα CC, αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με το fantasy/high fantasy/dark fantasy, το πρόβλημα προϋπήρχε. Απλά, το fantasy τους φαίνεται... κάπως. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Και να πεις ότι δεν είχαμε τον Τόλκιν; Τόσα χρόνια που κινούμαι στο χώρο, το ίδιο συμβαίνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα