HALF EVIL Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 πάντα κορυφαίος Αύγουστος Κορτώ.... ''6 Μαρτίου 1953. Λίγες ώρες μετά την αναγγελία του θανάτου του Στάλιν, ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης Πιοτρ Ραμπίνοβιτς αυτοκτονεί, αφήνοντας ως κύκνειο άσμα του το Δεκαέξι: μια συμφωνία που θεωρείται ύποπτη για το -δίχως προηγούμενο- κύμα αποσκιρτήσεων που μεταδίδεται απ' άκρη σ' άκρη του ανατολικού μπλοκ, έπειτα από συναυλίες, παράνομες ηχογραφήσεις και αναμεταδόσεις. Φοβούμενοι ότι η διαβρωτική, αντιδραστική επίδραση του Δεκαέξι μπορεί να αποβεί μοιραία για την ασθμαίνουσα Σοβιετική Ένωση, η Κα Γκε Μπε και το Πολίτμπιρο αναθέτουν στον Αλεξέι Σαμοϊλένκο -στενό συνεργάτη και προστατευόμενο του Ραμπίνοβιτς- την εξακρίβωση του μουσικού αυτού μυστηρίου, που φαίνεται ν' απειλεί την παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων. Έτσι ο Αλεξέι θα αποδυθεί σ' ένα φρενιασμένο ταξίδι στην Ευρώπη, για να φωτίσει το σκοτεινό παρελθόν του μέντορά του και τα ανομολόγητα τυραννικά του πάθη. Η οδύσσεια όμως αυτή δε θα του επιφυλάξει μόνο αναπάντεχους σταθμούς και απρόσμενες συναντήσεις στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα - θα τον οδηγήσει σ' έναν τελικό προορισμό πέρα από κάθε φαντασία. Ένα μουσικό θρίλερ για διαβολικούς δημιουργούς και δαιμόνιους αγγέλους, για τη θυσία και την αυτοθυσία, μα πάνω απ' όλα για το ανήμερο θηρίο που λέγεται αγάπη'' Πολύ ενδιαφέρον μου φαίνεται. Κάτι πέρα από την πληθώρα post apocalypse που κυκλοφορούν τελευταία.
grotenfrod Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Τελείωσα Τα ελληνικά και τη Γκέμμα του Λιαντίνη. Πραγματικά πολύ μεγάλος άνδρας, καιρό είχα να διαβάσω κάτι τόσο καλό από Έλληνα συγγραφέα. 1
Geosim79 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 George Orwell_Ο Δρόμος προς την αποβάθρα του Γουίγκαν....το τελείωσα πριν μερικές μέρες,καταπληκτικό βιβλίο! ''Οι ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ του Τζωρτζ Όργουελ από τη ζωή της εργατικής τάξης στις βιομηχανικές περιοχές του Γιόρκσερ και Λάνκασερ, μέσα από μια συναρπαστική πολεμική που διατηρεί ακέραια μέχρι σήμερα την πολιτική σημασία της. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ αδικία, η μάστιγα της ανεργίας, οι σκληρές συνθήκες ζωής και δουλειάς των ανθρακωρύχων, η εξαθλίωση στις εργατικές φτωχογειτονιές, οι ταξικές ανισότητες και οι συνέπειές τους συνθέτουν μια ζωντανή και σκληρή αφήγηση που δεν ενδιαφέρεται για προσχήματα και δεν εξαιρεί κανέναν από την αμείλικτη κριτική της'' 2
Αριστομένης Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Χαίρετε, εύχομαι να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω αν γνωρίζετε κάποιο βιβλίο για την γλυπτική στην αρχαία ελλάδα. (Συγκεκριμένα γλυπτική, όχι αρχιτεκτονική ή γενικά τέχνη). Μεθόδους αλλά και φιλοσοφία των γλυπτών. και ξένο να είναι δεν με πειράζει αρκεί να είναι ένα συγκροτημένο και επιστημονικά άρτιο έργο. (κοινώς όχι λιακοπουλικά και νεοπαγανιστικά παραλληρήματα). Με εκπληξη παρατήρησα με μία μικρή έρευνα ότι η ελληνική βιβλιογραφία πάσχει τα μέγιστα σε ύπαρξη τέτοιων συγγραμάτων. Αν είναι δυνατόν, μου πέσαν τα μαλλιά, καλά τι κάνουν εδώ οι δικοί μας. Θα μου πεις εδώ έχουν "γραμμένη" την γραμματεία μας οι πλείστοι "φιλόλογοι και λοιποί επαίοντες" εδω και δεκαετίες, στην τέχνη θα κολλήσουν...? Συγνώμη για τον πλατειασμό και ελπίζω σε απάντηση σας. Ευχαριστώ.
Geosim79 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Χαίρετε, εύχομαι να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω αν γνωρίζετε κάποιο βιβλίο για την γλυπτική στην αρχαία ελλάδα. (Συγκεκριμένα γλυπτική, όχι αρχιτεκτονική ή γενικά τέχνη). Μεθόδους αλλά και φιλοσοφία των γλυπτών. και ξένο να είναι δεν με πειράζει αρκεί να είναι ένα συγκροτημένο και επιστημονικά άρτιο έργο. (κοινώς όχι λιακοπουλικά και νεοπαγανιστικά παραλληρήματα). Με εκπληξη παρατήρησα με μία μικρή έρευνα ότι η ελληνική βιβλιογραφία πάσχει τα μέγιστα σε ύπαρξη τέτοιων συγγραμάτων. Αν είναι δυνατόν, μου πέσαν τα μαλλιά, καλά τι κάνουν εδώ οι δικοί μας. Θα μου πεις εδώ έχουν "γραμμένη" την γραμματεία μας οι πλείστοι "φιλόλογοι και λοιποί επαίοντες" εδω και δεκαετίες, στην τέχνη θα κολλήσουν...? Συγνώμη για τον πλατειασμό και ελπίζω σε απάντηση σας. Ευχαριστώ. http://www.politeianet.gr/books/boardman-john-kardamitsa-elliniki-plastiki-110432 http://www.politeianet.gr/books/9789602132906-gialouris-nikolaos-ekdotiki-athinon-archaia-glupta-164104 http://www.politeianet.gr/books/9789602132937-bokotopoulou-ioulia-ekdotiki-athinon-argura-kai-chalkina-erga-technis-stin-archaiotita-176181
brotrainer Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Κανενα καλο αστυνομικο για το καλοκαιρακι? Εξυπνο και μυςτηριωδες. Οτιδηποτε περα απο Αγκαθα κριστι, ντουλ και λεμπλαν. Υπάρχει και η προσφορά του Βήματος κάθε εβδομάδα με έξι αστυνομικές ιστορίες από Έλληνες συγγραφείς. Από και και πέρα διάβασε Χολμς. Κανενα καλο αστυνομικο για το καλοκαιρακι? Εξυπνο και μυςτηριωδες. Οτιδηποτε περα απο Αγκαθα κριστι, ντουλ και λεμπλαν. Δες και την σειρά του Palov The Templar.
kate23 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Guys δεν ξέρω αν το είδατε αλλά ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής έχει κάθε Κυριακή από ένα Bell. (4 ευρώ κάνει) Καλό και διαβαστερό καλοκαίρι!
NOMIKOS Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Κανενα καλο αστυνομικο για το καλοκαιρακι? Εξυπνο και μυςτηριωδες. Οτιδηποτε περα απο Αγκαθα κριστι, ντουλ και λεμπλαν. Μαθήματα Νεκροψίας του FITZEK TSOKOS απλός καθηλωτικό.
Giorgos3924 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Μαθήματα Νεκροψίας του FITZEK TSOKOS απλός καθηλωτικό. Ενδιαφέρον φαίνεται... τί ύφος έχει;
katz Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Κατι σε στυλ κωδικα ντα βιντσι δηλαδη αναλαφρο και με ενδιαφερον για διαβασμα στην παραλια θελω..2 3 βιβλια αν μπορειτε να προτεινεται..
firewalker Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 "Η Δίκη". Του Φραντς Κάφκα. Αν και αρκετά περίεργο, ωραίο βιβλίο. 2
HALF EVIL Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Ενδιαφέρον φαίνεται... τί ύφος έχει; Το κεντρικό θέμα είναι ενδιαφέρον, εκεί που πάσχει κάπως νομίζω είναι σην τελική λύση και σε κάποιες επιμέρους λεπτομέρειες. http://www.public.gr/product/books/greek-books/literature/translated-literature/mathimata-nekropsias/prod4760021pp/
Giorgos3924 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Το κεντρικό θέμα είναι ενδιαφέρον, εκεί που πάσχει κάπως νομίζω είναι σην τελική λύση και σε κάποιες επιμέρους λεπτομέρειες. http://www.public.gr/product/books/greek-books/literature/translated-literature/mathimata-nekropsias/prod4760021pp/ Θα το χω στα υποψην μου... Τί άλλο παρόμοιο μπορώ να κοιτάξω;
grotenfrod Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Κατι σε στυλ κωδικα ντα βιντσι δηλαδη αναλαφρο και με ενδιαφερον για διαβασμα στην παραλια θελω..2 3 βιβλια αν μπορειτε να προτεινεται.. Πολύ ανώτερος του Νταν Μπράουν, νομίζω πως θα σου αρέσει ο Ο.Έκο και το Όνομα του Ρόδου.
yannis27gr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Αναλαφρο ζητησε ο ανθρωπος και του προτεινεις Ουμπερτο Εκο; Σαν να εισαι μπαρμαν, να σου λεει οτι θελει κατι ελαφρυ και του βαζεις εκεινη την περιεργη ρωσικη βοτκα με 80% αλκοολ... Συμφωνούμε ότι ειναι ανώτερος, καμία σχέση. @κατζ: Αν σου αρεσε ο Μπραουν, διαβασε και τα αλλα που εχει γραψει. Ειναι εξισου ωραια. Michael Crichton επίσης, πολύ πολύ καλός. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα