Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν είμαι στο 60+% του πρώτου βιβλίου του Witcher(Last Wish).

Μπορώ να πω ότι με άφησε ανάμικτα συναισθήματα.

Από την μια είναι ωραίο grimdark,αλλά από την άλλη ο Sapkowski δεν μπορεί με την καμία να δώσει ωραία/πειστικά τις σκηνές μάχης.

Είναι απλά θλιβερό,γιατί αν και μικρές ιστορίες οι περισσότερες είναι πολύ ωραίες(εκτός από μια που ήταν τελείως βλακεία και έκανε κρα ότι ήταν δουλειά του ποδαριού).

Βέβαια στο θέμα μικρές-αυτόνομες ιστορίες δεν μπορεί να φτάσει με την καμία τον Κόναν του Χάουανρτ που το θεωρώ ως τον κανόνα που συγκρίνονται οι άλλοι.

Ξέρει κανείς εάν τα επόμενα βιβλία είναι και αυτά έτσι δομημένα ή έχει κάποιο που είναι κανονική ιστορία;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δεν είναι όλα δομημένα έτσι.Από το Blood of Elves ξεκινάει η Witcher Saga με πλήρη novels.Υπάρχουν και άλλα βιβλία με short-stories.

Δες εδώ http://witcher.wikia.com/wiki/Andrzej_Sapkowski

Δεν είναι όλα δομημένα έτσι.Από το Blood of Elves ξεκινάει η Witcher Saga με πλήρη novels.Υπάρχουν και άλλα βιβλία με short-stories.

Δες εδώ http://witcher.wikia.com/wiki/Andrzej_Sapkowski

Οκ,ευχαριστώ.

Θα το δω.

btw:Πολύ μπάρμπας αυτό ο Σαπκοβσκις,νόμιζα ότι ήταν 30-40αρης.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Παιδιά θέλω βοήθεια. Ψάχνω βιβλίο για εργασία (αλλά και για προσωπική ευχαρίστηση) σχετικά με την ζωή του Ναυάρχου Οράτιου Νέλσονα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το θέλω στα ελληνικά και δεν μπορώ να βρω κανένα και πουθενά! Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν δεκτή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

• Super Moderators

Δεν έχω υπόψη μου κανένα βιβλίο στα Ελληνικά, ειδικά για το Νέλσονα και δυστυχώς με μια πρώτη ματιά η βάση δεδομένων της biblionet επιβεβαιώνει τις υποψίες μου. 

Στη θέση σου θα έκανα μια ερώτηση σε κάποιο μεγάλο βιβλιοπωλείο και στη συνέχεια θα επέκτεινα την αναζήτηση στους Ναπολεόντιους Πολέμους, που και πάλι οι πιθανότητες είναι μικρές για βιβλία στα ελληνικά.

Προφανώς στα αγγλικά, με το Νέλσονα να αποτελεί έναν από τους μεγάλους ήρωες και θρύλους της Αγγλίας, υπάρχει άφθονο υλικό, τόσο σε βιογραφίες, όσο και σε επιπλέον βιβλιογραφία για τους πολέμους και τη ζωή στη θάλασσα εκείνα τα χρόνια.

Γενικά, υπάρχουν πολλοί σημαντικοί πόλεμοι (Ναπολεόντιοι, Αμερικανικός Εμφύλιος, αποικιοκρατικοί 19ου κτλ.) για τους οποίους το υλικό στα Ελληνικά είναι ελάχιστο.

Εντωμεταξύ το παράξενο της υπόθεσης είναι πως το ναυτικό της εποχής των Ναπολεόντιων Πολέμων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της επανάστασης του '21, αλλά ούτε αυτό έχει σταθεί ικανό για να καλυφθεί το συγκεκριμένο κενό.

• Like 1

με το Νέλσονα να αποτελεί έναν από τους μεγάλους ήρωες και θρύλους

Σε αυτό βασίστηκα κυρίως και νόμιζα ότι θα υπήρχε άφθονο υλικό στα ελληνικά. Μπορείς να φανταστείς την έκπληξή μου όταν διαπίστωσα το αντίθετο. Όπως και να έχει, έχω βρει έναν Ιστορικό Άτλαντα των Ναπολεόντειων Χρόνων ο οποίος περιέχει μέσα πληροφορίες για τον Νέλσονα, αλλά διαθέτει μόνο ένα μικρό κεφάλαιο για αυτόν.

Σε αυτό βασίστηκα κυρίως και νόμιζα ότι θα υπήρχε άφθονο υλικό στα ελληνικά. Μπορείς να φανταστείς την έκπληξή μου όταν διαπίστωσα το αντίθετο. Όπως και να έχει, έχω βρει έναν Ιστορικό Άτλαντα των Ναπολεόντειων Χρόνων ο οποίος περιέχει μέσα πληροφορίες για τον Νέλσονα, αλλά διαθέτει μόνο ένα μικρό κεφάλαιο για αυτόν.

http://www.hellenicnavy.gr/index.php?option=com_docman&task=doc_view&gid=152&Itemid=503&lang=el σελ. 21 κάτι λέει δες το μια. 

Ευχαριστώ πάρα πολύ! Τώρα το μόνο που μένει είναι να βρω αναλύσεις των ναυμαχιών στις οποίες πήρε μέρος, κάτι το οποίο θα μου είναι εύκολο μιας και έχω ήδη αντίστοιχα βιβλία. Και πάλι ευχαριστώ!

Ευχαριστώ πάρα πολύ! Τώρα το μόνο που μένει είναι να βρω αναλύσεις των ναυμαχιών στις οποίες πήρε μέρος, κάτι το οποίο θα μου είναι εύκολο μιας και έχω ήδη αντίστοιχα βιβλία. Και πάλι ευχαριστώ!

Α βοήθησα δηλαδή?:P. Δεν το περίμενα:D. Τίποτα φίλε μου χαρά μου. Καλή επιτυχία κιόλας στην εργασία σου. 

Α βοήθησα δηλαδή? :P. Δεν το περίμενα :D. Τίποτα φίλε μου χαρά μου. Καλή επιτυχία κιόλας στην εργασία σου. 

Ευχαριστώ! Εννοείται πως βοήθησες. Πιο πολλές πληροφορίες για τον Νέλσον δεν είχα ξαναβρεί. Ας ελπίζουμε η όλη εργασία να βγει καλή, αν και έχω την προαίσθηση ότι θα σκίσουμε! :P

Ευχαριστώ! Εννοείται πως βοήθησες. Πιο πολλές πληροφορίες για τον Νέλσον δεν είχα ξαναβρεί. Ας ελπίζουμε η όλη εργασία να βγει καλή, αν και έχω την προαίσθηση ότι θα σκίσουμε! :P

Μ' αρέσει αυτό που ακούω μακάρι. Άντε περιμένουμε αποτελέσματα όταν με το καλό βγουν.

• Like 1

Μόλις μου έδωσε η αδελφή μου ένα βιβλίο της από Πανεπιστήμιο (Διεθνολόγος είναι) 1085 σελίδων!  :shock:  :shock:  :shock:   Πιστεύω ότι έχω στην διάθεσή μου όσες πληροφορίες χρειάζομαι! :P Και πάλι ευχαριστώ παιδιά!

Μόλις μου έδωσε η αδελφή μου ένα βιβλίο της από Πανεπιστήμιο (Διεθνολόγος είναι) 1085 σελίδων!  :shock:  :shock:  :shock:   Πιστεύω ότι έχω στην διάθεσή μου όσες πληροφορίες χρειάζομαι! :P Και πάλι ευχαριστώ παιδιά!

Βρε την αδελφή:P

Μια φορά αξιώθηκε να με βοηθήσει και μου έδωσε έναν τόνο βιβλίο.

"βοήθεια" το λες αυτό?:P. Εγώ περισσότερο για βασανιστήριο το κάνω, άκου εκεί 1085 σελίδες βιβλίο:P. Καλό σου διάβασμα:D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...