wizzy Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Γενικά σε βιβλία εκλαικευμένης ψυχολογίας τι έχεις να προτείνεις; Το κουτί της ψυχής. (link 1, link 2, link 3) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Με πρόλαβες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wizzy Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Κατάφερες να το διαβάσεις; Την τελευταία φορά που στο ανέφερα σε αυτό το thread, δεν το είχες διαβάσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Όχι κι ούτε πρόκειται. Τα συγκεκριμενα πειράματα τα έχω μελετήσει επισταμένως -για κάποια έγραψα κι ο ίδιος σχετικά άρθρα- και είναι πραγματικά εκπληκτικά. Ακόμα και μάπας να είναι ο συγγραφέας, είναι τόσο ενδιαφέροντα τα δεδομένα των πειραμάτων που ο αναγνωστης που τα συναντά 1η φορά θα μαγευτεί. Ξεκίνησα το "You are not so smart" που ανέφερε ο φίλος στο προηγούμενο ποστ, έχει ωραία γραφή, φαίνεται να αξίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toxo <3 lover Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 “I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.” Το παραπάνω quote το είχα βρει τυχαία και με οδήγησε στο Dune. Άρχισα να διαβάζω το πρώτο βιβλίο που γράφτηκε από τον Frank Herbert πριν λίγο καιρό. Οι αναγωγές του φανταστικού κόσμου του συγγραφέα στην πραγματικότητα είναι αρκετά εμφανείς και η πλοκή πολύ ενδιαφέρουσα. Δε θα έλεγα ότι είναι κλασικό παραμυθάκι sci-fi. Πολύ όμορφη σύλληψη. Θέλει βέβαια κουράγιο να κάτσεις να διαβάσεις ολόκληρο το έργο, αλλά θεωρώ ότι αξίζει. Ελπίζω να μην αλλάξω γνώμη αφού το κάνω! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kate23 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Ξεκίνησα το πρώτο βιβλίο της τριλογίας Mistborn και αν και είμαι ακόμη στην αρχή (~100 σελ. από τις 550) μπορώ να πω πως με έχει ενθουσιάσει. Το έχει διαβάσει κανείς? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 “I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.” Το παραπάνω quote το είχα βρει τυχαία και με οδήγησε στο Dune. Άρχισα να διαβάζω το πρώτο βιβλίο που γράφτηκε από τον Frank Herbert πριν λίγο καιρό. Οι αναγωγές του φανταστικού κόσμου του συγγραφέα στην πραγματικότητα είναι αρκετά εμφανείς και η πλοκή πολύ ενδιαφέρουσα. Δε θα έλεγα ότι είναι κλασικό παραμυθάκι sci-fi. Πολύ όμορφη σύλληψη. Θέλει βέβαια κουράγιο να κάτσεις να διαβάσεις ολόκληρο το έργο, αλλά θεωρώ ότι αξίζει. Ελπίζω να μην αλλάξω γνώμη αφού το κάνω! Κουράγιο; Γιατί ρε φίλε, εξετάσεις θα δώσεις; Άμα σε συναπάρει, θα απολαύσεις τη διαδρομή -όπως έκανα κι εγώ. Ελπίζω το dune πάντως να μη γίνει οδηγός για τον Martin. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_dr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Ξεκίνησα το πρώτο βιβλίο της τριλογίας Mistborn και αν και είμαι ακόμη στην αρχή (~100 σελ. από τις 550) μπορώ να πω πως με έχει ενθουσιάσει. Το έχει διαβάσει κανείς? Ναι, και είναι πολύ καλά και τα 3 βιβλία. Που να δεις τι γίνεται στην συνέχεια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toxo <3 lover Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Κουράγιο; Γιατί ρε φίλε, εξετάσεις θα δώσεις; Άμα σε συναπάρει, θα απολαύσεις τη διαδρομή -όπως έκανα κι εγώ. Ελπίζω το dune πάντως να μη γίνει οδηγός για τον Martin. Τρόπος του λέγειν, δεν κυριολεκτώ φυσικά. Αν το πίστευα, δε θα ξεκινούσα καν να το διαβάζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wizzy Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 διάβασα και τα 8 βιβλία της σειράς (απέφυγα τα prequels, στο συνιστώ), αν ψάξεις τα posts μου στο thread θα βρεις και τα σχόλια. Εν συντομία, καλό κουράγιο, εάν σε "τραβήξει" το πρώτο θα θέλεις να διαβάσεις και τα άλλα. Φτάσε στο πέμπτο (αν θυμάμαι καλά) που είναι απίστευτο cliff hanger και τα λέμε ξανά! δεν γράγω γκρικλις, τι διάολο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_dr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Ξεκίνησα το πρώτο βιβλίο της τριλογίας Mistborn και αν και είμαι ακόμη στην αρχή (~100 σελ. από τις 550) μπορώ να πω πως με έχει ενθουσιάσει. Το έχει διαβάσει κανείς? kate, απο περιέργεια, τα διαβάζεις στα ελληνικά ή στα αγγλικά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kate23 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 kate, απο περιέργεια, τα διαβάζεις στα ελληνικά ή στα αγγλικά; Στα αγγλικά, μου το έφερε ο θείος. Όσο πάει γίνεται και πιο ωραίο! Έχει πολύ μοναδικό κόσμο μαγείας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_dr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Και εγώ στα αγγλικά τα' χω διαβάσει. Στην ελληνική έκδοση έχουν κόψει το κάθε βιβλίο στην μέση (τόμος Α' & Β', κλασσικές ελληνικές εξυπνάδες) και η τιμή για ν' αγοράσεις την τριλογία είναι... Δεν σου λέω τίποτα spoiler, αλλά θα δεις ότι το ένα είναι καλύτερο απ' το άλλο, με αρκετές ανατροπές στην υπόθεση. Είναι όλα καλογραμμένα και υπάρχει και ωραία ωριμανση χαρακτήρων. Έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα βιβλία του Sanderson και είναι απ' τους αγαπημένους μου συγγραφείς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kate23 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Α ναι, φοβερό αυτό που κάνουν με τόμους Α και Β. Έλεος δηλαδή. :/ Θα γράψω εντυπώσεις όταν τελειώσω το πρώτο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Α ναι, φοβερό αυτό που κάνουν με τόμους Α και Β. Έλεος δηλαδή. :/ Θα γράψω εντυπώσεις όταν τελειώσω το πρώτο! Mε κάποια καθυστέρηση, απλά να επισημάνω ότι κανένας Ελληνικός εκδοτικός οίκος (και ειδικά όταν μιλάμε για μεταφρασμένα έργα) δεν εκδίδει ένα βιβλίο σε δύο, πέντε ή δέκα τόμους, ενώ το πρωτότυπο έχει κυκλοφορήσει σε λιγότερους ή έναν τόμους, γιατί "έτσι". Οι όροι στις σχετικές συμβάσεις είναι δρακόντιοι, πρέπει να έχει προηγηθεί σχετική άδεια των κατόχων των δικαιωμάτων στην πρωτότυπη γλώσσα. Δε συμφωνώ με αυτή την τακτική και έχω προσπαθήσει, όσο μπορώ (με επιτυχία, μέχρι στιγμής), για να μην έχουν αυτή την τύχη δικές μου μεταφράσεις, απλά το αναφέρω γιατί είναι απόφαση που -εκτός του ότι δε λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία- δεν μπορεί να την πάρει αυθαίρετα ο Ελληνικός εκδοτικός οίκος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα