Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι καλά τα βιβλία αν και στο δεύτερο προς το τέλος το τράβηξε λίγο από τα μαλλιά. Τώρα πρέπει να βρω χρόνο να τα πάρω από την αρχή γιατί είναι τίγκα στα ιαπωνέζικα ονόματα και θα το μπλέξω αν το συνεχίσω.

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Στίβεν Πρέτσφιλντ - Η ματωμένη εκστρατεία --> 1/10. Απελπισία. Μα τόσο απλοϊκό;

Στίβεν Κινγκ - Σκοτάδι βαθύ, δίχως άστρα --> 5/10. Το είπα και στο Θόλο. Ο τύπος μοιάζει να τα έχει γράψει απλώς επειδή μπορεί (ή επειδή τον πιέζει κάποιο συμβόλαιο), δίχως να έχει αληθινό μεράκι. 

Έχω ξεκινήσει το "Περί συγγραφής" του ίδιου. Μέχρι στιγμής είναι εκπληκτικό, ένας βασιλιάς από τα παλιά. Ευτυχώς γιατί και 3ο απανωτό κακό βιβλίο δε θα το άντεχα.

Δημοσ.

Εμένα η Ματωμένη Εκστρατεία, μου άρεσε αρκετά. Φυσικά το βιβλίο είναι και ένας παραλληλισμός με τον τωρινό πόλεμο που κάνουν οι Αμερικανοί.

Δημοσ.

Καλημέρα συνinsomniaτες. Ψάχνω κάποιο βιβλίο η κάποιο κατάλληλο βιβλιοπωλείο για τα "ηλεκτρικά κινητήρια συστήματα", δεν με ενδιαφέρει κλασικό βιβλίο ηλεκρικών μηχανών αλλά κάτι σχετικό με τον έλεγχο των μηχανών συνεχούς και εναλλασομένου ρευματος (επαγωγικοί) καθώς και ασκήσεις με εφαρμογές συγκεκριμένων τύπων μηχανών.

Δημοσ.

Έχω ξεκινήσει το "Περί συγγραφής" του ίδιου. Μέχρι στιγμής είναι εκπληκτικό, ένας βασιλιάς από τα παλιά. Ευτυχώς γιατί και 3ο απανωτό κακό βιβλίο δε θα το άντεχα.

Φανταστικο. Το εχω διαβασει 2 φορες αλλα που και που το πιανω, ανοιγω μια σελιδα στην τυχη και διαβαζω. Εχει πολυ πλακα και σε κανει να νοιωθεις πραγματικα οτι ειναι διπλα σου και στα λεει. Σε κανει φιλο του.

Δημοσ.

Ειναι το μονο που εχω διαβασει και τωρα εχω ξεκινησει το κινητο. Το επομενο που εχω παρει να διαβασω ειναι το Μπλειζ και υστερα θελω το παιχνιδι του τζεραλντ που μου ειπε φιλος μου οτι του αρεσε παρα πολυ και οι κριτικες που βλεπω το επιβεβαιωνουν.

Εσενα (και γενικα προς ολους η ερωτηση) ποιο σου αρεσε πολυ απο Κινγκ?

Δημοσ.

Απ' τα καλύτερα βιβλία του, για μένα, ήταν το It. Καλό επίσης είναι και η Μακρυά Πορεία (το έγραψε σαν Richard Bachman και είναι αρκετά διαφορετικό απ' τα υπόλοιπα βιβλία του). Και το The Green Mile επίσης πολύ καλό. Καθώς και η σειρά The Dark Tower.

Δημοσ.

Ειναι το μονο που εχω διαβασει και τωρα εχω ξεκινησει το κινητο. Το επομενο που εχω παρει να διαβασω ειναι το Μπλειζ και υστερα θελω το παιχνιδι του τζεραλντ που μου ειπε φιλος μου οτι του αρεσε παρα πολυ και οι κριτικες που βλεπω το επιβεβαιωνουν.

Εσενα (και γενικα προς ολους η ερωτηση) ποιο σου αρεσε πολυ απο Κινγκ?

Από τα 40 βιβλία που έχει γράψει, δεν μπορείς εύκολα να απομονώσεις 1. Ειδικά όταν μια πληθώρα αυτών έχουν γίνει ταινίες και κάποιες διεκδίκησαν, ή πήραν, ακόμα και όσκαρ.

Ωστόσο, αν πρέπει να απομονώσω κάποιο είναι τα Χρήσιμα Αντικείμενα. Με μάγεψε το πώς δουλεύει/αναλύει τόσους πολλούς χαρακτήρες. Φυσικά το Κοράκι (μεγαλειώδες), το Αυτό (μεγαλειώδες), το Πράσινο Μίλι (μεγαλειώδες). 

Επίσης, έχω μια καψούρα για τη Νυχτερινή Πτήση 29. Δεν έχει ούτε το βάθος ούτε την ποιότητα άλλων βιβλίων ενώ οι διάλογοι ώρες-ώρες είναι γελοίοι αλλά... μου κάνει ένα κλικ. Μεγάλο κλικ. 

Προτείνω πάντως να αφήσεις τα βιβλία που σου πρότεινε ο φίλος σου και να πας στα Χρήσιμα Αντικείμενα. Εκεί θα δεις γιατί θεωρείται από τους σπουδαιότερους αμερικανούς συγγραφείς εβερ.

Δημοσ.

Ασκητική, Salvatores Dei και η Πτώση Albert Camus: αν τα διαβάσετε μαζί θα σας οδηγήσουν στο ψυχιατρείο. Βαριά και ασήκωτα αλλά αριστουργήματα. 

Ψάχνω την Οδύσσεια του Καζαντζάκη. 'Οχι την μετάφραση από Όμηρο, το βιβλίο, το έχει κανείς γιατί ούτε με παραγγελία δεν το βρίσκω. Θα του φερθώ ευλαβικά το υπόσχομαι. 

Δημοσ.

Aπο King που έχω διαβάσει ~20 βιβλία του, The Stand, It, Salem's Lot, The Long Road & The Running Man υπο το ψευδόνυμο Bachman, Talisman, Under the Dome, Green Mile (δε χρειάζεται να το δεις αν έχεις δει την ταινία) και το Shining (πολυ καλύτερο απο την ταινία του Κιούμπρικ) ξεχωρίζω, σε τυχαία σειρά. Το Dark Tower είναι σε άλλη κατηγορία, εμένα μου φάνηκε τρομερό. 3000 σελίδες είναι πολλές για το μέσο αναγνώστη, και σε σημεία κάνει κοιλιές, αλλά γούστα είναι αυτά :D

Δημοσ.

Και μερικά μαθηματικά μυθιστορήματα, για όποιον είναι φαν του είδους :

• Logicomix

Τόχα διαβάσει όταν είχε βγει και το βρήκα αρκετά απογοητευτικό δεδομένης της προβολής και της διαφήμισης που είχε.

Δεν ξέρω τι έπρεπε να περιμένω και ούτε έχω διαβάσει πολλά "μαθηματικά" βιβλία αλλά δεν μου άρεσε. Περίμενα να μάθω και 2 μαθηματικά παραπάνω ή τουλάχιστον να είναι πιο διασκεδαστικό, να προσφέρει κάτι δηλαδή αλλά το μόνο που μου έμεινε είναι ότι δεν λέει. Ίσως θα ήταν καλό για μέχρι 15-16 χρονών αλλά μέχρι εκεί.

Δημοσ.

Τόχα διαβάσει όταν είχε βγει και το βρήκα αρκετά απογοητευτικό δεδομένης της προβολής και της διαφήμισης που είχε.

Εγώ πάλι το πρωτοάκουσα απο τον καθηγητή που μας εκανε λογική στο πανεπιστήμιο ως ενα ενδιαφέρον κόμικ που παρουσιάζει μια ιστορικη αναδρομή της μαθηματικης λογικής, και το βρήκα αρκετά καλό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...