stratigos24 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 -Θρυλοι τομος Α και τομος Β (πηρα αυτους γιατι εχουν μεσα george rr martin που δεν με βλεπω να διαβαζω κανενα game of thrones οποτε ας διαβασω 2 ιστοριες του να δω πως γραφει....τη μια ιστορια ''ο περιπλανομενος ιπποτης'' που εχει ο τομος Α μεσα, πρεπει να το ειχα βρει παλια μονο του αλλα στα αγγλικα). Τι εμαθα (καπου σε ενα φορουμ)? ''Το Hedge Knight (περιπλανωμενος ιπποτης που ειπα οτι εχει το πρωτο Θρυλοι απο anubis) ξεκίνησε από κανονική νουβέλα του Μάρτιν, και έχει δύο συνέχειες. Η δεύτερη λέγεται The Sworn Sword (το εχει το δευτερο Θρυλοι που εχω) και έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά κανονικά ως νουβέλα, στην ανθολογία Θρύλοι Τόμος Β της Anubis. Η τρίτη δυστυχώς δεν έχει μεταφραστεί ακόμα...'' Έτσι λέω αν και όλο το αναβάλλω. E, αμα μπορεσεις πηγαινε. Φανταζομαι ολο και κατι θα βρεις. Αμα παω και εγω καποια στιγμη απο Κυριακη και μετα θα σου στειλω.
yannis27gr Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Διάβασα ένα φοβερό σχόλιο σχετικά με τις νουβέλες αυτές του Μάρτιν: 1. Εδώ τουλάχιστον καταφέρνει να ολοκληρώσει την ιστορία. 2. Επιπλέον, καταφέρνει να ολοκληρώσει την ιστορία χωρίς να σκοτώσει τον κεντρικό ήρωα. -fixed Όποιος έχει διαβάσει τα βιβλία του Πάγου και τη Φωτιάς, με νιώθει PS - στρατηγέ, άλλαξε την παράθεση για να μπει κι αυτή σε σπόιλερ tags Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2013 από yannis27gr 1
stratigos24 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Tι να το κανω τωρα το spoiler μου λες!?!? Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2013 από stratigos24
kostas_dr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Όποιος λέει για τον Martin, δεν έχει (ίσως) υπόψη του την σειρά βιβλίων του Robert Jordan, The Wheel of Time http://en.wikipedia.org/wiki/The_Wheel_of_Time, όπου το 1ο βιβλίο βγήκε το 1990 και που ολοκληρώθηκε πρόσφατα Και πάλι καλά να λέμε.
stratigos24 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Εννοεις οτι ειναι ακομα πιο απρόοπτος ο Ρομπερτ? Ειναι μεγαλη η σειρα ρε γαμωτο και αντε να κατσεις να διαβασεις τοσα βιβλια και ειδικα στα ελληνικα που ειναι απο 2 βιβλια το καθε 1 ξενο.\ Edit: Πηρα μολις στον ψυχογιο για να ρωτησω για cornwell και οντως και εκει ειναι εξαντλημενη η τριλογια του βασιλια Αρθουρου καθως και αλλα βιβλια του και δεν υπαρχει (απο οτι μου ειπαν) περιπτωση να ξανα εκδοθουν. Μου ειπαν ομως οτι μπορουν ολα να διαβαστουν και αυτονομα (το ιδιο μου ειχαν πει και στο βιβλιοπωλειο Πρωτοπορια). Ισχυει? Ακομα μου ειπαν οτι την Πεμτη βγαινει το καινουριο του που λεγεται Φλεγομενη γη και αν θελω να κανω αναζητηση στο site τους μου ειπαν, με ελληνικους χαρακτηρες γραφοντας φλεγομενη γη και εχει να διαβασουμε το πρωτο κεφαλαιο του βιβλιου. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2013 από stratigos24
kostas_dr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Εντάξει, δεν είναι τόσο απρόοπτος! Κυρίως το έλεγα για το χρόνο που πήρε για να ολοκληρωθεί η σειρά. Τελικά δεν πρόλαβε και πέθανε ο άνθρωπος. Ε άμα κάνει 20+ χρόνια, κανένας δεν έχει κάνει συμβόλαιο με τον Χάρο. Πάντως για μένα αξίζει η σειρά, αν και σε κάποια βιβλία εμφανίζει ελάχιστα τον κεντρικό ήρωα και αφιερώνει πολύ χώρο στους υπόλοιπους χαρακτήρες. Προφανώς για να τραβήξει η ιστορία σε βάθος χρόνου. Μια απόφαση είναι στρατηγέ, και θα διαβάζεις για κάτι χρόνια! Απ' την στιγμή που σου αρέσει το είδος, ξεκίνα. Αλλά για σκέψου το να αγοράσεις τα βιβλία στ' αγγλικά. Στα ελληνικά, θα δώσεις ένα σωρό χρήματα.
stratigos24 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Oντως θελει πολυ χρημα στα ελληνικα (ηδη εβαλα αγγελια οτι ψαχνω τη σειρα) αλλα δυχτυσως τα αγγλικα μου δεν ειναι σε επιπεδο να διαβασω βιβλιο. Edit: Πηρα μολις στον ψυχογιο για να ρωτησω για cornwell και οντως και εκει ειναι εξαντλημενη η τριλογια του βασιλια Αρθουρου καθως και αλλα βιβλια του και δεν υπαρχει (απο οτι μου ειπαν) περιπτωση να ξανα εκδοθουν. Μου ειπαν ομως οτι μπορουν ολα να διαβαστουν και αυτονομα (το ιδιο μου ειχαν πει και στο βιβλιοπωλειο Πρωτοπορια). Ισχυει? Ακομα μου ειπαν οτι την Πεμτη βγαινει το καινουριο του που λεγεται Φλεγομενη γη και αν θελω να κανω αναζητηση στο site τους μου ειπαν, με ελληνικους χαρακτηρες γραφοντας φλεγομενη γη και εχει να διαβασουμε το πρωτο κεφαλαιο του βιβλιου. Edit2: Ξεχασα να αναφερω πως σε ebook θα βγει το Φλεγομενη γη και θα βγουνε ολα τα υπολοιπα του Cornwell. Αυτη την ενημερωση εχουν παντως. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2013 από stratigos24
fylatos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Το "Μην πας ποτέ στην Καζαμπλάνκα" του Χιου Λορρυ (House). Πολύ καλή πλοκή, γρήγορο, εύκολο στο διάβασμα. Ο χαρακτήρας μοιράζεται το χιούμορ του τηλεοπτικού χαρακτήρα. Θα ήθελα λίγες ακόμα σελίδες στο τέλος. Θα το έβαζα στην κατηγορία αστυνομικό περιπέτειας. Ότι πρέπει για ταξίδι, διαβάζεται άνετα σε λεωφορείο/αεροπλάνο σε 7-8-9 ωρίτσες.
kostas_dr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 στρατηγέ, ποτέ δεν έχω ξεκινήσει μια σειρά βιβλίων διαβάζοντας μόνο πχ το 2ο βιβλίο. Η τριλογία του Αρθούρου έχει μια φυσική σειρά, εξηγεί σταδιακά ορισμένα πράγματα, οι διάφοροι χαρακτήρες ωριμάζουν και υπάρχει μια σύνδεση με τα προηγούμενα. Αν θες την γνώμη μου, εγώ δεν θα στο πρότεινα.
stratigos24 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Nαι, αυτο ειναι το πιο σωστο, απλα ρωτησα αν ισχυει το παραπανω που μου ειπαν. Φαινεται οτι το βιβλιοπωλειο Παπασωτηριου (τους πηρα τηλεφωνο) εχει το Ο βασιλιας του χειμωνα (και 1-2 αλλα), γινεται να το παρεις μονο με παραγγελεια πελατη και να στο φερουν μεσα σε 2-4 μερες. Τα αλλα 2 της τριλογιας ομως δεν φαινεται να υπαρχουν. http://www.papasotiriou.gr/search?q=%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%B5%CE%BB
Mozzie Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Μερικά αγαπημένα μυθιστορήματα που μου έρχονται στο μυαλό: Η θεωρία των χορδών (πολύ ωραίο βιβλίο σε κρατάει στην τσίτα μέχρι το τέλος) Τα δώδεκα Στραντιβάριους (επίσης) Ημιτελής εκτέλεση (παρότι είναι μικρό σε μέγεθος, η υπόθεση του είναι πολύ ωραία, και όπως τα προηγούμενα σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος) Ο εκδικητής (είναι λίγο αμερικανιά, αλλά είναι ωραία γραμμένο και η πλόκη και η εξέλιξη της ιστορίας είναι πολύ ενδιαφέρουσα) Χίμαιρα (ωραίο μυθιστόρημα - το είχα διαβάσει στο λύκειο δε θυμάμαι και πολλά ) Πομπηία (πολύ ενδιαφέρον ιστορικό μυθιστόρημα γύρω από την έκρηξη του Βεζούβιου στην Πομπηία) Επίσης, αν καποιος γουστάρει Ιαπωνία φάση κλπ, προτείνω τη σειρά "οι Mύθοι των Oτόρι" (είναι 5 βιβλία, έχω διαβάσει τα 3 πρώτα - το 5ο είναι prequel της τριλογίας): Η παγίδα των αηδονιών Με το γρασίδι για προσκέφαλο Το λαμπρό φεγγάρι Η βραχνή φωνή του ερωδιού Το δίχτυ του ουρανού Και μερικά μαθηματικά μυθιστορήματα, για όποιον είναι φαν του είδους : Logicomix Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ Το θεώρημα του παπαγάλου Πυθαγόρεια εγκλήματα Η εκδίκηση του Πυθαγόρα 1
fylatos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Επίσης, αν καποιος γουστάρει Ιαπωνία φάση κλπ, προτείνω τη σειρά "οι Mύθοι των Oτόρι" (είναι 5 βιβλία, έχω διαβάσει τα 3 πρώτα - το 5ο είναι prequel της τριλογίας): Η παγίδα των αηδονιών Με το γρασίδι για προσκέφαλο Το λαμπρό φεγγάρι Η βραχνή φωνή του ερωδιού Το δίχτυ του ουρανού Είχα διαβάσει τα 2 πρώτα στο Λύκειο, αλλά άργησαν το 3 και τα άφησα. Αξίζει; Έχει εξέλιξη η πλοκή ή απλά βγάλαν άλλα 3 βιβλία με μάχες και κρατήσαν την πλοκή στο ίδιο σημείο; Τι εννοείς prequel;
Mozzie Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Είχα διαβάσει τα 2 πρώτα στο Λύκειο, αλλά άργησαν το 3 και τα άφησα. Αξίζει; Έχει εξέλιξη η πλοκή ή απλά βγάλαν άλλα 3 βιβλία με μάχες και κρατήσαν την πλοκή στο ίδιο σημείο; Τι εννοείς prequel; Πάνε αρκετά χρόνια που διάβασα το 3ο βιβλίο, αλλά απ' ότι θυμάμαι μου άρεσε πολύ. Είχε όντως κάμποσες μάχες, αλλά ήταν ωραίο γιατί είχε πλοκή, και ολοκλήρωνε την ιστοριά της τριλογίας. Στην ουσία τα 3 πρώτα αφηγούνται τη βασική ιστορία. Το 4ο διαδραματίζεται αρκετά χρόνια μετά τα γεγονότα της τριλογίας, και στην ιστορία πρέπει να παίζουν ρόλο και τα παιδιά του Τακέο. Το 5ο αφηγείται την ιστορία του Σιγκέρου Οτόρι, γι' αυτό λέω prequel, γιατί χρονικά η ιστορία του βιβλίου προηγείται των υπολοίπων. Το 4ο και το 5ο δεν τα έχω διαβάσει ακόμη, αλλά έχω σκοπό να τα (ξανά)πιάσω με τη σειρά και τα 5. ps. Δες και τις περιλήψεις των βιβλίων εδώ.
stratigos24 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Ειδα το ''Η παγίδα των αηδονιών'' σε ενα παλαιο-βιβλιοπωλειο στο Μοναστηρακι χωρις να ξερω οτι ειναι τριλογια κλπ. Δεν το πηρα τελικα, αλλα ημουν ετοιμος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα