Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το "ένας ξαφνικός θάνατος" (a casual vacancy ο αγγλικός τίτλος) της Ρόουλινγκ αξίζει;

Στο Time είχαν review και οι κριτικές ήταν ενθαρρυντικές.

• Like 1
  • Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θέλω να διαβάσω το "Άρχοντας του ψεύδους (master of lies) από τον Graham Masterton είναι καλό ή να το αφήσω?

Εάν καταφέρεις και ξεπεράσεις το πρώτο κεφάλαιο, το υπόλοιπο βιβλίο είναι ικανοποιητικό. Το πρώτο κεφάλαιο - λέγεται - ότι είναι ένα από τα πιο βίαια κεφάλαια που έχουν γραφεί ποτέ σε βιβλίο, οπότε...προετοιμάσου.

• Like 1
Δημοσ.

Μόλις τελείωσα το "Τραγούδι του Πάγου και της Φωτιάς". 9 βιβλία, πάνω από 5.000 σελίδες, δεκάδες πρωταγωνιστές/παράλληλες ιστορίες. Όπως λέει και ο συγγραφέας: Όποιος δε διαβάζει ζει μία ζωή, τη δικιά του' όποιος διαβάζει, ζει χιλιάδες.

Θα κάνω αποτοξίνωση με την τελευταία σεζόν του Breaking Bad προτού πιάσω 3-4 του Βασιλιά που δεν έχω διαβάσει. 

• Like 1
Δημοσ.

Μόλις τελείωσα το "Τραγούδι του Πάγου και της Φωτιάς". 9 βιβλία, πάνω από 5.000 σελίδες, δεκάδες πρωταγωνιστές/παράλληλες ιστορίες. Όπως λέει και ο συγγραφέας: Όποιος δε διαβάζει ζει μία ζωή, τη δικιά του' όποιος διαβάζει, ζει χιλιάδες.

Θα κάνω αποτοξίνωση με την τελευταία σεζόν του Breaking Bad προτού πιάσω 3-4 του Βασιλιά που δεν έχω διαβάσει. 

9 βιβλία? Πώς γίνεται? Αφού έχει βγει μόνο μέχρι και το 5ο. :/ Άσε που η σειρά αποτελείται από 7 και όχι από 9. Εκτός αν εννοείς ότι τα διάβασες στα Ελληνικά που είναι από 2 τόμοι το καθένα.

Δημοσ.

Ναι, στα ελληνικά το διαβάσα. Τα πρώτα 3 βιβλία τα παράγγειλα/απαίτησα από τον εκδοτικό οίκο Anubis στις αρχικές τους εκδόσεις, το καθένα από 2 τόμους, ενώ το 4ο -1 τόμος- και το 5ο -2 τόμοι- αναγκαστηκά τα πήρα στις καινούργιες, χαμηλότερης ποιότητας, εκδόσεις. Σύνολο: 9 βιβλία.

Δημοσ.

Τώρα που τα τελείωσες άρχισε το Malazan Book of the Fallen για να ξεκουραστείς. :-D

Τι είναι μωρέ;

10 βιβλία και >10.000 σελ,

ένα τσιγάρο διάβασμα.

Άσε που δεν θα δεις κοιλιά στα βιβλία(ή γενικά μαλακίες) όπως έκανε ο αγαπητός κατά τα άλλα Martin για βγάλει πράγμα για επιπλέον 2 βιβλία. :ph34r:

• Like 1
Δημοσ.

Εάν καταφέρεις και ξεπεράσεις το πρώτο κεφάλαιο, το υπόλοιπο βιβλίο είναι ικανοποιητικό. Το πρώτο κεφάλαιο - λέγεται - ότι είναι ένα από τα πιο βίαια κεφάλαια που έχουν γραφεί ποτέ σε βιβλίο, οπότε...προετοιμάσου.

Είμαι ψυχανώμαλος εγώ ....οπότε θα περάσω φίνα :-D

Δημοσ.

Είμαι ψυχανώμαλος εγώ ....οπότε θα περάσω φίνα :-D

Welcome to the world of Graham Masterton!  :-D Ό,τι θες σχετικά με τα βιβλία του, ρώτα με.

Δημοσ.

Έχει κάποιος να μου συστήει μερικά βιβλία που θέλω να στείλω σαν δώρω στην βαφτιστήρα μου?

Πρόκειται για παιδί 8-9 ετών και είναι πλέον σε ηλικία να διαβάζει αρκετά μεγάλα βιβλία με πλοκή, υπόθεση κλπ κλπ.

Τις αρέσουν ιστορίες σε φαντάσικούς κόσμους και ο άλλος συν-νονός της πήρε το "Χόμπιτ" το οποίο νομίζω είναι υπερβολικό για κορίτσι αυτής της ηλικίας.

Καμιά ιδέα ?

• Like 1
Δημοσ.

Έχει κάποιος να μου συστήει μερικά βιβλία που θέλω να στείλω σαν δώρω στην βαφτιστήρα μου?

Πρόκειται για παιδί 8-9 ετών και είναι πλέον σε ηλικία να διαβάζει αρκετά μεγάλα βιβλία με πλοκή, υπόθεση κλπ κλπ.

Τις αρέσουν ιστορίες σε φαντάσικούς κόσμους και ο άλλος συν-νονός της πήρε το "Χόμπιτ" το οποίο νομίζω είναι υπερβολικό για κορίτσι αυτής της ηλικίας.

Καμιά ιδέα ?

Μα το Χόμπιτ γράφηκε σαν παιδικό βιβλίο.Οι καθιερωμένοι μύθοι που διαβάζουν στα παιδιά είναι πολύ ποιο σκληροί σαν εικόνες και νοήματα.

Με φανταστικούς κόσμους μπορείς να της δώσεις το Ranger's Apprentice(10 βιβλία είναι η σειρά) που είναι παιδικό /εφηβικά βιβλία με δράση ,αρκετό fantasy και "ηθικοπλαστικά" νοήματα.

Δημοσ.

Μα το Χόμπιτ γράφηκε σαν παιδικό βιβλίο.Οι καθιερωμένοι μύθοι που διαβάζουν στα παιδιά είναι πολύ ποιο σκληροί σαν εικόνες και νοήματα.

Με φανταστικούς κόσμους μπορείς να της δώσεις το Ranger's Apprentice(10 βιβλία είναι η σειρά) που είναι παιδικό /εφηβικά βιβλία με δράση ,αρκετό fantasy και "ηθικοπλαστικά" νοήματα.

- Που το βρίσκω ? (σε e-shop γιατί είμαι εξωτερικό και θα γίνει αποστολή, δε θα πάω ο ίδιος)

- Στο bestprice που το έβαλα μου το βγάζει μόνο στο public και είναι στα Αγγλικά. Υπάρχει στα ελληνικά ?

Η περιγραφή που έχει στο νο1 είναι :

Will, you have been chosen. You and you alone. You will become the eyes and ears of the kingdom, learning to move silent as a shadow. Your arrow will fly true and your sword will be swift, risking your life to protect your people. You are the Ranger's Apprentice. Are you ready?

Για έφηβο ίσως είναι οκ αλλά για 9 ετών , χμ δε ξέρω ... μόνο class στο dungeon n dragons δε της ζητά να διαλέξει.

Φανταζόμουν κάτι λιγότερο σκοτεινό και περισσότερο "παιδικό" μη με διαολοστείλουν τα κουμπάρια.

Ίσως κάτι σαν το Χάρι πότερ.

Το έχεις διαβάσει/αγοράσει ?

offtopic

καλά αυτό το public πάει καλά ?

Βάζω κατηγορία "Μεταφρασμένη Παιδική-Εφηβική Λογοτεχνία" και φθίνουσα σειρά με βάση τη τιμή και μου βγάζει τα εξής στη 1η σελίδα

1. Κατευθύνσεις σχεδιασμού προγραμμάτων άσκησης και αξιολόγησης

2. Το ξενοδοχείο Mont Parnes, Μια αρχιτεκτονική ορεινή ιστορία

3. Σύγχρονα παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά θέματα

4. Κοινωνική θεωρία και πολιτική ευθύνη, Συντροφικό αντιχάρισμα στον Νίκο Πετραλιά

5. Τεστ δεξιοτήτων ΑΣΕΠ: Γνώσεις γενικής παιδείας

6. Μαθηματικές μέθοδοι στα οικονομικά

7. Αττική, Ηλεκτρονικός οδηγός

8. Φιλοσοφία του δικαίου, Θεωρία και ερμηνευτικό πλαίσιο

9. Η άλλη όψη της αρχαιότητας, Ο υπόκοσμος

10. Το μαύρο κουτί - Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006

!!!!

Στην Ελληνική είναι πιο λογική η 1η σελίδα με μόνη παραφονία το ...

¨"Η τέχνη της αμπελουργίας - Αμπέλι οινοποιίας" ( <---- λες ? )

Δημοσ.

Καμιά ιδέα ?

Το Χρονικό Της Νάρνια? Είναι σειρά και αποτελείται από 7 βιβλία.

• Like 1
Δημοσ.

To 1o του Πότερ είναι αρκετά παιδικό κι ελαφρά εφηβικό. Δεν κάνει για το τυπικό 9χρονο βέβαια αλλά μου δόθηκε η εντύπωση ότι η πιτσιρίκα είναι προχωρημένη, οπότε... Τα υπόλοιπα της σειράς πάντως γίνονται όλο και πιο δύσκολα καθώς μεγαλώνει κι ο ήρωας αντίστοιχα.

Δες το "Ημερολόγιο ενός σπασίκλα". Το έχουν διαβάσει όλα τα 9-10χρονα στην τάξη μου.

Δημοσ.

Καμιά ιδέα ?

Καταρχάς μπράβο για το δώρο. Επιτέλους να διαβάσουν και τα μικρά λίγο.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F_%CE%9C%CE%B9%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%82_%CE%A0%CF%81%CE%AF%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B1%CF%82

http://www.greekbooks.gr/books/pedika/neanika/horis-ikogenia-3.product

http://www.greekbooks.gr/books/pedika/neanika/magas-4.product

http://books.matia.gr/logotechnika-vivlia/elliniki-logotechnia/ta-xilina-spathia-tou-panteli-kaliotsou.html

Κάποια κλασικά νεανικά βιβλία που έχουν διαχρονική αξία . Καλοί οι φανταστικοί κόσμοι αλλά καλή και η πραγματικότητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...